A lányok óvodájában a feszített mennyezetek jellemzői és típusai

Az óvoda javítása nem könnyű feladat, mert minden szépnek és praktikusnak kell lennie. Különös figyelmet kell fordítani a mennyezet kialakítására. Például egy nyújtó mennyezet segítségével hangsúlyozhatja a gyermek egyéniségét, és különleges légkört teremthet a szobában.

Előnyök és hátrányok

Mielőtt kiválasztanánk egy gyermekszobához nyújtandó mennyezetet, érdemes többet megtudni az ilyen tervezési megoldás minden előnyeiről és hátrányairól.

Pozitív tulajdonságokkal kell kezdődnie.

 • Sokan csak egy ilyen befejező anyagot részesítenek előnyben, mert mindig modern és szép. A széles választék és a tetszetős födémek széles választéka kellemesen elégedett, és lehetővé teszi, hogy kiválasszon valamit, ami különleges és egyedi a gyermek szobájában.
 • Kiváló minőségű PVC-ből készült nyúlvány - ez kiváló védelmet nyújt a nedvesség és a szivárgás ellen. Még ha a felső szomszédok is véletlenül elárasztanak téged, a víz nem folyik a falak mentén, a feszített mennyezet megtartja a folyadékot. Ezután eltávolíthatod és új mennyezetre teheted.
 • Ezen túlmenően az ilyen típusú mennyezet további hő- és hangszigetelést eredményez. Ez különösen igaz a sokemeletes épületekre, amikor a kisgyermekek szomszédai élnek a tetején.
 • Ez a kialakítás nagy ütésállósággal rendelkezik. Az óvodában ez nagyon fontos, mivel a babák gyakran játszanak labdát vagy más játékokat.
 • Ezenkívül ez az anyag tartós. Néha az ilyen struktúrák könnyen szolgálhatnak több mint tíz éve.
 • Ez a kialakítás könnyen telepíthető, és nincs szükség a mennyezet előkészítésére. Ráadásul nemcsak stílusos és modern design, hanem praktikus is. Végül is egy ilyen befejező anyag segítségével könnyen elrejtheti a mennyezet hibáit és hibáit. Ezen túlmenően ez a felső határ nem igényel különös gondosságot.

Most egy kicsit beszélnünk kell az ilyen felső határok hátrányairól.

 • Ez a kialakítás teljesen instabil a mechanikai sérülésekkel szemben. Ez azt jelenti, hogy éles tárgyral érintkezve szúrást vagy metszést lehet kialakítani. Az ilyen károk helyreállítása szinte lehetetlen, csak a csere menthető.
 • Ebben az esetben, ha a helyiségben feszített mennyezet van telepítve, akkor különösen óvatosnak kell lennie a világítás kiválasztásakor. Veszélyes a klasszikus izzólámpák használata, amelyek teljesítménye több mint 60 watt. A halogén megvilágítás nem haladhatja meg a 30 wattnál nagyobb teljesítményt. Természetesen ez jelentős hátrány, mivel speciális csillárokat kell felvenni, vagy speciális védőpaneleket kell felszerelni.
 • A rossz minőségű anyagok káros anyagokat szabadíthatnak fel és allergiát okozhatnak. Ezért csak olyan megbízható gyártóktól vásárolhat termékeket, akiknek minőségi tanúsítványa és más szükséges dokumentuma van.

típusok

A mai napig kétféle függesztett mennyezet található, amelyek mindegyikének saját jellemzői vannak.

 • A leggyakoribb lehetőség a PVC. Az ilyen mennyezetek gazdaságosabbak, különféle designokkal.

Ezenkívül külön fotónyomtatást is rendelhet erre a fajta feszített mennyezetre. Az anyag vízálló, könnyen kezelhető.

 • Ha a szövegrészről beszélünk, különleges szálak kötött szövése. Az anyag környezetbarát és nagy a nagy területű szobákhoz, mivel sokkal szélesebb, mint a PVC szövet. Az ilyen mennyezet könnyen mosható és porszívózható.

Stretch mennyezet különbözik a textúra.

 • Sokan fényes verziót választanak. Az ilyen anyag egy bizonyos fényességet és varázst ad a szobának. A fényes felület segíti a mennyezet vizuális „felemelését”, ami jelentős előny.
 • A matt felület nem rosszabb a minőségben. Ennek a felületnek köszönhetően nagyon könnyű elrejteni a feszített mennyezet csatlakozó varratait.
 • Egy másik lehetőség a szatén. Ez a fenti két lehetőség közötti kereszt. Ez a vászon puha csillogással rendelkezik, és hasonlít egy kis selyemszövetre.

És a feszültségszerkezetek egyszintűek és kétszintűek. Az első lehetőség ideális minden szobában. Ez, mint mondják, egyetemes lehetőség. De a második típus lehetővé teszi érdekes tervezési megoldások megvalósítását.

Ez megkönnyíti a tér zóna elhelyezését. Ebben az esetben mindkét szint teljesen különböző tárgyak lehetnek.

tervezés

A tervezési feszített mennyezetek bármi lehet. Természetesen a fehér árnyalatok hagyományos fényessége unalmas lesz a lány szobájába nézni. Ezért érdemes figyelmet fordítani a világosabb, de nyugodt árnyalatokra. Ami a tervezést illeti, a választás egyszerűen korlátlan, mert fotónyomtatás segítségével valami egyedi és eredeti.

Kiválaszthatja és készen áll a kész opciókra.

 • A gyerekek szobáinak klasszikus lehetősége mennyezeti témájú mennyezet. Ezek a kék háttéren szelíd felhők. Az ilyen mennyezetnek köszönhetően a gyermek nyugodtan elalszik, a szemek nem fognak elfáradni az élénk színekből, és ez soha nem megy ki a divatból.

Ezen túlmenően, a pillangók vagy a finom virágok a felhők hátterének megfelelően helyezhetők el.

 • A gyermek szobájának másik klasszikus lehetősége csillagos ég. A titokzatos éjszakai égbolt utánzása is vonzó lesz a lányokra. És ez nemcsak csillag, hanem kozmikus ég is lehet. Különböző bolygók, csillagok és hold lehet.

Ez az opció segít abban, hogy a gyermek kényelmesen és biztonságosan érezze magát a szobában.

 • A szobában a lányok különböző lehetőségeket kínálnak virágokkal. Amikor a kis hercegnő szobáinak árnyalatait választja, ne feledje, hogy a színeknek homályosnak kell lenniük, hogy ne okozzon irritációt. A rózsaszín és lila virágok tökéletes árnyalatai. És figyeljen a bézs, korall árnyalatokra is.
 • Egy óvodai lány vagy egy általános iskolás korú lány számára a kedvenc rajzfilmfiguráinak mintája tökéletes. Csak fontos megjegyezni, hogy a mennyezet nem lehet túlterhelt minták és színek sokaságával. A tinédzserek számára jobb választani egy egyedi fotónyomtatással, míg a lány maga választhatja ki a mintát és a színeket.

Hogyan válasszuk ki?

Egy fiatalabb lány vagy tinédzser egy óvodai feszített mennyezetének kiválasztása, Érdemes megfontolni néhány fontos pontot.

 • Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a lány kora. Ha 7–8 éves lányoknál választja ki a karikatúrák karaktereit tartalmazó mennyezeti opciót, akkor egy éven belül vagy két ilyen érdekes tervezési döntés elveszíti jelentőségét. Ezért győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a gyermek életkorát és véleményét.
 • Fontos figyelmet fordítani a lány hobbijaira. Például, sok szülő próbálja megjavítani a Disney hercegnők stílusát, rengeteg rózsaszín és aranyos rajzot, de nem minden lány tetszik. Ha a lány érdekel a történelem vagy a csillagászat, akkor keressen hasonló témájú lehetőségeket.

Ezt az egyéni megközelítést és az érdekekre való figyelmet minden lány, különösen egy tinédzser fogja értékelni.

 • A kiválasztott mennyezeti kialakításnak összhangban kell lennie a terem általános kialakításával. Ha a falak már rajzokkal vannak ellátva, akkor figyelmet kell fordítani a szelíd hangok monokromatikus vászonaira. Ne feledje, hogy a bézs, fehér, zöld és lila színek pozitív hatással vannak a gyermek pszichére. A világosabb árnyalatok irritációt okozhatnak. Ezenkívül, óvoda kiválasztásakor vegye figyelembe az anyag minőségét és biztonságát.

Sikeres tervezési példák

Ha a mennyezetet úgy tervezi, hogy felhőkkel vagy csillagokkal hozza létre a menny hatását, akkor figyeljen a kétszintű opciókra. Egy ilyen „ég” egy klasszikus fehér színű keretben nagyszerű lesz.

Ha a lány nem közömbös a rózsaszín színnel, akkor figyeljen a rózsaszín-őszibarack árnyalatokra. Jobb, ha matt felületet választunk, mivel ez gyengédséget ad. Tökéletesen ötvözi a rózsaszín színt az őszibarack és a lila színével. Teljesen lehetséges választani egy olyan opciót, ahol a színek összefonódnak, szokatlan és finom mintát alkotva. Ebben az esetben a falakat élénk színekben kell készíteni.

Egy romantikus lány számára a tökéletes választás egy halványkék ég és rózsaszín vagy fehér felhők. Ez az opció tökéletesen összhangban lesz a bézs árnyalatok klasszikus bútoraival.

Áttekintés a lány hálószobájában található kétszintes feszített mennyezetről, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba