Melyik nyúló mennyezet jobb: matt vagy fényes?

Ma, a különböző helyiségek díszítésében, az emberek gyakran nyújtanak feszített mennyezeteket. Ez a népszerűség ezen vászon esztétikai megjelenésének és pozitív teljesítményének köszönhető. De sok fogyasztónak szembesülnie kell a matt és a fényes nyúlványok közötti nehéz választással. Vásárlás előtt meg kell kitalálni, hogy melyik opció még jobb.

Különleges jellemzők

Stretch mennyezet - ez egy nagyszerű design döntés minden szobában. Rendkívül szép megjelenésű és tartós. A feszítőszövetek sok példánya élettartama több mint 20 év.

A függesztett mennyezetek sokféle típusa van. Különböző formájúak, színeik és akár anyaguk is lehetnek. Ezen felül ezek a befejezések különböző textúrákkal rendelkeznek: fényes és matt. Néha a megfelelő választás nem olyan egyszerű. Szükséges a belső tér stílusára és színrendszerére támaszkodni.

A nyúlványok egy másik jellemzője, hogy képesek a kifinomult mennyezeti szerkezetek gyártására. Például lehet, hogy egy eredeti, többszintű, olcsó gipszkarton doboz. Lehetőség van a feszítőfólia telepítésére a központjában, ami érdekes tervezési részletet alkot.

Sok vásárló tévesen úgy véli, hogy a nyújtó mennyezeteket csak modern stílusokban, például high-tech, modern vagy minimalizmusban lehet használni. Tény, hogy nem. Az ilyen befejező anyagok bármilyen stílusra választhatók, legyen az klasszikus, art deco vagy akár ország.

A klasszikus együttesekben a matt bevonatokat ajánljuk, és fejlettebb és futurisztikusabb - fényes.

Nem olyan régen, a piacon egyedülálló mennyezetek, különböző minták és szép nyomatok jelentek meg. Matt vagy fényes felületük is lehet. A második lehetőség gyakoribb. Ezek a lehetőségek számos szobában használhatók. A legfontosabb dolog - ne terhelje túl sok színes részletgel a helyzetet, különben túl színesnek tűnik.

Mind a matt, mind a fényes mennyezeti burkolatok kiegészíthetők világítótestekkel. Nemcsak a különböző formájú süllyesztett és spotlámpák, hanem a szokásos csillárok vagy a sávvilágítási rendszerek is lehetnek.

A nyúlványok másik jellemzője, hogy gondoskodjon róluk. A fényes opciókat gyakrabban kell tisztítani a portól és a szennyeződéstől. Ugyanakkor a fényes mosás folyamatában általában csúnya válások vannak, amelyeket szintén rögzíteni kell.

A szőnyeg felületeit időről időre meg kell tisztítani., de kevésbé látható szennyezés. De jól látható hegesztés (ha van), ami nem tűnik jól megjeleníthetőnek.

Annak meghatározása érdekében, hogy melyik mennyezet még előnyösebb, szükséges összehasonlítani a lehetséges lehetőségeket.

összehasonlítás

A matt és fényes mennyezetek minőségi jellemzőinek összehasonlításához mindegyiküket részletesen meg kell vizsgálni.

fényes

A fényes nyúlvány a tökéletes megoldás szinte minden helyiségben. Ez a befejező anyag szép tükörfelülettel rendelkezik, ami egy nagyobb terület vizuális hatását eredményezi. Ez az oka annak, hogy ez a vászon biztonságosan használható egy kis, alacsony mennyezetű szobában.

A belsőépítészek gyakran fényes bevonatokhoz fordulnak, amelyek a legdrágább ötleteket tükrözik. Ezek a festmények lehetővé teszik, hogy kísérletezzen a befejezéssel, eredeti és egyedülálló együtteset alkotva.

A fényes mennyezet fényesebb és telítettebb.hogy sok fogyasztó azt mondja. Ráadásul nagyon gazdag színpalettában kerülnek bemutatásra, így minden belső tér számára ideális választás lesz.

Ezeknek a bevonatoknak nincsenek komoly hátrányai, de az ellátás szempontjából igényesebbek. Felületük gyorsan felhalmozódik a port és egyéb szennyeződéseket, amelyek mindig fényesen láthatóak. Ha a bevonat PVC-ből készül, akkor gondoskodhat róla, hogy sok tulajdonos számára valódi probléma legyen, mivel ez az anyag nagyon vékony és káros. Ezért egy ilyen felső határt nagyon óvatosan és gondosan meg kell tisztítani.

Érdemes megjegyezni a fényes bevonatok hosszú élettartamát. Általában legalább 10 év.

Ez idő alatt az anyag nem fogja elveszíteni fényességét és vonzerejét, és a belső tér mindig szép marad.

A fényes mennyezeti burkolatok hátrányai:

 • A fényforrások tükröződése éjszaka. Ez lehet az autó fényszórói vagy utcai lámpái. Az ilyen gondolatok irritálhatják a háztartásokat és megakadályozhatják azok alvását. Ezért a hálószobában nem ajánlott fényes ágynemű.
 • Túl kicsi helyiségek nem ajánlott a tükörvászon kiegészítésére. Ilyen körülmények között a mennyezet még ennél is kisebbnek tűnik, mivel a telepítés során „el fogja lopni” az extra 10 cm-t.
 • A fényes festmények esetében nem minden lámpatest alkalmas. Ezeket az anyagokat speciális izzóknak kell kiválasztani, mivel az egyszerű opciók nagyon forróak lehetnek és megolvadnak a fényes felület.

Mindenki úgy dönt, hogy milyen súlyosak ezek a hiányosságok. Érdemes megjegyezni, hogy sok közülük elkerülhető. Például a fényszórók és a lámpák éjszakai fényét nem lehet tükrözött mennyezet telepítése nélkül elhelyezni a hálószobában. A film olvadásának és túlmelegedésének elkerülése szintén meglehetősen egyszerű. Be kell telepítenie a LED-es lámpákat, amelyek a munka során nem felmelegednek.

unalmas

Külső jellemzőik átlátszatlan mennyezetei nem rosszabbak a gyönyörű fényes opciókhoz. Ezek csak konzervatív és visszafogottabb felületükben különböznek, ahol a vakító fény nem jelenik meg, és a környező tárgyak nem tükröződnek.

A matt bevonatok különböző textúrákkal rendelkezhetnek:

 • durva;
 • sima.

A sima vászon jobban hasonlít a szokásos mennyezethez, melyet egy adott szín fehérjével vagy festékével díszítenek.

Ezeket az opciókat leggyakrabban olyan emberek használják, akik inkább a szabványos megoldásokat választják.

A matt bevonatok fő előnyei:

 • Nagy sűrűség A matt szövetek vastagabbak és tartósabbak, mint a fényes darabok. Ugyanakkor azt is javasoljuk, hogy óvatosan mossuk ki őket, mivel a sűrűbb anyag is megsérülhet.
 • Tiszta színszállítás. A matt mennyezet felületén a szín nem változtatható meg természetes vagy mesterséges világítással.
 • A kizárólagos belső terek hangsúlyozásának képessége.
 • A stukkóval való kombináció lehetősége.

A matt feszített mennyezeteknek számos hátránya van:

 • Nem tolerálják az alacsony hőmérsékletet. Ilyen körülmények között megrepedhetnek, ezért nem ajánlott telepíteni olyan helyiségekben, amelyek a hideg évszak alatt rosszul fűtöttek vagy egyáltalán nem fűtöttek.
 • A gyártási folyamat során a matt bevonatokat mindig forrasztják. A hegesztés meglehetősen észrevehető, ami nem a legjobb módja annak megjelenésének.

Ha a fogyasztók véleményeire támaszkodunk, arra a következtetésre juthatunk, hogy a matt-nyúlványok praktikusak és könnyen karbantarthatók.

Sokan úgy döntenek, hogy ezek a bevonatok alacsony megjelenésűek és kellemes textúrájuk miatt könnyen illeszkednek majdnem minden belső stílusba.

A matt és fényes bevonatok összes jellemzőjét, előnyeit és hátrányait figyelembe véve összefoglalhatja és összehasonlíthatja azokat:

 • A fentiek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a matt opciók praktikusabbak és szerényebbek az ellátásban. És a fényes mennyezeteket rendszeresen kell mosni, és ezt nagyon óvatosan kell elvégezni.
 • A matt film egyfajta visszafogottságot és szigorúságot biztosít a belső térnek. Fényes bevonatok, éppen ellenkezőleg, a szobákat ünnepélyesebbé és fényesebbé teszik.
 • A matt felületű bevonatok nagyszerűek a konyhában, mivel nem látszanak zsíros foltokat. Fényes mennyezet megkülönböztetni ezt a tulajdonságot nem.
 • Mindkét típusú mennyezet használható a hálószoba, a nappali és a fürdőszobák díszítésére. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy az éjszakai tükör opció zavarhatja a teljes alvást az utcai fény visszaverődése miatt.
 • Ha összehasonlítjuk a fényes és matt mennyezet költségeit (feltéve, hogy nincs különbség a minőségben), akkor észreveszed, hogy a második opció olcsóbb. Ha a vászonokban van hegesztés, a költség még alacsonyabb lesz.

Különböző szobákhoz

Stretch mennyezetek használhatók minden szobában. A legfontosabb dolog - a vászon megfelelő színének és textúrájának kiválasztása. Például a divatos fényes opciókat leggyakrabban a folyosókban és a fürdőszobákban telepítik. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a tükör burkolata vizuálisan képes kiterjeszteni a teret, és ez általában csak a lakás ezen részeihez szükséges.

Azonban érdemes helyesen megközelíteni a folyosó mennyezetének színét a folyosón vagy a fürdőszobában.

Túl sötét lehetőségeket kell elkerülni, mert nem növelik a helyet, de kisebbek és sötétebbek.

A hálószobákban pasztell vagy semleges színeket használhat (amelyek nem okoznak az idegrendszer túlzott gerjesztését), például bézs, halvány rózsaszín, karamell, tej vagy őszibarack.

A nappali világos feszített mennyezetekkel telített színek telepíthetők. Alkalmas és fényes és matt felületű. A megfelelő opció kiválasztásakor a belső alap stílusát kell figyelembe venni.

Az óvodában gyönyörű vászonokat lehet telepíteni különböző képekkel. Lehet például egy csillagos ég, a virágok, a pillangók vagy az állatok rajzai. A fényes vászonok fényesebbek és érdekesebbek lesznek, azonban meg kell győződni arról, hogy nem túl sokszínű és telített.

tervezés

Fényes és matt mennyezeti burkolatokkal és gyönyörű kombinációival, Létrehozhat érdekes tervezési lehetőségeket, amelyek hangsúlyozzák a belső stílusodat:

 • Ha van egy többszintű mennyezeti felépítés a szobában, akkor jobb, ha egy fényes vászonot használunk, amely élénkíti a mennyezetet és az egész belső teret.
 • Klasszikus együtteshez matt mennyezet ajánlott.
 • Vegyük figyelembe, hogy a fényes opciók inkább telített festékekkel rendelkeznek, mint átlátszatlanok. A gazdagabb színskála is látható.
 • A matt opciók elnyelik a fényt. Emellett sok éven át megtartják színüket.

Gyönyörű példák a belső térben

A hófehér konyhában nagyon érdekes és szokatlan lesz lila fagyott mennyezet. Alatta egy nagy, fehér szegélyű fehér csillár, valamint bézs asztal és fekete fa székek helyezhetők el.

Egy hangulatos nappaliban látványos kétszintes mennyezet lesz, amelyen fehér gipszkarton doboz és matt barna vászonból készült betét található. A kis méretű fém csillárok lekerekített árnyalatúak. Helyezzen egy könnyű laminátumot a padlóra, és csokoládé árnyalatú kárpitozott bútorokat helyezzen. Teljesítsd az együtteset egy sötét dohányzóasztallal, dekoratív rénszarvas szarvakkal, csíkos párnákkal és fehér függönyökkel az ablakokon.

A világos nappaliban lila kanapéval és bézs fából készült bútorokkal fog kinézni a fényes lila mennyezet, amelyet egy gipszkarton doboz vesz körül.Telepítse a fényes, fehér lógó csillárra tiszta, lila árnyalattal.

A teremben egy munkaterülettel kombinálva szép lesz a tükör sötétkék mennyezete. Helyezze a padlóra ebből a szobából világos barna laminátumot, és élénk színekben vágja le az átfedést. A bézs színű kanapé mögött barna betétekkel gondoskodjon egy kék színű, hullámos nyomatokkal díszített kiemelő falról. Töltse ki a belső teret egy keskeny árnyalatú króm csillárral és a padlón lágy krémszőnyeggel.

Egy kis és hosszúkás konyhában elefántcsont padlóval, fehér szögletes lakosztály és puha kárpitozással ellátott asztal / székek, matt hófehér mennyezet organikusan fog kinézni. Az asztal mellett egy kékes-türkiz falat készítsen mintákkal. Teljesítsd a belső teret egy függő csillárral, három kis fém árnyalattal, fehér tüll és egy türkiz ablakfüggönyrel.

A fekete-fehér bútorokkal berendezett fehér nappaliban egy kétszintű gipszkarton mennyezetet helyezhetünk el piros fényes vászon betétekkel. A monokróm kanapéval ellentétben helyezzen egy bordó dohányzóasztalt üveglappal, akassza fel az ablakokra a skarlátfüggönyöket, és helyezzen piros dekoratív párnákat kárpitozott bútorokra.

Hogyan válasszuk ki a feszített mennyezetet, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba