Csempe panel: kreatív megoldások a belső térhez

A szoba díszítésében hatalmas anyagi választás van. A modern belsőépítészek nemcsak gazdag színekkel és textúrával választhatnak termékeket, hanem fokozott ellenállást mutatnak a mechanikai stressz és a nedvesség ellen.

Az elegáns befejezőanyagok körében a kerámialapok előnyben részesülnek. Könnyen karbantartható, teljesíti az összes teljesítményt, és lehetővé teszi, hogy a fürdőszobákban, a konyhákban, a folyosókban és a nappaliban létrejöjjön az eredeti kompozíció panelek formájában. Ez a fajta dekoráció minden belső tér tökéletes díszítésének tekinthető, ami különleges helyiséget és stílust biztosít a szobának.

Különleges jellemzők

Az ilyen panel egy eredeti rajz, amely a falra, a padlóra vagy a mennyezetre csempékből áll. A belső tér látványos kiegészítőjének tekinthető, és stukkóval, kerettel vagy díszítéssel lehet kialakítani. A mai napig ilyen lakások, magánlakások, nyilvános helyek találhatók. Gyakran a dekoratív panelek szilárd vagy törött kerámiákból készülnek. A kész kivitelben nagy festmények, töredékes rajzok és kis díszek formájában vásárolható meg, amelyet a fürdőszobai falak vagy a konyhai kötény díszítésére használnak.

Gyakran a díszítőpaneleket a teljes falra helyezik, és teljesen kitölti a felületét. Ha ez az opció nem megfelelő, a panelek külön betétekként készülnek, szokatlan képeket hozva létre. Ebben az esetben a kép tárgya nagyon változatos lehet.

A következő kompozíciók szépek a designban:

 • a családtagok fényképei;
 • panorámák tájakkal;
 • nagy virágok;
 • a mélytengeri lakosok;
 • térfogati rajzok.

Lehetőség van különböző méretű és színű dekoratív töredékek használatára, de harmonikusan illeszkedniük kell a szoba általános stílusába.

Javasoljuk, hogy megvásároljon egy kész panelt, majd gondolja át a szoba kialakítását, kiválaszthatja a terméket a korábban létrehozott belső térnek megfelelően.

Az ilyen típusú díszítés alkalmazásával harmonizálni kell a díszítésben: a képpel díszített fal nem lehet független tervezési tárgy. A belső tér egyik alkotóelemévé kell válnia, és szépen kiegészíti a szoba képét.

típusok

A panelek különféle anyagokból állíthatók elő, a kerámialapok kompozíciói nagyon népszerűek. A fürdőszoba falára van felszerelve. A fali dekoráció a szoba teljes területének figyelembevételével kerül kiválasztásra. A tágas fürdőszobákban nagy töredékeket használnak hajók, tengeri kagylókból és halakból álló tájakkal. A hely vizuális bővítéséhez ajánlott a képek sarkaiban elhelyezni a képeket. Ehhez az absztrakcióhoz és vékony vonalakhoz megfelelő rajzokhoz.

A fali panelek eltérőek lehetnek:

 • Fényképnyomtatással. Ez a megrendelés alapján készült, és különböző végrehajtásokban nézhet ki. A kép tárgya lehet, az ügyfél preferenciáitól függ.
 • Mirror. Kis helyiségek számára van kiválasztva. A kerámia ezzel a kialakítással megvilágítja a helyet és vizuálisan szélesebbé teszi. Ugyanakkor a csempe felületén gyakran szép mintákat alkalmaznak.
 • Kis. A csempe sima hátterénél külön betéteket használnak miniatűr rajzok formájában. A szoba eredetiségét és stílusos megjelenését biztosítják.
 • 3-D hatással. Az anyag a legmodernebb és tartósabb alapanyagokból készül, így a készítmény teljes mértékben összhangban van a valódi képekkel.
 • A darabokból. A fürdőszobák befejezésére szolgál.A telepítés folyamata fáradságos, de az üveg és a kerámia felületek díszítése gyönyörű.
7 fénykép

A csempe fali panelek gyakran kiegészülnek más anyagokkal. A külső falak díszítésére gyakran használnak texturált gipszből, gipszből és fémből készült termékeket. A falak belső díszítésére a nemesfát és a kőzet utánzó kerámiát használják. Nagy és nagy belső terek számára alkalmas (például éttermek, szállodák és irodák).

Ha a szobához exkluzív dekoráció szükséges, a tervezők a csempézett díszítés mellett javasolják a féldrágakővel díszített kompozíciók befejezését.

A modern típusokhoz a fotónyomtatás segítségével létrehozott grafikai rajzok tartoznak. Ezek híres tárgyképek formájában kerülnek bemutatásra.

A fali panelek egyik legszebb típusa mozaik. A kompozíció kis lapokból áll, amelyek szélessége nem haladja meg a 3 cm-t, a kép minden részletét a fémrácshoz csatoljuk. A mozaik kerámiából készül, amely különböző színű és textúrájú. A kristály és a természetes kő utánzó anyag szépnek tűnik.

Ez a fajta anyag alkalmas a fürdőszobák befejezésére. A kis töredékek véletlenszerű sorrendben vannak elrendezve. Az eredmény egy szokatlan minta különböző geometriai alakzatokkal. A tervezéshez gyakran a kagyló formájú mozaikot választják, melyet színpaletta világos pasztell árnyalataiban végeznek.

A burkolólapokat széles körben használják a padlóburkolatok díszítésére, mivel a kerámiákat magas minőség és magas működési feltételek jellemzik. Az ilyen termékeket „meleg padló” rendszerű bevonatokon lehet telepíteni. Az eredeti opciót egy rózsa alakú lapkának tartják (tágas szobák választják). A panelnek matt, fényes felülete lehet.

dekoráció

A modern design kerámia cserép nagy szerepet játszik, lehetővé teszi, hogy egyedi mesterművek, kitölti a szobát a jegyzetek kifinomultság. Annak érdekében, hogy a kompozíciókat a belsőépítészet általános hátterének megfelelően kiemelje és eredeti módon díszítse, a tervezők további díszítőelemek használatát javasolják.

A panel képének befejezéséhez:

 • szegélyek mintákkal;
 • dísz tükör felülettel;
 • pelyvacsempe darabok porcelán- vagy márványdarabokkal.

Hozzon létre egy dekorációt a falon a panel segítségével többféle módon.

Egyetlen betét

Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb kivitelezés. Ebben az esetben a kép egy, két vagy négy lapból áll, amelyeken a nyomtatást alkalmazzák. Az ilyen kompozíció fő feladata a falfelület monotonia feléledése. Például egy ilyen konyhai kötény formájában kialakított panel szépen néz ki, harmonikusan kitölti a mosogató és a tűzhely mögötti helyet.

A konyhában nagy virágokat, zöldségeket és gyümölcsöket választhat, mint a kép, a delfinek, a lagúna vagy a tenger szépen fog kinézni a fürdőszobában.

A photopanel telepítése

Egy ilyen festői elem általában nagy felületet foglal el, elhelyezhető falra, padlóra vagy mennyezetre. Ebben az esetben a termék előregyártott, mozaik és szilárd. Például a virágok (például íriszek, tulipánok) vagy vízesés képei illeszkednek a nappali belsejéhez.

A hálószoba falán eredeti fotó jelenik meg, amely Angliát vagy lila képet mutat. A kompozíció kiválasztása a szoba stílusától és a személyes preferenciáktól függ.

Ingyenes szállás

Számos tervező használja a belső térben frisise paneleket. Méretekben nincsenek korlátozások, bármilyen helyen (a fal közepén, egy sarokban) megállapítható. Ugyanakkor a kompozíció gyakran nem különálló elem, hanem a tájat kiegészíti. Például a panel által elválasztott ív egy monoton absztrakció, amely kiemeli a festmények szépségét. A fríz a Provence-i stílusú szobákban gyakran látható.

Telepítés járdaszegély formájában

Ez a panel a teljes összetétel folytatása, és megismétli a teljes kép képeit. A határok felülete dombornyomott és sima lehet, maguk szélesek, keskenyek, egyben több színben. A határok kiválóan alkalmasak a bambusz díszítésére használt falakhoz.

A népszerű választás olyan vízszintes csíknak tekinthető, amelynek rózsaszín alapja sötét, és az alsó fény. Ami a padlót illeti, neki válasszon olyan kompozíciókat, amelyek utánozzák a porcelánt vagy a márványt. Jól kombinált padlóburkolatok készpénzbevonattal.

Tippek a kiválasztáshoz

A dekoratív panelek bármilyen helyiségben telepíthetők. Ahhoz, hogy a rajz a belső térben megfelelőnek és teljesnek látszódjon, helyesen kell kiválasztani a lapkát, figyelembe véve a személyes preferenciákat és a szoba általános kialakítását.

A szoba kialakítását magadnak kell elvégeznie, és számos kiválasztási kritériumra kell figyelnie:

 • A kis helyiségeket közepes méretű képekkel kell díszíteni, előnyben részesítve egy semleges mintát. Ha a tér térfogat tematikus összetételével rendeződik, sok helyet foglal el, az érzékelés nehéz lesz.
 • A tágas szobák jobban díszítik a hatalmas festményeket, ehhez kiválaszthat egy teljes falat. A panel és a szomszédos dekoráció közötti átmenetnek simának kell lennie.
 • A fürdőszobában ajánlatos a tengeri témát, a folyosót, a hálószobát és a nappalit választani, amelyet klasszikus rajzokkal egészítenek ki, pillangók, virágok és tájak formájában.
 • Az ország stílusában kialakított belső tér a diszkrét színekkel rendelkező csempe fehér, barna és szürke használatával rendelkezik. Ha a helyiség keleti formatervezéssel van kitöltve, a panel fényes, eredeti mintázatú.

Válasszon egy megbízható gyártótól jó hírnévvel rendelkező anyagot. Ez lehetővé teszi, hogy minőségi nyersanyagokat vásárolhasson a lakberendezéshez, ami tartós és praktikus lesz. A kép árnyalatának kiválasztásakor érdemes a csendes hangokat használni.

Gyönyörű példák a belső térben

Annak érdekében, hogy a design eredeti legyen, használhat dekoratív burkolólapokat. Ez a design minden szobában szép. Kiváló választás a folyosó panelje, segít a szoba belsejének újjáélesztésében, hangulatos és érdekesvé tenni. A folyosón vízszintes festményeket kell elhelyezni és a fal felső részével díszíteni. A képméretnek meg kell egyeznie a szoba arányaival.

Ahhoz, hogy a hálószobát megvilágítsuk, egy szép panelt kell elhelyezni a fejtábla mögött, szemben az ággyal vagy egy résszel. Ugyanakkor a befejező terület jól kiegészítve világítással.

A hálószoba témájaként természetes motívumokat választhat. Annak érdekében, hogy a szoba hangulata romantikus és nyugodt legyen, gondoskodhat róla, hogy a falakon panorámás legyen a természet, a tenger partja, a fák, a virágok és a madarak. Szokatlan választás lenne egy tükör panel.

A konyha egy különleges helyiség a lakásban, mert a design nem próbál választani fényes dekorációval. Ebben az esetben a panel segít kiemelni a konyhai kötény területét. Szépen néz ki összetételét a fal mellett, az étkezőasztal közelében. Képként virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket, kávébabokat használhat.

A gyerekszobában, a panel használatával, eredeti módon végezhetjük el a zónákat, osztva a teret egy játszótérre és egy pihenőhelyre. A képek érdekesek lesznek a falakon, a mennyezeten, a terem versenypályává vagy mesebeli kastélysá alakítva. Az óvoda tervezési stílusát a gyermek preferenciáinak megfelelően kell kiválasztani. Néhány gyerek szereti a rajzfilmfigurákat, vicces állatokat, mások pedig a világtérképet és a színes képregényeket. Nagy helyiségekben világos kompozíciókat kell kiválasztania.

A nappaliban az európai városokban található lotusok, japán karakterek, halak, utcaképek közül választhat. A modern stílusban különböző geometriai alakzatokkal rendelkező absztrakciók jól fognak kinézni.Ha a nappali egy zónát biztosít a munkahely számára, akkor telepítheti a földrajzi térképképpel rendelkező lapokat.

A nappali belső részének szokatlan kiegészítője a padlópanel dísze.

A fürdőszobában a tengeri téma panel harmonikus választás lesz. A pálmafákkal és a tengerrel rendelkező képet ajánlatos a falra helyezni, a padlóburkolatot kis mozaikokkal kell díszíteni. A fürdőszobában a panelek bárhol telepíthetők. Lehet, hogy a keret fő dekorje vagy különálló töredéke.

Ha a szoba öko-stílusban van díszítve, a természetes anyagok (fa, fű és parafa) utánzású képei itt helyesek lesznek. A burkolólapok és a fémek kombinációja eredetileg úgy néz ki, hogy egy graffiti mintázatot készítsen.

Hogyan helyezze el a lapokat, ha a központ a központban van tervezve, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba