Stretch mennyezet "ég": szép ötletek a belső

 Stretch mennyezeti égbolt: szép ötletek a belső térben

A szoba díszítésének nyújtandó mennyezetét választva, a belső térben szeretnék egy változatosságot készíteni, szokatlan mintázattal díszítve a felületet. A befejező munkák elvégzésénél az egyik legfontosabb kérdés a fotónyomtatás az ég képével.

Tekintsük meg a mennyezetterület díszítését ezzel a nyomtatással.

Jellemzők

Az égbolt képe az, hogy az álmennyezet az eredeti design, amellyel a mennyezeti felület egyedi megjelenést ad. A bevonat sima és egyenletes. A design különböző módon telepíthető. Néha a bevonatot egyszerűen az alaphoz ragasztják, így a felület előre kiegyenlített.

Ha a mennyezet egy halom, vagy egy komplex konstrukció jön létre, akkor a kerethez van csatolva, a szintet a panelhez igazítva.

A minta egyedisége az esztétikai felfogásban rejlik. Ez a kép más lehet: világos, felhős, tiszta, éjszaka. Az ég világos, komor, és a madarak gyakran a háttérben vannak. Ugyanakkor minden rajz egy pozitív energiát hordoz. Még abban az esetben is, ha a kép a sztárokkal pontozott homályos vagy éjszakai égbolt képét közvetíti, nem okoz kellemetlen érzelmeket.

Ez a minta különböző helyiségek belsejében használható. Más analógokkal ellentétben helyénvaló az óvodában, a hálószobában, a nappaliban, a folyosón, a folyosón, az irodában.

A kép egyedisége az, hogy harmonikusan néz ki egy monolit vászon formájában az egész síkon és részleges hangsúlyként. Ez a nyomtatás különösen vonzó a gyermekek számára: mennyezeti zóna kialakításánál a csillagos égbolt és a helyszíni LED-világítás mellett ez a kialakítás egy különleges légkörbe merül, vizuálisan törölve a mennyezeti határokat.

A lényeg a háttér színe, amelyen keresztül a kívánt hangulatot továbbítják. A modern technológia miatt az árnyalatok pontos átadása lehetséges, ami növeli a realizmus képét.

A napfény lehet napos, kék, búzavirág kék, felhőkkel díszítve. Az éjszakai égboltot fekete és kék árnyalatok jellemzik, lila és fekete keveréke átlátszó fehér foltokkal. A naplemente égbolt homokos lehet, lágy vörös ragyogással. Néha szürke felhők vagy szivárvány színei vannak.

típusok

A meglévő függesztett mennyezetek fajtái különbözőek. Matt és fényes lehet:

 • glossza képes arra, hogy vizuálisan bővítse a terem határait, amelyben felfüggesztett mennyezetet telepítenek. Ugyanakkor ez az anyag nem képes a kép tisztaságát közvetíteni, mivel tükörhatással rendelkezik. Ezen a felületen látható lesz a szobában lévő összes objektum.
 • unalmas az analóg kifejezőbb. Kellemesebb megnézni: minden színt a lehető legpontosabban továbbítanak, a minta nem homályos, nincs tükörhatás.

A textilből készült szövetfajták poliuretán impregnálással. Ezek a fényes és matt fajták közötti aranyeszköz. Jellemzőjük a ruhák nagy szélessége (5 m) és a varratok hiánya.

A mai napig számos tervezési technika áll rendelkezésre a mennyezet tervezéséhez az ég képével. Ez lehet vászon fotónyomtatással, optikai szálakkal, LED-ekkel, fotónyomtatás és optikai szál keverésével, csillagok utánzásával Swarovski kristályokkal. Érdekes jellegű teljesítmény a feszített mennyezet egy változata, amely fluoreszcens festékkel van ellátva.

Felfüggesztett panelek

Ez a stilisztikai technika összetett műszaki tervet foglal magában. A panel gyárban előállítható, összeszerelve. Ennek a kialakításnak a fő összetevője egy rendkívül tartós kompozitból készült speciális tárcsa, melynek felületén a festékszóró vagy a teljes színű nyomtatás van.

A szálak a lemezbe vannak ágyazva, ami miatt a csillagfényt a távirányítón keresztül továbbítják, amikor be van kapcsolva. Néha az érzések teljessége érdekében egy hangmodul van felszerelve a szerkezetbe, amely kozmikus hangokat közvetít.. A távirányító lehetővé teszi a háttér fényének és hangjának intenzitását.

háttérvilágítású

Ez a fajta egy szakasz mennyezetre van szükség a beépített szalaggal. A munka folyamán ragyog át a vászonon, így a csillagok ragyogásának, a napsugaraknak a hatása az általános háttérrel jön létre.

A világos háttérrel rendelkező vászon fényesebbé válik, és a háttérvilágítás miatt a nyomtatás reálisnak tűnik.

Fotónyomtatás és optikai szál

Ez a tervezés a leginkább időigényes és költséges. A gyártáshoz használjon textíliákat, amelyek nyomtatják az ég képét. Ezután rögzítse a szálszálakat. A megvilágító elemeket külső furatokon keresztül rögzítik. A szálak elrendezése tetszőleges, ahogy az alkalmazott vastagság is.

Különösen szép a szálak keveréke, amely lehetővé teszi a különböző méretű csillagok fényes hatásának kialakítását az éjszakai égbolttal szemben. Ez a megközelítés a mennyezeti zóna díszítésére egy erős lámpával vagy különböző színekkel ellátott egyedi lámpákkal végezhető. Olyan LED-eket használnak, amelyek a szálak végén ragyognak, és a kívánt hosszúságra vannak rögzítve. Az ilyen szálak teljes száma 130-150 db lehet.

Fluoreszkáló festékkel

Ez a fajta feszített mennyezet egy költségvetés. Az átlátszó festéket a film bevonatán fotónyomtatással alkalmazzák. A nap folyamán egy ilyen égbolt gyakorlatilag nem feltűnő. A felületet este és éjszaka átalakítják.V: A mennyezet szó szerint tele van csillogó csillagokkal.

Egy ilyen feszítőbevonat díszítheti az óvodát.

Ma a gyártók megtanulták ártalmatlan festékek készítését, így a művelet során a lumineszcens felület nem bocsát ki mérgező anyagokat.

Starpins csapokkal és Swarovski kristályokkal

Ezt az opciót egy PVC vászon, mintázattal vagy anélkül, valamint LED csík használatával hozza létre, amely általában kiemeli a csapokat.

A szerelés során a filmbevonatot olyan helyeken átszúrjuk, ahol a lumineszcencia szükséges, majd a szövetet feszítjük és a csapokat behelyezzük (szilárd vagy színes). A szalagból érkező fény, ami a csapokhoz üt, ragyog. A lencséhez száloptika szükséges. Így létrehozzák a diffúz sugárzás hatását.

előnyök

 • Ezek a minták tűzállóak. Könnyen karbantartható, praktikus és környezetbarát. A modern technológiáknak köszönhetően ma már az ég képével készült fotónyomtatás matt, fényes, átlátszó és áttetsző felületen alkalmazható.
 • Figyelemre méltó az a tény, hogy a fotónyomtatás folyamatában kiváló minőségű festékeket használnak, amelyek nem halnak ki az időből, még akkor is, ha a mennyezet egy napfényben fürdőszobába van szerelve. 10 év elteltével a felület olyan lesz, mint az új. Nem reped, és nem lesz száraz.

A sokféle minta miatt a választás lehetővé teszi, hogy illeszkedjen a különböző stílusokba, beleértve a modern, klasszikus, etnikai tervezési irányokat.

 • A megvilágítás technológiáját használva különböző képet kaphat a képről.A feszített mennyezet felülete állandó, szakaszos, hullámos ragyogással díszíthető, ami kívánt esetben megváltoztathatja a fényáram árnyékát. További effektusokat hozhat létre (például egy hulló üstökös, északi fény). Természetesen az ilyen fajták drágábbak, de megéri a befektetést.

Hogyan válasszunk különböző szobákat?

Annak érdekében, hogy a mennyezeti zóna díszítése megfelelő legyen, érdemes néhány árnyalatot figyelembe venni:

 • A választott témától függetlenül kezdetben tetszik. Lehetetlen megszokni a mintát, ha a nyomtatás tudattalan negatív okot okoz.
 • A rajznak meg kell felelnie a háztartás temperamentumának és korának, amelynek szobájában díszíti.
 • A kép nagysága: a valóságot torzító hatalmas minták elfogadhatatlanok, nyomáshatást hoznak létre, ami a saját jelentéktelenségét érzi (például hatalmas madarak kizárják).
 • Előnyösebb a kép univerzális változata, amely nem kapcsolódik az évszakhoz. Jobb, ha a fotónyomtatásban felhőkkel ellátott égboltot fogunk küldeni, hatalmas ágakkal és lombokkal.
 • Ne helyezze színre a szobát, ha gyenge megvilágítású: így a tér vizuálisan nehezebb és kisebb lesz.

A kép használata különböző szobákban eltérő:

 • Például a tényleges döntés hálószoba kialakítása a csillagos ég utánzata. Ez az a helyzet, amikor a mennyezetre nyomtatott nyomtatás nem versenyez a falfestékkel, kiemelve a fejtábla területét. A tér illúziójának létrehozásához használhatja a színpaletta kapcsolódó színeit a mennyezet és a fal rajzolásához. Ne feledje: a falak hangjának könnyebbnek kell lennie.
 • Nappali jobb, ha nem túlterhelte a feketét. Itt az esti égbolt vászonja az első csillagokkal jól néz ki. Ha valamilyen sötétebbet választ ki a szobához, fennáll a veszélye annak, hogy a pihentető légkört komor és álmosnak fogják változtatni. Ha a belső tér színe könnyű, a túlzottan világos és sötét folt nyomást gyakorol. Ennek megakadályozásához reggel vagy délután az égbolt képét kell kiválasztani a napsugarakkal.
 • Ha ezt a befejezést tervezik gyermekszobához, használhatod a stilizációt a gyermek életkora miatt. Ha elég kicsi, akkor választhat egy fotónyomtatást rajzfilmnyomtatással a mennyezeti zóna egyedi tervezési jellemzőihez. A helyszínen felhőkkel körülvett napsütést rendezhetünk. Ha a design egy tinédzser számára készült, vegye figyelembe a nemet: a szorosabb kompozíciók vonzóbbak a lányok számára. A fiúk vonzódnak a térhez.

Még jobb, ha a rajz részleges, nem foglalja el a mennyezet teljes síkját: könnyebb a spotlámpákba építeni, és nem túlterhelni a teret fényes foltokkal.

 • A folyosóra és a folyosó sötét ég nézete nem kívánatos.
 • Ugyanez vonatkozik élelmiszer, ha meg akarod díszíteni a befejezést. A megfelelő légkör megteremtéséhez használhatja a kép legegyszerűbb nézetét vagy részleges töredékét, játszva a nyomtatás szélével formázással vagy más keretezéssel. Ha a mennyezeti területet kisebb mintázattal látja el, és a körvonalak a falak széléhez fehérek, akkor ez vizuálisan növeli a mennyezeti határokat, ami különösen fontos a helyhiányos helyiségekben.

Vélemények

A ház képeivel foglalkozó fórumokon a forró mennyezet az ég arculatával foglalkozik. Ezt jelzi, hogy azok a vélemények, akik már díszítették a házukat. Sokan, akik ezt az elképzelést inspirálják, arra törekszenek, hogy életre keltsék. A téma érdekes, - megjegyezte a megjegyzésekben.

Az ilyen mennyezet jelentősen különbözik a többi fajtától, az égi téma eredetinek és érdekesnek tűnik, különösen, ha a tervezés megvilágított vagy száloptikai szálakon alapul. Ennek a kialakításnak a tapadóinak köszönhetően különösen vonzó a fénygenerátor által létrehozott villogó hatás.

Az áttekintések az ilyen mennyezet tartósságát jelzik: 12 napig tart, ha naponta 4 órát használnak.

Gyönyörű példák a belső térben

Ahhoz, hogy közelebb kerülhessünk a tervezési lehetőségekhez egy feszített mennyezeten keresztül, díszítve az ég fotónyomtatásával, hivatkozhat a fotógalériákra.

Példa a harmonikus kialakításra, amelyben a mennyezeti zóna göndör vonalai megismételik az ívelt ablakokat. A mennyezet három szintjének használata a mélység hatását eredményezi.

Sikeres stílusos megoldás háttérvilágítással. A szabad ég érzése teljes mértékben átadódik: a mennyezet stílusos és harmonikus.

A fénycsövek látványosak. Ez a kialakítás nemcsak felnőttek számára használható: könnyen cserélhető az óvoda éjszakai fénye.

A feszített mennyezet kék fénye a fotowall-papírral harmonikusan néz ki, ha az alaphang egybeesik. A falat a kedvenc karikatúra fotózásaival díszítheti.

Érdekes kialakítású sarok terület. Egy hasonló árnyalatú függöny támogatásával az ilyen kialakítás stílusos és nem túlterhelt.

Az óvoda díszítésének eredeti módja: a mennyezeti akcentus faragott vonalai és a lakonikus lámpa jól illeszkedik a belső térbe, a fejpánton található fotópapírral kombinálva.

Design az arab témák stílusában. Stretch mennyezet a hónap, felhők és a csillagok összhangban a belső összetétele a hálószoba.

A lila színekben a feszített mennyezet díszíti a lány szobáját: a fotónyomtatás lakonikus képe harmonikusan néz ki a fali dekoráció nyomtatásával.

A világos árnyalat felső határa az ég képe a gyerek szobájában szépen néz ki. A lámpatestek és a lakberendezési részletek támogatásával hozzájárul a tér könnyed észleléséhez.

Nem kevésbé vonzó az ágy fölötti hálóhely hangsúlyozása. Ez a technika nem túlterheli a légkört, a fotó háttérképének hangsúlya összhangban van egy fotónyomtatással.

A "csillagos csillagos égbolt" feszített mennyezetének áttekintése, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba