Jellemzői a feszített mennyezet megválasztásának a gyerek óvodájában

Az óvoda a ház egyik legfontosabb szobájának nevezhető. Hangulatosnak és érdekesnek kell lennie. Miután helyesen választotta ki egy ilyen szoba kialakítását, gyermeke számára jó hangulatot és egészséges alvást biztosíthat. Vegyük figyelembe a fiúk óvodájában a feszített mennyezet sajátos választékát, valamint a tervezés legeredményesebb példáit.

faj

Stretch mennyezet nagyon különböző. A hasonló struktúrák főbb típusai megkülönböztethetők:

 • hullámos;
 • ívelt;
 • egyetlen szint;
 • kúp;
 • többszintű.

A leggazdaságosabbak az egyszintű mennyezetek. Nem igényelnek különös gondosságot, de a szélsőséges hőmérsékletek miatt nem deformálódnak, könnyebben telepíthetők.

Ezek a vászonok különböző színekben találhatók, különböző képekkel díszíthetők.

A kétszintes mennyezet profilokból és gipszkarton építéséből származik. Ezek többszínű anyagból készülhetnek. E vásznok segítségével zónák helyezhetők el, elrejthetik a különböző felületi hibákat. Ennek köszönhetően az ilyen bevonatok nagyon népszerűek.

A kúp, az ívelt és a hullámos formatervezés nagyon szokatlan és gyönyörű.

Akusztikus szálszerkezet segítségével a mennyezetre hangszigetelést lehet biztosítani. Elnyeli a hanghullámokat, egyfajta membránvá válik.

nyalánkság

Számos előnye van a mennyezeti szerkezetek nyújtásának. A fogyasztók számára legjelentősebb ilyen felső korlátok következő előnyei különböztethetők meg:

 • megbízhatóság a használatban, sűrűség, rugalmasság;
 • a víz, a por eltávolításának képessége;
 • a vezetékek elrejtésének képessége, különböző szabálytalanságok;
 • könnyű leszerelés;
 • a szokatlan design létrehozásának képessége;
 • a hő- és hangszigetelés biztosítása (még további rétegek nélkül is);
 • az ellátás egyszerűsége;
 • meglehetősen hosszú élettartam (gondos és rendszeres gondossággal).

ellenérvek

Sajnos a feszített mennyezeti szerkezeteknek nemcsak előnyei, hanem hátrányai is vannak. Az értékelésük során a fogyasztók leggyakrabban a következő hátrányokat veszik figyelembe:

 • a szokatlan kivitelű összetett többszintű struktúrák magas költsége;
 • a hőelvezetés kiszámításának szükségessége, ha világítást nyújt;
 • a különböző éles tárgyak (például olló) hatásainak instabilitása;
 • Nehézségek az ilyen mennyezeti szerkezetek saját kezével történő telepítésekor.

Hogyan válasszunk egy tervet?

Kiválasztva a feszített mennyezet kialakítását a fiú szobájában, mindig figyelembe kell venni az ő preferenciáit, életkorát. Javasoljuk, hogy emlékezzen az alábbiakra.

 • 7 éves korig a gyerek folyamatosan játékra törekszik, miközben aktívan feltárja mindent, ami őt körülveszi. A bébi soha nem kell unatkozni. Javasoljuk, hogy a vásznon való választást mókás történetekkel, mese karakterekkel állítsa le.
 • A gyermek, aki 8-12 éves, élvezi a természeti tájakat, az állatokat, a bolygókat, a képeket az űr témákban. Sok fiú az adott korban, mint a sport, autóverseny. Ha pontosan tudja, mit szeret a gyermeke, válasszon képeket a megfelelő témákról.
 • Az idősebb iskolai életkorú gyerekek számára sima felső határok. A nyújtó burkolatoknak segíteniük kell az iskolásoknak, hogy vegyék le a szemüket, lazítsanak.

A tükörhatás létrehozásához válasszon egy fényes mennyezetet. Ha szeretné elérni az érdesség hatását, telepítsen egy matt kialakítást. A fiúk szobáiban a leggyakoribb színek zöldek és kékek.Ugyanakkor egyáltalán nem szükséges, hogy kizárólag a hagyományos változatokon lakjon. A belső terek kiemeléséhez a kontrasztkombinációkat meg lehet állítani.

Ha gyermeke nagyon aktív, mozog (néha túl is), a mennyezetet nyugtató, finom árnyalattal kell választania: világos rózsaszín, halványkék. A mentális aktivitás ösztönzése érdekében telepíthet egy mustár színű mennyezetet.

Nem szabad nagyon fényes vászonokat választani (zöld, piros és más hasonló opciók), mivel gyakori fejfájást okoznak.

Fotónyomtatás

A fotónyomtatás nagyon érdekes lehetőség egy gyermek szobájában. Választhat egy megfelelő képet a fiával. Ha egy gyerek már tinédzser, feltétlenül szükséges tudni az ő kívánságairól, mert ebben a korban a gyermekek hajlamosak egyéniségüket kifejezni. A fotónyomtatásból készült szövetből készült mennyezeti minták nagyon népszerűek, azonban jelenleg más anyagokból készült nyúlványok esetében reális képek is alkalmazhatók. A fotónyomtatás során számos fontos tényezőt kell figyelembe venni.

 • Jobb választani a legváltozatosabb fotót. A gyermekek ízlése gyakran gyorsan változik, így bizonyos képek idővel bosszantóak lehetnek.
 • Ha olyan fotót választ, amelyet nem a katalógusból szeretne, hanem önmagában, győződjön meg róla, hogy egy ilyen kép felbontása meglehetősen magas a nyomtatáshoz. Ellenkező esetben a képminőség nagyon rossz lesz.
 • Csak a biztonságos színek használhatók a nyomtatáshoz. A mérgező anyagok károsíthatják a gyermek egészségét.
 • A mennyezetszerkezet egy szintje elrendezhető olyan keret formájában, amelyben fénykép lesz.
 • A képek segítségével nagyon kényelmes a helyiségek megosztása zónákra (kikapcsolódásra, munkára).

világítás

A világítás nagyon fontos, mert egy gyermeknél a gyermek házi feladatot végez, olvas. Ilyen tevékenységek esetén a fénynek elég világosnak kell lennie. Javasoljuk, hogy hagyja abba a lámpák választását, amelynek fényereje a fiú tevékenységétől függően állítható. Esténként este nagyon lágy lehet.

A lámpákat leggyakrabban az ülősarok, az íróasztal fölött helyezik el.

Érdekes példák

A tér témája a gyermekszobák egyik legnépszerűbbje. Ez az opció majdnem bárkihez fordul.

Egy példa a hagyományos, kék fiúk számára készült, egyszerű egyszintű nyúlvánnyal ellátott kialakításra.

Ez a design elég egyszerű, de nagyon stílusos. A mennyezet tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Itt a mennyezet kiegyensúlyozza a design általános fényerejét.

Egy érdekes mennyezetszerkezet és a belső elemek megfelelő elemeinek kiválasztásával a szobát valódi műalkotássá alakíthatja.

     Bármilyen érdekes képet lehet alkalmazni a mennyezetre: ez jelentősen „újjáéleszteni” a teljes tervet.

     10 tipp, hogyan választhatja ki a feszített mennyezet színét, lásd a következő videót

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba