Stretch mennyezet fotónyomtatással: stílusos megoldások a belső térben

Ha valami szokatlan és különleges otthoni javításra van szüksége, kreatív tervezési technikákat alkalmaznak. Vegyünk legalább egy nyúlványt: ma a tervezése döntő szerepet játszhat a stílusban. Viszonylag nemrégiben jelent meg a befejező anyagok piacán, de sikerült népszerűséget szerezni, mert sok előnye van.

Fontolja meg a feszített mennyezeteket fotónyomtatással, és értse meg az elegáns belső tér finomságait.

Jellemzők

Stretch mennyezet - PVC film vagy szatén design. A zökkenőmentes mennyezet monolitikus, szép és szép. Ennek alapja fehér anyag, amelyen egy speciális technológiát alkalmazunk. A legjobb anyag a textíliák: ez a fajta felület kiváló minőségű nyomtatást tesz lehetővé a minta világos kontúrjaival. A ruha szélessége legfeljebb 5 m lehet, a hossza nem korlátozott.

A filmfajták esetében a szélesség korlátozásai vannak, bár az elmúlt években a vállalatok új szintre költöztek és 3,5 méternél nagyobb méretű vászonokat készítettek.

A fotónyomtatásnak köszönhetően a nyúlvány a mennyezet hangját állítja be, lehetővé teszi a megfelelő hangulat közvetítését, ami különösen fontos az otthoni kényelem érzéséhez. A számlának köszönhetően mindig lehetőség nyílik a tér vizuális megváltoztatására.

A fotónyomtatásnak a nyújtási mennyezetre jellemző jellemzője sima és egyenletes bevonat. Az anyagot egy speciális keretre feszítik, bizonyos esetekben közvetlenül a mennyezetre rögzítik, ezért az alaptestet tökéletesíteni kell.

A termelés során felhasznált anyagok nem nyúlnak és nem zsugorodnak a működés során, így a nyúlvány nem nyúlik vagy szakad, a minta deformációja kizárt.

A nyomtatási technológia lehetővé teszi, hogy a nyomtatás hosszú ideig megőrizze az árnyalatok eredeti telítettségét, így ez az anyag fényes helyiségekben használható. A fotónyomtatási felület még állandó fény esetén sem repedéseket képez.

A feszített mennyezet telepítése egyszerű, és nem sok időt vesz igénybe, a munkát önállóan, szakértők segítsége nélkül lehet elvégezni. Ez jelentősen pénzt takarít meg, így az alapok nagy része képeket rendel.

Maguk a képek nem korlátozódnak semmiképpen: nem csak egy adott helyiségre jellemző szabványos képek lehetnek.

Gyakran előfordul, hogy egy szobát díszítenek, és értelmes fotókat és képeket használnak, amelyeken keresztül megváltoztatják a tér hangulatát és esztétikai felfogását.

Erősségek és gyengeségek

A fotónyomtatás lehetővé teszi a mennyezet szerencsétlen kialakítását. Ez különösen fontos olyan helyeken, ahol korlátozott felvétel áll rendelkezésre, vagy több szinten van jelen.

A kép használatával lehetőség van a tér zónákba rendezésére, így a helyiségnek zavartalan szervezete van. Ez a technika különösen hasznos a több zónával rendelkező helyiségekben. Például, a nappaliban fotónyomtatással nyújtható feszített mennyezet használatával elválaszthatja az étkezést és a vendégterületet: a vizuális hatás egyértelműen jelzi a funkcionális terület célját.

A feszítőszövet kiváló alternatívája a művészi festés lehetőségeinek. Ebben az esetben a kép bármilyen technikával készíthető - a képektől az absztrakt művészetig. A mennyezeti fotónyomtatás előnye a háromdimenziós kép lehetősége.Ez a technika lehetővé teszi, hogy vizuálisan megváltoztassa a tér érzékelését, egyes esetekben még vizuálisan is növelje a falak magasságát.

Figyelemre méltó és gondos: a feszített mennyezet nem fél a nedvességtől. Ha meg kell tisztítani a felületet, elegendő egy hagyományos nedves szivacs vagy ruhával. Ez nem törli a pecsétet, nem lesz válás. A kényelem érdekében speciális szerszámot használhatunk szivaccsal, amelyet a Windows üvegápolására használnak: ez gyorsabb és jobb tisztítást tesz lehetővé.

A fotónyomtatású nyúlványok tartósak, kedvezően különböztetik meg a sok analógtól. Ez a befejezés 12-15 évig tart, míg a felhasznált anyag nem romlik vagy elhasználódik.. Még ha a művelet során a felszínen szennyeződés alakul ki, a rendelkezésre álló kép miatt ez nem lesz észrevehető. Ebben az esetben a nyomtatott anyag színe és mérete: az árnyékot a belső összetételnek megfelelően lehet kiválasztani, a kép mérete a helyiség méretétől függ.

A kép lehet monolitikus vagy tervező, a feszítőanyag egy bizonyos zónájában.

Van egy mennyezet és néhány hátrány. A legfontosabb a technológiai folyamat korlátozása, aminek következtében nem mindig lehetséges a fotónyomtatás a szövet teljes területén. Ezért, ha ezen a mínuszon játszunk, használnak egy gipszkarton dobozot és LED-es világítást, vagy egy másik keretet és a minta kiemelését, ami hasonló támogatást biztosít a mennyezeti alap kerülete körül.

A nyomtatási méret a költségben tükröződik. Minél kisebb a kép, annál olcsóbb.

A nyomtatás mérete és a kontrasztok bősége gyakran az ékezet negatív felfogásának oka. A vásznon a nyomtatás stílusos és szép lehet, de a telepítés után nem minden nagy kép pozitív. Idővel irritálhatja és szükségessé teheti a lebontást a minta változásával.

Szükséges a kép helyes kiválasztása, figyelembe véve a szín pszichológiáját és telítettségének mértékét.

A gyönyörű mennyezet elárasztja a fenti lakástól. Ezenkívül a tüskék hátránya is: sértik a minta integritását.

típusok

A mai napig kétfajta felületen gyártott függesztett mennyezet: fényes és matt.

Fényes kivitel széles körben képviselteti magát a katalógusokban. A fényvisszaverő tulajdonság és a látványosság jellemzi. Az ilyen mennyezetek néha torzítják a képet, mivel az mindent átadja: a padló, a bútorok és még a képkeretek a falakon.

Matt mennyezetek hiányzik a fényes társaik hátránya. A minta világos, kifejezett, a felület nem akadályozza meg a hosszú megfontolást. Az ilyen fajták különösen jól használhatók a pihentető légkört igénylő hálószobák és nappali szobák számára.

Szatén fajták egyértelműen továbbítja a rajzot. Ezek az opciók megfelelőek az otthon minden szobájában, ha elég pénzük van.

A szövetkategóriák hátránya a korlátozott minták: a leggyakrabban a katalógusban javasolt minta alapján kerülnek kiválasztásra. Bár a fényes fajták képesek teret terjeszteni, az anyag érettsége. Ebben az esetben a ház tulajdonosai a mennyezet területét szaténszövethez hasonló anyaggal díszítik. Ez tisztán néz ki, és megteremti az összes textilszálból eredő meleg illúzióját.

Stílusok és nyomatok

A feszített mennyezet egyedisége a fotónyomtatásban abban rejlik, hogy a rajz miatt a lakás bármely helyiségében megfelelő. A szoba céljától függ a design. Ha kreatívan közelít a mennyezetterület kialakításához, a különböző stílusok alapja lehet, beleértve a modern, klasszikus, etnikai és vintage belsőépítészeti kompozíciókat. Mindegyik esetben az adott stílushoz tartozó sajátos minta lesz.

Például a klasszikusok számára ez lehet egy stukkó utánzata, szimmetrikus mintákban és egyszerű díszekben, valamint az aranyozás bősége. Az avantgárd szellemében megfelelő fény absztrakció a kontrasztos, világos színű csíkok formájában.

Ha az alap konkrét stílus, például tetőtér vagy grunge, akkor díszítheti a vászonot tégla és beton utánzatával. Ebben az esetben a nyomtatás használata megszünteti a szélesebb körű munka szükségességét.

A prioritások kiválasztása az ízléstől és a szoba céljától függ. A leginkább harmonikus megjelenés egy ilyen mennyezet az otthoni három szobában: nappali, hálószoba és óvoda. Ebben az esetben minden esetben saját prioritása van a minta és árnyalatok kiválasztásában.

A pihenés különösen fontos a hálószobában: az árnyalatoknak lágynak és nyugodtnak kell lenniük. A rajzok választéka változatos: ez lehet csillagos ég, szóköz. Néha a hálószoba mennyezeti területét különböző képek, virágmotívumok díszítik, a fotónyomtatás kétoldalas lehet.

Gyermekszoba Ez egy különleges tematikus szoba. Különböző rajzok, köztük a stílus, itt várunk. A pillangók, a virágok, az ég felhők és galambok, valamint az angyalok is prioritást élveznek.

A nappali helyiség nyomtatásának megválasztása a háztartások számától függ.. Lapos főiskola esetén a felületet női sziluettek képeivel lehet díszíteni.

Azok, akik szeretnék hangsúlyozni az etnikai designot, mint a mennyezet díszítését az állatok képével. Ez a technika azonban nehéz, különösen akkor, ha a fotónyomtatás mérete nagy. Ez a kényelmet és a nyomást érzi, ami tükröződik a hangulatban és a jólétben.

A nappaliban egy tanulmány segítségével kombinálva nagyszerű stilizált nyomtatásnak tűnik a világ térképe alatt. Ugyanakkor a képet nem szabad a teljes mennyezeti területen elhelyezni: előnyösebb, ha a központi zónára kerül, és a kerület körül fehér vászon veszi körül, szaggatott LED-es lámpákkal díszítve. Így a nyomtatás szokatlan lesz, és a mennyezet magasabbnak tűnik.

Ha ezt a befejezést használják a fürdőszobában, kombinált fürdőszoba, a kép tárgya tengeri motívumok: a halállományok, a mélytengeri tájak és a kék árnyalatok tengerje.

A hálószobában üdvözlő lila, rózsaszín, kék, bézs színű árnyalatok.

A nappali jól néz ki a fehér, a szürke és a fekete kombinációja, ugyanakkor fontos, hogy a belső részletek színes festékkel legyenek (például zöld növények).

A hangok kedvence fehér és kék kombinációja. Az ilyen kontraszt minden szobában megfelelő.

Hogyan válasszuk ki?

A fotónyomtatás és az anyag kiválasztása a személyes preferenciák és a rendelkezésre álló költségvetés alapján történik. A szatén feszített mennyezetek drágábbak, de a felületükön látható minta világosabb. Ebben az esetben az anyag lélegzik, ami nem okoz extra okot a nedvesség és a penész kialakulására.

A költségvetési lehetőségek megfelelőek, ha a mennyezeti terület kisebb.

Egy adott minta kiválasztásának szilárdnak kell lennie: fényes kontrasztok elfogadhatatlan bősége. Hogy ne nyomtassunk a tér érzékelésére, nem több, mint 4 színárnyalat elegendő, amelyben 1 lágy és könnyű dominál.

A választást a fogadó színprioritásai elriasztják. Ha ez egy baba szobája, a domináns színnek fehérnek kell lennie, jobb, ha egy egyszerű képet választ. Egyszerűen kinyomtathatunk egy kék égboltot, amelyen a cirrusfelhők nagyszerűek. Nem fogja túlterhelni a belső teret, sok lehetőséget kínál a díszítésre.

Ha a minta rossz, de nagy is, a beltéri tárgyak használata a fő bútorok mellett kiegyensúlyozatlanságot okoz. Ez különösen fontos egy tinédzser szobájában, amely gyakran tele van bizonyos tulajdonságokkal (például zenei felszerelések, plakátok, a saját kezével készített művészeti képek galériája), a számítógépes tér mellett.

Szükséges egy pecsét kiválasztása, hogy harmonikus legyen.Például egy hálószobához elég egy kis hangsúly: falai gyakran díszített, kontrasztos háttérképekkel vannak díszítve.

Ha a fotónyomtatás feszített mennyezete nem az egyetlen minta (például a falra rögzített tapéta), ez a tervezési technika nem megfelelő. Ha nehéz feladni, Szükséges a falmintázat kialakításának korlátozása és a tartozékok használatának minimalizálása. Ebből a célból előnyös, ha az erőteljes padlólámpákat helyettesítő fényszórókkal helyettesítjük túlzott díszítés nélkül. A szőnyeg jobb, ha színes design nélkül felveszi.

Más szavakkal, a mennyezeti fotónyomtatás beállítja az általános hangot. Figyelembe kell venni a szabályt: minél világosabb és bonyolultabb, annál kisebb a tér díszítése.

A folyosó hangulatos hangulatát a nyúlvány felszínén lévő részleges nyomtatással lehet létrehozni. Tehát a szoba nagyobb lesz. A kép színe nem ismételheti meg pontosan a belső kompozíció színválasztékát.. Ez megfosztja a design sokoldalúságát.

Előnyös, ha a mintahoz hasonló színeket használunk.amelyek a falak díszítésében, a padlóban vannak, a fehér árnyalat hígításával.

Színhatás

A színfelismerés személyenként egy tudományosan bizonyított tény. A feszített mennyezetre készült fotónyomtatás során fontos figyelembe venni, hogy egyes hangok depressziót alakíthatnak ki. Általában véve az egyes hangok hatásának sajátossága attól függ, hogy a két erős, piros vagy kék szín közül melyik lesz nagyobb.

A túlzott vörösség feszültséget okoz és agressziót provokál, ezért ennek a színárnyalatnak köszönhetően a pihenés lehetetlen.

A kék tenger negatív, a domináns lila depressziót vált ki.

A helyiség kitöltéséhez a kívánt atmoszférával a színpaletta fényes és vidám árnyalatait használja.

Szükség esetén kombinálhatja a hideg és meleg színeket: a legfontosabb az, hogy nem versenyeznek egymással. Jó választás lehet napos, homokos, világos szürke, terrakotta, türkiz árnyalatok. A bézs és a barna kombinációja lehetővé teszi a sötét színű, fehér kontrasztú (csillagos ég) színek használatát. Ugyanakkor a képen pozitívnak kell lennie, amit a színek keveréke hoz létre.

Gyönyörű példák a belső térben

Nem elég egy feszített mennyezeti anyagra támaszkodva, hogy a szoba stílusos akcentusává válhasson.

Vegyünk néhány jó lehetőséget és jelentős hibákat:

 • Kiváló megoldás reális technikával. A mennyezet a nyári reggel hangulatát közvetíti, a fények törlik a határokat, a levegővel töltik a helyet.
 • Érdekes lehetőség egy tinédzser szobájára: egy speciális szoba hatása és a világűrben való tartózkodás segít növelni saját jelentőségét. Semmi több: minden szigorú, de harmonikus.
 • Jó megoldás az óvoda belső kialakítására: a részleges minta kiemeli a játékteret, nem nyomást gyakorol az ágyra, hozzájárulva a békés alváshoz.
 • Eredeti stílusos vétel, világos szervezettel. A nyomtatás a helyes légkörbe merül, a szoba színmegoldása támogatja, nem törli a szemét.
 • Stílusos megoldás a konyhára, amelynek belsejét fekete súlyozás jellemzi: a részleges fotónyomtatás a fekete foltok figyelmét elvonja, a háttérvilágítás kiemeli a helyet.
 • Stílusos megoldás a tetőtérre: a mennyezet a falra kerül. A színek és minták nagyszerű kombinációja nem túlterheli a stilistika általános képét. A lámpák különleges vételi helye.
 • Ha sok díszítést szeretne hagyni, de nem akarja lemondani a fotónyomtatásról, egy fekete-fehér rajz színezést kell használnia: a mennyezet hiánya a mennyezeten lehetővé teszi, hogy a díszítéshez színes foltokat adjon.

hibák:

 • Sikertelen döntés a kép tárgyának egybeesésével és a színtelenséggel: egy globális árvíz érzése keletkezik, ami bizonyos kellemetlenségeket okoz.
 • A klasszikus példa arra, hogy túlterheltek egy szoba, amelyben a mennyezet a harmónia megsemmisítésének utolsó összetevője: a textúrák és a minták bősége komoly légkört teremt.
 • Egy hatalmas egyetlen virág az ágy fölötti mennyezeten a saját tehetetlenségét érzékeli. Még a minimális dekoratív részletekkel is, úgy tűnik, nem megfelelő színfolt a hálószobában.
 • Egy másik virágos bőség: a mennyezeten és a falon lévő nyomatok egy porcelándobozot alkotnak a szobából, ami nem túl kellemes.
 • Nem a legjobb nyomtatási lehetőség, ami háborús hangulatot teremt. Minden alkalommal, amikor belépünk a szobába, pozitív pozitív helyzetekre kerül sor.

Hogyan lehet díszíteni a nyújtó mennyezetet fotónyomtatással, nézze meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba