Szatén nyúlványok: előnyei és hátrányai

A városok közül sokan szenvedéllyel vitatkoznak, mely mennyezetet kell megvásárolni, melyik jobb - fényes vagy matt. Természetesen ezekben és másokban is vannak előnyök. De sok tervező ma kínál választani a rugalmas szatén mennyezetre.

Különleges jellemzők

A szatén egyike a klasszikus fonásszálaknak, amelyek sima felületet és különleges anyagfényt hoznak létre. A legvékonyabb PVC-fóliaból készült mennyezeti burkolatok hatással vannak egy ilyen anyagra.

Az ilyen mennyezetek kialakítása tartós, és a feszítővászon elárasztás után nagy mennyiségű vizet képes ellenállni, miután az eltávolítása az eredeti formáját veszi át. Az előnyök és a telepítés. A telepítés és szétszerelés egyszerű: az egyik eljárás nem több, mint 5 óra.

A szatén mennyezet ára alacsonyabb, mint a fényes vagy matt, és minden vásárló számára elérhető.

A szálak és a mikrorelief speciális összefonódása miatt a vászon megszerzi az úgynevezett „kaméleon” hatást, vagyis megváltoztatja az árnyalatokat a szoba világításától függően. Egy monokromatikus bevonatnál a kép fotónyomtatással történik.

Az összes feszített mennyezet pozitív teljesítménye mellett a szatén saját előnyei is:

 • a szövés szerkezete nem teszi lehetővé a szövedék deformálódását;
 • az anyag nem fakul ki a napfény hatására;
 • a design gyakorlatilag hangszigetelt - ez különösen fontos a panelházak lakói számára;
 • a vászon nagyobb tartóssága - ha elárasztják, 1 négyzetkilométerenként 100 liter vizet képes tartani. m, azaz erődje elég egy kis gyermekmedencéhez;
 • a rendszer elemei biztonságosak és környezetbarátak - nem károsítják az emberi egészséget, a hipoallergén és a nem éghető összetevők jelenléte miatt, az ilyen bevonat még orvosi intézményekben is használható;
 • működés közben nem szívja fel a szagokat;
 • A szatén a legtartósabb feszítőbevonat, átlagos élettartama legfeljebb 15 év.

Egy speciális bevonat védi a feszített mennyezet felületét bármilyen por és szennyeződés ellen. Szükség esetén egyszerűen törölje le a szatint száraz ruhával vagy kezelje speciális spray-vel.

Bizonyos esetekben folyékony ammónia alapú mosószert használhat.

A szatén mennyezetek hátrányai is léteznek, de nem haladják meg a többi mennyezeti burkolat hátrányait:

 • A vászon nem hirtelen változik a hőmérsékleten, abszolút nem alkalmas olyan helyiségekben, ahol nincs fűtés - ebben az esetben repedések jelennek meg. Magas hőmérsékleten azonban egy ilyen bevonat elmerülhet.
 • Nagy területtel - több mint 20 négyzetméter. m. - lehetséges elhajlások. Ezt a problémát a zónázás vagy a komplex többszintű konstrukció elkerülheti.
 • A szatén mennyezet gondos ellátást igényel, ez éles tárgyakra vonatkozik, amelyek károsíthatják a felületet.
 • A fehér színű mennyezet a szokásos minőségi whitewash-re emlékeztet.
 • Egy adott szag jelenléte a kezdeti időszakban - akkor eltűnik.
 • Ha a mennyezet meghaladja a 20 mt, akkor a varratokkal kell elhelyezni. Igaz, egy tapasztalt mester „láthatatlanná” teheti őket.

típusok

A szaténburkolat megjelenése közvetlenül függ attól, hogy melyik teret nyújtod: egy lakásban, egy magánházban vagy irodahelyiségben. A világítás megváltoztatja a felszíni felfogást. A vásznok eltérhetnek a kezdeti szélességtől - 1,2 és 3 méter között vannak és még több.

Természetesen magadnak kell választania, ami jobb - szatén, fényes, látványos tükörfelülettel vagy matt vászon.

Fényes mennyezet ragyog és magas reflexiós együtthatóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy sok nagy objektum tükröződik benne, mint a tükörben, bár nem ilyen pontossággal és fényességgel. Néhány fogyasztó nem tetszik, mert a helyiségnek mindig tökéletes sorrendben kell lennie. Előnyök vannak. A fényes vizuálisan növeli a szoba hangerejét.

Matt mennyezetéppen ellenkezőleg, egyáltalán nem tükrözi a fényt, ami azt jelenti, hogy egy jól megvilágított szobában jól néz ki.

Ha a fény mesterséges és kivágja a szemet, akkor a matt felület elfedheti a túlzott fényt.

Megjelenés szatén felület kiegyensúlyozás a fényes és matt fajták között. Nem olyan fényes, mint a fényesség: a visszaverődés nagyon kicsi, de nem olyan hideg, mint a matt.

Vizuálisan szatén mennyezetek hasonlítanak a selyemszövetre, amely tökéletesen illeszkedik bármely belső térbe. A fehér szatén nemes, színû - mint a drága anyag, amely a palotákat középkori királyi személyiségekkel díszítette. Az ilyen mennyezeti burkolat rendkívüli gyöngyháza a fényjátékkal együtt varázslatos benyomást kelt.

Sokan nem veszik észre a matt és a szatén lapok közötti alapvető különbséget, de hiába. A szaténbevonatok nem tartalmazzák a matt felületeket, és ez egy határozott plusz.

Tervezés és színek

Természetesen válassza ki, milyen színt szeretne a szobájában, csak magának. Mint tudják, a szatén bevonatok köre körülbelül 120 árnyalattal rendelkezik. Azonban jó emlékezni a híres tervezők tanácsára.

A vászon színét a szoba világításától függően kell kiválasztani.

A szaténszerkezet különböző színeinek köszönhetően a szoba zónákra osztható, ha többszintes mennyezeteket és különböző fényerővel rendelkező lámpákat telepítenek a szoba bizonyos részein.

A különböző színek használatával elég vidám hangulatot hozhat létre a szobában. Először is stílusos és mindig felemelő.

A hálószobában a kék mennyezet nyugtatóan fog működni, és pihentető állapotba kerül. Nem tetszik az élénk színek? Használjon elefántcsont ruhát.

Megpróbálhatja a fehér színt. Az ilyen mennyezet a tisztaság szimbóluma, és tökéletesen illeszkedik bármely belső térhez. A szobában lehetőség van bármilyen anyagból készült bútorok elrendezésére, a választott stílustól függően, valamint különböző színárnyalatok háttérképének használatára. A fehér is tökéletesen kombinálható bármilyen fényerővel és hanggal.

Az óvodában a színek tökéletesek lesznek, hogy világosak és vidámak legyenek, eltérő mintázattal. Például, halvány rózsaszín - lányok, világos zöld vagy türkiz - fiúk számára. A kék árnyalatai könnyedséget és gondatlanságot okoznak. Egyébként a kék szín nem ajánlott a konyhában: szakértők szerint ez csökkenti az étvágyat.

Jobb, ha a nappalit meleg színekkel ruházza fel. A narancs és őszibarack, sőt a sárga is jól néz ki itt - ez a jólét, a vidámság és a termékenység szimbóluma. Ez a mennyezet vizuálisan növeli a helyet.

A semleges, pasztell színek a nyugalom és a nemesség hangulatát teremtik.

Lime színű mennyezet a konyhában - nagyszerű lehetőség. A dallamban ugyanolyan szórakoztató színekkel vehet fel bútorokat, és Ön egy rendkívüli, stílusos konyha tulajdonosa lesz, ahol esténként töltheti szeretteit. A zöld hangzás segít a fókuszálásban és a stresszes állapotban pihenésben.

Ön egy fényes, dinamikus személy, aki nem fél kísérletezni? Vörös mennyezet kiválasztása. Ne feledje azonban, hogy ez a szín nem alkalmas kis helyekre. A korallhangok mennyezete segít megemelni a hangulatot, serkenti az agyi aktivitást.De egy hangulatos, piros színû konyhában mindig eszik, így ez a szín serkenti az étvágyat.

Figyelembe véve a szatén felület textúráját, nem kétséges, hogy bármilyen választott szín folyamatosan megnyílik egy új fényben, mert minden függ a világítástól.

Például, ha nem egy monokróm vászonot választ, de matricával vagy művészettel, akkor kiegészítheti a Swarovski kristályokat vagy ezüsthatást.

Az ilyen mennyezet - mindig elegáns és stílusos - a luxus légkört teremt a szobában.

Hogyan válasszunk különböző szobákat?

A ház mennyezeti burkolatának kiválasztásával gondosan meg kell vizsgálnia az ágynemű síkját. Ha nyilvánvaló hibái vannak, akkor a szatén bevonat ebben az esetben ideális megoldás.

Kötetek és formák

Nem lehet félni, hogy kísérletezzen a mennyezet hangerejével - a szatén vászon jól néz ki egy kétszintű szerkezettel. Az ilyen többszintű rendszerek egy hagyományos szobát stílusos és csodálatosvá válhatnak. Mindezeken felül az építmények korrigálják a falak minden magasságbeli különbségét. És ha azok alatt ügyesen felidézik, a benyomás lenyűgöző lesz.

Ha egy ívelt modellt szeretne, az ilyen mennyezet sima átmenetet teremt a falakhoz. Átgondolt kialakítással a mennyezet kialakítható kupolának. Az úgynevezett „címerek” - a mennyezet hullámszerű alakja tökéletesen illeszkedik a nagy terembe. Ha a szoba belseje oszlopokat tartalmaz, használjon kúp alakot.

A szoba választása

 • A hálószobában gyöngyház-mennyezetek romantikus hangulatot teremtenek. A pasztell színek a kényelem és a nyugalom jele. A gazdag, sötét színű tapétával kombinálva a hálószobája egy luxus ülősarokkal fog kinézni, amely teljesen elkülönül a környező zajtól.
 • A szatén mennyezeti burkolatokat gyakran használják. a nappaliban, stúdiók, tágas terem. Ilyen helyiségekben minden ötletet életre kelthet, kiválasztva a megfelelő bútorokat és kiegészítőket.
 • A megvilágított mennyezettel vastag, rózsaszín tónusok fényes, színes ízt adnak a szobának, feltűnően fényes és fényes árnyalatokkal.
 • A mennyezeti anyagok közötti választás a konyhábanszakértők azt javasolják, hogy maradjon egy fényes vászonra, nem szaténra. Azonban sokan még mindig inkább a szatint, mert eléggé könnyű kezelni.
 • Különös figyelem - folyosó vagy folyosó. Általában ezek kis helyiségek, ahol kevés a világítás, és nincsenek ablakok. A fény hiánya vizuálisan csökkenti őket, ezért nem csak a mennyezetre, hanem a világítás lehetséges további pontjaira is gondolni kell. Ahhoz, hogy a folyosón könnyebb és magasabb legyen, a szakértők azt javasolják, hogy használja a csillagos ég hatását, vagy fémfényt adjon hozzá.

Vélemények

Mielőtt javítási munkát végeznénk, sokan visszajelzést keresnek egy adott anyagról az interneten. Ne menjen el a szatén bevonattal rendelkező becslések és mennyezet sorsáról. A nemes mennyezeti fedél sok tulajdonosának kellemesen meglepődött, hogy az anyag meghaladta az elvárásaikat.

Először is megjegyzik, hogy a vászon úgy néz ki, mint a selyem, így a szoba hangulatos és tiszteletreméltó.

A sima vászon tökéletesen illeszkedik a felülethez, a mennyezet minden hibája szinte észrevehetetlen.

A szatén mennyezet fényének szokatlan tükröződése is kellemes felfedezés volt sok számára - nem olyan „tükrözött”, mint a fényes társaik, a szerkezetnek köszönhetően a fény rendkívül szokatlanul visszafogott és egyedi színek jönnek létre - a lágy gyöngytől a gazdag színekig. Mindez az elsődleges színtől függ.

Sok vásárló aggasztotta, hogy a fehér mennyezet szokásos lett volna, nem pedig az újdonság hatását a szoba belsejében. Ennek eredményeképpen egy sima mennyezetet kaptak, amely bármilyen szobai dekorációval jól néz ki: nem lehet félni, hogy tévedjen a függönyök és a háttérképek kiválasztásával.Az ideális fehér mennyezet harmonikus hangulatot teremt.

És ami a legfontosabb, a szatén rajongói szerint - ez egy egyszerű ápolás és vízálló mennyezet. A tisztításnál egyszerűen törölje le a port egy száraz ruhával a fedélről.

Gyönyörű példák a belső térben

A mennyezeti lefedettséggel szemben meglepő a mai napig: a modellek sokfélesége nem hagyja a leginkább elfogult ügyfelet választás nélkül. Ezért a szoba belső és stílusának meghatározásával a „tapasztalt” szakértők tanácsát kell használnia.

Annak érdekében, hogy a lakásod eltérjen a már látottaktól, döntsd el a stílust.

A modern és keresett csúcstechnológia egy könnyű szatén bevonat, "fém" fényességgel. Hát persze, az eredeti fények.

Szeretné a klasszikus stílust? Pasztell színek, fehér szatén, gyengéd csillogással különös figyelmet fordítanak a design kialakítására. Az ideális megoldás a bézs, a kávé, az elefántcsont színei. Az érett len ​​színe nagyon népszerű.

A szecessziós csodálóknak két színt kell választaniuk: fekete, tisztán látva a vonalak vonalát és a design teljességét, és kristályfehér, betétek és dekoratív pillanatok nélkül.

Az eredeti színek és a szokatlan betétek a fúziós stílus jellemzői. A mennyezeti szerkezete "a fa alatt" vagy "kő" mintával készülhet. Ez a szokatlan megoldás teljesen átalakítja a szobát, és ha még mindig szokatlan formájú fotónyomtatást használ, akkor a belső tér tökéletesíthető.

Ebben a stílusban üdvözöljük a többszintes mennyezeteket és a sima vonalakkal ellátott íveket. Ha szükséges, kiegészítse a különböző formájú belső lámpákat lámpákkal vagy szokatlan színekkel világítással.

Az etnikai stílus egyre népszerűbb. Ez a felső határokra is vonatkozik. A szokatlan mennyezeti burkolat segítségével létrehozhat egy forró sivatag hangulatát a végtelen homokdűnékkel, a vad szavanna, az indiai rejtély és a színek lázadásával.

A minimalizmus nem igényel különleges fantáziákat, de a mennyezet színeit szakszerűen át kell gondolni. Nincs helye a megpróbáltatásnak, az aranynak és a csillogásnak, mindent meg kell tartani és méltóságteljesnek kell lennie.

Bármi legyen is a választott mennyezeti burkolat színe és alakja, a szatén mennyezet minden bizonnyal hangsúlyozza az ízlés finomítását.

A feszített mennyezet lefektetésének módját lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba