A finomságok a vágás után javítják a feszített mennyezeteket

Stretch mennyezet egyre népszerűbb. Jól néz ki, nem lép át a szomszédok idegen zajából, a lakást az esetleges áradásoktól mentes, praktikus és könnyen tisztítható.

Azonban még mindig van egy nagy hátránya - egy kis biztonsági rés. A vászon képes ellenállni a feszültségnek a nyújtás és a növekvő nyomás formájában, ugyanakkor a véletlen érintkezés éles vagy durva tárgyhoz vezet helyi károsodás kialakulásához.

Jellemzők

A feszített mennyezetek javításának jellemzői a penge típusától, a vágás kialakulásának okaitól, méretétől és a sérülés helyétől függenek. A tisztítás, javítás, gyermekjátékok vagy csillagszórókkal való nyaralás során kár keletkezhet. Mindenesetre meg kell ismernie azokat a trükköket, amelyek a saját kezükkel megoldják a problémát.

Kezdjük, foglalkozzunk a feszültségvászonokkal. Két fő típus létezik.

szövet

Ez a poliészter szövet, amelyet polimer kompozícióval impregnáltak. Szintetikus szálakból, természetes szálak enyhe hozzáadásával készült. Általában igen erősek, ellenállnak a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak. Az átlagos vastagság 0,35-0,39 mm.

Más mutatók azonban fontosak - porózus szerkezet és enyhe rugalmasság. Nyújtsa őket erősen lehetetlenné, ami bizonyos helyzetekben plusz. Könnyebb eltávolítani a kisebb hibákat, mint a filmre, különleges szerkezete miatt. A vászon csak akkor cserélhető ki, ha a szövet mennyezetének károsodása több mint 30 cm..

PVC

Ez a vászon, amely polivinil-klorid szálakon alapul. A vastagsága kicsi - 0,17-0,22 mm, de az anyag nagyon tartós. Antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, nem ég, hanem megolvad. Rendkívül érzékeny a hőmérsékletváltozásokra, amelyek miatt először repedések keletkezhetnek, majd a film megszakad. + 100 ° C-ig terjedő hőmérséklet ellenáll annak tulajdonságai nélkül.

Nagyon rugalmas - ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit nyújtsunk, ha a vágás a baguette közelében található. De ha erősen megnyomja és megnyújtja a filmet, megváltoztatja a formáját és méretét, ami a helyreállítás után szabálytalanságokhoz és hullámokhoz vezet a mennyezeten.

Mindkét típusú feszítőbevonat polimerekből áll, de szerkezete és jellemzői különböznek egymástól. A szerelési és szerelési struktúrák szintén eltérőek. Ennek megfelelően javításuk is különböző módon történik.

A sérülés okai

Még a legolcsóbb vászon is elég erős. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy mindkét típusú anyag védtelen a piercingvágó tárgyak ellen. Ezért, még a legkisebb vágás is könnyen megszakíthatja az anyag integritását, tömörségét és súlyosan deformálhatja a mennyezet egészét.

A telepítés időpontjától kezdve óvatosan kell eljárni. A feszültséget követő első napokban az anyag alkalmazkodik ehhez az állapothoz, ezért rendkívül érzékeny a mechanikai feszültségre, könnyen megsérülhet.

Ennek alapján az elektromos munkát, a bútorok beszerelését és más csalásokat csak a mennyezet telepítése után néhány nappal lehet elvégezni.

A vágások leggyakoribb okai:

 • A helytelen telepítés, az anyag rossz minősége és a helytelen vágás károsodást okozhat.
 • A nagy méretű bútorok gondtalan átrendeződése hegyes élekkel. Például egy szekrény vagy chiffonier mozgatása éles szélekkel és sarkokkal.
 • Aktív gyermekjátékok. Különböző játékok, a rádió által vezérelt repülőgéppel játszó játékokkal, a labdát és hasonlókkal játszva. Ezért a filmbevonatot a törékenysége miatt nem szabad gyermekszobákba és olyan helyekre telepíteni, ahol a gyerekek gyakran vannak.
 • Az éles tárgyak pontatlan kezelése a szerkezet közelében. A lakatos és az asztalos szerszámok gyakori okok is lehetnek, különösen éles és forgó élekkel, például bolgárokkal.
 • Kevésbé gyakori, de a tényleges oka egy pezsgős parafa.

Hogyan ragasztó?

A helyreállítási munkák károsodásától és anyagától függően az alábbi eszközökre lesz szükség:

 • szövet ragasztószalag vagy maszkolószalag;
 • olló, papírszalag és egy kis antenna kábel - 10 cm;
 • egy patch, amely a vászon fennmaradó részéből készülhet;
 • nylon szál, tű, festék és lakk;
 • hajszárító és spatula.

Az első lépés, amely mindenféle vászonra vonatkozik, az, hogy a mennyezetre "elsősegélynyújtást" biztosítson - a vágás széleit gyorsan kétoldalas vagy maszkoló szalaggal lezárják. Ez azért történik, hogy megakadályozzuk a károsodás területének növekedését.

Ha a vágás jobban hasonlít, és nem több, mint 2 cm, azonnal megjavíthatja, lezárhatja egy kerek tapasszal vagy töltse fel ragasztóval. Mindez biztosítja az anyag integritásának megőrzését, és nem teszi lehetővé, hogy elrepüljön.

A film mennyezetének helyreállítása

Először is becsüljük meg a károkat, meghatározzuk a méretét és a szemét. Érdemes megjegyezni, hogy a saját kezével teljesen csak kis hibákat lehet kiküszöbölni., mivel a PVC-fólia nem könnyen javítható.

Nagy, 15 cm-nél nagyobb vágások nem lesznek képesek javítani. A falhoz szorosan elhelyezve - legfeljebb 15-20 cm - károsodást lehet húzni és elrejteni egy baguette nyílásban.

 • A vágás mentén, párhuzamosan a bagetthez ragasztunk egy darab antennakábelt. Várjuk, amíg a ragasztó teljesen száraz lesz.
 • Miután melegítettük a vászont hajszárítóval.
 • Óvatosan húzza fel a bagettre, és töltse fel spatulával.
 • Hajtsa ki a vászont úgy, hogy ne maradjon hullám.
 • Ha a vágás oldalain szabálytalanságok keletkeznek, azokat ki kell egyenlíteni. Ehhez ragasztjuk a kábelt, és húzzuk fel a baguette nyílásába.

Ha a hiba messze van a faltól, akkor többféleképpen is használhatja azt.

1. módszer: Vágjon be egy tapaszt

Egy azonos vászonra vágunk, és kivágunk belőle egy ovális foltot, mérete 2-3 cm-rel nagyobb, mint a fő kár. Óvatosan ragasztó alkalmazása után, hogy nincs többlet. Ellenkező esetben a ragasztó nyomai maradnak a kezében és a mennyezeten, ami jelentősen rontja megjelenését.

Tedd a darabot a vágásba, és mérsékelt erővel nyomja meg. Nem lehet túl keményen tolni, mert a hajtogatások képződhetnek. Amikor a tapaszt megragadják, kissé sima. Az ilyen tapaszok később mintázattal vagy PVC alkalmazással álcázhatók.

A PVC-alkalmazást sikeresen használják tapaszként, amely a tömítőanyaghoz vagy a ragasztóanyaghoz kapcsolódik. Ugyanakkor érdemes az ilyen matricákat (képeket) egész területekre felvenni, hogy a nyújtó mennyezet vizuálisan teljes megjelenést és formatervezést biztosítson.

Nincsenek különleges követelmények az alkalmazott ragasztóanyag-összetételre, a lényeg az, hogy gyorsan és hatékonyan kuplungodjon és színtelen legyen. Használhatja a szuperszűrőt, a szokásos PVA-t (latex), az univerzális ragasztót vagy egy adott anyagra szakosodott.

Kötéshez megvásárolhatja az alábbi ragasztószerkezetű villákat:

 • Univerzális ragasztó - rendelkezik a jó ragasztási funkcióval, köszönhetően a részeinek.
 • Speciális ragasztókategóriákra osztva:
 1. nehéz anyagokhoz - flizelin, vinil;
 2. közepes anyagokra - szövet, akril tapéta;
 3. könnyű anyagokhoz - papír tapéta.
 • Rendszeres Super Glue.

2. módszer: A lámpa vágás helyett telepítés

Alkalmas vinilfóliára.A sérült területre egy speciális tömítő (vagy futófelület) hőgyűrűt ragasztunk, miután a lapot kivágták, a gyűrű belső széle után. Ez lesz a jövőbeli lámpa alapja. Egy ilyen gyűrű nem teszi lehetővé, hogy a vinil tovább szakadjon, és feltételezi a feszültséget.

Ha ragaszkodhat a kezéhez a sérüléshez, akkor a lámpa felfüggesztése semmilyen vágás nélkül van felszerelve az alapra.

Ne feledje, hogy a vezetékeket nem szabad a vászon felületén elhelyezni, és úgy kell felszerelni, mintha a lámpák között feszülnének. A lámpatesteket szellőztetőrács vagy füstérzékelővel lehet cserélni, a telepítési módszer azonos.

Világosabban javíthatja a PVC-ből készült nyúlványokat a következő videóban.

A szövet mennyezetének helyreállítása

Szerkezetének köszönhetően a textília nyúlványai ellenállóbbak és könnyebben javíthatók. A helyreállítás kétféleképpen is elvégezhető.

1. módszer

Varrjuk a kapron szálat. Kiválasztjuk a megfelelő szintetikus szálat. A széltől legalább 3 mm-rel visszahúzódva húzza meg az éleket. Ebben az esetben a faltól való távolság nem játszik fontos szerepet, mivel a módszer megválasztása teljesen a vágás méretétől függ.

A kapott varrási folyamat után az akril tömítőanyag. Egy megfelelő anyag hozzáadásával a friss hermetikus réteghez a szövet szerkezete áthatolható a sérült területre. Miután megvárta, amíg a tömítőanyag teljesen megszárad, az anyag teljesen festett, vagy szokásos ecsettel vagy festékszóróval van felhordva.

2. módszer

Ha a bemetszés nagy, a varrás nagyon észrevehető lesz, és rontja a mennyezet esztétikáját. Ebben az esetben a tapaszt használhatja. Vágjon rongyot a ruhából vagy üvegszálból. Vigyen fel rá egy átlátszó ragasztó összetételt és ragasztót a vászon hátoldalán, a mennyezetről. Ugyanakkor nem lehet túl keményen nyomni a fedelet, hogy megakadályozzuk a mennyezet megereszkedését. a vágás helyén.

A felesleges anyagot eltávolítjuk és óvatosan simítjuk az anyagot. Amikor a ragasztó megszárad, hasznos lesz a teljes mennyezetet vízalapú festékkel lefedni, elrejti az utóbbi javítási munkák nyomát.

3. módszer

Lehetőség van egy hőgyűrű beszerelésére a lyukba, mindent úgy csinálunk, mint egy filmlapon. Természetesen ezeknek a zárványoknak esztétikailag és a működési szabályoknak megfelelően kell lenniük.

Lehetséges hibák

Ha nem szakmabeli munkát végeznek, a javítási folyamat hibáinak kockázata nő. A modern technológiáknak köszönhetően sérült függesztett mennyezetek javíthatók. Az elején azonban mindig szükség van a kár mértékének és az intézkedések célszerűségének értékelésére.

Vannak olyan esetek, amikor a helyreállítás egyszerűen lehetetlen:

 • Ha a mennyezetet a varratokon értékesítették. Ebben az esetben az anyagot újra kell húzni, mivel a kötés csak súlyosbíthatja a helyzetet.
 • Ha a vászon elhagyta a falat. Újra kell húzni a vászont, és erősítenie kell a szerkezetet.
 • Külön érdemes megjegyezni a különálló bagettet, megpróbálhatja megjavítani magát, anélkül, hogy az internetet teljesen kicserélné.

A 15 cm átmérőjű középső régióban a polivinil-klorid fólia mennyezetének szakadása elkerülhetetlenül károsítja a vászon esztétikáját. Ugyanakkor a feszesség helyreállítása is lehetséges.

A szövetvászon sokkal erősebb és ellenállóbb a károsodásokkal szemben, de csaknem kétszer akkora, mint a film. Ugyanakkor saját korlátja van a helyreállítás alkalmasságára.

Tippek és trükkök

Néhány tipp és tanács a feszített mennyezet és a javítás megfelelő működéséhez.

 • Foltok ragasztásakor a vászon felületét előzetesen zsírtalanítani kell a jobb tapadás érdekében. Egy speciális permetezéssel zsírtalaníthatja a feszített mennyezet vagy egy közönséges mosószer karbantartását, amely a hatások miatt nem lehet agresszív.
 • A sérülés bekövetkezésekor elengedhetetlen, hogy a széleket rögzítő szalaggal rögzítse.Ezt úgy végezzük, hogy megakadályozzuk a sérülés területének növekedését a feszítőerő hatására.
 • A vászon károsodása a fotónyomtatással csak akkor érhető el, ha a vágás jelentéktelen, és a helyreállítás után nem észrevehető. Ha a minta integritása megszakad, akkor egy új képet kell alkalmazni a mennyezetre.
 • Fontos, hogy a helyiség hőmérséklete 0 ° C és 50 ° C között legyen.
 • Nedves területeken szükség van a rozsda cseppek időben történő eltávolítására. Törölje le a törlőkendő rongyát, lehetőleg színtelen. Tisztításhoz használjon üvegtisztítót csiszolóanyagok nélkül;
 • A szövetvászon esetében az izzólámpák legfeljebb 60 wattos és 35 wattos halogén izzókhoz elfogadhatók. A filmbevonatnál az izzólámpák legfeljebb 40 wattos és legfeljebb 20 wattos halogénlámpák engedélyezhetők. Ha az értékek túllépnek, elkerülhetetlenül fekete hőnyomok jelennek meg.
 • Mielőtt károsítaná a javítást, meg kell győződnie arról, hogy a vágás oka nem gyártási hiba. Ez azt jelenti, hogy a vágást közvetlen mechanikai hatás nélkül alakítottuk ki. Ebben az esetben kapcsolatba kell lépnie a telepítést végző társasággal, és ingyenes javítást végez.
 • Ha azonban a tulajdonos maga vétkes a vászon károsodásáért, de a jótállási idő lejárt, akkor a helyreállítást önmagában nem szabad elvégezni, de jobb, ha segítséget kér a szakemberek felé. A mester gyorsabban és jobb minőségben javíthatja a vágást, és a jótállási juttatások sikertelen javítás esetén is fennmaradnak.

A feszítőszövet károsodása nem mindig teszi szükségessé annak cseréjét. Kicsi és kisebb hibák javítása saját kezűleg, leggyakrabban nem hagy látható jeleket és hibákat.

Mindenesetre jobb tanácsot kérni egy szakembertől a kár mértékének megfelelő értékeléséhez és a minőségi helyreállítási munkák elvégzéséhez.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba