A belső térben matt nyúlványok

Az elmúlt években a felfüggesztett mennyezet már nem a luxus eleme. Nemcsak a szobát díszítik, hanem elrejtik a modern új épületekben olyan fontos kommunikációs és hangszigetelő anyagokat is.

A feszültségstruktúrák sokféleségével két fő kategóriába sorolhatók: matt és fényes. Ebben a cikkben a matt mennyezetre összpontosítunk. Mik azok jellemzői és előnyei? Milyen árnyalatokat kell figyelembe venni azok telepítésekor? Mondjuk meg mindent rendben.

Különleges jellemzők

Ellentétben a hagyományos mennyezettel, a feszítőszerkezet számos olyan szerelvényt tartalmazhat, amelyek egy adott területen tetszés szerint helyezhetők el. Ezeknek a vászonoknak a plusz része az is, hogy több szinten is telepíthetők, különböző színek és akár textúrák kombinálásával.

A házak zsugorodása során a szerkezetek nem deformálódnak, ha új épületről beszélünk. A feszítőszövetek hosszú ideig kiváló megjelenést biztosítanak. A legfőbb dolog az, hogy vigyázzon rájuk, és ez elég egyszerű - meg kell törölnie a felületet egy nedves ruhával és mosószerrel hat havonta.

A felület előkezelése, mint a klasszikus festés, nem szükséges. A felfüggesztett fagyasztott mennyezetek beszerelése és szétszerelése néhány óra múlva történik, ami azt jelenti, hogy a javítás során hosszú ideig nem kell elhagynia otthonát.

Egyes fogyasztók nem akarnak feszítőszerkezeteket telepíteni, mert környezetbarátnak tartják őket. Ez nemcsak a PVC-termékekre, hanem a szövetre is vonatkozik, mivel poliuretánnal impregnálják őket. A gyártók ugyanakkor azt állítják, hogy ezek az aggodalmak nem indokoltak, mivel a modern anyagok teljesen biztonságosak az emberi egészségre.

Előnyök és hátrányok

Kétségtelen, hogy minden feszültségszerkezet képes díszíteni egy lakás vagy ház belsejét. A mennyezetre nem átlátszó ruhák univerzálisak, vagyis kiegészíthetik a belső tereket, és nem túlterhelik. Ez a legjobb választás a klasszikusok és a nyugodt hangokat kedvelők számára. Az extravagáns formatervezési megoldások rajongói is előnyöket találnak az ilyen mennyezetben, mert „barátokat” alkotnak bármilyen, még a legszokatlanabb bútorokkal és ragyogó dekorációval.

A matt feszített mennyezetek hátrányai nem elég fényes színpaletta tulajdoníthatók, bár egyesek számára ez az ellenkezője, erény lehet.

típusok

A matt feszített mennyezetek különböző jellemzőkben különböznek, és több típus is létezik.

PVC

A matt PVC szövet nagyon hasonlít a hagyományos, kiváló minőségű vakolt és festett mennyezethez. Ez az összes függesztett mennyezet leginkább költségkeretének lehetősége.

Előnyök:

 • alacsony költség;
 • nedvességállóság;
 • képes elárasztani a nagy mennyiségű vizet;
 • nagy színválaszték.

hátránya:

 • nem ellenállnak az alacsony hőmérsékletnek (-5 ° C alatt);
 • a film szagot hagyhat a szobában, amely több napig tart;
 • a legkevésbé környezetbarát.

szövet

A szövet mennyezetek poliuretánnal impregnált szövetből készülnek. Általában drágábbak, mint a film.

Előnyök:

 • jobban ellenáll a külső hatásoknak;
 • átviteli hőmérséklet-ingadozások;
 • nem igényel speciális felszerelést a telepítéshez;
 • akril festékkel átfestve többször;
 • tűzálló;
 • alkalmas képek rajzolására.

hátránya:

 • drágábbak, mint a PVC termékek;
 • nehezebb tisztítani;
 • elnyelheti a szagokat;
 • korlátozott színtartományúak;
 • általában legfeljebb 5 méter széles, ami azt jelenti, hogy nagy területeken nem használhatóak.

karton

Különösen a matt között érdemes megjegyezni, hogy szatén vagy nyomtatott mennyezetek vannak.Általában pasztell színekben kaphatók. A legnépszerűbb árnyalatok tejszerűek, tejszínesek és fehérek. Óvatosan szétszórják a fényt a helyiségben, mivel vastagságuk mindössze 0,2 milliméter, de ugyanakkor hiányoznak a fényes versenytársaiknak a tükörképes hatása. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy elegáns belső tereket hozzon létre anélkül, hogy túl nagy figyelmet szentelne.

Előnyök:

 • kellemes textúrájú és magas esztétikájú;
 • tegye világosabbá a sötét szobát.

A Calico mennyezetek nem foltokból, hanem PVC-ből készülnek, ezért ugyanolyan hátrányokkal rendelkeznek, mint a fényes fólia mennyezetek. Ráadásul kis vastagságuk miatt a mechanikai sérülésekre érzékenyebbek.

Tervezés és színek

Mennyire jól választja a mennyezetet, az egész szoba belsejétől függ. Az apartman minden szobájában választhatja ki a megfelelő lehetőséget.

A PVC vászon lehetővé teszi szinte bármilyen tervezési ötlet megvalósítását. Vannak minták a bőr alatt, gyöngyház, fém és akár fa, nem is beszélve a gazdag színekről.

Kis helyiségekben a szokásos fehér vagy bézs matt mennyezetek finom ragyogással a legmegfelelőbbek.

A szatén mennyezet a fény szóródása miatt félmatt, így sikeresen illeszkedik egy kis szoba belsejébe. Ellentétben a fényes PVC szerkezetekkel, ezek a helyiségek nem lesznek „kút”. A fekete mennyezet ellentétes, csökkenti a szoba méretét, de ebben az esetben nagyon nem kívánatos.

A nagy szobák lehetővé teszik, hogy többet kíséreljen meg a színekkel és a textúrákkal. Itt biztonságosan telepíthető színes mennyezetek, köztük fekete vagy barna. A sötét árnyalatok vizuálisan csökkentik a szoba tényleges méretét, de ebben az esetben nem árt. Sokan szeretik a mintákat, texturált mennyezeteket, valamint kifinomult mennyezeti rendszereket számos izzókkal.

Vászon kiválasztása belső stílusokhoz

A klasszikus stílus sikeresen kiegészíti a textíliát. A matt filmminták szintén megfelelőek lesznek, de színeiket megfékezni kell - a legjobb, ha különböző fehér árnyalatokat választunk. Megengedett egy kis stukkó dekoráció.

A mai napig népszerűvé teszi a sötét színek használatát a szobák regisztrálásakor. A lényeg az, hogy ne felejtsük el az általuk javasolt rövidséget és minimalizmust. Első pillantásra a szürke vagy fekete matt mennyezet túlságosan unalmasnak tűnhet, de jól átgondolt világítással nagyon lenyűgöző lesz, és tökéletesen illeszkedik a stílus fogalmába. Ebben az esetben a komplex kétszintes konstrukciók megfelelőek.

Ha szereted a fúziót, akkor a mennyezet kiválasztása szinte korlátlan.Végül is a különböző stílusok hagyományainak használatát jelenti. A fantáziához nyílást adhat, és különböző színeket és textúrákat verhet. A fő dolog az, hogy a belső tér sokszínűségével nagyobb könnyedség és könnyedség áll. E stílus kedvelői értékelik a korlátlan lehetőségeket a fotónyomtatásra a mennyezetre. A kép a szoba céljától függ. A hálószobában a felhők jól néznek ki, a nappaliban - virágok, az óvodában - a kedvenc rajzfilmek karakterei.

A kitch-stílus kedvelői még szokatlanabb tervezési megoldásokat engedhetnek meg. Bár szó szerint a szó „rossz íz”, sok kreatív ember kedveli azt. Pszeudo-luxus, természetes anyagok utánzata, színes zűrzavar, bonyolult részletek ... Mindez a belső tér megteremtésére használható, anélkül, hogy félne túlterhelni.

Minél élénkebb színek - annál jobb, beleértve a mennyezetet is. A monokromatikus többszínű minták mellett fotónyomtatású mennyezeteket is használhat. Például egy régi kastély boltozatának képeivel

A loft stílust a befejező anyagok minimális használata jellemzi, mivel otthonodnak egy padlásra vagy egy elhagyott ipari helyiségre kell hasonlítania, amely csövek a mennyezet alatt.Ha mégis kényelmet akar, akkor szereljen fel semmilyen, fehér, szürke vagy bézs színű árnyalatú mennyezetszerkezetet, díszítés és mintázat nélkül, és tegye fel a vasvágó rendszer rendszerét a teljes mennyezetre.

A futurizmust éles sarkok hiánya jellemzi., egyszerűsített forma, tér téma, 3d hatások. A lekerekített gipszkarton alkatrészekhez sikeresen beszerelhetők a feszített mennyezetek. Ugyanakkor a színes megoldások változhatnak. A modern technológiának köszönhetően a mennyezetre a tömeges fotónyomtatás hatására kerülhet sor. A sztereó hatás lehetővé teszi a többszintű struktúrák elérését, amelyek egy másikba kerülnek. Helyénvaló a mennyezeti mennyezet, a kerekített formák térfogati alakjaival, amelyek csak egyre népszerűbbek.

Ma az Empire-stílusú belső terek ritkaak, de "felfüggesztett mennyezettel" is "barátok" lehetnek. Például, ha fehér fröcskölt vászonot használ, fotónyomtatással antik freskókra. Az aranyozott díszítés és a stukkó szintén üdvözlendő.

Vélemények

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a függesztett mennyezetek népszerűsége. Ez sok szempontból hozzájárult a megfizethető modellek megjelenéséhez. Nem kevésbé fontos az a tény, hogy jól bizonyították magukat a fogyasztók körében. Ezt a pozitív vélemények száma alapján lehet megítélni.

Annak ellenére, hogy az ilyen szerkezetek telepítése körülbelül 5 centiméternyi, a falak magasságától "eszik", még a nem túl magas mennyezetű helyiségekben is elhelyezhető. Ennek oka, hogy a feszítőszerkezetek esztétikája és beépítési sebessége meghaladja ezt a hátrányt. És ha ügyesen használja a háttérvilágítást és kiválasztja a megfelelő mennyezeti anyagot, akkor a szoba még tágabb lesz, mint korábban.

Általánosságban elmondható, hogy a textíliás mennyezeteket magasabbra értékelik, mivel képesek sok éven át fenntartani a feszültséget és a hibátlan megjelenést.

Ha egy gyermek golyóval ütközik, akkor deformáció általában nem fordul elő. Nem olyan észrevehető por, mint a filmvászonoknál, és egyes modellek is porelnyelő impregnálással rendelkeznek.

A PVC mennyezeteknek is előnyei vannak. A fogyasztók azt mondják, hogy az áruk többször is alacsonyabb, mint a szöveteknél. Ilyen alacsony költséggel ez elég jó beszerzés. A film mennyezetét is értékelik a gyakorlatiasságuk miatt. Kiválóan alkalmasak magas páratartalmú szobákhoz: fürdők, WC-k és konyhák.

Ami a szomszédok vízszivárgását illeti, a filmbevonatok jobban ellenállnak az ilyen terheléseknek. A szakemberek könnyedén kiküszöbölhetik az árvíz hatásait, elvezethetik a felhalmozott vizet az internetről. A problémás szomszédok jelenlétében azonban a szakértők azt tanácsolják, hogy ne vegyenek részt bonyolult világításban, és ne csak egyszerű csillárokra korlátozódjanak, mivel az áradások során a kábelezés szenvedhet.

Tippek a kiválasztáshoz

A mennyezet kiválasztása során nem csak a szoba stílusára, hanem a funkcionalitásra is figyelni kell. A hálószoba leginkább pasztell színű vászon. Ebben az esetben előnyösebbek a szövetmodellek, mivel segítik a hangulatot, és lágyabbá teszik a belső teret. A feszített mennyezetbe beépített fényszórók teljesítményének beállításával visszafogott világítást és intim hangulatot hozhat létre. Itt a matt mennyezet különösen jól fog kinézni, mert nem adnak fényes fényeket, és enyhítik a kemény fényt.

A konyhában jobb, ha PVC fóliákat terveznek. Nem szennyeződnek, nem szívják fel a szagokat, és könnyen tisztíthatók, ami nem igaz a textil mennyezetekre. A színválasztás bármilyen lehet. A „könnyű mennyezet - sötét padló” klasszikus változata mellett népszerűek a színes mennyezetek a konyhai készletek színében. Ebben az esetben a falakat általában könnyűvé teszik.

A fürdőszobában a filmszerkezetek is a legjobbak. Ez nemcsak az egyszerű kezelhetőség kérdése, hanem az árvíz kockázatának növelése is. Ha a szomszédok a padló fölött véletlenül elárasztják, a vászon egyszerűen a víz súlya alá süllyed, és a javítás nem szenved egészben.Különösen népszerű a fürdőszobák kialakításában a kék árnyalatai.

A nappaliban vagy a szobában általában a legnagyobb méretű a lakásban. Ez lehetővé teszi többszintű szerkezetek telepítését gipszkarton és szokatlan háttérvilágítással. Ha azonban a mennyezet akcentussal van terhelve, akkor a falnak csendesebbnek kell lennie. Mivel ez a hely a vendégek fogadására és szórakozásra szolgál, nincsenek különleges korlátozások a színre. A fő dolog az, hogy minden családtag itt legyen kényelmes.

A folyosón helyezze el a legegyszerűbb mennyezeti szerkezeteket.

Mivel ez a szoba általában kis méretekkel rendelkezik, jobb, ha a fényt unalmas mennyezetre hagyja a választást, bővítve a helyet. Más semleges színek a díszítéssel összhangban használhatók. Általában a folyosón található bútorok csak fa szekrények és székek, így az ügyfelek gyakran választanak színek mennyezetét, például világosbarna vagy bézs színű.

Az óvodában nem ajánlott túl világos mennyezeteket telepíteni. A pszichológusok szerint ez megakadályozza, hogy a gyermek az órákra összpontosítson, és akár hiperaktivitás kialakulásához is vezethet.

De a tiszta fehér vásznok nem nagyon népszerűek a gyerekek szobáinak tervezésekor. A pasztell színekkel díszített lányok, így rózsaszín, puha sárga és krém mennyezetek gyakran rendezve vannak, és kék a fiúk számára. Ami a nyomatokat illeti, ez lehet a kedvenc rajzfilmek, csillagos égbolt, természeti tájak.

Gyönyörű példák a belső térben

 • Klasszikus példa a gipszkarton minták és szerelvények legyőzésére. Ez a mennyezet méltó dekoráció lesz a gyermekszobában.
 • Ez a high-tech belső divatos a szürke matt vászonnak köszönhetően, és kiemeli a kerület körül.
 • A konyha egyik tervezési lehetősége, ahol a mennyezet illeszkedik a bútorok színéhez.
 • A fotónyomtatás nagyszerű módja annak, hogy kiemelje a csodálatos belsőséget a birodalmi stílusban.
 • Ebben a projektben a futurizmus a sima vonalakban és az űrhajós témákban található, amelyek inspirálják ezt a stílust.

Összefoglalva, hozzátesszük, hogy a tompa mennyezet meglehetősen tartós - több évtizede is tarthat. Ezért olyan fontos, hogy felelősségteljes megközelítést válasszunk. A stílustól függetlenül ez a vászon elegáns, szépségű és modern jellegű.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogy melyik a legjobb választani a mennyezetet - fényes vagy matt.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba