Nyújtott mennyezet egy faházban: az előnyök és hátrányok

Stretch mennyezet lett a korunk egyik újítása. Faházakban használják. Az új épületekben a telepítés előtt várják, amíg az alapítvány teljes egészében megtelik. Néha több évig tart. A designra nincs más hasonló korlátozás, és mostantól megismerheti az alapvető telepítési szabályokat.

Előnyök és hátrányok

A rönkházban a hagyományos mennyezethez képest a szerelt szerkezetek lehetővé teszik, hogy bővítse a stílusok listáját, amelyeket felhasználhat.

A sima felület nemcsak díszként szolgál, hanem néhány funkciót is ellát:

 • védi a tető hirtelen szivárgásától;
 • elrejti a fő emeletek hibáit;
 • hangszigetelést biztosít.

A magas páratartalom miatt a penész, a gomba és a kondenzátum nem jelenik meg a felületen, mint a rendszeres mennyezeten. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy hasonló támadás jelentkezhet a mennyezet és a szerkezet között, mert a film nem teszi lehetővé a levegő áthaladását.

Egyéb előnyök is a következők:

 • a telepítés egyszerűsége - több órát vesz igénybe;
 • a vászon gondoskodása;
 • tartósság - 10 és 25 év között, az üzemeltetési szabályoknak megfelelően.

Azonban, ha a házat nem melegítik rendszeresen, a PVC szövet deformálódik. A padlóról levő éles forgácsok és szeletek nagymértékben károsíthatják a vászonot: vágás, lyukak, amelyek után a film javítása nem fog segíteni.

Ezeket a problémákat el lehet kerülni, ha állandóan a házban él. Ezután a telepítés előtt a fából készült mennyezet felületét előzetesen védőszerekkel kezeljük, és a vászon megjelenését olyan tulajdonságokkal választjuk ki, amelyek megfelelnek egy adott helyiség mikroklímájának.

Vélemények a feszített mennyezetek többnyire pozitívak.

Az előkészítés jellemzői

Egy magánházban figyelmet kell fordítanunk arra az anyagra, amelyből a kész fából készült falak. Ha gipszkartonlappal burkolják, akkor a keret alá szerelése könnyedén telepíthető.

A lekerekített faanyag ellenkezőleg, bonyolítja a mester munkáját.

Néhányan szigetelik a legfelső emeletet. Ez csökkenti a hőmérséklet csökkenését, amely kedvezőtlenül befolyásolhatja az anyag állapotát: a hőhöz juthat, vagy extrém hidegben repedéseket okozhat. Ha szivárgás történik, javítsa a tetőt.

Szükséges ellenőrizni a kábelezés telepítésének módját. A kábel vagy a vezetékek túlmelegedése a levél közvetlen közelében torzíthatja vagy tüzet okozhat.

A mennyezet magasságától függően válassza ki a design típusát. Nem sok különbség van, milyen profilt használunk, de a műanyag rugalmasabb: a fából készült falburkolat hajlításához igazítható.

Ha a ház teljesen új, várjon két évet, amíg az alapítvány letelepedik.

Vászonválasztás

A nyúlványok modern piacán háromféle bevonat található: fényes, matt és szatén. A fényforrás a fényvisszaverő tulajdonságoknak köszönhetően a helyiséget vizuálisan növelheti, hogy a szoba magasabb legyen. A matt felület univerzális megoldás minden típusú helyiség számára. A szatén közelebb néz ki az előzőhöz, de kifinomultabb, nagyon stílusosnak tűnik.

Glyanetsevy
unalmas
szatén

A Stretch mennyezet fényforrásokkal is felszerelhető.

Figyelembe kell venni, hogy a foltok használata növeli a film és a huzalváz közötti távolságot 3-tól 12 cm-ig, az eszközök típusától, a kábelezésektől és a vászon típusától függően.

A film szélessége fontos jellemzője. Nagy helyiségekben jobb szövetszöveteket használni, jellemzően 5 m széles.A PVC és származékai azonban különböző értékekkel rendelkeznek - 1,2 és 4 m között, de a probléma könnyen megoldható. Előregyártott bevonat esetén az élek egyszerűen csatlakoznak: megfelelő feldolgozással a varratok alig észrevehetők.

Hőmérsékleti feltételek

A vászon összetételére figyelni kell. A PVC-ruhák hőmérsékleti üzemmódja +5 és + 50 ° C között van. A textil mennyezetek drágábbak, de nagyobb biztonsági résük van. Megtartják megjelenésüket és tulajdonságaikat mind –50, mind + 40 ° C-on.

A kályha jelenléte a szobában, mint egészben nem befolyásolja a vászon jellemzőinek változását. Csak az óvintézkedések szükségesek a cső közelében, hogy biztosítsák az optimális hőmérsékletet.

Különleges felszerelés - hőpisztoly segítségével - bármilyen fajtájú PVC fóliás mennyezeteket telepíthet. A papír minőségének és megjelenésének megőrzése a megfelelő hőmérséklettől függ. A folyamat nem sok időt vesz igénybe. A főegység előtt a helyiséget 40 ° C-ra melegítjük, és az anyagokat egy másik szobában tároljuk.

A feszültség akkor jelentkezik, ha a vinilfóliát + 70 ° C-ra melegítik, ezért rendkívül óvatosnak kell lennie. Jobb, ha ezeket a munkákat egy olyan mester végezte, aki tapasztalattal rendelkezik a faházak összeszerelésében. Az anyagból készült mennyezetek nem igényelnek fűtést.

Mennyezeti forma

A mennyezeti kialakítás különböző terveket kínál: egyszerű, klasszikus, összetett, futurisztikus.

A belsőépítészetet általában a tulajdonos választja ízlésének és képzeletének megfelelően. De segítséget kérhet egy olyan szakembertől, aki tanácsot ad a legjobb tervezési megoldásokhoz.

A faházakban az anyagok plaszticitásának köszönhetően lehetségesek a feszített mennyezetek kialakítása:

 • Egyszintes vászon a szoba teljes területén.
 • Stretch mennyezet osztva párhuzamos rudakkal.
 • Többszintű konfiguráció, kis területekre, zónákra osztva.
 • Caisson.
 • Ívelt feszültségszerkezetek.
 • "Csillagos ég."
 • Beépített ólomüveg.
 • Komplex formák.

gyülekezés

A helyiséget mérik, és az anyagot profilhoz rögzítik. Ezután csatlakoztassa az alapszöget és a gerendákat, majd menjen az ellenkező sarokba, és folytassa a rögzítést. A keretrendszer létrejött, a baguette-ben rögzítésre kerül. Az anyag lassan feszült, rögzítve a sarkokat.

Ha a ház egy bárból van

A fa nem egyszerű anyag. A faházakban a feszített mennyezetek gyakorlatilag nincsenek beépítve. Ez egy nagyon nehéz feladat, amely megköveteli a vállalkozó készségeit és készségeit. Ebben az esetben figyeljen a következő ajánlásokra:

Szükséges a szellőztetőcsatorna tartása, mivel a mennyezet nem teszi lehetővé a fa lélegzését. Éppen ezért a formák formája, gombák jelennek meg.

A film feszültségét hőlégfúvókával végezzük, de a tüzet el kell kerülni.

A táblákat és a rönköket előre, több hétig speciális impregnálással kezelik, amelyek csökkentik a tűzveszélyt.

A munka megkezdése előtt állítsa be a mennyezetet, a folyamatot. Baguette egy bizonyos szögben vágott le. Ezután ragasztjuk az ízületeket. A telepítés megkönnyítése érdekében elkészítheti a táblák aljzatát. A fa könnyen behatol a fúrásba, tökéletesen tartja az önmetsző csavarokat. Nincs szükség arra, hogy időt takarítson a csapok rögzítésére.

A gerenda közepén lévő baguettával történő rögzítése nem érvényes, mivel a következő rögzítőelem a naplók csomópontjában található, ami elfogadhatatlan. Ha egy kicsit tovább alkalmazza a jelölést, a vonal kissé keskenyebb lesz. Ez a fajta munka jó mestert igényel a szükséges tapasztalattal, készséggel és készséggel.

Ha a kályha a házban van

Meg kell védeni a bagettet és a vászont a túlmelegedéstől.

A kemence nem zavarja a szerkezetek telepítését az alábbi feltételek mellett:

 • be kell szerelni egy gipszkarton dobozot;
 • biztosítsa a jelzálogot.

A bevonatot gyakrabban kell mosni, de a korom, a füstmaradványok könnyen leöblíthetők vízzel és bármilyen mosószerrel.Ne használjon súrolószereket és agresszív anyagokat, savakat, hogy ne maradjon karcolás és ne oldja fel az anyagot.

Távolítsa el a kondenzátumot

A kimenet itt a természetes vagy kényszer szellőztetés telepítése lesz. Általában a vászon szélén, átlósan elhelyezett két szellőzőrács található. Ez csökkenti a nyomásesést, és a kondenzátum felhalmozódik. Még a telepítés előtt is, közvetlenül a ház építése után, speciális gombákból és penészből készült impregnálásokat alkalmaznak. Fafelületekkel kezelik őket.

Ha a filmszerkezeteket nedves területekre szerelik fel: egy fürdőszoba, egy konyha, majd a felszínen gőz felhalmozódik anélkül, hogy behatolna a fába, ami az anyagot mínuszává változtatja.

Tető szivárgás

Árvíz esetén a szakemberek kezelhetik. Hívott javítócsapat, amely az egyik sarkon leválasztja a vászont. A felhalmozott nedvesség só lesz. Néhány idő eltűnik, hogy kiszárítsa a nedves mennyezetet, majd a vászon sarka hátul van.

A függesztett mennyezetek előnyeiről és hátrányairól lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba