Kétszintes álmennyezet a gyermekszobában

Stretch mennyezetek ma a tervek közé tartoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy minden szobát különleges megjelenésbe hozzon. A stilisztikai sokféleség miatt a gyermekszobák belső díszítésében használhatók. Ha azonban az egyszintű kialakítás túlságosan egyszerűnek tűnik, a kétszintes mennyezet helyes megtervezése lehetővé teszi, hogy radikálisan megváltoztassák a tér esztétikai felfogását.

Tervezési jellemzők és filmtípusok

A kétszintű feszített mennyezetek magukban nem másak, mint a felfüggesztett szerkezetek, amelyek rugalmas PVC fóliából és gipszkartonból állnak. Csatlakoztassa őket egy speciális fémkeretre a mennyezethez. A fűtőberendezéssel ellátott feszített anyagot a gipszkartonhoz rögzítik, megbízható bilincsek segítségével. Ugyanakkor az ilyen mennyezet technológiája lehet zökkenőmentes és varrás.

Ezt az alkalmazott anyag szélessége magyarázza. Az alacsony költségű filmválaszték szélessége körülbelül 3 és 3,5 m, bár a közelmúltban az ügyfeleknek olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek öt méteres szélességgel rendelkeznek, ami korábban csak a drága típusú bevonatokhoz volt kötve. A feszítőszövet textúrája fényes, matt és szatén lehet.

Ezek közül a legkevésbé érdekes a fényes, ami, bár tükrözi a fényt, alacsonyabb, mint a másik kettő. Mindent tükröz, ami az alábbiakban látható, és ez vizuális hatást fejt ki a belső elemek megduplázására, ami nem tűnik nagyon szépnek.

A matt film nem hoz fényt, még akkor sem, ha az ilyen mennyezet nem csak a kerület körül világít, hanem beépített fényforrásokkal is rendelkezik. Szintén nyúlik, és a mechanikai sérülésekkel szemben is instabil. Az óvoda kialakításához azonban a legjobb megoldás. A szaténbevonat drága és egy kicsit hasonló anyag. Azonban egy ilyen vászon egy óvodába való felvétele nem célszerű: túl drága, bár a fotónyomtatás minősége sokkal jobb.

Ami a gipszkartonot illeti, ez az optimális anyag, amellyel speciálisan kialakíthatja a mennyezeti zónát. Lehetőségei hatalmasak, mert viszonylag jól kanyarodik, az alacsony súlya megkülönbözteti. Ezzel nemcsak a keretet, hanem a lineáris, de akár a figurát is megtervezheti. És ha úgy vélik, hogy különböző alakzatokat lehet levágni belőle és rögzíteni a mennyezetre, akkor ez lehetővé teszi a kétszintű mennyezeti kialakítás bármilyen tervezésének jelentős diverzifikálását.

Ennek az anyagnak az az előnye, hogy ismételten festhető, ami kényelmes és lehetővé teszi, hogy időnként frissítse a belső teret.

faj

A feszültség kétszintes mennyezetének hatása az óvodában eltérő lehet. Például zónára vagy szárnyalóvá teheti. Néhány opció könnyen telepíthető, másoknak szüksége lesz egy kis időre a telepítéshez. A hatás azonban megéri: ennek köszönhetően, valamint egy további LED-es háttérvilágítással létrehozhatja a levegőben lebegő alak illúzióját.

A hagyományos opciók külön lépések, vagy például olyan dobozok, amelyekbe a nyújtószövet be van helyezve. A második nevet keretnek nevezik, mert létrehozza egy olyan keret hatását, amelyben maga a feszültségfilmek találhatók. Ez egy hagyományosabb design, amely megtalálható a gyermekek tervezésében. A göndör lehetőségek sokkal érdekesebbek, bár a film rögzítése némileg nehezebb és hosszabb.

Azonban a vonalak simasága miatt a gyermekszobát a szigorúságtól mentheti, és különleges hozzáállást hozhat. Például lehetséges, hogy elválaszthassuk a szoba egy részét.Például, a filmet a szoba fő részén át nyithatja, elválasztva a terület munkaterületét egy egyszerű gipszkarton alakkal. A lebegő változatok figyelemre méltóak, mivel különböző formájúak lehetnek. Ha szeretné, beágyazhat rájuk egy rejtett háttérvilágítást, ami különleges hatást eredményez.

Előnyök és hátrányok

A kétszintű mennyezet előnyei:

 • tartósság - legalább 10 évig szolgálnak;
 • könnyű - nincs nagy súlyuk, ezért nem teremtenek nagy terhelést a teherhordó falakra;
 • a design sokfélesége - az ügyfél kiválaszthatja a terveket;
 • ártalmatlanság - nem károsítják a gyermek testét, és nem okoznak allergiát;
 • széles színpalettát és sokféle fotónyomtatást - még egy kifinomult ügyfél is választhat saját verziót, figyelembe véve egy adott helyiség jellemzőit;
 • a hőmérséklet és az UV sugárzás ellenállása - a tervezés nem halványul a napban;
 • a zóna térbeli képessége egy óvoda láthatatlan szervezésének technikája;
 • a világítás beágyazásának lehetősége - fokozza a szoba minden sarkának szokatlan hatását és teljes megvilágítását;
 • sok technológia, amellyel maga is díszíti a filmet - a lámpáktól és a rostoktól a Swarovski kristályokig.

Az előnyök ellenére a kétszintű feszített mennyezeteknek vannak hátrányai:

 • a film félt a szúrásoktól és a gipszkartontól - erős nedvességtől;
 • ezek a szerkezetek elrejtik a falak magasságát, és ezért nem relevánsak;
 • tervezésük gyakran korlátozott a kis helyeken;
 • nem mindenkinek van hőfegyverje a film melegítésére;
 • a film méretének bármilyen eltérése tönkreteheti az összes munkát.

A színes megoldások és a design árnyalatai

A gipszkarton felfüggesztett kétrétegű feszített mennyezetének díszítése az óvodában más lehet. Általában fehér, fotónyomtatással vagy a pasztell színű gipszkarton hátterén álló képpel. A színek különbözőek lehetnek, bár a tervezők világos árnyalatokat használnak a mennyezeti tér díszítésére. Dinamikus is lehetséges, de kicsi ékezetként, mert a fényes hang önmagában képes elviselni a figyelmet a szoba egyéb ékezetétől. Ráadásul az élénk színek bősége az idővel kezd bosszantani a gyermeket.

A designban monokróm színes filmet használhat. Ez lehetővé teszi, hogy tovább változtassa a belső teret, amikor a gyermek felnő. Ha a vászonra fotónyomtatást alkalmaznak, előfordulhat, hogy az élettartam vége előtt módosítani kell. Az a tény, hogy a képeknek meg kell egyezniük a gyermek életkorával.

Valószínűtlen, hogy bármelyik tinédzser olyan helyiségben lenne kényelmes, ahol a mennyezeten, például kölykök, mackók, Disney rajzfilmek karaktereit ábrázolják.

Mi a releváns és nem megfelelő?

Ha úgy gondolja, hogy egy kétágyas feszítőszerkezettel rendelkező gyermek szobáját fotónyomtatással díszíti, vegye figyelembe a szoba stílusát. Ha ez egy klasszikus, a matt felületen és az aranyozáson kívül semmi többre nincs szükség a keret sarkaiban. Itt elegendő a nyomtatási minimum. A modern trendek, különálló motívumok.

Nagyszerűnek tűnik a felhős ég mennyezetének nyomtatásán. A kép élénk színei lehetővé teszik a frissesség és a levegő érzékelését a térbe. Szépen néz ki a kétszintes gyerekkorlátok kialakításában és a csillagok égboltával, valamint a kozmikus ködökkel.

A tizenéves szoba mennyezetét a világtérkép képe segítségével díszítheti, hozzáadva a beépített vagy rejtett világítást a kerület körül.

Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy milyen szép a kép, a design nem díszíthető egy fotónyomtatással:

 • hatalmas színek;
 • hatalmas madarak;
 • a levegőben búvárkodó katonai repülőgépek és még több tartály;
 • labdák, autók;
 • óriás átalakító robotok és képregény karakterek;
 • nagy angyalok és mitológiai karakterek.

Az ilyen nyomatok nemcsak a hétköznapi helyről vizuálisan hozhatnak létre valami szörnyűséget, hanem a gyereket is megzavarják.Bíró magadért: például egy gyermek értéktelennek és tehetetlennek érezheti magát az óriási madarak vagy a hatalmas virágok hátterében.

És ha egy katonai repülőgép naponta repül rajta, a tudatalatti szinten szorongást fog kifejleszteni. Bármilyen szülők is választanak, egy pillantást a mennyezetre nem szabad negatívan viselni.

A gyerekek számára a nap és a felhők képével rajzfilmrajzot választhat. Azonban itt szükséges betartani a megfelelő méretet. A tinédzser szobája stilizált díszítéssel díszíthető. Ez lehet vázlatok vázlatok, bár a téma nem hordoz negatív a szobában.

A hibák kinyomtathatók:

 • ablakok - úgy tűnik, hogy a szoba egy barlangban található;
 • háromdimenziós képpel - gyakran csökkenti a helyet;
 • portrék - ez a nyomás hatását eredményezi.

Mit érdemes még megfontolni?

Az óvoda belsejének világosnak kell lennie. Nem szükséges bonyolítani a rajzot, ha ez nem igényli a stílust. Néha jobb, ha a fólia és a feszített szövet kontrasztjára összpontosít, nem pedig kiegészíti a filmet fotónyomtatással. Például a minimalizmus stílusa és a modernebb jelentősége az anyagok textúrája és eleganciája a látszólagos egyszerűséggel.

Ugyanez mondható el a tizenéves szobákról is. Például, ha már van egy fotónyomtatás egy falra (például graffiti vagy városkép), kétszintes mennyezetre elegendő a keret kialakítása, amelyben beágyazhatja a kreatív lámpákat. Ilyen esetekben a gyárthatóság fontosabb, mint a film témája.

Mutassuk meg az egyediséget és a modernitás jobb a textúra és a megvilágítás rovására.

  A feszültségfilmek technológiáját illetően érdemes választani a képességei alapján, bár természetesen jobb a zökkenőmentes technika. A tizenévesek számára kedvező a formatervezés, a fiatalabb korosztály gyermekeinek díszítéséhez nem szükséges. A tervezés összetettsége a tervezett belső kompozíciótól függ. Ha nagy részletességgel rendelkezik, a mennyezet kialakításának könnyebbnek kell lennie, hogy ne okozzon zavaró hatást.

  Áttekintés az óvoda feszített mennyezetéről - a következő videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba