A függesztett mennyezetek javítási folyamatának jellemzői

A mennyezet befejezése magában foglalja azt. Ilyen célokra ma több gyakorlati megközelítést alkalmaznak, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a feszítőanyagok bevezetése. A mennyezeti filmek működését nagyon gyakran károsítják, ami magas színvonalú és gyors helyreállítást igényel.

Jellemzők

A feszített mennyezetek egy vékony polimer vagy szövet fólia, amely egy speciális kereten vízszintes síkban van felfüggesztve. Hasonló elemek készülnek különböző anyagokból, amelyek lehetővé teszik, hogy az alábbi típusokra oszthatók:

 • szövet. A termék összetétele a gyártótól függően változhat. Ennek az opciónak a sajátossága azonban a levegő áthaladására alkalmas pórusok jelenléte, ezért a hálószobákban vagy a gyermekekben használják a textíliás mennyezeteket, azaz ahol optimális légcserére van szükség. Az anyagot a szélsőséges hőmérsékletek jól tolerálják, és nehezen is véletlenül vágjuk le. A gyártási technológia lehetővé teszi a szinte bármilyen méretű vászonok beszerzését.

A hátrányok között megtalálható a plaszticitás minimális mértéke, valamint a por gyors felhalmozódása. A szövet mennyezetét folyamatosan ellenőrizni kell.

 • polimer. A termék fő összetevője a polivinil-klorid és annak kombinációi. A mennyezet vékony film. Az egyik réteg szélessége nem haladhatja meg a 3 mt, ezért a nagy helyiségekbe való beépítéshez több elemet is egyszerűen forrasztunk össze, ami egy látható varrás kialakulásához vezet.

A termék előnyei:

 • tartósság és sokoldalú kialakítás;
 • a polimerek szinte bármilyen színben történő festésének lehetősége;
 • a felső réteg nem akkumulál elektrosztatikus energiát, amely viszont megakadályozza a por felhalmozódását a felületen;
 • a polimer jól feszült, ami segít megelőzni a szomszédos lakások véletlen elárasztását;
 • az anyag szilárdsága a hőmérséklettől függ;
 • a termék meglehetősen könnyen vágható;
 • Szinte bármilyen éles tárgyral károsíthatja az anyagot.

Működési szabályok

Javítsuk a feszített mennyezeteket - egy meglehetősen bonyolult műveletet, amely nem mindig hajtható végre. Ezeknek a modelleknek a gyakorlatiassága és sokoldalúsága azonban a gipszkartonból készült felfüggesztett szerkezeteket helyettesíti. A szövetek károsodásának elkerülése érdekében feszítő modellek használatakor néhány ajánlást kell követnie:

 • Szükséges minimálisra csökkenteni a vászonra ható mechanikai hatás kockázatát. Ez mind a polimer, mind a szövet mennyezetre vonatkozik. Ha ezt nem teszik meg, akkor előbb-utóbb az anyag áttört, ami a teljes termék teljes cseréjéhez vagy a javítás során nehéz manipulációkhoz vezet.
 • Ha egy személynek nincs tapasztalata az ilyen anyagokkal, akkor a lámpák felszerelésére, valamint a szivárgások eltávolítására irányuló műveleteket csak a szakembereknek kell megbízniuk.
 • A mennyezeteket csak speciális megoldásokkal mossuk. Nem kívánatos agresszív keverékeket használni az apartmanokban, mivel ez a megközelítés nemcsak káros az anyagra, hanem a lakosok egészségére is hatással van.
 • A polimerek csak 70 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten működtethetők. Ha az értékeket ilyen módon melegíti, egyszerűen elolvad vagy elveszt a rugalmasságtól. Ezért a helyiségbe szerelt összes lámpát speciális fedéllel kell védeni, vagy a szövettől bizonyos távolságra kell elhelyezni. Emellett ne engedjen forró vizet ezekre az elemekre.
 • Nyújtott mennyezetű szobában pozitív hőmérsékletet kell fenntartani. Nem ajánlott az anyagokat negatív értékekkel működtetni, mivel az anyag elveszíti fizikai tulajdonságait, és törékeny lesz és könnyen megsérül.

A kár típusai

A feszített mennyezetek könnyen megsérülhetnek, mivel jelentős feszültséggel működnek. Ez viszont csökkenti a kötések molekulák közötti megszakításához szükséges erőt. Többféle kár létezik, amelyek csoportokra oszthatók.

 • Kivágások és lyukak. Az ilyen károsodás kialakulása az anyag felületén lévő éles tárgy véletlenszerű nyomása következtében történik. Műanyag modellek esetén az anyagot éles tárgyakkal, tűvel vagy egy éles sarokkal lehet áthatolni.
 • megereszkedett. Ezek a hibák a rossz minőségű anyagok vagy a víz behatolása miatt fordulhatnak elő. Sok modell idővel elkezd leromlani, ami azt jelzi, hogy a mennyezet szerkezete elvesztette rugalmasságát, és már nem alkalmas. Ha ebben az esetben a mennyezet nem tört ki, megpróbálhatja kijavítani, de ez nem mindig lehetséges.
 • Hézag a varrás mentén vagy a profil csomópontjánál. Az első típusú kár viszonylag ritka. A legtöbb esetben ez annak köszönhető, hogy a szállított anyag rossz minősége nem ellenáll a terhelésnek. A szelvényben a szomszédos helyeken lévő rés akkor jelentkezik, ha a szövetkomponens nem megfelelő telepítése vagy a végső öregedés után történik.
 • Flash-off. Ennek oka a lámpák vagy a mennyezeti lámpák, amelyek magas hőmérsékletre melegítik a szerkezetet. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az anyag égését, különleges védőelemek alapján kell felszerelni. Ezenkívül szükséges, hogy minimálisra csökkentsük az ilyen komponensek üzembe helyezésének kockázatát.

A javítás finomságai

A feszített mennyezetek helyreállítása meglehetősen bonyolult művelet, amely nem mindig megvalósítható. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a technológiákat, amelyek lehetővé teszik a termékek javítását a profil szakembereinek bevonása nélkül.

Javítsa a vágásokat vagy lyukakat

Az ilyen károsodás nem szabványos alakú kialakulásra utal. Idővel egyszerűen elterjedhet különböző irányokban.

A javítások előtt fontos meghatározni a kár jellegét. Ha egy kis szúrás után 2 mm-es sugarú lyuk, akkor próbálkozhat ragasztóval. Ez egyszerűen meghúzza az anyagot, és egyfajta műanyag foltot képez.

Javítson kis lyukakkal is, amelyek hossza kisebb, mint 10 cm. Ahhoz, hogy a szakadt végeket a fényes mennyezetre csatlakoztassa, egy azonos anyagú foltot kell vágnia, és a réteg belsejéből ragasztani. Fontos, hogy óvatosan egyesítsük a lyuk ellentétes oldalát.

Ha egy személy nem bízik abban, hogy képes lesz rögzíteni a tapaszt a vászon belsejéből, akkor azt kívül lehet ragasztani. Annak érdekében, hogy ne roncsolják meg a szoba kialakítását, ajánlatos dekoratív foltokat használni ilyen célokra. Egy ilyen elem felületén egy bizonyos mintát alkalmazunk, amely tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.

A patching alternatívája egy függesztett lámpa telepítése.. Ehhez a lyuk tetején egy fémgyűrű van ragasztva, amely megakadályozza a polimer terjedését. Ezután belsejében szépen kivágta az anyag maradványait és helyezze be a lámpát. Ez az opció csak akkor használható, ha az ilyen tulajdonságok már léteznek a mennyezeten. Ha csak egy, akkor ez a stílus lehetetlen.

Amikor a vágás meglehetősen közel van a bagetthez, próbálja meg húzni az anyagot. Az ilyen műveleteket azonban csak tapasztalt szakemberek végzik.. A szövetvászonok kis darabjai egyszerűen szálral varrhatók. Ehhez fontos a fő bevonat színének kiválasztása.Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy ez a hatás csak kis hibákat érinthet.

Nyújtás az árvíz során

Az ilyen helyzetek meglehetősen gyakori. Nyilvánvaló, hogy ha a melegvíz (70 ° C feletti hőmérséklet) a polimer mennyezetét érinti, akkor nem lehet visszaállítani. Nem fogja tudni visszaállítani a kívánt űrlapot, ezért teljesen ki kell cserélnie.

Ha az anyagot hideg folyadék hatására nyújtják, akkor ezeket a mennyezeteket meg lehet javítani. Ebben az esetben a munka megkezdése előtt a lakás vagy a felszállás teljesen le van kapcsolva az elektromos áramról. Ezt követően a folyadékot le kell üríteni.

Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy ne csináljon lyukat, mivel nagy mennyiségű víz egyszerűen felszakítja a szövetet. Jobb a leeresztő lámpa furatát használniamelyet korábban le kell bontani. Egy másik furat lehet a papírszalag széle, amelyet ki kell engedni a reteszekből.

Amikor minden készen áll, óvatosan mozgassa a vizet a lyukba. Ne próbálja meg élesen vagy részlegesen csinálni. Jobb, ha a teljes kötet fokozatosan a helyes irányba mozdul el.

Ha azonban elosztjuk a víz áramlását, akkor egy kis mennyisége maradhat az anyag sarkaiban, és onnan ki nem vezet a víz. A folyadék leeresztése után hagyja megszáradni a felületet. Ez több napig is eltarthat.

A készítmény elkészítése után a szövetet hajszárítóval fokozatosan melegíti. Ugyanakkor a polimer ismét rugalmasságot és formát fog szerezni, ami lehetővé teszi a kizsákmányolás folytatását.

éget

Az ilyen kár nem fordul elő nagyon gyakran. A javítási algoritmus nagyon hasonlít a vágási vagy lyukasztási helyreállítási technológiához.

Ha a lyuk kicsi, akkor a legjobb megoldás a lyuk hőálló gyűrűvel való befejezése. Kezdetben ragasztott a mennyezetre, és szárítás után az összes belsejét kivágják.

Engedély nélküli nyújtás

Elég nehéz egy ilyen hibát kijavítani önmagában, mert ehhez teljesen el kell távolítania a vászonot, és meg kell nyúlnia.

További probléma, hogy nem minden rögzítőelem lehetővé teszi a szétszerelést. Csak a hárfánprofilok alkalmasak erre a célra, lehetővé téve, hogy kihúzza az anyagot és rögzítse újra.

Tippek és trükkök

A függesztett mennyezettel kapcsolatos javítási munkák pontosságot és gondosságot igényelnek. Ezért az ilyen problémák minőségi és gyors megoldásához kívánatos néhány ajánlást betartani:

 • A vászon bármilyen vágása esetén gyorsan ki kell zárni a szatén mennyezet további terjedésének lehetőségét. Ehhez a lyuk szélén óvatosan ragasztószalagot ragasztunk, amely az anyagot teljesen megjavítja.
 • Minden újjáépítési műveletet a kezdeti szakaszban kell végrehajtani. Csak olyan kiváló minőségű javítóanyagokat kell használni, amelyek ellenállnak a terhelésnek az anyag károsítása nélkül.
 • Ha a meghibásodás oka a termék hibája vagy a helytelen telepítés, azonnal lépjen kapcsolatba a termékeket telepítő és értékesítő társasággal. A legtöbb esetben az ilyen hiányosságokat saját költségükre visszanyerik.
 • Fontos, hogy a vásznon végzett műveleteket minden óvatosan végezze el, hogy a szerkezet még tovább ne pusztuljon el.

A festmények rekonstrukciójának minden műveletének meg kell bíznia a tapasztalt szakemberek csapatát, akik tudják, hogyan kell gyorsan és pontosan megoldani egy adott problémát. Egy ilyen megközelítés csökkenti a további szövetkárosodás kockázatát és hosszú ideig biztosítja a termék hosszú távú használatát.

A feszített mennyezet javításának lehetőségét a következő videó mutatja.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba