Fehér nyúlványok: típusok és tervezési ötletek a belső térben

A fehér terű mennyezet klasszikus kialakítása számos szobának. Szokta hozzá a színvilág univerzálisságához, és klasszikus módja annak, hogy megteremtse a megfelelő légkört, hiszen képes támogatni minden tervezői ötletet anélkül, hogy megszakítaná a hangját és hangulatát. Fontos, hogy megértsük a design fajtáit, figyelembe véve az elegáns design ötleteket.

Színes funkciók

A fehér nyúlványt a frissesség, a tisztaság és a tágság jellemzi. Képes vizuálisan növelni a falak magasságát és szélességét. A szín semlegesnek tekinthető, a benyomástól függ a kontraszt, amely kiegészíti azt. A kényelmes kapcsolat érdekében szükséges, hogy a szín a szoba domináns kialakítása legyen. Alkalmas az észak felé néző ablakokkal rendelkező szobákban és a kis ablaknyílású szobákban, amelyek vizuális hatást biztosítanak a levegő és a természetes fény hozzáadására.

A szín megkülönböztető jellemzője, hogy a színpaletta meleg színeit be kell hozni a légkörbe, különben a fehér mennyezet tompa lehet. Egy ilyen bevonat nem tekinthető alkalmasnak minden stílus döntéshez, mivel néhány belsőépítészeti kompozíció eléggé igényes a mintázat, a textúra és a mennyezet felületének további díszítése szempontjából.

Megfelelőbben úgy néz ki, hogy a stílusok kis részleteket tartalmaznakvalamint a modern belső terek, amelyek rendkívül fontosak a technológia képességeinek bemutatásához. Ez különösen hozzájárul az anyag textúrájához.

faj

A meglévő feszített mennyezeti típusok két kategóriába sorolhatók:

 • film;
 • textil.

Az első csoportba tartoznak a PVC fólia bevonatok, a második a textil panelek. A két változat minőségi jellemzői eltérőek. A ruhák szélességében különböznek, ami meghatározza a varratok jelenlétét vagy hiányát. Mindegyik esetben a vászon hossza bármilyen lehet, de a mennyezeti zóna monolitikus díszítésű tágas szobáihoz célszerű varratok nélküli fajtákat választani.

Leggyakrabban 5 m szélességű szőtt fajtákban találhatók.

A filmbevonatok szélessége gyakran körülbelül 3,5 m, ami kényelmes a kis terek kialakításához. Ha azonban szeretné, akkor egy szélesebb szélességű vászon található, ha a mennyezetet filmmel szeretné díszíteni.

Fehér nyúlvány - kétféle kialakítás: az alaptípustól és a mennyezet anyagától függően közvetlenül a mennyezethez rögzítik, vagy keret segítségével rögzítik. Ebben az esetben az első esetben a bázist kell szintre állítani, a másodikban nem szükséges a szabálytalanságok elfedése: a vászon több centiméterre feszül a bázis alatt.

Figyelemre méltó ezeknek a bevonatoknak a szerkezete. Az anyag típusától függően fényes, matt és szatén lehet.

A fényes textúrát a tér vizuális kibővítésének képessége jellemzi. Azonban egy tükörhatás jellemzi, amely nem tetszik mindenkinek, és különösen nem megfelelő, ha egy kis mintázat van fehér alapon. Tehát a kép elveszti a kifejezést. A minimalista irányban azonban a fényesség megfelelőnek tűnik.

A matt textúra kellemes megjelenésű és lágyabb. Ez a fajta felület nem sérti a belső harmóniát, még akkor sem, ha a felületén egy minta van. Ebben az esetben a kép lenyűgözőnek tűnik.

A matt textúrája kitölti a helyet a fényben, így kényelmessé teszi az otthoni kényelmet.

Érdekesebbnek tűnik a belsőépítészeti szatén textúra.Ezt a selyemfény jelenléte jellemzi. Ebben az esetben a panel összehasonlítja a belső tér összes elemét, arra kényszerítve őket, hogy megfeleljenek a kívánt állapotnak. Ez a legdrágább feszített mennyezeti típus: a ragyogó mennyezet különleges hangulatot teremt a szobában. Az alacsony költség a film bevonása.

Előnyök és hátrányok

A fehér feszített mennyezetnek számos előnye van:

 • Gyönyörűnek tűnik, és lágyítja a szoba belső összetételét, még akkor is, ha a felület alapja kétszintű vagy többszintű.
 • A fehér burkolatnak köszönhetően a feszített mennyezet díszíti a lakás minden szobáját: helyénvaló a csarnokban, a folyosón, a hálószobában, az óvodában, a tanulásban, az otthoni könyvtárban, a folyosón és még a fürdőszobában is.
 • Az ilyen kialakítás a mennyezeti zóna teljes területére helyezhető el, vagy részleges fókuszpontja lehet, a területet külön funkcionális területekre osztva.
  • Ez a rendszer könnyen telepíthető, így a telepítés nem feltétlenül jár szakértővel, ezért lehetőség van a költségvetés mentésére.
  • A termelésben használt anyag ellenáll a deformációnak: az ilyen bevonat nem reped, és nem csökken, ha nedves lesz.
  • Ez a kialakítás tartós: a helyes beszereléssel és a megfelelő karbantartással rendelkező fehér nyúlványok hosszú ideig (kb. 10 év vagy annál hosszabb ideig) nem állíthatók be.
  • Egy ilyen termék ára általában kicsi. Ha a felület egyszerű mintázattal rendelkezik, az anyag többet fog fizetni.

   Pozitív jellemzőkkel a feszítőszövet felületének fehér színe az alábbi hátrányok okozója:

   • A textúra típusától függetlenül ez a mennyezeti burkolat teljesen márkaszerű: még a legkisebb foltok és por is látható.
   • Az ilyen bevonat igényesebb az ellátásra: különösen óvatosan kell törölni, kivéve a nem elég tiszta vízzel való kezelést (minden válás észrevehető lesz).
   • A napfény és a nedvesség ellenállása ellenére a korábbi vonzereje és a szín tisztasága elvész. Különösen hozzájárul a mosószerhez.
   • Az ilyen bevonat javítása problémás: a vágások nem maszkolhatók, ha a víz felől a vízből szivárog, a rozsda a felületen marad, ami a bevonat cseréjét igényli.

   Tervezési ötletek

   Egyszerű kialakítás egyszintű konstrukció formájában egyszerűnek tűnik, még akkor is, ha a mennyezet közepét gyönyörű lámpa díszíti. Ma a mennyezet kialakítása különösen fontos, így a sztereotípiák bármilyen változása üdvözlendő, tekintettel a falak magasságára és a mennyezeti zóna felvételére. Az, hogy a szoba kialakítása friss és érdekes volt, a központi lámpát egy széles gyűrű formájában lehet díszíteni.

   Ha a helyiség nem annyira a helyiség, de a mennyezet magas, akkor a perem köré formázhat, így a felső szint központi része, és kis lámpákkal díszítheti. A lámpák fényében a bevonat különösen kifejező. Délután a fókusz a figura élén lesz.

   A fehér feszített mennyezet különleges lehet, ha a tervezési belső projekt végrehajtásakor előre tervezi a kialakítását. A klasszikus monokromatikus bevonat másképp nézhet ki, és még különlegesebb is lehet, ha a tervezést például beépített háttérvilágítással egészítik ki.

   Függetlenül attól, hogy az anyag textúrája fényes, szatén- vagy mattszerkezet, a LED-es spotlámpák és a szalagterv, valamint ezek kombinációja megfelelőek a tervezésben. Egy kis feszültségszerkezetet hozhat létre a szoba közepén, egy fémdobozban díszített, beépített dot-diódával ellátott dobozba.

   Annak érdekében, hogy a vászon mélységet adjon, elrejtse az alaplap mögötti rugalmas szalagot.

   A színes megvilágítás használata lehetővé teszi a nyújtó bevonat árnyékának megváltoztatását este. Továbbá, ha RGB szalagot helyez el a vászon kerülete körül, akkor minden nap megváltoztathatja a színárnyalatok színét úgy, hogy kiválasztja a pillanatnyi hangulatnak megfelelő színt. Ha a vászon részleges kivitelben van, a szoba kerülete körül, az építés egyik szintje vagy egy göndör vonal, akkor érdemes figyelembe venni ezeknek a tervezési jellemzőknek a hangsúlyát. Ellenkező esetben a világos színű fehér szín elveszíti a kifejeződést.

   Az eredeti és nem szabványos megoldás egy rugalmas LED-szalag beszerelése egy meghatározott minta formájában (például cipzár vagy csipke fürtök alatt).

   A nap folyamán az építés tömör lesz, esti órákban különleges hangulatú helyet tölt be.

   Hogyan válasszunk egy tervet?

   Ahhoz, hogy a mennyezetet a szoba belsejében megfelelően megnézhessük, érdemes megjegyezni néhány árnyalatot:

   • Ne terhelje túl a fényes felületet mintázattal, ez a kialakítás legyen egyszerű és még szigorú.
   • A csúcstechnológiával, a minimalizmussal és a modern felszereléssel válasszon fényes anyagot.
   • A klasszikus irányba rendeljen egy matt texturált mennyezetet a stukkóformázáshoz.
   • Ne keverje össze ezt a színt fekete kontrasztmal: még egy kis mennyiségű fekete festék is megfosztja az ilyen bevonat könnyűségét és légességét.
   • Ez a szín tökéletesen kombinálható a különböző lámpákkal, de nem fogadja el a különböző dizájn csillárok és fények keverését.
   • Jobb, ha egy ilyen bevonatot mintázat nélkül használunk egy lakóházban, egy magánháztól nem praktikus, különösen a fűtési szezonban.
   • A szoba vintage stílusban történő megtervezésével, Provence, vegye fel a szatén anyagát.
   • Ne kövesse a tervet a falra való áttéréssel: a fehér falak könnyen szennyezettek, míg a fehér szín egy része elválasztja a falakat ugyanazon béléssel.

   Gyönyörű példák a belső térben

   Ahhoz, hogy megértsük, hogy melyik design alkalmas-e valamilyen módon, a fotógalériák példái segítenek:

   • A konyha belsejében a tükör kialakítása beépített fényszórókkal megfelelő.
   • Az azonos stílusú világítás használata a szoba különböző területein - vendég- és étkezőhelyiségek - feltűnően elhatárolja a helyet.
   • Laconic, de ugyanakkor egy stílusos megoldás a nappali mennyezet díszítésére egy fényes felületű, kétszintes szerkezet formájában, amely fényt és térfogatot tölt be.
   • A klasszikus stílusban kialakított, nyúlós mennyezet kialakításának példája, amely magában foglalja a pompás és aranyozott kialakítást, lehetővé teszi, hogy megkülönböztessük a vendég- és étkezőterületeket.
   • Az anyag használata a mennyezeti zónában a bútorokhoz illeszkedő stílusos megoldás, minden funkcionális terület saját megvilágítással rendelkezik.
   • A mennyezeti zóna stílusos megoldásának lakonikus példája: az anyagot kombinálják az ékszer fejlécével szembeni befejezésével, a lámpák egyszerűek és ugyanolyan hőmérsékletűek a fényárammal.
   • Példa a telített színek kiegyensúlyozására: a fehér matt mennyezet beépített reflektorfényben és a kerületi körüli kiemelkedések helyet takarítanak meg a triviálisságtól, az árnyalatokat kifejezővé teszik.
   • Az élő színek megtervezéséhez való hozzáadás megváltoztatja a design felfogását: ez a mennyezet, amelyet spot és szalagfényekkel díszítettek, stílusosnak és szokatlannak tűnik.

   Vélemények

   A fehér mennyezetből készült feszültségstruktúrákat klasszikusoknak tekintik, amelyeken keresztül belsőépítészeti kísérleteket végezhet. Ezt az interneten maradt vélemények bizonyítják. A megjegyzések azt mutatják, hogy a fehér bevonat megnyugszik, hozzájárul a pihentető légkörhöz. Egyedülálló, és a háttérvilágítás elegáns és stílusos.

   Hogyan szereljünk fel egy függesztett mennyezetet, lásd az alábbi videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba