Kétszintes feszített mennyezetek a belső térben: tervezési jellemzők

Az egyik legnépszerűbb módja a mennyezet befejezésének a PVC fólia feszültségváltozata lett. A design technológiája egyszerű, és lehetővé teszi, hogy bármilyen tervezési ötletet végezzen a különböző funkciókkal rendelkező helyiségekben.

Különleges jellemzők

A feszített mennyezet szerkezete PVC vagy szövetből készült vászon és a profilkeret, amelyhez csatlakozik. A fő jellemzője a termék kiváló minőségű telepítése, hogy a felület sima legyen, nincs látható varrása és más hibája.

A gyártók kétféle befejező anyagot kínálnak: szövött vagy vinil.

A keret a következő módon történik:

 • Műanyagból vagy alumíniumból készült. A műanyag profil olcsóbb, és csak fal lehet. Rugalmasságának köszönhetően elrejti a falak görbületét, és 10 cm-es lépcsős szélességgel van felszerelve. Az alumínium vezetők bármilyen síkhoz vannak csatlakoztatva: a falhoz vagy a mennyezethez, és ezért a nehezen elérhető helyeken történő beépítésre szolgál. Mivel a profil merevebb, nagy területeken (több mint 30 négyzetméter) használják. A szerelési pálya 50 cm, a műanyag vagy alumínium vezetők használata könnyebb és nedvességálló. Készítsen látható és láthatatlan szerelési lehetőségeket. Az első, azonnali funkciójuk mellett, dekoratívat is végez: a keretes felület peremét díszítik, komplex alakzatokhoz, ívek, hullámok és ívek formájában alkalmasak.
 • A gipszkartonból. Szükség esetén egy megerősített felső réteg készül a GCR vagy a GVL alapján. Ez az opció alkalmas nehéz csillárok, stukkó vakolat vagy más dekoratív díszek jelenlétében.

A szereléshez háromféle rendszert használjon:

 1. ék vagy eldobható;
 2. A hárfán lehetőséget ad a vászon kinyitására, a szükséges műveletek elvégzésére (a víz megvilágítása vagy elszívása, ha elárasztja), és visszahelyezi;
 3. shpatkovaya - mert feszítő rögzítő szalagot használt

A komplex alakzat kétszintes mennyezetei tervezési feszültségű anyagoknak vannak kitéve, mivel a PVC fólia műanyag, és lehetővé teszi, hogy kiváló eredményeket érjen el alacsony munkaerőköltséggel.

Előnyök és hátrányok

Bunk szakaszos mennyezetek a következő előnyökkel rendelkezik: \ t

 • Esztétikus megjelenés a különböző formák, színek, textúrák miatt. A többlépcsős lehetõvé teszi, hogy a különbözõ dizájn "zsetonok" szintjein lehessen felszerelni. A zóna vizuálisan megváltoztatja a tér geometriáját.
 • A mennyezet vagy a kommunikációs elemek szabálytalanságainak minimális idővel való elrejtése.
 • Alternatívája a hagyományos világításnak a rejtett világítás formájában.
 • Hosszú élettartam.
 • Tartósság és plaszticitás.
 • Vízálló. Védelem a fenti árvíz-lakó szomszédoktól. A következmények gyors és fájdalommentes eltávolítása.
 • Antisztatikus és porrezisztencia.
 • Az alacsony hővezetés a kondenzátum hiányát okozza.
 • Sokoldalúságát. Lehetőség telepítésre bármelyik szobában. Bármilyen formában elérhető.
 • Egyszerű gondosság.

A hátrányok a következők:

 • A félelem az éles tárgyakkal való érintkezéstől, amelyek mély karcolásokat vagy filmszúrást okozhatnak.
 • Alacsony hőmérséklet hatására a vinil anyag megsemmisül, ezért nem szabad olyan álmennyezetet telepíteni lakóterületen, amelyet a hideg évszakban nem melegítenek. Jobb, ha szövetet használ.
 • Figyelem a világítótestek telepítésekor.Figyelembe kell vennie a film hőérzékenységének normáit.
 • Kétszintes mennyezet vásárlása bizonyos költségeket igényel, de hosszú élettartamuk alatt többször fizetnek.
 • Többszintű telepítés akár 15 cm-es magasságot is igénybe vehet, ezért csak a magas életterek számára alkalmas.

típusok

Az anyag típusától függően, amelyből a szövet készül, a feszített mennyezetek többféle típusúak.

A poli (vinil-klorid) sima felületet biztosít, amelyen nincs látható hibája alacsonyabb áron, mint a szövet. Egy négyzetméternyi anyag ellenáll körülbelül 100 liter víznek, ami állandó védelmet nyújt az árvíz ellen. Emellett a film kiengedésekor deformálódás nélkül szerez be korábbi formáját. Tűz esetén a mennyezet nem ég, hanem megolvad. A speciális antisztatikus vegyületekkel impregnált szövet nem vonzza a port. A termék élettartama 10-15 év.

A szakértők a következő negatív tényezőkre figyelnek:

 • A telepítést forró módszerrel, égővel vagy hőlégfúvóval végezzük, így a telepítés során kellemetlen szag lehet. Idővel eltűnik.
 • Az anyag légzáró, ezért a helyiséget rendszeresen szellőztetni kell.

A szövet mennyezete poliészterfonalból kötött, poliuretánnal impregnált anyag. A PVC-vel ellentétben nem szükséges a felület felmelegítéséhez. A vászon képes ellenállni a nagy mechanikai terhelésnek, egy idő után nem csökken a saját súlya. A fűtetlen szerkezetek mennyezetei csak anyagból készülnek, mivel nem félnek az alacsony hőmérsékletektől. A műanyagtól eltérően az anyag nem bocsát ki kellemetlen szagokat, a zaj, a hő és a vízszigetelés funkcióit végzi. A szövet tűzálló. A gyártók 25 éves élettartamot garantálnak. A textil-nyúlványok egyetlen jelentős hátránya a magas költség, de annyi előnye, hogy indokolt.

A felületi feszített mennyezet típusai a következők szerint osztályozhatók:

 • fényes Ezeket a tükör fénye jellemzi, ami vizuálisan növeli a helyet. A visszaverődés mértéke - akár 90%. A tervezők figyelmeztetnek arra, hogy a fényességet helyesen kell használni a belső térben, különben az ellenkező eredményt elérheti. Például egy sötét fényes mennyezet alkalmas a magas helyiségekben, és a fény - keskeny vagy alacsony.
 • deres a nyújtófelületek vizuálisan úgy néz ki, mint a sima gipszkarton mennyezetek. A visszaverődésük alacsony. A színtartomány változatos. A gyakorlatban praktikus, ne ragyogj.
 • szatén a vászon matt felületek, puha ragyogással. Az anyag finomszemcsés szerkezete selymes érzetet ad. A termék bármilyen színben jól néz ki. A többszintű formák összetett görbéinek kialakításához ajánljuk a szatén nyúlványokat.
 • Fényképnyomtatással. A vászonokra a méretarány, a szín és a textúra eltérő mintákat, díszeket vagy képeket alkalmazunk.

Szerkezetek és formák

Lépések - a tervezés legegyszerűbb változata egyenes vonalakkal. Gyakran használják arra, hogy elrejtsék a kommunikációt, amelyet nem lehet más helyre áthelyezni. A tervezők különböző értelmezéseket tesznek lehetővé, például lépcsős feszített mennyezetek használatával, például egy alsó középső részrel vagy a kiválasztott belső sarkokkal.

A faragott mennyezet különbözik a többi tervtől, hogy a vászon több darabból áll. Ezenkívül csak a fő rész a művészileg vágott minták alakja, a növény- és állatvilág elemei és más díszek. Kerek lyukak, négyzet vagy háromszög, éles sarkokkal népszerűek.

A tervezési jellemzők a következők:

 • A rétegek egymással párhuzamosan, perforált réteggel vannak felszerelve.A fő vászon általában fehér vagy pasztell színű, színes fölött van.
 • A lyukak alakja és mérete a feltalált tervtől függ. Népszerű szimmetrikus minták spirálok vagy véletlenszerűen elrendezett elemek formájában kialakított geometriai alakzatokból.
 • A perforáláshoz speciális szerszámokat használnak, amelyekkel a kép szélei sima és tiszta megjelenést kapnak.
 • Az anyag egyenletesen húzódik, kiküszöbölve a ráncosodást és a ráncokat.
 • A faragott, kétszintű mennyezet más felületű vászonból készül, hogy hangsúlyozza a mélységet. Az alsó rétegek általában fényesek, a felső pedig matt, ami 3D-s hatást eredményez.

A kétszintű hullámok kialakítása alumínium kereten alapul. Ennek az anyagnak a hordozói könnyűek, rugalmasak, tartósak, ami lehetővé teszi a hullámos formák kísérletezését. PVC-fóliát használnak a web anyagának. Különböző mennyezeti szintekkel rendelkező vízfelületek különösen magasak a magas falakon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ilyen szerkezeteket nem lehet szűk helyekre felszerelni. Például az U-alakú folyosók nyíróhullámokkal bővíthetők.

A "Hruštšov" -ba a kis helyiségek mennyezetét kétoldalú vagy egyoldalú hullámos opciók díszítik. Az első esetben a keret kanyarjai két ellentétes fal mentén vannak szerelve, a második pedig az egyik mentén. A kontraszt kétszintes hullámos kialakítása általában a padlón vagy a falakon lévő kiemelkedések kiemelésére szolgál, kiemelve a belső elemeket. Például a háttérvilágítást használó ablakok fölötti „hullám” vizuálisan kibővíti a helyiséget, és a konyhában lehetővé teszi, hogy fényt adjon a munkafelületre.

Egy téglalap alakú konstrukcióban az alsó réteg a helyiség kerületének körüli falak mentén van felszerelve. A szintszélesség körülbelül 60 centiméter, és a világítóeszközök be vannak építve. Ha szükség van a szintek közötti átmenet hangsúlyozására, szereljen fel egy olyan rést, amelybe a LED-szalag beágyazódik.

Gyakran előfordul, hogy a mennyezet szabálytalan alakjait használják:

 • Félkör. A kialakítás úgy van kialakítva, hogy a mennyezet egy részét a bútorok bármelyikére csökkenti. Például a hálószobában az ágy fölött, a nappaliban a kanapé felett, a konyhában az asztal fölött.
 • Pódium csillárok számára. Az űrlap mindig egyedi, és a világítótesttől függ. A telepítési elv mindenki számára azonos: a szint, amelyen a fő világítást tervezik, magasabbra emelkedik. Ez az egyik leggazdaságosabb lehetőség a kétszintű nyúlványok számára.
 • A spirál a tervezés során ritkán használják, mivel drága. Ez a forma csak tágas szobák esetén jól néz ki.
 • Csíkokra. Korábban, hogy a mennyezeten használt fényes utakat a gipszkarton, a matt plexi és a lineáris lámpatestek használják, a gyártók feszítő vászonokat kínálnak. A keret szereléséhez alumínium vezetőkkel.
 • Egyéb lehetőségek. A tervezők más nem szabványos formákat is kínálnak, de egyénileg készülnek, áraik magasabbak, mint a szokásosak.

tervezés

A gapless mennyezetek a közelmúltban igényelnek. A befejező anyagok korszerű piaca számos modellt kínál: fényes, matt, tükör, szatén, fémes vagy gyöngyfényű, fénynyomtatással, színnel, kontrasztmal, 3D hatással.

A mintákkal vagy fényképekkel rendelkező modelleket mindig részletesen figyelembe veszik. A tervezők figyelmeztetik, hogy egy ilyen mennyezet lesz a belső tér középpontja. Minél világosabb a mennyezet kialakítása, annál kevesebb díszítéssel kell rendelkeznie a térben.

A tiszta fotónyomtatáshoz jobb, ha világos színű textíliát használnak. Az anyagnak tökéletesen illeszkednie kell a minta bármilyen torzulásának megszüntetéséhez. Az alkalmazás technológia sok éven át megmenti a képet.A megkülönböztethetetlen előny az a lehetőség, hogy megváltoztathatjuk a padló geometriáját, ugyanazon helyiség funkcionálisan különböző részeire.

Általában a kész tekercsek szélessége legfeljebb 5 méter. A dekorátorok figyelmet fordítanak arra, hogy néha nem elegendő a vászon területe, így a szakértők többféle anyag kombinálásával, gipszkarton formák, világítás körül kerülnek a helyzetből. A kép méretének megváltoztatásához helyesen kell megközelíteni, mert a telepítés folyamán a vászon elveszítheti dekoratív hatását és torzíthatja az érzékelését.

A belső klasszikus elemeket háromdimenziós fényképészeti képpel készíthetjük művészi modellezés vagy aranyozott részletekkel festés formájában. Az avantgárd áramlatok hangsúlyozzák a fényes árnyalatok kontrasztos elvált válásait. A most népszerű tetőtér egy téglából vagy betonból készült nyomdát díszít, továbbá megtakarítja Önt a nagyszabású javításoktól.

Népszerű és 3D hatású modellek. A háromdimenziós képtervezők létrehozásához két fő módszert használnak:

 • Rajzolás a háromdimenziós minta mennyezetére. A 3D-s effektusú kép a normál feszített mennyezeti fotónyomtatással érhető el. És ha helyesen telepíti a világító elemeket a kétrétegű vászon rétegei közé, a kép eredeti lesz. Érdekes vizuális illúziókat nyerünk geometriai mintákkal és fényes felülettel.
 • Adjon valódi mennyiséget az egész szerkezetnek. A módszer végrehajtása bonyolultabb, de hatékonyabb az észleléshez. Jellemzője a keret kialakítása, amely különböző formákat ad a kanyarok, ívek, hullámok formájában. A szakértők figyelmeztetnek, hogy az ilyen kompozíciókat csak magas mennyezetű szobákban lehet végrehajtani.

Bármely 3D-s mintázat lenyűgözőbbnek tűnik, ha a háttérvilágítást is beágyazza hozzájuk. A legnépszerűbb példa a „csillagos ég” típusú feszített mennyezet. A beépített világítóberendezések ebben az esetben a képhez való realitást adnak, kötetet teremtenek és mélységet adnak.

A faragott mennyezet csodálatos díszítőelem. mind lakóterületeken, mind irodákban. A gyermekszobában az állatok és a madarak alakja lenyűgöző. Ha a beépített világítást is telepíti, a szokatlan formák és a világítás kombinációja lehetőséget nyújt egy érdekes design megszerzésére. A körök formájú perforáció a klasszikus stílusokhoz, az egyszerű geometriai formákhoz - a minimalizmushoz, az elegáns, finom díszekhez - a klasszikusokhoz illeszkedik.

A belsejében a fokozatos hullámos felületek nagyon lenyűgözőek. A forma függ a kerettől, sima, hűvös, kaotikus, szimmetrikus. Az integrált világítás fokozza az érzést.

A kontraszt kettős szintjei általában a zónázási térben használatosak. Fő jellemzőjük a győztes színkombinációk, amelyek lehetővé teszik a szoba geometriájának vizuális megváltoztatását.

A különböző formájú pódiumok segítenek megverni a szögletes formátumok belső terét, kiemelve az egyes elemeket, például az eredeti csillárok vagy a padlón lévő dísz.

A tükör mennyezet növeli a falakat és látványosnak tűnik a modern stílusban.

A textilminták a szövet festményeihez tartoznak. Az ornamentum megszerzéséhez a flocking módszert alkalmazzuk, amely bársonyos anyagot alkalmaz a szálakra. Ennek köszönhetően a kép térfogat. A tervezők a beépített fények hozzáadásával növelik a hatást.

Ha a monokromatikus feszített mennyezet elfogyott, akkor azt sablonokkal készített mintákkal lehet díszíteni. Ez a módszer egyszerű, így még egy tapasztalatlan személy is képes kezelni.

Fontos, hogy megbecsüljük a vászon területét és az alkalmazott minta méretét. A szakértők tanácsot adnak az ilyen stencilek használatára, hogy a kép mérete ne haladja meg a teljes mennyezeti terület egyharmadát.Minél nagyobb a sablon mérete, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a minta elhomályosodik, különösen, ha egyedül kell dolgoznia.

Kiválasztásukkor ajánlatos figyelembe venni a következő jellemzőket:

 • a sarokdíszek vizuálisan tágabbá teszik a szobát, de feltéve, hogy méretük nem túl nagy, ellenkező esetben az ellenkező eredményt kaphatja;
 • a csillár körüli dísz kiemeli azt, amíg a minta nem széles, ellenkező esetben a lámpa „eltűnik” a háttérben;
 • gyermekszobákban a tervezők a mese és a rajzfilmfigurák stenciljeit használják;
 • a nappaliban jobb választani a berendezést a szoba általános stílusának megfelelően, legtöbbször virágos, geometrikus vagy absztrakt képet használnak;
 • az üdülőterületen kis, dekoratív minták nyugtató színekben megfelelőek.

Fluoreszkáló minták a mennyezeten - az egyik legújabb divat trend. Annak érdekében, hogy a romantika, a rejtély vagy a mese elemeit hozza a belső térbe, elegendő, ha a vászonra mintákat készítünk speciális festékkel, amely a sötétben egy ultraibolya lámpával világít.

Színes megoldások

A színek pszichológiai észlelését a tudósok bizonyították, így az árnyalatok megválasztását óvatosan kell megközelíteni. Bizonyított, hogy a vörös agressziót, kék-negatív, telített lila depressziót okoz. Ha azonban egyesíti és egyesíti őket, vidám kombinációt kaphat.

Fehér szín - standard és leginkább praktikus. Alkalmas bármilyen helyiség díszítésére.

Fekete fényes felület nemesnek tűnik, míg a matt háttérként szolgálhat az eredeti kristálycsillárhoz vagy aranyozott részletekhez. A telepítés során szem előtt kell tartani, hogy a fekete szín vizuálisan csökkenti a mennyezetet, de fényes változatban ez a hátrány elkerülhető.

A fehér és a kék árnyalatok kombinációja minden szobában megfelelő.

barna tökéletesen kombinálva bézs, kávé, tej, terrakotta.

Egyedi színbeállítások: lila, narancs, kék, hozzon létre egy hangulatot.

Kombinált többszínű modellek Ajánlott: övezetbe helyezésre. Ha kontrasztos színeket használ, a nyúlványok vizuálisan megváltoztathatják a szoba geometriáját.

Fekete-fehér rajzok a mennyezeti anyag színe és fényes részleteit hozza a belső térhez.

háttérvilágítás

A megfelelő megvilágítás hangsúlyozza a feszített mennyezetek szépségét és dekorativitását. Ez különösen igaz a többszintű struktúrákra, különösen a kétszintű struktúrákra. Fontos, hogy a vezetékeket megfelelően szerelje fel, hogy elkerülje a rövidzárlatot.

A feszített mennyezetekhez speciális típusú lámpákat gyártanak. Ezek közé tartozik a pont, a LED, a száloptika, a fénycsövek és a csillárok. Nem túlmelegítik a feszítőszövet anyagát, és általában egy speciális rögzítőszerkezettel rendelkeznek.

A telepítés típusától függően a feszített mennyezetek három csoportra oszthatók:

 • a perforált lyukak a spotlámpákhoz, amelyek bármikor megváltoztathatók;
 • a keretre való rögzítéssel - a szalagok formájában kialakított világítóeszközök keretre vannak szerelve;
 • gipszkarton talppal - a világítás először fel van szerelve, majd a keret zárójelben van.

A megvilágítás lehetővé teszi, hogy egyedülálló kialakítást hozzon létre a belső térben. A spotlámpák nem képesek a normál világítást biztosítani, mert ehhez szükség van egy fő fényforrásra - csillárra. Azonban, mint díszítés, meglehetősen megfelelőek. Például a kétszintes mennyezet megvilágítása vizuálisan, elegánsan és kifinomultan teszi lehetővé. A széles választék lehetővé teszi a különböző lehetőségek kiválasztását: könnyű szalagok, neonlámpák, többszínű, fehér vagy napfény.

Mivel az emeletes modellek több szerelvény telepítését igénylik, meg kell gondolni az energiatakarékosságot.Tehát, ha vásárol, figyeljen az energiatakarékos lehetőségekre, a LED-ekre, a különböző üzemmódokkal rendelkező lámpákra. A világítás segítségével a szoba zónákra osztható, válassza ki a belső elem bármely elemét.

Hogyan válasszuk ki?

A modell kiválasztása a tulajdonos preferenciáitól, valamint a szoba funkcionalitásától függ.

A belsőépítészet modern trendjei lehetővé teszik, hogy a lehető legkisebb stúdió apartmanokat díszítsék a kétszintes mennyezet segítségével. Lehetővé teszik, hogy a teljes területet több különböző zónába lehessen osztani. Az eredeti tervezéshez a szakértők azt javasolják, hogy a szokatlan keretformákra figyeljenek, színnel játszanak, és biztosan használják a háttérvilágítást.

A hálószoba számára meg kell teremteni a pihenés érzését, így az árnyalatoknak nyugodtnak, enyhén elfojtottnak, puhanak kell lenniük. A kontrasztok bősége kizárt. A tervezők a következő fotónyomtatási lehetőségeket javasolják: "csillagos ég", különböző helyigény, áramló selyemszövet hatása, unalmas virágos vagy geometriai motívumok. Éjszakai fény helyett azt javasoljuk, hogy az opciót beépített fények segítségével vizsgálja meg, amelyek lehetővé teszik a megvilágítás intenzitásának beállítását. További villogó LED-ek látványosak és nyugtatóak.

A gyermekszobák és a játszóterek különleges pozitívak. Nem lehet sötét színekben készíteni. A tervezők világos rajzokat, fotónyomtatást, díszítőelemeket és többszínű megvilágítást használnak. Fontos mennyezetek felhőkkel, égő madarakkal, csillagokkal.

Az irodákban és a könyvtárakban nagyszerű képeket lát a kártyák képével a mennyezet egyik szintjén. Képként egyszerű geometriai alakzatok, számok vagy betűk megfelelőek. A színséma nem vonhatja el a munkát. Mindenki nyer, bézs-barna vagy fehérkék kombinációi vannak. A világos megvilágítás vonalak segítenek a koncentrálásban.

A konyhában gyakran szín kontrasztot használnak, de legfeljebb három árnyalatot használnak. A többszintű struktúrák határolják a helyet, és az ügyes világítás fokozza a hatást. Általában a munkaterület feletti mennyezet egy színből áll, a többi fal más színű. Jobb PVC-fóliát használni, mivel stabilabb a különböző típusú szennyezések eltávolításakor.

A fürdőszobában természetesen a víz megfelelő témája, például a tenger. Talán két vagy három árnyalat kombinációja kép nélkül. A szinteknek nem szabad túlságosan nagynak lennie egymással. Mivel a fürdőszobában található csillár nehézkesnek tűnik, a tervezők a főforrás helyett azt javasolják, hogy lapos lámpatesteket használjanak, vagy beépített fényt telepítsenek.

Ha a folyosó úgy döntött, hogy a mennyezetet fotónyomtatással használja, jobb, ha korlátozza a részleges nyomtatást. Ebben az esetben nem tűnik túlterheltnek. Amikor a mennyezetet egy kis sötét folyosón végzi, jobb, ha előnyben részesítjük a világos színeket. Az alacsony falakkal rendelkező opciók nem jelentenek kétszintű, rugalmas anyagot.

Magánházban nem ritka lépcsők a második emeletre. A lépcső fölötti mennyezet általában bonyolult, de a gipszkarton keret lehetővé teszi, hogy ebben az esetben kettős szerkezetet lehessen felszerelni.

A nappali és az étkező tökéletes hely a szokatlan tervezési megoldások lefordításához. Két szint fog jól nézni a megfelelő fény- és színválasztékkal. Ha a lámpák a második szint külső részén helyezkednek el, a mennyezet nagyobb lesz. A belsejéből történő kiemelés esetén szó szerint a padló fölé kerül. És ha a feszültségrészen egy fotónyomtatással belsőt ad, akkor a mennyezet még érdekesebb lesz. Színes mennyezetek használatakor gondosan válassza ki a háttérvilágítás árnyékát, mivel egyes kombinációk torzítják a szín vizuális érzékelését.

A tetőtér egy magánházban, mint általában, kihívást jelent a tervezők számára, mert a tető alatt helyezkedik el, és összetett falkonfigurációval rendelkezik. A mennyezet nem is kivétel, így a szakértők tanácsot adnak a keretszerkezetek használatára az álmennyezetek telepítéséhez.

Hasznos tippek

A hálószobák, óvodák és nappalik mennyezete ritkán szennyezett, így elegendő évente egyszer tisztítani. A fürdőszobában és a konyhában a rugalmas vászon gondozása bonyolultabb, különösen a fényes bevonatok esetében. Az elpárologtató folyadékok cseppjei felszínre ülnek, így a legjobb, ha megelőző tisztítást végeznek legalább hat havonta egyszer.

Tisztítási típusok:

 • Száraz. Porszívóval történik. Ez az eljárás szöszmentes kefe-rögzítést igényel, mivel a sörték károsíthatják a filmet. A tisztítás nem-érintkező módon is lehetséges a szívóerő növelésével. A porszívó segít megszabadulni a poroktól vagy pókhálóktól, amelyek felhalmozódnak a sarkok és a rétegek ízületein. Használhat egy hosszú fogantyúval és puha napfényes kefével, vagy puha ruhával. A legfontosabb az, hogy természetes anyagokból készülnek, mivel a szintetikus anyagok hozzájárulnak a statikus elektromosság felhalmozódásához. A vegytisztítást gyakran megelőző intézkedésként lehet elvégezni.
 • Nedves tisztítás ezért általános jellegű, ezért ritkán vagy vészhelyzetben történik. Megvalósítása érdekében jobb, ha lágy mikroszálas törlőkendőt, szivacsot, habszivacsos mosófelületet használnak. Használhatja a szokásos, akkor kell, hogy a csomagolás nem kemény ruhát.

A vászon tisztításakor fontos a súrlódási erő kiszámítása annak érdekében, hogy ne sérüljön meg. Mop vagy ecset kiválasztásakor figyeljen a forgószerkezetre, legyen puha és műanyag. A mosóhenger rögzítése semmilyen esetben nem érheti meg a vászont a tisztítás során.

Alapos tisztítással kombinálják a tisztítás típusait: először vákuumozzuk fel a felületet és a sarkokat, majd töröljük le nedves ruhával.

A szakemberek speciálisan tervezett készítményeket javasolnak a feszültségfelületek karbantartására. Mindig olyan cégektől vásárolhatók meg, amelyek a mennyezet telepítésén, valamint a gyártóknál szerelési munkát végeznek.

Ne használjon súrolószert. Ezek a legerősebb csiszolóanyagok, amelyek megkarcolhatják a vászonot. A mennyezet megjelenése akkor lesz lehetetlen.

Szintén tiltottak olyan vegyületek, amelyek savakat, lúgokat vagy acetont tartalmaznak. Korrigálják a vászont, hagyják a nem festő foltokat, vagy megváltoztatják a termék színét.

Az ablakok és edények mosására szolgáló háztartási vegyi anyagokat nem szabad használni, mert a mennyezeti eszköz anyagával érintkezve megváltoztathatja annak színét vagy egyéb műszaki jellemzőit. A felhasználók véleménye szerint, ha a készítményt vízben hígítjuk, akkor a használat lehetséges, de ajánlott a keveréket kis felületen tesztelni.

A vízben teljesen feloldott mosószer megengedett az álmennyezetek tisztítására.

10% -os ammóniaoldatot is használnak a háló kezelésére. Különösen hatásos fényes felületekre.

Használat előtt ajánlatos ellenőrizni az összes háztartási eszközt az anyag kémiai észleléséhez, amely célból a szem számára észrevehetetlen helyen, például a sarokban vagy a szintek belső csomópontjában kerül alkalmazásra.

A mennyezet felszínén csapdába eső maró anyagok azonnal eltávolításra kerülnek, amíg meg nem rontják a vászont. Ha a szennyezés helyi, elegendő az összetett foltok eltávolítása, és a felület többi része egyszerűen nedves ruhával törölhető. Minden mosóeszköznek lágynak kell lennie, hogy ne karcolja meg a filmet. Ne erősen dörzsölje a vászont, nem szabad a kerethez nyomni. A tisztítás befejezése a tisztítószer eltávolítása tiszta, enyhén nedves ruhával.

Ha a konyhai mennyezetet fényes ruhával húzza meg, akkor a zsír, a korom és a víz nyomai kiküszöbölésére speciális mosószereket kell vásárolni. Jobb vásárolni egy olyan cégtől, amely professzionális tisztítószerkezetet szerelt a szerkezetre. A fürdőszobában, hogy távolítsa el a foltokat, a speciális készítmények mellett folyékony szappant is használhat, amelyek közül néhány kanál vízzel előhígított. Fontos, hogy nedves tisztítás után törölje szárazra a bevonatot.

A fényes felületet nem ajánljuk körkörös mozdulatokkal törölni, az új foltokat hagyják. A varratok mentén kell mozognia. Erős nyomással a fényesség megsérülhet, így tisztításkor a nyomóerőt szabályozni kell.

A textíliás mennyezetek tisztítása gőzmosóval történhet, a gőz legalacsonyabb hőmérsékletének beállításával. Ha speciális fúvókákat is használ, akkor a nehezen elérhető helyek könnyebben tisztíthatók. Abban az esetben, ha a nedves tisztítás tilos, az ablaktisztító és a tükrök használata tilos. Ezek a vegyületek maró hatásúak és károsíthatják az anyagot, például megváltoztathatják a színt.

A szakértők azt javasolják, hogy speciális szőnyegeket használjanak a textíliák nyújtására. Gazdaságként azonban vízben hígított folyékony szappan használható. Az ilyen bevonatok tulajdonosainak azt tanácsolják, hogy a szappanösszetétel hatását előzetesen ellenőrizték a szövetre egy elzárt helyen.

A tisztítás előtt a lámpatesteket ki kell kapcsolni, és nedves tisztítás esetén ajánlatos teljesen kikapcsolni a teljesítményüket. Ha a tisztítás létra vagy más rendelkezésre álló eszköz segítségével történik, akkor a biztonságosabb, ha valaki alulról biztosít.

Gyönyörű példák a belső térben

Annak érdekében, hogy egy kettős mennyezet díszdarabsá váljon, át kell gondolni a belső elemek összes elemét.

Nem titok, hogy a serdülők, különösen azok, akik szeretik a tudományt, inkább a világűr felfedezéséhez kapcsolódó elemeket részesítik előnyben. Ezért, amikor a belsőépítészet a szobában, a tervezők kínálják, hogy kihasználják a jelenlétet. Ehhez válassza ki a feszített mennyezetet fotónyomtatással és telepítse a háttérvilágítást. Ez az opció alvó vagy rekreációs területekre is alkalmas.

A gyermekszobák regisztrálása a gyermek életkorától függ. Fényes szivárvány színek alkalmasak kisgyermekek számára, rajzfilmfigurák, növény- és állatvilági elemek lehetségesek. A tinédzserek számára a feszített mennyezetek lehetőségei a hobbiktól függnek: sport témák, különböző térképek, a tengeri téma.

Az eredeti stilisztikai megoldás a kétszintes zsanéros mennyezet használata egy tanulmányban vagy könyvtárban.

A két lépcsős feszített mennyezettel rendelkező lépcsőház kialakítása új színekkel nyer és ragyog.

A közelmúltban a tervezők egyre több lehetőséget kínálnak faragott feszített mennyezetekkel. Ezek nagyszerűek a nagyméretű szobákban, így megtalálhatók az éttermek, szállodák, szalonok, szállodai előcsarnokok belső terében. Ami a mintákat illeti, a népszerű modellek egyszerű formájúak. Az apartmanok számára a tervezők érdekes kombinációkat kínálnak a padlón, a mennyezeten és a falakon.

A klasszikus soha nem lép ki a stílusból. A legújabb trendek fényében a fekete feszített mennyezetet széles körben használják a klasszikus, gótikus vagy minimalista stílusú nappaliban. Ne feledje, hogy ebben az esetben gondosan meg kell fontolni más belső részleteket: tapéta, lámpák. Például a beépített lámpákkal körülvett kerület körüli fehér fülke bővíti a szobát, és az értékes fából készült bútorok az íz és az elegancia harmóniáját eredményezik.

       Most a konyha nem csak hely a főzéshez. Néha hely a pihenésre és az egész család összegyűjtésére. Ezért mindent itt kell a legkisebb részletre gondolni, beleértve a mennyezetet is. A minimalizmus rajongói számára fekete, szürke vagy fehér feszített mennyezetek illeszkednek a fényes felülethez.A klasszikus stílushoz tiszta formák jellemzik a nyugtató színeket, matt vagy szatén kivitelben. A Vanguard fényes fényhez kapcsolódik. A hi-tech és más modern belső stílusok révén az áttetsző, fényes, vékony vászon minden fehér színben megfelelő lesz.

       Egy kétszintes mennyezet telepítése hullám formájában, amit ebben a videóban láthat.

       Comments
        szerző
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

       Bejárat

       Nappali

       hálószoba