A feszített mennyezet eltávolításának folyamata

Azok, akik egyszer úgy döntöttek, hogy feszített mennyezetet telepítenek, alig soha nem bánták meg, de vannak olyan idők, amikor extra munkával kell dolgoznia. Ha a fedele repedt, törött, vagy szomszédai felülről elárasztják Önt, a teljes mennyezeti felületet szétszedni, a problémát megoldani, majd újra kell telepíteni.

Annak érdekében, hogy mindent meg lehessen tenni helyesen, fontos tudni, hogy az alapszabályok és a kifeszített mennyezet eltávolításának folyamatai milyen finoman vannak.

Jellemzők

A lakások javítására egyre inkább a feszített mennyezetek kerülnek felhasználásra, ezért egy idő múlva a velük való működés során mindenféle probléma lehet. Ahhoz, hogy mindent gyorsan és hatékonyan lehessen megoldani, jobb a szakemberek szolgáltatásait használni. Ha mindent magad akarsz csinálni, tisztában kell lennie a folyamatok és a folyamat jellemzőivel.

A lebontás oka

 • Áttörő ereszcsatorna a fenti szomszédoknál. Egy idő után a víz a mennyezetre jut, és felhalmozódik a film belső felületén. A PVC mennyezet elkezdődik, és a cseppek a szövet felszínéről indulnak.
 • A feszített mennyezeti bevonat károsodása. Ha helytelen a felfüggesztési rendszer működtetése és túl kemény tisztítószerek alkalmazása, akkor a bevonat idővel elkezd repedni vagy csak felszakad. Bizonyos esetekben a problémás területet lezárhatja, ha nagyon kicsi, és globális problémák esetén új anyaggal kell helyettesíteni.
 • A helyiségben végzett teljes javítás esetén jobb, ha a mennyezeti burkolatot el kell távolítani annak érdekében, hogy ne rontja el, és hogy minden szükséges munkához hozzáférjen a mennyezethez.
 • Szükség esetén hozzáférjen a mennyezetrendszer mögött rejtett vezetékekhez vagy más elektromos szerkezetekhez. A vezetékek cseréje, a részleges vagy teljes javítás megköveteli, hogy akadályok nélkül kerüljön a mennyezetbe
 • Szeretné megváltoztatni a feszültségfedél szerkezetét, színét vagy mintázatát. Ha hosszú ideig ugyanazt a bevonatot használja a mennyezetre, akkor előbb-utóbb van szükség arra, hogy megváltoztassa azt, különösen, ha a javítások otthonban készülnek a bútorváltásokkal, tapétázással és egyéb változtatásokkal.

Ahhoz, hogy megbirkózzon a fenti problémák valamelyikével, meg kell tudnia dolgozni a mennyezeti bevonattal. és részben vagy egészben hajtsa végre a leszerelési munkákat. Ha csak a felület egy részével kell dolgozni, akkor a díszítőelemekkel ellátott profil érintetlen marad, a teljes tartószerkezet a helyén marad. A teljes szétszereléssel teljesen el kell távolítani a falakon és a mennyezeten található összes elemet.

Részleges visszavonás szükséges a szomszédok elárasztásával járó helyzetekben, amikor fontos, hogy kivonjuk az összes vízet, amely az Ön számára szivárgott, és a rendszer belsejében. Ha a bevonat valamilyen helyen megrongálódott, de helyreállítható, akkor el kell távolítania azt a profilból és végeznie kell javítási munkákat. Teljes mértékben távolítsa el a mennyezetet a bevonat nagy problémái esetén, vagy ha egyszerűen csak új, érdekesebb és alkalmasabb az új belső térre cserélni.

Hogyan működik a mennyezet kialakítása?

Azok számára, akik önállóan szét akarják szedni a nyúlványokat, fontos, hogy gazdagítsák ismereteiket ezen a témakörön. Az első dolog, amit tudnod kell, az az anyag, amiből a mennyezeted készül, mert a különböző bevonatokkal való munka különböző módszerekkel történik. A következő, nem kevésbé fontos tényező lesz a fedőlap rögzítésének típusa, amelyen a cselekedetek függnek.

Háromféle típusú mennyezeti tartó van:

 • Klinovy ​​típus - a ruhát egy speciális ék segítségével rögzítik egy horonyba. Ez a lehetőség a legegyszerűbb leszerelni;
 • Pistone típus - a vászon egy mozgó cam segítségével van rögzítve. Nyújtás közben erősen megnyomja a film szélét, és így szorosan tartja a mennyezetet. Ez a lehetőség a legnehezebb lőni;
 • Hárfán típus - a vászon horog alakú csővel rendelkezik, amellyel a baguette belső falához tapad. Ez az opció könnyen telepíthető és eltávolítható.

A Harpoon rendszert vinilbevonatokhoz használják, amelyeket hőlégfúvókával szerelnek fel. A filmben található bagett hossza csatolt részek - ék alakú lemez. A fogak a falra szerelt U alakú horonyba vannak rögzítve. Annak érdekében, hogy ne lássák az ízületeket, azok dekoratív lábazattal vannak borítva.

A szövetburkolatoknál használjon ökölcsatolástamely időnként meghaladja a hárfun árát. Itt működik az önbefogó rendszer. Baguette a falra vagy a mennyezetre rögzíthető. Fontos, hogy erősítsék: a háló szélét hozzák be, amely egyenletesen húzódik a kerület mentén. A gyöngyszem segítségével kijavíthatja azt. A szövet súlyának hatása alatt a gyöngy a rögzített bagettre présel. Ez a rendszer zökkenőmentes bevonatokkal használható. Ez a módszer nagyon népszerű, mert viszonylag olcsó és könnyen telepíthető.

A szövet zökkenőmentes mennyezetéhez ékrendszer-sűrűség szükséges. Ez az opció nem is drága, de kényelmes a telepítési és leszerelési munkák elvégzése.

Ha beszélünk a nyújtó mennyezet tervezéséről, akkor profilokat használnak. Az anyagok, amelyekből ezek az elemek készülnek: alumínium és polivinil-klorid.

A profilok a következő típusokra vannak felosztva:

 • rögzítés - csak a vászon megtartására szolgál a szoba kerületén;
 • csatlakozás - a bevonat felületének nagy területekre történő csatlakoztatására szolgál, ami megakadályozza azok megereszkedését;
 • szögletes - ezek olyan rudak, amelyek négyzet alakú szelvényűek, hosszú távolságot teremtenek. Csak egy perforált oldala van. A profil szög típusa megkönnyíti az egyenetlen és ívelt vonalak kialakítását.

A bagettek (profilok) más típusú mellékletekkel rendelkezhetnek:

 • mennyezet - olyan esetekben használatos, ahol a falak nem olyan megbízhatóak és nem képesek ellenállni a felfüggesztett szerkezet súlyának és feszültségének. A minimális megengedett távolság a csapágylemezektől két centiméter. Az ilyen típusú mínuszok közül csak a spotlámpák telepítésének lehetetlensége látható;
 • fal - bármilyen magasságban alkalmazzák a falról. A baguette tizenöt centiméter magasra állítva bármilyen alakú és típusú lámpát használhat.

Nyújtott mennyezet kialakításával további elemeket használnak, mint például: árnyalatokkal ellátott lámpák, spotlámpák és LED csíkok. A fény szabványos kapcsolókkal vagy távirányítóval vezérelhető. Ezzel könnyedén beállíthatja a fényerőt, kényelmes tartózkodást biztosít a szobában, hogy bekapcsolja és kikapcsolja a világítás egyes elemeit.

Hogyan lehet önállóan eltávolítani a feszített mennyezetet?

A feszített mennyezet gyors és sikeres eltávolítása esetén fontos az összes szükséges eszköz elkészítése. Ha a mennyezet PVC fóliából készül, a fegyver használata kötelező. Ezen túlmenően az ilyen művek fő eszközei: simító, jobb, ha kicsi, fogó, amely nem aprító, és kés. Ha a munkát zökkenőmentes poliészter mennyezetekkel végzik, a fegyver nem lesz szükség.

Fontos, hogy a műszerek megfelelően előkészüljenek, hogy ne roncsolják meg a bevonatot. Az élek simaak, amelyekhez finomszemcsés csiszolópapírral kezelik őket.Használhatja a megerősített ragasztószalagot is, amely a készülék egyenetlen szélei köré kerül, hogy elkerülje a mennyezet károsodását. A mennyezeti film eltávolításának folyamatában fontos, hogy egy asszisztens legyen, különösen fegyverrel végzett munka során.

A PVC mennyezetének szétszereléséhez először el kell távolítani a dekoratív gumi betéteket. Csak ekkor tudjuk folytatni a webes felmelegedést gáz ágyúval. Az a hely, ahol a bevonat eltávolítása megtörténik, a maximális intenzitású fűtés fontos.

Egy ék típusú rögzítéssel a háló leszerelése nagyon egyszerű lesz. A díszítőelem eltávolítása után az ékek gyengülnek, és a lapát széleinél kissé meg kell hosszabbítania, majd az ék a vászonnal könnyen kijön belőle. A munkát a saroktól kezdve és a továbblépéssel végezzük.

Ha cam típusú csatolót használ, akkor egy műanyag lapátot kell használni a ruhadarabok felszereléséhez, amelyet behelyeznek az önbefogó mechanizmusba. A művelet után elegendő csak a bütyök lenyomása és a mennyezeti burkolat levétele.

Ha a rögzítőelemek hárfás változata fogó és lapos csavarhúzó segítségével történik. A vászon eltávolításához a csavarhúzónak fel kell vennie a hárfa él szélét, majd lassan elindíthatja magát.

Ha fel kell szerelni a ruhát, fontos figyelembe venni mind az anyagot, mind a rögzítés típusát. Ha kliprendszer, a részleges szétszerelés egyszerűen lehetetlen. Ha az ékmódszert használja, akkor a mennyezet csak középen szétszerelhető, különben meghiúsul. A spatula segítségével a profil betáplálásra kerül, az ékszalagok gondosan eltávolításra kerülnek a mennyezeti burkolattal együtt.

Ha a feszített mennyezet kisebb sérülésekkel jár, akkor repedés vagy lyuk van benne, akkor ezeket a problémákat könnyedén kiküszöbölheti saját kezével. Annak érdekében, hogy kiküszöböljük a bevonat integritásának megsértését, el kell távolítani csak azt a részt, ahol a javítást elvégzik.

Az itt leírt utasítás elég egyszerű, miután eltávolítottuk a burkolatot a keretből, ragasztani kell folyékony tapétával, vagy ugyanazon vászondarabbal, mint a tiéd, fedjük le festékkel és tegyük vissza a helyére. Fontos, hogy a ragasztó áttetsző legyen, hogy ne hagyjon jeleket a mennyezeti felületen. A festéket pontosan a mennyezet hangjában választják ki, hogy elrejtse az összes ragasztási nyomot.

Ha fontos, hogy a mennyezetet szétszerelje, miközben megőrzi, majd ugyanabba a helyre telepíti, akkor minden munkát helyesen, a technológiával összhangban kell elvégezni, sietve. A legjobb, ha olyan partnerrel dolgozunk, aki mindig segítséget és támogatást nyújt, mert olyan magasságban kell cselekednie, ami nem túl kényelmes és egyáltalán nem biztonságos.

Mennyezeti szerelés

Ha valamilyen oknál fogva el akarja távolítani a függesztett mennyezetet, de aztán újra telepíteni kell, fontos tudni, hogy milyen folyamatok némikája van. Tehát, ha van egy tűző szerelőrendszere, akkor húzza meg újra, lehetetlen, és a bevonatot teljesen újra kell telepíteni.

Ha rendelkezik hárfán rögzítő rendszerrel, akkor szétszerelheti a fedelet, majd vissza is húzhatja vissza ugyanazon a helyen.

Ennek eszköze ugyanaz, mint a szétszerelésnél. Kívánatos, hogy párban dolgozzunk, mert nagyon nehéz lesz mindent megtenni.

Ha azt tervezi, hogy a feszített mennyezetet a későbbi telepítéssel eltávolítja, fontos, hogy maximális figyelmet szenteljen az eltávolítási folyamatnak. Gondatlan cselekmények esetén a vászon egyszerűen elszakadhat és visszaállítható lesz lehetetlen. Ha ez az első tapasztalat, akkor a legjobb, ha a szakemberek szolgáltatásait gyorsan és hatékonyan segítik a vászon eltávolításában, és visszaadják a helyére. A szakemberek megismerhetik magukat és a szükséges ismereteket, technikákat, készségeket.

Ha a telepítési folyamat szokásos az Ön számára, akkor nincs probléma.A munka egésze jól ismert az Ön számára, a lényeg az, hogy helyesen állítsuk be a célt, figyeljük a cselekvések sorrendjét, és vigyázzunk.

A szoba kerülete mentén profilokat kell helyeznie, majd a szobát fegyverrel melegítenie kell. Speciális fogóval rögzítse a PVC fóliát a sarkokba, és a maradékot fegyverrel melegítse. Amikor minden készen áll, a film többi része egy speciális spatulával a baguette hornyaiba kerül. A munka végén dekoratív alaplapokat kell telepíteni és megcsodálni az eredményt.

Az anyag mennyezetének telepítése rendkívüli koncentrációt igényel. Amint megjavítja az anyagot, a helyzetét semmilyen módon nem lehet megváltoztatni, ezért nagyon pontosan kell cselekedni, pontosan kiszámítani az erőt.

A következő szakasz - a világítás telepítése. Nem lehetnek túl sokak ahhoz, hogy ne alakítsák át a vászon feszültségét. A világítóberendezések helyét előzetesen átgondolták és egyértelműen kiszámították: az elkészült lyukat már nem lehet lezárni, eltávolítani vagy elrejteni. A világító elem szerelvényeitől a bagettig terjedő távolság nem lehet kevesebb, mint 25 mm.

akció eljárás

A hőtartó gyűrű ragasztva van a jövő szerelvény helyére, és csak azt követően, hogy egy lyukat vágnak át, ahol az összes huzal húzódik. A kábelezés csatlakoztatása után egy speciális dekorációs profil van telepítve, és az objektum a vászon magasságához igazodik. A rugóelemeket lenyomják, a lámpát kissé megnyomják a lyukon, majd végül a helyzetbe kerül.

Kövesse a biztonsági szabályokat! A teszteléshez csillár vagy lámpa csatlakoztatható csak a telepítés befejezése után.

Tippek és trükkök

A feszített mennyezetek telepítése drága, mert teljesen tisztában kell lennie azzal, hogy megfelelő helyisége van, amelyet nem kell minden évben javítani. A mennyezetre való ismételt expozíciót használhatatlanná teszi, és csak a pénzét pazarolja.

Ha a mennyezeti burkolatot kívánja telepíteni vagy szétszerelni, akkor nagyon fontos, hogy a szobát a bútoroktól és a lehető legnagyobb mértékben feleslegessé tegye. A műanyagból származó dolgokat ki kell vinni egy másik szobába, különben deformálódnak és romlanak a gázpisztoly működése közben.

Ebben az esetben, ha egy kis PVC-résszel kell dolgoznia, jó hajszárítót használhat, és melegítheti a feszítőfedelet. Fontos, hogy alaposan felmelegítsük a felületet, hogy a film puha és hajlékony legyen.

Minden olyan szerszámot, amely érintkezésbe kerül a fóliával, úgy kell elkészíteni, hogy ne legyen éles széle, ellenkező esetben az anyag károsodásának veszélye jelentősen megnő, ami lehetetlenné teszi az újratelepítést. Azokban az esetekben, amikor a mennyezettel végzett munkát a szomszédok által eljuttatott víz eltávolítására tervezték, fontos, hogy kapcsolja ki a villamos energiát, különben a rövidzárlat kockázata megnő.

A mennyezeti felület javításának folyamatához közeledve fontos, hogy jól előkészítsük és pontosan tudjuk, hogy milyen sorrendben és mikor kell csinálni, és ez biztosítja az egész esemény sikerét.

Hogyan távolítsuk el a nyújtási mennyezetet, lásd alább a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba