Tervezési opciók nyújtják a mennyezetet az óvodában

 Tervezési opciók nyújtják a mennyezetet az óvodában

A mai feszített mennyezetek a mennyezet egyik helyiségben történő befejezésének egyik legkényelmesebb és leghatékonyabb módja. A gyermekek itt nem lesz kivétel, de meg kell értenie a design és a design sajátosságait.

Tervezési jellemzők

A nyúlványok elve az ókor óta ismert, azonban hosszú ideig ez a megoldás meglehetősen drága volt - általában drága szöveteket használtak a díszítéshez. A textil mennyezetek ma megtalálhatók, de az ilyen anyagok már jelentősen csökkentek. Ráadásul alternatív - PVC fóliája volt, amelyet minden szükséges tulajdonság jellemez, kivéve a természetes anyag luxusát.

A PVC-változat előzetes telepítést igényel az alumínium-baguette kerülete körül. Az anyagnak elegendő hőmérséklete 60-70 fok, hogy lágyuljon és viszkózussá váljon - ilyen állapotban rögzítve van, egy bizonyos mozgásteret hagyva, és nem figyelve a kis megereszkedett területekre. A PVC sajátossága, hogy amikor a szobahőmérsékletre hűtik, a szövet újra összenyomódik, aminek következtében az alakzat bármilyen hibája megszűnik - tökéletesen sima felület jön létre.

A modern mennyezetre szánt szövetek nagyrészt szintetikusak - gyakran nylon, poliészter és más polimerek hozzáadásával készülnek. Az ilyen felületek telepítéséhez szükséges fűtés nem szükséges, és nem segít, így a szakasz a "kézi" módszerrel történik.

Ez az opció, bár némileg drágább, még mindig népszerű, mert képes a "mennyire lélegezni". Ezenkívül az anyag méltó platform az ügyfél önkifejezéséhez.

Előnyök és hátrányok

Minden olyan anyagnak, amelyből az ilyen mennyezetre van szükség, saját előnyei és hátrányai vannak, de általában ez a kialakítás a pozitív és negatív oldalról jellemezhető. Tekintsük meg az ilyen tervezési döntés előnyeit és hátrányait, és kezdjük az előnyökkel.

 • Az egyenlőtlen mennyezetek, amelyek tökéletlenségét a látható vezetékek és egyéb kommunikációk súlyosbítják, sokféleképpen elrejthetők, de a legegyszerűbb és leghatékonyabb a szövet vagy a PVC.
 • A gyártók többsége egy évtizede garantálja a minőséget, de a gondoskodó és időben történő ellátás jogot ad arra, hogy ezt az időszakot többször is növelje.
 • Az öngondozás meglehetősen egyszerű - elegendő egyszeri rongy nélkül törölni ugyanazt a filmet évente egyszer. Bizonyos esetekben, ha észrevehető szennyeződések vannak, amelyek az óvoda körülményei között nem olyan meglepőek, használhatja az üvegtisztítót, de ügyeljen arra, hogy ne rontja meg az anyagot.
 • Ha PVC-ről beszélünk, akkor biztos lehet benne, hogy az öregedő régi felület az alsó réteg fölött marad, nem éri el a padlót. Ezenkívül az ilyen védelem egy kis áradástól is megmenthető, amely nem mondható el a szövetverzióról.
 • A feszített mennyezet további hang- és hőszigeteléssel is felszerelhető, de önmagában kissé csökkenti a hőveszteséget és az idegen zaj behatolását. Az előállításához felhasznált anyagok nem halmozódnak fel statikus elektromosságot, így nemcsak por, hanem teljesen biztonságos is.
 • Ellentétben a közhiedelemmel, ez a kialakítás enyhén csökkenti a szoba magasságát - a minimális csökkentés egyáltalán lehet két vagy három centiméter.

Természetesen ez nem vonatkozik az összetett többszintű mennyezetre, de általában magas helyiségekben történik.

 • A telepítés nem olyan bonyolult és hosszú, mint azt mondják - a szakemberek egy csoportja általában csak egy nap alatt végez feladatot, mert a javítások nem okoznak kellemetlenséget a gyermeknek, akit a nagymamájához időben küldtek.
 • A kis más mennyezet lehetőséget ad arra, hogy annyira megfeleljenek a szoba kis mesterének preferenciáinak és kívánságainak, ahogy a feszültséget. A posztszovjet tintahiány miatt - a feszítőszerkezet bármilyen színű lehet, és akár bármilyen kép is könnyen alkalmazható a fotónyomtatás segítségével.
 • A szintetikus eredet ellenére a nyúlványok teljes mértékben megfelelnek az összes biztonsági előírásnak, és nem okoznak kárt a gyermeknek.
 • Az építési anyagot általában sűrűnek és erősnek választják, mert egyes esetekben még az egyes gyermekek károsodási kísérleteire is képes túlélni.

Természetesen szinte tökéletes megoldásokban is vannak bizonyos hátrányok, és ez a kijelentés ugyanúgy igaz az óvoda nyúlványaira is.

 • Függetlenül attól, hogy az anyag mennyire tartós, bármilyen éles tárgy, akár olló, akár darts a dartsból károsodhat. Ha a gyermek nem érti a javítás értékét, és nem kész arra, hogy vigyázzon rá, érdemes lehet egy kicsit várni az ilyen befejezésről.
 • A legmagasabb minőségű nyúlvány általában nem csak bizonyos készségeket, hanem speciális szerszámokat is igényel, mivel ez nem az a fajta javítás, amelyet önállóan lehet elvégezni. Következésképpen a befejezés költsége egy kicsit több, mert az anyagköltségek költsége nem korlátozott - többet kell fizetnie és a mesterek munkáját.
 • Nagyon gyakran a világítóeszközök közvetlenül a függesztett mennyezetbe épülnek, ami nagyon szép és nagyon praktikus, azonban bizonyos ismereteket igényel. Az a tény, hogy a működési folyamat során valószínűleg felmelegszik az elektromos lámpa, és a PVC csak viszonylag gyenge ahhoz, hogy nyújtson. Habár normál formájú lesz, az állandó deformáció nem fogja hasznára tenni.
 • A stretch mennyezetet azért értékeltük, hogy fényesen felfedezhessük a szobában élő gyermek egyéniségét, azonban a megrendelés meglehetősen hosszú ideig történhet. Egy egyedülálló belső tér létrehozása érdekében ne várjuk el, hogy ez néhány nap múlva érhető el.
 • A feszített mennyezetek teljesen más árkategóriák, de igaz, hogy a mennyezet befejezésének számos más módja olcsóbb lesz.

Ez az állítás különösen fontos, ha az ügyfél nem csak mennyezetet, hanem valódi műalkotást kíván - több szinten és fényes fotónyomtatással.

típusok

Az álmennyezetekre vonatkozó első osztályozási kritérium az anyagok csoportja, mint például a szövetek vagy a PVC, azonban ezt már korábban említettük. Természetesen a változékonyság nem ér véget, mert figyelembe vesszük néhány további funkciót, amelyek erősen befolyásolják a szerkezet megjelenését és teljesítményét.

Például a PVC mennyezetek matt és fényesek. Az elsők jóak, mert nem hoznak fényt, és nem ragyogják a szoba látogatóit még fényes fényben sem. A képek ebben az esetben megfelelőek, de a visszaverődés hiánya miatt nem kívánatos sötét árnyalatokat vagy túl világos mintákat használni nagy részletességgel - az ilyen kialakítás a nehézség érzését fogja eredményezni. A fényesség, éppen ellenkezőleg, nagyon fényesen csillog - nem pedig tükör, mégis tükrözi a szoba belsejét, még akkor is, ha homályos. Olyan helyiségek mennyezetének vizuális „felemelésére” szolgál, hogy túlságosan alacsony a vakító fény, ezért az ilyen megoldás általában nem foglalja el a helyiség teljes területét - a fényességet gyakrabban kis betétek formájában használják a matt anyag hátterében.

Azok számára, akik nem készek arra, hogy valamit választanak, van egy köztes lehetőség - szatén nyúlványok, amelyek a névvel ellentétben filmből, nem pedig szövetből készülnek. Valójában itt mindössze egy mérés van - a nagy rajzok vagy a sötét részletek nem gyakorolnak annyira nyomást a tudatosságra, és a tükröződés és a mennyezet „emelése” általános hatása van, de nem haladja meg a megengedett margót. A fémes film még kevésbé csillog, de mégis ragyogó választás - itt a fényesítő fém, viszonylag egyszerű bronzból és acélból, nemesebb ezüstből és aranyból áll. Ilyen megoldás lehet egy kisgyermek szobájában, aki saját fényűző palotájáról álmodik, vagy egy olyan tinédzser hálószobájára, aki high-tech tervet vagy tetőt szeretne.

Van egy áttetsző film is, amelynek feladata egy egyedülálló fényjáték biztosítása. amikor egy mennyezetet hoz létre valamilyen potenciálisan háromdimenziós mintázattal, mint egy csillagos ég. A nap folyamán az ilyen megoldás előnyei nem nyilvánvalóak, azonban a helyesen elhelyezett világítás valódi varázslatot biztosíthat a sötétben.

Ha textilmegoldásokról beszélünk, általában több azonos típusúak, azonban az átadott minták természetes jellege miatt értékelik őket, különösen azért, mert egy ilyen anyag egyenletesen és nagyon lágyan szétszórja a fényt.

tervezés

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy a kreatív személy barangoljon - most már nem túl nehéz és drága a mestermű megvalósítása egy óvoda mennyezetén. A mintákkal ellátott mennyezetek valódi luxusnak tekinthetők, csak a leggazdagabbak számára elérhetőek, azonban ma a technika lehetővé teszi, hogy az anyagot teljesen az interneten jó felbontású képre vigye át. A legkisebb esetében ez lehet egy tipikus gyerekes idill meglehetősen absztrakt rajz a nap és a kék ég formájában, míg az idősebb gyermekek a kedvenc filmjeikből vagy valódi helyeikből előnyben részesítik a fotónyomtató kereteket.

Általánosságban elmondható, hogy a fotónyomtatás lehetővé teszi, hogy felfedje a gyermek hobbit és hobbit bármely oldalról, úgyhogy nem hiszem, hogy az óvoda javítása nem lehet elegáns ajándék a baba számára. Az elmúlt években rendkívül népszerű, a megoldás a csillagos ég, melyet az ügyfelek választanak függetlenül attól, hogy a gyermek szereti-e a csillagászatot. Az a tény, hogy az éjszakai égbolt mindig felkeltette az ember figyelmét, és lenyűgözte őt, és a modern mesterek az „otthoni verziót” nem lehetnek rosszabbak, mint az igazi.

Ez a már leírt fotónyomtatás segítségével valósítható meg, és némelyikük speciális éjszakai fényvetők segítségével kiléphet a helyzetből, de csak a többszintű nyújtófedél minden szükséges feltételt biztosít a kép hitelességéhez.

A csillagos mennyezet illúziójának megteremtése érdekében a nyúlványok előnye, hogy a fényforrások a szerkezet belsejében lehetnek - mindketten ragyognak rajta, és fényt adnak a megfelelő helyeken kialakított lyukakon. A tökéletesen sík felület elérése érdekében azonban nem lenne helyénvaló feltételezni, hogy a felhasznált anyagokat (ebben az esetben inkább PVC fóliát) nem lehet teljesen ellentétes eredményre használni - megkönnyebbülés.

Fűtéskor az anyag rugalmassá válik, és bármilyen formájú lehet.aztán, lehűlve, „megragad” mindent, ami alatta van - a hajlított gipszkartonból készült termékeket általában ilyen alapként használják. Tekintettel arra, hogy a film a legtöbb esetben sokkal reprezentatívabbnak tűnik, a modern tervezők már nem hajlandók arra, hogy hullámokat vagy egyszerűen lekerekített mennyezeti alakzatokat készítsenek. Egy ilyen megoldás nem csak lehetővé teszi, hogy egyedülálló designot hozzon létre, hanem segít abban is, hogy a helyiségben kialakult jellemzők ne legyenek kedvezőek az egyenes vonalakhoz.

Hogyan válasszuk ki?

A rendelkezésre álló lehetőségek sokaságával a probléma mindig az, hogy meghatározzuk a legjobbat. Ez a probléma releváns, beleértve az óvodában a feszített mennyezet tervezésének megválasztását is. Mindig el kell hagynia a gyermek személyes érdekeit, mert ez az ő hálószoba, még akkor is konzultálhat vele, de ha nincsenek jó ötletek, Figyeljen az általános tippekre.

 • Óvodáskorú gyermekek szeretni mindent fényes, és nekik egy ilyen design is hasznos - serkenti az aktivitást és a világ felfedezésének vágyát. Túl korai azonban egy bizonyos irányt megfogalmazni - hagyja, hogy a gyerek élvezze gyermekkorát kedvenc rajzfilmfiguráiban.
 • Általános iskolai korú gyermekek azt feltétlenül be kell tolni a tanulásra - úgy, hogy az undor helyett érdeklődést érezzenek. Például ebben a korban a fiúk gyakran elvarázsolják a térterületeket vagy a földrajzot, az állatok és a természet általában a lányok számára érdekesek, bár a két nem „érdekelhet”. Most a képnek hihetetlenebbnek kell lennie, tisztábban kell közvetítenie a valóságot.
 • Egy tinédzser számára a tanulás szükségessége általában már nyilvánvaló, mert a mennyezetnek több nyugalmat kell biztosítania a szemeknek és az elmének. Ez azt jelenti, hogy a rajz témája teljesen elvont lehet - akár egy kedvenc zenész vagy egy melegen imádott sportklub emblémája is megfelelő lenne.

Jó példák

Az első fotó világossá teszi, hogy az óvoda nyúlványa nem feltétlenül kell valamilyen mintázattal díszíteni, hogy az esztétika magassága legyen - például ez meglehetősen visszafogott. A példában egy kétszintes konstrukció látható, amikor a közös matt háttérrel szemben epizodikus fényes betéteket használnak a mennyezet mennyezetének „felemelésére”. Csillagos ég, melynek realitása a fotónyomtatás és a megfelelően kiválasztott világítás eredményes kölcsönhatása révén valósítható meg, valós sikert ígér.

A gyermekkor egy álmodozó idő, de mi inspirálhat álmodozó hangulatot, mint egy állandóan felhőtlen ég a fejed felett? A modern technológiákat pedig a lehető legteljesebb mértékben használhatja, és teljes körű képet kérhet a gyermeknek - ez különösen akkor megfelelő, ha minden fal bútorral van ellátva, és hasonló eredményt nem lehet tapéta formájában biztosítani.

A tündérmese jelenléte minden bizonnyal fokozza a gyermek hangulatát, és pozitívan fogja látni a világot.

Milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni az óvoda belsejének megalkotásakor és a legjobban a mennyezet elrendezésében, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba