Kétszintes nyúlvány felállításának kifinomultsága

A kétszintes feszített mennyezetek egy modern, dekoratív díszítőelem, amely nagyon népszerű a tervezési projektek létrehozásakor. A textúrák és a színek elegáns választékának köszönhetően ezek a formatervezési minták jól illeszkednek a stílusokhoz, és lehetővé teszik, hogy szokatlan belső teret hozzon létre a szobákban, feltöltve őket az otthoni kényelem és a meleg légkörével. Az ilyen mennyezet önszereléséhez elegendő a szükséges építőanyagok, szerszámok kiválasztása és a telepítés minimális ismereteinek kezelése.

Különleges jellemzők

A kétszintű zsanéros mennyezet egy polivinil-klorid filmből áll, amely egy keretprofilra van rögzítve, majd a vásznok ideálisvá teszik a felületet. Az ilyen formatervezési minták nagy igényt támasztanak a befejezésben, mivel nem csak esztétikai megjelenés jellemzi, hanem lehetővé teszi a tér vizuális növelését is. A kívánt hatástól és a szoba magasságától függően egy fényes vagy matt felületű vászont választhat.

A kétszintű feszített mennyezet telepítése előtt fontos figyelembe venni az alábbi jellemzőket:

 • Location. Abban az esetben, ha a vászonra tervezték a magas páratartalmú helyiségben lógni, akkor meg kell vásárolnia nedvességálló gipszkartonot. Olyan helyiségekben, ahol nincs kondenzvíz felhalmozódása, és mindig van egy normál hőmérséklet, a rendszeres lapkákat a gipszkarton teszi.
 • Az építési forma. Először javasoljuk, hogy a jövő nézetének vetítését hozza létre, és csak azután, hogy minden méretre illeszkedik, elkezdhetjük kétszintű kompozíciók előállítását, amelyek gyakran íves kontúrokból állnak.
 • A keret típusa. A telepítéshez válasszuk a fa rudakat és a fémprofilokat. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy bármilyen formát hozzon létre, hajlítsa le könnyen és nagy kopásállósággal rendelkezik.

Érdemes megjegyezni, hogy az emeletes mennyezeteknek számos előnye van, többek között:

 • telepítési sebesség;
 • tökéletesen sík felület biztosítása;
 • szép megjelenés;
 • a helyiségek árvíz elleni védelme.

Ami a hiányosságokat illeti, akkor magukban foglalják a vászon törékenységét és a magas árat.

Ezért a működés során kerülni kell a repedéseket és a karcolásokat, a telepítést nem szabad télen nem fűtött helyiségekben végezni, mivel az alacsony hőmérséklet hatására a termék elveszti eredeti szerkezetét és összeomlását.

A tervek típusai

A kétszintű kompozíció egy speciális építési típus, amely két szakaszból áll, és különböző konfigurációjú. A kompozíciók bármilyen vászonból készülhetnek, míg a textúrák és a színek kombinációja a belső térben szokatlan. Mielőtt ilyen mennyezetet készítene, először egy alaprétegű keretet kell kialakítania. Az építési modelltől függően különböző anyagok használhatók: erre a célra leggyakrabban a rétegelt lemez, a fából készült rudak, a profilok és a fém gumiabroncsok használhatók.

Az emeletes mennyezet a következő típusokból áll:

 • Hagyományos. Olyan felületet ábrázol, amely két rétegben húzott feszítőanyagból áll.
 • Kombinált. A formatervezési minták gipszkarton dobozokból és vászonból készülnek.
 • Háttérvilágítással. Ezek egy feszített vászonként vagy gipszkarton betétekkel kiegészíthetők.

Az egyes mennyezeti típusok telepítéséhez először egy sémát készítenek, amely szerint pontos mérést végeznek, és kiszámítják az összes szükséges komponenst.

Ezért fontos, hogy helyesen mérjük a felületet és rajzoljunk egy rajzot, ahol a keret és a vásznok anyaga látható.

A hagyományos minták általában profilból, rétegelt lemezből vagy fából készült keretből készülnek. A kombinált kompozícióknak szilárd alapokra van szükségük, így számukra egy megbízható keretet választanak, amely ellenállhat a gipszkarton dobozoknak. Az acél profilok kiválóan alkalmasak erre.

A világítással ellátott kétszintes mennyezeteknél a fém sarkokból és gumiabroncsokból áll. Ugyanakkor a berendezést úgy kell kiszámítani, hogy a keret szabad helyet biztosítson a rejtett megvilágítás és a zsinórok rögzítéséhez. Egy ilyen telepítésnél speciális utasításokat használnak a hibák elkerülésére.

A telepítés finomságai

Az emeletes mennyezetek telepítése nem különösebben nehéz, de bizonyos szabályokat követve végre kell hajtani. Minden munka és összeszerelés végrehajtási sorozatot igényel. Ezért azoknak a kezdőknek, akik saját kezükkel akasztják fel a szerkezetet, először javasoljuk, hogy vázlatokat készítsenek a mennyezetről, és csak ezután lépjen a telepítésre. Általában a telepítés a következő lépésekből áll:

 • Építsd a keretet. Ehhez válassza ki a szerkezet alakját, készítsen durva vázlatokat, és rögzítse az elemeket a fő mennyezetre. Annak érdekében, hogy a két szint helyesen kerüljön egymáshoz, egymás után csatlakoznak egymáshoz, és pontosan mindegyiket mérjük. A keretnek tartósnak kell lennie, ezért gyakran választhat alumíniumprofilt. A szerelési technológia egyszerű: a vezetők rögzítve vannak, majd a profilokat önmetsző csavarokkal rögzítik.
 • A felső réteg rögzítése. A szoba körvonalai körvonalai körvonalazódnak, amelyek mentén megtekinthető a mennyezet tervezett telepítési helye. A síknak vízszintesnek kell lennie, és a jelölési folyamat egyszerűsítése érdekében ajánlott lézerszintet használni. Ebben az esetben a felfüggesztések szabályozása lehetővé teszi, hogy a profilokat szigorúan állítsa be, 0,5 m távolságra kell felszerelni egymástól. Profilok esetén 30 cm távolságot látunk, majd a gipszkarton lapjait rögzítik: a kerethez önmetsző csavarokkal vannak rögzítve.
 • A második réteg rögzítése. A telepítés során fontos figyelembe venni az első szint helyét. Ha a kialakítás egyenes részekből áll, akkor a munka nem lesz nehéz, és a görbe vonalú alakok kialakításához a profilt „be kell illeszteni” az alakjába. Ehhez egyidejűleg több helyen metszik, és a vonalak mentén meghajlítják. A rögzítőprofilok a falról indulnak, a vezetőknek középre kell helyezniük, így a keret erősebb lesz. A munka végén megmarad a szerkezet a gipszkarton és a vászon nyújtása.

Ezen túlmenően fontos figyelni a szintek közötti távolságokat, mivel gyakran előfordulhat, hogy a burkolás problémái vannak.

Annak érdekében, hogy a telepítés hibásan történjen, ajánlatos a vázlatok szerinti csíkokat a teljes gipszkartonlapról vágni, majd vízzel megnedvesíteni, és a kívánt alakot elkészíteni. Így az anyag rugalmassá válik és leegyszerűsíti a szerelési munkát. Amikor a gipszkarton kiszárad, erősödik, és csavarokkal rögzíthető a felületre. A munka végén érdemes lezárni a lapok közötti kötéseket és a világítórendszer telepítését; Szintén szükség van egy alapozó felhordására a szerkezet aljára, és rá kell helyezni egy fedőréteget.

Hasznos ajánlások

A kétszintes feszített mennyezetek bármely belső tér ideális dekorációnak tekintendők, ezért a telepítés kérdését teljes felelősséggel kell kezelni, különös tekintettel az önállóan gyártott szerkezetek telepítésére.Annak érdekében, hogy a mennyezet esztétikai megjelenést szerezzen, és hogy eredeti módon egészítse ki a szoba általános kialakítását, nemcsak az anyagot, hanem a jövő összetételének formáját és színét is ki kell választani, amelyek közvetlenül függenek a díszítés stílusától.

Ezért az ilyen felső határok telepítésekor tapasztalt kézművesek ajánlják:

 • Használjon különböző árnyalatok kombinációit. Ez lehetővé teszi a szerkezet alakjának hangsúlyozását.
 • A matt és a fényes vászon kombinálása.
 • Kiegészítő szintek gipszkarton töredékekkel.
 • Alkalmazzon eredeti mintákat, rajzokat, díszeket és fotónyomtatást.
 • Válasszon szokatlan alakzatokat hullámok, egyenes vonalak, körök, kúpok és ovális formák formájában.
 • Válasszuk ki a különböző betétek és színes lámpák mennyezeti szintjeit.

A kétféleképpen végrehajtott szerkezetek telepítése: hárfán vagy ék. A kezdőknek ajánlott a Harpoon telepítése, és az egyszerűsége jellemzi. Mindössze annyit kell tennünk, hogy helyesen mérjük a mennyezet széleit, és a lehető legjobban csatlakoztassuk az összes alkatrészt. Ha a szintek nagy cseppeket terveznek, akkor a legjobb az ék módszer kiválasztása. Ebben az esetben a vászon fűthető és szigorúan a jelölések szerint a baguette alá kerül.

Ezen túlmenően, mielőtt elkezdődik a filmnyújtás, ajánlatos a szobát 40 fokos hőmérsékletre melegíteni - ez az anyagot rugalmasabbá teszi a telepítéshez, és gyorsan rögzül a profilokra.

Annak érdekében, hogy a lap könnyedén egyenletes legyen, a telepítés során használjon egy épület hajszárítót, amely segít az anyag sima simításában, és a mennyezet tökéletesen sima lesz.

Gyönyörű példák a belső térben

A kétszintes feszített mennyezetek minden kialakításban jól néznek ki, gyakran nagy és kis helyiségek díszítésére szolgálnak. Ugyanakkor a kis helyiségekhez fehér színt kell választani - vizuálisan bővíti a teret, és kényelmesebbé teszi a szobát. Egy kis hálószoba számára, hogy élénkítsen és töltse ki a romantika hangulatát, ezért könnyű skálát kell választania. A legjobb, ha a mennyezet két szintjét egy fehér színben készítjük el, és egy rejtett háttérvilágítást kell telepíteni. A szerkezet vonalai zökkenőmentesen behatolnak a falakba, amelyek szintén kívánatosak pasztell színekkel.

Különösen a kis hálószobákban fényes felületű mennyezeteket néz, de ha a fényes fény zavarja a pihenést, telepítheti a matt vászonot. Nem kívánatos az ilyen helyiségekben összetett formájú kompozíciók telepítése, mivel a szabálytalan textúrák részletei „ellopják” a tér területét. A tágas hálószobákban bézs skálát választhat, mivel eredetileg fényes felületre néz. A mennyezet középpontját a legjobban sötét árnyalat jellemzi, amelynek folytatása a bútorok és más dekoratív tárgyak.

A kétszintes mennyezet nagyszerű lehetőségeket kínál a gyermekszobák belső kialakításában. A gyönyörű színeknek és a gipszkartonnak köszönhetően számos kreatív ötletet valósíthat meg. A mennyezet szokatlan kialakítása önállóan történhet. Ezenkívül a gyermekszobában kialakított tervek harmonikusan egyesíthetik a világítást: a csillároktól a reflektorokig. A két megvilágított szintnek köszönhetően a helyiséget a lehető leggyorsabban meg lehet tölteni, és szépen zónázni, a helyiséget aludni, játszani és pihenni.

A kis fidget összetételeket a személyes preferenciáktól függően választják ki. A fiúk jól illeszkedő betétekkel rendelkeznek, melyek a kedvenc rajzfilmfiguráikat ábrázolják. A gipszkarton lapjai különböző formájúak lehetnek madarak, pillangók, virágok és repülőgépek formájában.

A mennyezeti színeket különböző árnyalatokban is ajánljuk.

A lányok számára puha rózsaszín kompozíciókat kell beállítani, a fiúknak - világoskék. Ha egy tinédzser belső terét tervezi, akkor semleges színeket választhat.

A gyerekszobákban rendkívül népszerűek az egyszerű formákból álló, az éget ábrázoló vászon betétekkel ellátott feszített mennyezetek. Nemcsak vizuálisan növelik a szoba területét, hanem a szabadság és a súlytalanság érzésével is kitöltik. Ebben az esetben a mennyezetnek feltétlenül összhangban kell lennie a szoba általános belső terével, nem lehet túl világos vagy, ellenkezőleg, homályos. Lehetőség van több betét felső határának telepítésére is, amelyek különböző szerkezetűek és színek lesznek. De nem szabad elfelejtenünk az árnyalatok kombinációjának szabályait.

Gyakran a kis lakásokban a konyhát a nappalival kombinálják - egy hasonló kialakítási lehetőség modern és eredeti. Annak érdekében, hogy a terem harmonikusan összekapcsolja a pihenőhelyet és az étkezést, a tervezők azt javasolják, hogy a teret zónákra osztják, kétszintes nyúlványok segítségével. Ehhez az építményekben különböző geometriai részek telepítését kell alkalmazni, és egyenes vonalakkal megkülönböztetni.

Annak érdekében, hogy a konyha-nappali ünnepi megjelenésű legyen, a legjobb, ha fehér emeletes kompozíciókkal díszítik, és egy üvegcsillár és spotlámpák felszerelését is könnyűvé teszik. A mennyezet formáihoz kerek és ovális betétek tartoznak. Jó megoldás lenne a mennyezet telepítése is, amely ötvözi a fehér és a világos bézs színt. Ebben az esetben a két szint a helyiség kerületén helyezkedik el, és térfogat-téret alkot. A tervezési szerelvények szélén állítható lámpák, amelyek fényereje beállítható.

Nézze meg, hogyan telepítheti magának a kétszintű nyúlványt az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba