Stretch Ceiling Inserts: kiválasztási kritériumok

Javítás - a folyamat bonyolult, időigényes, de lenyűgöző. És nem mindig a javítás sebessége csak a pénzügyi képességeitől függ. Néha, még a szükséges számú pénzzel is nehéz meghatározni a megfelelő termékek kiválasztását a javításhoz. Az ilyen időszak leggyakrabban a befejezés szakaszában kezdődik, amikor az összes piszkos munka mögött van, és több helyet adhat a képzeletnek. De ebben a szakaszban kezdődnek a problémák: hogyan lehet jobb, mit vásárolni, hová telepíteni, hogyan kell menteni, de nem veszítheti el a minőséget. Általában ebben a szakaszban a javítás a helyiség egy hétig több hónapig.

Sokan közülük, akik legalább egyszer szembesültek a helyiségek javításával és díszítésével, a mennyezet befejezésének legjobb módját gondolták. A rendelkezésre álló lehetőségek közül a legvonzóbb az álmennyezet.

előnyök

Úgy tűnik, hogy a nyúlványok a legtöbb embert csinálják, de ezt a választást számos ésszerűen súlyosan megalapozott ok okozza:

 • A feszített mennyezeteket könnyű telepíteni és működtetni. Általánosságban elmondható, hogy a feszített mennyezet telepítése átlagosan több órától 2 napig tart, még a nem profi építők számára is.
 • A munka viszonylag alacsony költsége. Most egy nagyon gyakori szolgáltatás az álmennyezetek telepítése, így nem lesz nehéz megtalálni azokat a munkavállalókat, akik mindent megtesznek, hatékonyan, gyorsan és egy időben olcsó módon.
 • A feszes mennyezet elrejti a durva befejezésből eredő hibákat és szabálytalanságokat. Sajnos az építők hibákat is okozhatnak, amelyek befolyásolhatják a kozmetikai javítást, de a kifeszített vászon olyan rendellenességet rejt, amelyik néhány héttel a javítás után elfelejtette őket.

Sok kétség merül fel a feszített mennyezet kiválasztásának megvalósíthatóságában, mert a vászon nyújtásakor lehetetlen elkerülni a fal és a mennyezetburkolat közötti keskeny rés kialakulását, amely a telepítés módja miatt alakul ki. Az a tény, hogy a mennyezet nem közvetlenül a falra nyúlik, hanem egy speciális, keskeny, előre rögzített profilra, ami néhány centiméternyi kis rést tesz lehetővé a vászon és a fal között. Ez a rés gyakran rontja a teljes képet.

A probléma megoldása nagyon egyszerű és olcsó - maszkoló szalag. Ez egy lágy és keskeny polimer profilszög, amely bármilyen falformához illeszkedik.

De van még egy megoldás - a lábazat, amely közvetlenül a falhoz van csatolva és elrejti a nem kívánt rést. De nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek az első pillantásra tűnik.

A szöcske több okból elveszti a szalagot:

 • A merevség miatt csak egyenes falakba illeszkedik. Nem lehet a falra telepíteni, még minimális hibával is.
 • A fenti szomszédok elárasztása esetén, a mennyezet szétszereléséhez és a víz további leeresztéséhez szükségessé válik az alaplap eltávolítása, amely nagyon jól tapad a tapétához, és csak azoktól könnyekkel távolítja el a falakat.

A maszkoló szalag jellemzői

A maszkoló szalag más lehet. Számos jellemzője és előnye van más díszítőelemekkel szemben:

 • A szalag a lágyságának köszönhetően lehetővé teszi, hogy elrejtse az ívelt falon a hibákat és a szabálytalanságokat, gyűrődés és könnyek nélkül.
 • A szalag könnyen felszerelhető - nem a falakhoz van csatlakoztatva, hanem a profilhoz, amelyre a mennyezet kinyújtott.
 • A termék telepítése a szoba kerülete körül átlagosan 10 perc.
 • Egy nagyon kopásálló és rugalmas polimerből készült álcázószalag, amely nem fél a közvetlen napsugaraktól, a hőmérséklettől, a páratartalomtól és a külső hatásoktól.
 • A tervezés újrafelhasználható, ezért szükség esetén a szalag újra felhasználható.
 • Vannak különböző típusú, formájú és színekkel rendelkező termékek, így kiváló munkát végeznek dekoratív funkciókkal, és ha még mindig nem találja a megfelelő árnyalatot, akkor a kívánt színre festheti a szalagot.
 • A szalag a vászon folytatása, ezért a szoba területe nem csökkent vizuálisan, és színnel játszva növelheti a vászon látható helyét.
 • Azok a polimerek, amelyekből a szalagok nagy része készül, rugalmasak és nem veszítik el tulajdonságaikat hosszú üzemidő után, ezért nem kell időnként behelyezni vagy helyesbíteni a szalagot, amely az idők folyamán kiesett.
 • A maszkoló szalagok kétségtelen előnye az alacsony ár. Figyelembe véve azt is, hogy a telepítés nem igényel ragasztót, jelentősen pénzt takaríthat meg.

A maszkoló szalagok típusai és formái

A modern szalagok nagyon változatosak, de könnyen érthetőek.

Egy részletesebb tanulmány segítségével kiválaszthatja az ilyen maszkoló termékek csak néhány formáját:

 • A T-alakú szalagok úgy vannak kialakítva, hogy elrejtsék a sík felületek csomópontjában lévő réseket, amelyeket például a kerámia gránit vagy csempe falaihoz érnek. Az ilyen szalagok leggyakrabban merev hipoallergén polivinil-kloridból készülnek.
 • L-alakú szalagokat használnak a látható hibás falakhoz, így rugalmasabb és rugalmasabb anyagból készülnek ugyanazon a PVC-n. Ezek a szalagok nagyon hasonlítanak egy puha sarokhoz, és a legkülönbözőbbek a maszkoló szalagok között. Vannak SL és TL típusok.
 • F-alakú vagy összekötő szalagokat használnak, ha két szövedéket csatlakoztatnak, amikor nem elegendő a helyiség teljes területére. Az ilyen szalagok egy közösen helyezkednek el, észrevétlenül.
 • L-alakú falszalag nagyon praktikus, mert maszkoló dugót tartalmaz. A bagettre vagy a hárfánra nagyon fontos.

anyagok

Most a gyártók az építőanyagok nyíltan hatalmas mennyiségű erőforrás, hogy lehet használni a termelés minden kis alkatrész, vagy teljes lapok burkolat.

A szalag egyik fő előnye az alaplap előtt - az anyagok széles választékaamelyekből ezek a termékek készülnek. A legolcsóbb, de ugyanakkor a legrugalmasabb szalagok gumiból készülnek. Azonban ezek a szalagok messze nem ideálisak, a nedvesség, a nap és a hőmérséklet változásának hatására vannak kitéve, így idővel elveszíthetik tulajdonságaikat, és kevésbé rugalmassá válnak. A gumiszalagok általában csak fekete-fehér színben találhatók.

A poliuretán szalagok népszerűvé váltak. Jobb kopásállóságuk miatt megkülönböztethetőek, az ilyen szalagok nem tartoznak a korróziónak és a koptató kopásnak, ami azt jelenti, hogy elég hosszú ideig tartanak a gumi analógokhoz képest. Ezek a szalagok színes megoldásokkal gazdagok, és pontosan azt is megteheti, hogy mit kell.

Nem kevésbé népszerű volt a polivinil-kloridból készült maszkoló szalag, amely az alacsony árat és a jó tulajdonságokat ötvözi. Az ilyen szalagok, mint a poliuretán, kopásállóak, ugyanolyan színes megoldásokkal rendelkeznek, de ugyanakkor nagyságrenddel olcsóbbak, mint a poliuretán analóg.

Nehéz a vásárlók számára, hogy azonosítsanak egy világos kedvencet. Minden anyag jó a saját módján, és előnyei és hátrányai is vannak, amelyek levonásra kerülnek a késztermék költségéből.

A szalag színeinek elfedése

A szalagok nemcsak formában és színben oszlanak meg, hanem a bevonat textúrájának megfelelően is, így pontosan kiválaszthatja a szobatervezéséhez megfelelő megoldást.

A számlán lévő szalagok több típusra oszthatók:

 • Matt vagy csillogásgátló. Ezeket a matt textúrájú festmények befejezésére használják, amelyet leggyakrabban kereskedelmi és irodai helyiségekben használnak.
 • A fényes modellek úgy vannak kialakítva, hogy kiegészítsék a fényes mennyezetet.Ezek a szalagok jól tükrözik a fényt, ami lehetővé teszi, hogy érdekes játékot hozzon létre a mennyezet alatt.
 • A dombornyomott szalagokat mintázattal használják a nyúlványok folytatásaként, vagy a szoba teljes belső részének kiemelését. Az ilyen szalagok kiegészíthetik a szüreti stílust.

A szalag kiválasztásában jelentős szerepet játszanak nemcsak a színe, hanem a környező környezet árnyalatai is. Ha kiválasztja a szalagot a falak és bútorok színéhez, akkor vizuálisan növeli a mennyezet magasságát, és ha a szalagot a mennyezet színében választja, akkor vizuálisan növeli a mennyezet látható részének területét.

Valaki úgy dönt, hogy kontrasztos, fényes, „savas” színű szalagot készít, ezáltal a helyiséget két részre osztja, de ez a döntés nem mindig megfelelő. Ha a falak még a legkisebb szabálytalanságokkal is járnak, akkor egy ilyen szalag nem csak elrejti, hanem vizuálisan is kiemeli ezeket a falak hibáit.

Most kevésbé gyakran használnak unalmas fehér szalagokat, előnyben részesítve a fényes design-megoldásokat. Például egy nagyon népszerű terület az élénk színek keverése, ami úgy tűnik, nem lehet egymással kombinálni. Gyakran megtalálható a színek vagy színátmenetek modulációja, amelyet kézzel festő maszkoló szalagokkal nyerünk.

Élénk színek és árnyalatok adnak színt a modern város szürke tájához, és a visszafogottabb árnyalatok megfelelnek azoknak, akik szeretik a nyugodt, mért életet.

Az ízületek létrehozása kreatív folyamat, és modern technológia jelenlétében senki sem korlátozza Önt az exkluzív szobatervezés megvalósításában. Készíthet saját egyedi stílusát, amely nemcsak az ízlését, hanem az életmódját is tükrözi. A maszkoló szalag lehet a hangulat alapja.

Hogyan válasszuk ki?

A termékek hatalmas választéka között meglehetősen nehéz nem válni a marketing áldozatává, és felvenni egy igazán szükséges és érdemes pénzterméket. Az is fontos, hogy a termékek minőségi mutatóinak figyelmen kívül hagyása nélkül meg tudjuk menteni.

Az első dolog, amire figyelni kell, a szalag és a profil beillesztésének profilja: a fenekekbe különösebb erőfeszítés nélkül be kell illeszteni, és ragasztó vagy tömítőanyag nélkül kell tartani.

A második fontos kritérium a rugalmasság. A terméknek elég rugalmasnak és szilárdnak kell lennie, hogy az élettartam a lehető leghosszabb legyen és a szalag hosszú ideig elrejtse a hibákat.

A harmadik tényező lényeges. Az alacsony minőségű poliuretánból vagy polivinil-kloridból nem szabad szalagokat választani. Az ilyen termékek nemcsak rövid időn belül romolhatnak, hanem a legvalószínűbb bomba is, amely mérgezi a szervezetet. Ne vásároljon a legolcsóbb kínai szalagot az építési piacról, a legjobb, ha hitelesített üzletekben vagy, ha lehetséges, közvetlenül a gyártótól vásárol.

A legolcsóbb termék kiválasztása nagy kockázat. Az ismeretlen cégek költségei miatt nagyon gyakran takarítanak meg egy termék minőségét, ezért a termékük sokkal olcsóbb, mint a nagyobb gyártók hasonló ajánlatai. A hiba elkerülése érdekében a legjobb, ha felfedezzük a népszerű építési fórumokon, ahol szívesen válaszolnak és segítenek az amatőrök és a szakemberek számára.

Vannak esetek, amikor az építési piacok híres márkák leple alatt hamisítanak. Egy ilyen termék lehet kettő, három, vagy akár négyszer olcsóbb. Valószínűleg egy olcsó kínai másolatot rejtenek a drága címke alatt. Az eredeti és a hamis megkülönböztetés nem nehéz.

Elég figyelni a következő jelekre:

 • Festékminőség. Az első dolog, amit érdemes figyelni, a festék. Egyenletesnek és egyenletesnek kell lennie, foltok és túlfolyások nélkül. A kínai példány nagyon gyakran kismértékű hibával rendelkezik a termék széleinél, ami azonnal figyelmen kívül hagyható, de hosszabb tanulmányokkal sokkal könnyebb megtalálni őket.
 • A sorozat egysége. Az egyik csomagból származó szalagok színének és árnyalatának meg kell egyeznie.A színkülönbség a hamisítás egyértelmű jele.
 • Szag. Az olcsó termékek éles, jellegzetes műanyag illatúak. Ha szaga van, jobban megkerülheti ezt a szalag oldalt.

Vélemények és tippek

Stretch mennyezetek A PVC-t sokan elismerték a mennyezet legszebb megoldásaként. Valóban, a feszített mennyezet teljes egészében az Ön ízlése és preferenciái szerint végezhető el, a telepítés nem igényel sok időt, és az eredmény nagyon hosszú ideig tart. Azonban sokan nem rohannak fel a kis részleteket - a fal és a mennyezet közötti szakadékot -, amelyek állítólag ronthatják a teljes képet és az elvégzett munka eredményét.

Valaki megoldja ezt a problémát a padlólapok és más eszközök segítségével, de ezek az opciók nem teljesen egyszerűek és praktikusak, ahogy szeretnénk. Az alaplapok cseréjéhez álcázószalagot kell készíteni, melynek célja, hogy mentse Önt a nem kívánt repedésektől. A terméknek számos előnye van. Különböző formák, szokatlan színsémák, rajzok, textúrák - mindez lehetővé teszi, hogy egy igazán megfelelő lehetőséget válasszon a szoba belsejéhez.

A betéttel párosított hajlékony mennyezet korrigálhatja a durva befejezés során bekövetkezett hibákat, és mivel a szalagot sokszor lehet használni, és a nyújtható anyag nagy szilárdságú anyagokból készül, nem lehet félni semmilyen külső hatástól, legyen szó fényről vagy hullámról.

De ne felejtsük el, hogy a minőségi termék pénzbe kerül, így nem szabad megmentenie és megvásárolnia az első elérhető olcsó terméket. Furcsa módon, ilyen termékeket vásárolva, nemcsak nem takarít meg, hanem több pénzt is költhet a romlott vászon gyors cseréjére. A műanyag színmodell nem kerül túl sokat. A lényeg az, hogy helyesen illessze be, hogy hosszú ideig tartson.

A mennyezeti burkolat kiválasztása az Ön személyes preferenciáitól függ, és a mennyezet kialakítását a képzelet diktálja. A mennyezeti szalagok, valamint a padlólapok számos előnye és számos hátránya is van. Mielőtt kiválaszt egy adott opciót, mérlegelje az összes előnyét és hátrányát, konzultáljon ismerős szakemberekkel, és mutassa meg saját képzeletét a designban. A szoba kialakítása a kezedben van.

A betét beszerelésére vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba