Stretch mennyezet világítással a belső térben

 Stretch mennyezet világítással a belső térben

A modern belsőépítészeti világítással rendelkező mennyezet megtervezése az egyik legdivatosabb terület. A mennyezet közepén található nagyméretű csillárok fokozatosan kiszáradnak a divatból, ami a modern technológiákhoz vezet. Ezeket egy innovatív LED-es háttérvilágítás váltja fel, amely a leghatékonyabb és legbiztonságosabb a helyiségvilágítás fő forrása.

Jellemzők

A kerület körüli megvilágítású mennyezetnek számos előnye van, amelyek kedvezően hangsúlyozzák a modern lakberendezés tervezési jellemzőit. A megvilágításhoz használt LED-ek lehetnek szalagok vagy pontok.

A LED-szalag főbb pozitív paraméterei közé tartoznak a következő pontok:

 • Működési biztonság - a LED csík enyhe fűtése gyakorlatilag kiküszöböli a mennyezet gyújtásának lehetőségét;
 • A LED-szalag könnyen felszerelhető a szükséges helyre, mert ehhez nincs szükség további anyagokra, mivel a hátoldalon lévő szalagnak van egy öntapadó rétege, amely biztonságosan van rögzítve a nyúlványhoz.
 • A szalag rugalmassága lehetővé teszi, hogy eredeti kialakítású megoldásokat hozzanak létre a szoba világításában, valamint a más fényforrásokkal, például spotlámpákkal és hagyományos csillárokkal való kombinálás lehetőségét;
 • Magas hatékonyság az elektromos energia fogyasztásában, ami jelentősen csökkenti az elektromos számlákat;
 • A LED-ek tartóssága és a hosszú élettartam - a szalag cseréje csak 120 ezer órás folyamatos üzem után szükséges;
 • A mennyezeti LED-szalag egyik eredeti tulajdonsága - a világítás és a színváltozás teljesítményének beállítása;
 • A termék viszonylag alacsony ára megfizethetővé teszi a fogyasztók széles körét.

A helyszíni LED-es háttérvilágítás telepítéséhez a projektfejlesztési szakaszban meg kell fontolni a nyújtó mennyezeti világítás minden részletét. A fényforrások elhelyezésének különös pontossággal kell kihaltnak lennie, és fúrni kell a gipszkartonból készült hordozódoboz paneljeibe, amíg meg nem állapítják a nyúlványt. Ne feledje, hogy a termék telepítése után a design megváltoztatása egyszerűen lehetetlen.

A tervek típusai

A függesztett mennyezet telepítése előtt el kell döntenie annak típusáról, attól függően, hogy milyen feladatokat szeretne megoldani a szoba kialakításán keresztül. A mennyezet nem csak egyszintű, a közelmúltban érdekes többszintű struktúrák egyre népszerűbbek.

Vizsgáljuk meg részletesebben főbb típusaikat:

 • A szabványos egyszintű szerkezetek egyetlen rétegből készülnek vinilfóliából vagy természetes anyagból, amelyek kissé a fő mennyezet alá vannak szerelve. A mennyezeti burkolat ilyen egyszerű módosításai ideálisak a szokásos elrendezésű kis helyiségekbe való beépítéshez.
 • A többszintes mennyezeti szerkezetek trendes trendek a lakóépületek tervezésében. Az ilyen minták módszere és telepítése meglehetősen bonyolult, és különleges szakmaiságot igényel, ugyanakkor korlátlan lehetőségeket nyit meg a tervezésben. A többszintű formatervezési minták segítségével különböző formákat hozhat létre, a tereket külön zónákra oszthatja, egyesítheti a festmények különböző színeit, játszhat textúrával és világítással, elérve a leghatékonyabb vizuális megoldást.

A többszintű mennyezetek közül az úszó vagy úszó szerkezetek egyre népszerűbbek. Az ilyen típusú mennyezet megkülönböztető jellemzője, hogy több szint és a köztük kialakított háttérvilágítás tiszteletben tartásával a súlytalanság sajátos hatását hozza létre. Leggyakrabban két szinten van telepítve, de lehet, hogy háromszintű. Ne feledje, hogy a kettős és különösen hármas mennyezet a legjobb, ha tágas és elég magas helyiségben telepíti.

világítás

A fényforrások elhelyezkedése a feszített mennyezetek telepítésekor számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyet a mennyezeti levél speciális tulajdonságai szabnak meg.

Ezekben a mintákban a lámpák elhelyezéséhez az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Spot világítás. Gyakran a lámpák ilyen elrendezését összehasonlítják a "csillagos ég" hatásával. Ez az eljárás magában foglal egy dióda vagy neon lámpa lefelé irányított fényét. Ez a fényforrás elrendezése ideális a tér zónákba való behatolására.
 • Kerület világítás. Az ilyen irányított világítást a mennyezeti határok belsejéből a lejtőkön található LED szalag rögzítésével hozzák létre. Ez a fajta belső felfüggesztés a teljes mennyezet mentén lágy diffúziós ragyogást képez, ami a fénysugaraknak a felületen elterjedt hatását eredményezi.
 • Kontúrvilágítás. A legegyszerűbb módja annak, hogy megvilágítsuk a feszített mennyezetet, amelyben a LED lámpákat egy speciálisan beépített polcra szerelték, hogy a fényszórókból érkező fényáram kizárólag a mennyezet felületére irányuljon.
a kerület körül
Kontúrvilágítás
 • Figyelemre méltó fények. Ilyen típusú világítás esetén kis mennyezeti lámpákat használnak, amelyeken belül a LED-ek kerülnek elhelyezésre. Ez a megvilágítási lehetőség korlátlan lehetőségeket biztosít a fényhatások létrehozásakor a szobában.
 • A mennyezet megvilágításához a tágas szobákban, mint például a nappaliban vagy a hallban, ajánlatos egy gipszkarton dobozot felszerelni, amelynek középen egy kiálló lapka van.
résszel
Figyelemre méltó fények

tervezés

A függesztett mennyezetek többféle textúrája létezik, és természetesen nagyon fontos, hogy egy olyan mennyezeti burkolatot válasszunk, amely tökéletesen illeszkedik a szoba általános kialakításába.

A felületek fő típusai a következő típusok:

 • Fényes vászon. Az ilyen típusú legnépszerűbb hófehér mennyezet, de eladáskor minden színt megtalál, minden ízléshez.
 • Matte vászon. A poliészter mennyezetének fehér változata - a legolcsóbb és szinte bármilyen belső térbe illeszkedik. Ezen túlmenően az ilyen mennyezet nagysága lehetővé teszi, hogy egy nagy teremben is zökkenőmentes feszítést hajtson végre.
unalmas
fényes
 • Átlátszó vagy áttetsző.
 • Szövet vagy szatén - drágább, de ennek megfelelően egy nemesebb mennyezet. A szatén mennyezet hagyományosan fehér és színes.
áttetsző
szatén

A mennyezetburkolat textúrájának megválasztása nagymértékben függ attól, hogy a házban vagy a lakásban hol kívánja elhelyezni.

A nappaliban és a csarnokban szokásos fényes felületet használni.egy ilyen döntés segít, hogy a szoba tágasabbá váljon, megvilágítsa a fényt és a frissességet. A klasszikus és arisztokratikus stílusban berendezett szobák mennyezetére a leghíresebb szaténfelület a legelőnyösebb.

A konyhában a legjobb, ha fényes mennyezetet készítünk, mivel könnyebb a gondozása, a korom nem felhalmozódik rá, és könnyen törölhető a zsírból, amely elkerülhetetlenül felhalmozódik a főzés eredményeként. Nos, a fürdőszobában a fényes felület sikeresen kombinálódik a csempézett falakkal.

A puha pasztell színárnyalatú matt feszített mennyezet tökéletes a hálószobában.A folyosón a legjobb, ha matt mennyezeti anyagot is használunk, kiválasztva egy árnyalatot, amely megfelel a szoba fő színének, de másfél és két szín között könnyebb.

Ha kétségbe vonja a mennyezet textúrájának választását, akkor nyugodtan választhatja ki a matt mintákat, mivel klasszikusok és szinte minden szobatípushoz illeszkednek. A matt felület nem vonz túl sok figyelmet önmagára, hanem éppen ellenkezőleg, melegen és kényelmesen beborítja a szobában lévő fényes tárgyak felületét lágy visszaverődő fénygel, szétszórva az ablakról a függönyök alá eső káprázatos napfényt, és kényelmesen és nyugalommal tölti ki a szobát.

Tippek a kiválasztáshoz

A modern piacon mind a belföldi, mind az importált gyártók felfüggesztett mennyezetei vannak. Természetesen az országunkban készült termékek sokkal olcsóbbak, de ha nem használják a minőség megtakarítását, akkor érdemes figyelmet fordítani a jó hírű márkákra. A termék gyártásának vezetője kétségtelenül Franciaország. A francia termékek tökéletes példája a kiváló minőségnek és a csodálatos stílusérzetnek. A francia mennyezetek fényűzőek, megbízhatóak és biztonságosak, és talán az egyetlen hátránya, ami felboríthatja az orosz fogyasztót, a termék nagyon magas ára, amely azonban többet kompenzál a gyönyörű francia formatervezési minták felülmúlhatatlan érdemeivel.

Azt is ajánljuk, hogy Németországból nyúló mennyezetet nyújtsunk honfitársainknak, akik szintén magas színvonalú megbízhatósággal és tartóssággal rendelkeznek. A német formatervezési minták mindenféle textúrák széles választékával és széles színpalettával rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy könnyedén kiválassza a mennyezeti burkolatot szinte bármilyen tervezési stílushoz. Az olasz gyártók képesek voltak nyújtani feszített mennyezeteket, amelyek gondozása minimálisra csökkent, ami nagyon fontos azok számára, akik nem szeretnek túl sok időt tölteni a takarításra. Az olasz mennyezetek kiváló minőségű anyagokból készülnek, és elegendő élettartamuk van.

Azok, akik még nem engedhetik meg maguknak a drága importált mintákat, választhatnak belföldi termékeket. A külsõ mennyezetek külsejében nem különböznek nagyon drága márkáktól, de élettartama sajnos némileg alacsonyabb, mint a nyugati márkáké. Ezeket sokkal korábban kell kicserélnie, mint az európai társaik. Különösen óvatosan kell megközelítenie a kínai gyártású mennyezet választását. Természetesen többek között vannak jóhiszemű gyártók, akik magas színvonalú és viszonylag olcsó termékeket kínálnak az ügyfeleknek. De van egy szomorú eset, amikor egy olcsó kínai mennyezeti vászont telepítenek egy lakásba, majd a bérlők több hétig szenvednek egy erős, sajátos szagtól, amely a mennyezetet sugározza. Az ilyen mennyezet valóban veszélyes az egészségre, és azokat azonnal le kell bontani.

Gyönyörű példák a belső térben

Létrehozva az apartmanban az álmennyezetek eredeti megvilágítását, átalakíthatja a ház hangulatát, behozva belőle egy varázslatot és rejtélyt. És a modern technológia lehetővé teszi, hogy a képzeletetek bármelyikét lefordítsa a valóságba.

Az egyik legkedveltebb újítás a feszített mennyezetek kialakításában egy áttetsző vászon, beépített LED-ekkel, amelyek megváltoztathatják a színüket - a kibocsátott fény módjának megváltoztatása, beleértve nem csak a színességet, hanem a megvilágítás intenzitását is, a helyiség bármely részéről távvezérlővel történik. Egy ilyen eredeti "kaméleon" mennyezetet lehet beállítani a hangulatodhoz, vagy ünnepi hangulatot teremt az életed fontos eseményei során, legyen az születésnap vagy romantikus est.

A gyermekszobában vagy a hálószobában LED szalag segítségével a szokatlan belső világítást a legbonyolultabb minták formájában lehet telepíteni. Ehhez el kell helyeznie a LED szalagot az alapterületen előre tervezett mintára. A LED-ek a feszítőszövet közvetlen közelében vannak felszerelve. Napközben, a lámpák kikapcsolt állapotában, egy ilyen konstrukció teljesen láthatatlan lesz, ám este szokatlan fényminták jelennek meg a mennyezeten, és a szoba légköre mese lesz.

A modern technológiák segítségével különösen érzékeny és romantikus emberek számára igazi csillagos égbolt helyezhető el a hálószoba mennyezetére. Az áttetsző mennyezet a beépített háttérvilágítás villogó fényeivel rejtve tárolja a végtelenség utánzatát a távoli térben.

Egy ilyen felső határ létrehozása általában két fő módszert használ:

 • Optikai kábellel. Ez az eljárás az alaptetős rostok közös tápegységhez történő csatlakoztatását jelenti, melynek későbbi rögzítése a feszített mennyezet belső oldalára történik. Ez lehetővé teszi, hogy olyan ragyogó pontokat hozzon létre, amelyek a napközben teljesen láthatatlanok lesznek;
 • A "csillagos ég" kétrétegű építése. Ezzel a módszerrel kétoldalas mennyezeti paneleket használnak, amelyek nem adnak fényt. A csillagok fényének utánzásához speciális lyukakat kaotikus rendben vágunk. A fénysugarak, amelyek ezeken a lyukakon áthaladnak a második rétegre, mesmerizáló kozmikus rajzokat hoznak létre.

A megvilágított feszített mennyezet telepítésével a következő videóból tanulhat.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba