Hogyan válasszuk ki a függönyök függönyeit a nyújtó mennyezet alatt?

 Hogyan válasszuk ki a függönyök függönyeit a nyújtó mennyezet alatt?

A textúrák, színek és formák sokféleségének köszönhetően rendkívül népszerűvé vált a belsőépítészet. Nyújtott szövet tervezésénél számos tényezőt kell figyelembe venni. A cikkben bemutatjuk, hogy a függönyöket modern korlátokkal kombinálják.

Különleges jellemzők

Függöny sok ember fejében - ez egy könnyű ablakfüggöny. A javítási munkákban és a tervezési projektek fejlesztésében ez a koncepció kissé eltérő jelentőségű. A függöny alatt a függöny rögzítésére szolgáló mennyezeti felépítésre utal. A gondolkodásra, hogy hogyan függeszthessék fel a függönyöket, sokan emlékeznek az ereszre. De a klasszikus egyenes karnisz nem mindig lesz a leghatékonyabb és legmegfelelőbb mód az ablakfüggönyök megtartására.

Ezért fontos figyelembe venni a függöny használatának előnyeit:

 • Használatuk további eleme lehet a zónáknak a szobában. A függönyök nemcsak az ablakot különítik el, hanem a különös részeket is, amelyekre a szemüktől el kell rejteni.
 • A rejtett eszközök telepítése vizuálisan növeli a helyet.
 • A termékek széles választéka és a különböző szerelési és elhelyezési módok lehetősége. A függönyök többszintes mennyezetre és komplex alakzatú szerkezetekre is kialakíthatók.
 • Van egy felügyeleti rendszer telepítési lehetősége. Használhatja a távvezérlőt a függöny bezárásához és megnyitásához.
 • Ellentétben a falikarokkal, a falak magassága nem „eszik”. Éppen ellenkezőleg, a felső határok magasabbnak tűnnek.
 • A függöny további megvilágítása, például a LED világítása. Nagyon lenyűgözőnek tűnik, és kiemeli a kiválasztott függöny típusát.

típusok

Sokféle függöny van. Először meg kell vizsgálni, hogy milyen anyagból készültek.

 • Alumínium. Fémszerkezet megbízható és könnyű. Igaz, csak a könnyű szövetfüggönyökhöz illeszkednek.
 • műanyag - az egyik leggyakoribb lehetőség. Az ebből származó termékek árszínvonalúak, különböző színűek, kényelmesek. Tartsa meg a nagyobb súlyt, mint az alumínium, és könnyen rögzítse.
 • Steel. Ez egy meglehetősen tartós fém. Az ebből származó termékek megbízhatóak és tartósak. A nehéz és drága anyagból készült vászonot, például bársonyot, nagy bojtokkal lóghatnak. Az ilyen függönyök különböző béléssel díszíthetők. Ez kiterjeszti a stílusok alkalmazási lehetőségeit.
 • Fa. A legdrágább és természetesebb lehetőség. Az alacsony mennyezetű kis helyiségekben elegáns dizájnt veszítenek. A magas falakkal rendelkező vidéki házak, csarnokok és apartmanok a tökéletes hely a telepítéshez.

PA helymeghatározás módjáról megkülönböztethető a következő terméktípusok:

 • A rögzítés leghatékonyabb módja - rejtett függöny. Egy nem felkészült finiser nem lesz könnyű ilyen konstrukciót végrehajtani, de az eredmény megéri az erőfeszítést. Nem lehet közvetlenül a feszített mennyezetekhez rögzíteni a karnákat. A vászon nem függönyök és szerkezetek terhelésére készült. Ezért egy titkos rést alakítanak ki a merülő mennyezet és a feszítőanyag között. Fémprofilok és gipszkarton segítségével készíthető. Belső szerelvény függönyökhöz, anélkül, hogy megérintené a dekoratív anyagot. A nézet nagyon szokatlan: a levegőben lebegő függönyök. Ez megkönnyíti a helyet és növeli a térfogatot.

Ha a szoba közvetett formájú az ablakokon - sarkok vagy félkör, a körvonalakat rejtett ereszekkel lehet megismételni. Így a tervezési kényelmetlenség helyett látványos és stílusos akcentust kap a belső térben.

 • Az egyik típusú rögzítés egy baguette függöny. A különbség a rejtett helyett inkább a díszítő funkció fókuszában. A mennyezet mélyedéseiben beágyazott hullámokat különböző mintás elemek borítják. Érdekesebbnek tűnik, mint a hétköznapok, mert nem láthatjuk a függönyök, a szerelvények és a függő elemek széleit.
 • A harmadik esetben a tervezés alapja a jelzálog. Ez egy olyan fa, amely a durva mennyezethez van rögzítve. A feszítőszövet függönyök csatlakoztatása után. Gyakori a rögzítés, de a függönyöknek óvatosan kell nyitniuk és zárniuk, mivel a feszítőszövet megsérülhet.

Az ablakokon gyakran találhatók függönyök több szinten. A szemüveghez közelebb van tüll, mögötte függönyök, majd lambrequineket lehet hozzáadni. A függönyök esetében ez is lehetséges. Két- és háromsoros terméktípusok találhatók a szabványos egységek mellett.

Hogyan lehet javítani?

Abban az esetben, ha nem bízik a képességeiben, vagy nem akar több időt tölteni, jobb, ha forduljon szakemberekhez. Segítenek megtalálni a szükséges anyagokat, tanácsokat adnak a szoba jellemzőinek megfelelően, és gond nélkül telepíthetik a kívánt szerelési lehetőséget. Gyakran ezt egyidejűleg lehet elvégezni egy feszített mennyezet telepítésével. De ha bármilyen javítási és befejezési tapasztalattal és rendelkezésre álló eszközökkel rendelkezik, akkor a teljes telepítést magának is elvégezheti.

Először is el kell döntenie, hogy melyik anyagra van szükség a rögzítéshez. A legtöbb apartmanban szabványos műanyag termékek fognak működni. Ezután meg kell mérni az ablaknyitást, és állítsa be az eresz szükséges hosszát. Most már divatos zárni az egész falat függönyökkel, különösen, ha a szoba hosszúkás, és az ablak keskeny részén van.

A függöny megvásárlása után egyértelmű lesz, hogy milyen paramétereket kell kiszámítani a telepítéshez.

Ha figyelmen kívül hagyja ezeket a lépéseket, nagy a veszélye annak, hogy károkat okozhat a nyúlvány teljes felületén. Az eresz magas magassága megakadályozza a vászon telepítését. Ha a fülke feszítésének befejezése után egy rést használnak a függönyökhöz való rögzítés megkísérlése esetén, akkor biztosan a feszített anyag hézagaihoz és hibáihoz vezet.

Szerszámokból és anyagokból szintén hasznos lehet egy csavarhúzó, egy fúró és rögzítőelem, például csavarok és dübelek.

Az alábbiakban két lehetőség van a függöny telepítésére.

Zárt út (résszel)

Először meg kell erősítenie a függönyt a mennyezetre az ablaktól megfelelő távolságra. A rögzítőket közvetlenül a mennyezet aljára kell csavarni. Leggyakrabban egy betonlap. Ebben az esetben használja a dübeleket. Ha úgy dönt, hogy egy faházban felfüggesztett mennyezetet készít, használja az önmetsző csavarokat. Ezután a falnak olyan távolságra kell visszavonulnia, amelyen az ablaknyílás található, úgyhogy a függönyök szabadon mozoghatnak, és leeshetnek anélkül, hogy a rés szélén fognának. Általában a telepítés a falak felületétől 20-30 cm-re történik.

Ezután meg kell szögeznie egy fa gerendát. Fontos szempont a faanyag előkezelése a speciális gombákkal és penészekkel szembeni impregnálással.

A feszítőszövet rögzítéséhez a gerenda beállítási profiljának alsó széléhez. Miután a PVC mennyezetet kihúzták, a kiválasztott függönyöket felakaszthatja és örömmel használhatja.

Van egy árnyalat. Megpróbálhatod a sáv filmanyagát elkészíteni. Ehhez a fa alján található rögzítési profil helyett a hajlítást és a szerelvényt kell rögzíteni a rúd felső szélére, a vázlati mennyezet mellett.

Ez az opció a legdrágább, nagy gondosságot igénylő, de esztétikusan igényes - a legjövedelmezőbb, mert a festetlen fa elrejthető a filmfóliák mögött álló kíváncsiskodó szemektől.

Nyitott út

Az első lépés az, hogy a falon lévő feszítőlaphoz profilvezetőt helyezünk el. Ezután a jelölés megtörténik, és a megfelelő távolságon egy fából készült bár van felszerelve.

A faanyag vastagsága nagyon fontos a munkafolyamatban. Szükséges a fa alsó szélének a PVC-vászonhoz való teljes elhelyezkedése. Használhatja az összeszerelési ékeket, hogy vezérelje ezt a pillanatot.

A talp rögzítése után egy függesztett mennyezet telepíthető.

Ezt követi a legkritikusabb pillanat: a függönyt közvetlenül a vászonon keresztül kell rögzíteni önmetsző csavarokkal, gondosan, szükségtelen kár nélkül. A lyukak a rögzítőkhöz jobban égnek a tűzön, mint a lyukasztás vagy a lyukasztás. A megbízhatóság érdekében további polimer betéteket lehet telepíteni a csavarok áthaladásához.

A munka minden fázisának befejezése után a design használatra kész. A függöny műanyag alap- vagy fémprofilja elrejthető a mennyezetléc mögött a vásznok feszítése érdekében. A fentiekben említett baguette itt teljesíti a függönyök díszítésének szerepét.

Milyen messze van a mennyezettől, hogy lógjon?

Milyen távolság a mennyezettől a választáshoz függ a preferenciáktól és néhány tervezési jellemzőtől. Abban az esetben, ha a karnit egy résbe helyezik, akkor meg kell próbálnunk maximálisan lezárni egy kifeszített vászonkal. Tiszta és nagyon vonzó. Ha a baguette-t választja, a függönyök nagyobb távolságra telepíthetők - dekoratív csíkokkal zárnak.

Abban az esetben, ha az ereszeket a feszített mennyezetre telepítette, a távolságválasztás már megtörtént, mivel a rögzítő dokkok csak a vékony mennyezeti fólián keresztül jutnak a rúdhoz. Nem kevésbé esztétikus.

Tippek és trükkök

Annak eldöntéséhez, hogy milyen típusú függönyök fognak megfelelni neked, először meg kell gondolni, hogy milyen anyagokat fog használni az ablakok díszítésére. Könnyű szövetek, mint a tüll vagy a organza, képesek ellenállni minden csatolásnak. Jobb, ha masszív bársony- vagy gobelin-törlőkendőt használ fel kiváló minőségű acél- vagy műanyag termékeken. A rögzítőknek tartósnak és megbízhatónak kell lenniük. Ellenkező esetben a vásznok súlya alatt nem tud állni és deformálni a függönyt és a mennyezetet.

Amint azt fentebb említettük, a fal egyik végétől a másikba elhelyezkedő függöny különösen erős hatást gyakorol a belső térben.

De ha inkább a függönyök klasszikus elrendezését szeretné közvetlenül az ablaknyíláson, akkor vannak egyszerű szabályok: az eresznek 20 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint az ablak mindkét oldalán. Ha több ablak van, kisebb szélessége - 15 cm.

Nagyon fontos paraméter az eresz és az ablak közötti fal távolsága. Csatlakoztatnia kell, hogy a függönyök ne maradjanak az ablakpárkányon, a radiátorokon, az akkumulátorokon és a szerkezet egyéb lehetséges elemein. Ez kényelmetlen és csúnya. Az anyagnak akadály nélkül kell mennie. Meg kell próbálnia meggyőződni arról is, hogy a függönyök teljes eltávolításával teljesen kinyitható az ablaknyílás.

Ami a rögzítőelemek közvetlen rögzítését illeti, van néhány ajánlás.

A jelölés mindig előre történik. Függöny a megadottnál nagyobb hossz esetén, kivágva. Ebben az esetben a végeket speciális dugók segítségével zárják le. A szerelvény az ablakhoz párhuzamosan van felszerelve. Jobb, ha közepén csatlakozik. Az önmetsző csavarok furatait két különböző fúróval kell fúrni. Kezdje a rögzítő sapka szerszámátmérővel, és folytassa a keskeny. A csavarokat 50-60 cm távolságra lehet telepíteni egymástól. Vannak esetek, amikor nagyon nehéz anyagot kell lógni - a távolság csökkenthető.

Vannak olyan lehetőségek, amikor kerek függönyre van szükség (amikor függönyöket készít a verandára, vagy külön zónákat a szobában). Helyénvaló a készletet korlátozó gyűrűkkel kiegészíteni, hogy a függöny ne mozogjon szabadon.

A függönyökön lógó függönyök tisztán fognak kinézni, ha a függő tartók és az eresz (a gyűrűk, a clothespins) közötti távolság nem haladja meg a 15 cm-t.

A háttérvilágítás használata kiváló lehetőség a modern belső terekben és a divatos high-tech vagy fúziós stílusokban.beépített függönyök. Annak érdekében, hogy ne birkózzanak meg azzal, mennyire könnyű megvalósítani, vásároljon speciális rögzítőket a világítás helyére. A polisztirol termékeket úgy szerelik fel, mint bármely más, és a szalagot a világításra szerelik fel. A függönyök ragyogásának hatása csodálatos, mágiát, teret és rejtélyt adva.

A karniszok fülkéi további lehetőségként szolgálnak az esztétikai kommunikáció elrejtésének kérdésében: vezetékek, csövek és kábelek.

A klasszikus stílusban nagyon előnyös lesz a fa függönyök megjelenése. A természetes anyagok színe és szerkezete a gazdag függönyökkel kombinálva kiemeli a helyzet kifinomultságát, és egyedülálló, elegáns, bámulatos ablakkereteknek köszönhetően.

Vélemények

A legtöbb ügyfelek függönyöket választanak a fülkékben. Divatos, szép és kivitelezhető mindenféle mennyezetre. A vélemények szerint sokan zavarják a lehetőséget, hogy a durva mennyezetet látják, ha közel állnak a függönyökhöz. Ez igaz abban az esetben, ha a bevonat súlyosan deformálódik, valamint egy sötét porózus beton alap látható. A gondos munkával és a megfelelő távolsággal ez a probléma elkerülhető.

A fogyasztóknak javasoljuk, hogy előkészítsék a durva bevonat látható részét gipszel vagy zárják le egy gipszkarton szerkezettel, hogy kritikusan befolyásolja az eresz magasságát.

Is beszélni jól az utat a növény web az alsó szélén a bár. Az átmenet ebben az esetben tiszta és láthatatlan. A módszer egy másik előnye, hogy nagyobb védelmet nyújt a nyúlványok belsejében lévő huzatok ellen. Ez tartósabb és megbízhatóbb bevonatot eredményez.

Az ügyfelek ritkán, készségek nélkül veszélyeztetik magukat, hogy magukat a vászonra összpontosítsák a bárkára, félve ezzel a károkat.

Általánosságban elmondható, hogy a polgárok többsége igénybe veszi a mennyezeti telepítő varázslók szolgáltatásait, hogy elkerüljék a munka végrehajtásában bekövetkező súlyos hibákat.

Tippek a függönyök függönyének kiválasztásához a feszített mennyezeten, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba