Fürdőszoba márványozott csempe: tervezési jellemzők és kiválasztási kritériumok

A távoli múltban márványt használtak díszítőelemként, és a palotákban és kastélyokban felületeket díszítettek. Ma már a márvány előnyösebb a közintézményekben, például múzeumban, színházban vagy adminisztrációban.

Ugyanakkor van egy költségvetési egyenérték, amely mesterséges ásványi anyagokból készül. - Ez egy márvány utánzat. A színséma sokszínűségében feltűnő - akkor is kaphat egy olyan színt, ami nem található a természetben. Mindazonáltal a mesterséges márvány burkolólap külső esztétikája és minősége nem alacsonyabb, mint a természetes kollekció, és a beszerzési költsége többször is kevesebb lesz.

Kiválasztjuk a befejezést a megfelelő méretben

A tágas fürdőszoba tulajdonosai számára nincsenek korlátozások a márványburkolat kiválasztásában. A szoba nagy területe lehetővé teszi bármely belső tér megválasztását, még a fekete befejezéséhez is. Jó megoldásnak tűnik, ahol a fürdőszoba felső része világos árnyalatú, az alsó pedig telítettebb hangon van, ami közel van a padlófelület színéhez.

Az anyagfogyasztás kiszámítása

Ezután ki kell számítania a lapok szükséges számát. Ez az eljárás rendkívül egyszerű és hasznos, mivel segít elkerülni az anyagok túlköltését a befejező munkák során.

Először is meg kell határozni a padlófelület peremét a fürdőszobában. Ehhez végezze el a hosszúság és a szélesség mérését. Ezután meg kell szorozni a kapott mutatókat. Ezután meg kell ismernie a csempe paramétereit. A szükséges csempe mennyiségének meghatározásához ossza meg a fürdőszoba kerületét csempe paraméterekre.

A falfelület esetében az anyag mennyiségét az alábbiak szerint kell kiszámítani: meg kell határoznia mind a négy fal területét, levéve az ajtó területét. Ezután hozzá kell adni a kapott értékeket, és fel kell osztanunk őket a csempe területére.

Színes megoldások

A kis fürdőszobák és egészségügyi létesítmények tulajdonosai számára gondosabb anyag kiválasztása szükséges. A tágas és kényelmes szoba vizuális létrehozásához ötletet kell adni a színskála telítettségéről és az anyag textúrájáról. A világos színek vizuálisan bővítik a teret, így tágasabbak. Ezért a vásárláskor érdemes a fehér, bézs, kék, rózsaszín, világosszürke vagy világosbarna árnyalatokból készült márványozott csempéket figyelni. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba meleg és hangulatos légkört biztosítson, válasszon egy terrakotta, narancs, bézs vagy rózsaszín árnyalatot, és a kék, szürke és zöld szín tökéletesen megbirkózik a hűvösebb és békésebb légkör megteremtésével.

Az eredeti megoldás a fal felszínének és a padlófelületnek egy színárnyalatú és szerkezeti kialakítása lesz. Ez az opció tökéletesen simítja a sarkokat, és további helyet biztosít a szobának. Kerülje el a fal és a padlófelület közötti kontrasztot. Vizuálisan a szoba kisebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Minden más nem érdemes kiemelni a sarkokat.

Meg kell jegyeznünk, hogy három-öt színárnyalat használható az arccal szemben. Ebben az esetben nem szabad ellentétben állniuk egymással.

Textúra és méret

Kis méretű fürdőszobában fényes, fényes lapokat kell használni. Ez a megoldás kiváló minőségű világítás mellett szép és fényűző kialakításúvá teszi a fürdőszobát, amely egész nap fényes lesz.

Azok számára, akik nem szeretik a fényes felületeket, van egy alternatíva félfényes anyagok formájában. Ebben a helyzetben a padlófelülethez ajánlott egy durva felületű, márványozott csempe használata. Kívánatos, hogy egybeesik a falfelületre választott árnyalattal. A csúszásgátló bevonat elősegíti a biztonságos mozgást, kiküszöbölve a csúszás lehetőségét.

A nagycsaládok számára ajánlatos a befejező munkák során porcelánköveket használni - ez egy tartósabb és kopásálló anyag.

A márványozott burkolólapok széles skálája lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy olyan anyagot válasszanak, amely megfelel az összes követelménynek. Egy kis szobában a legjobb megoldás a kis vagy közepes méretű lapok használata. A csempe nagy mérete, éppen ellenkezőleg, vizuálisan kisebb, mint a valóságban.

A kis cserép gondozása sokkal nehezebb, mint egy nagy méretű analóg esetében. A fürdőszoba vagy a fürdőszoba azonban vonzóbbá válik. Javasoljuk, hogy a csempe világos árnyalatú legyen. A porszemcsék, a szárított permet és a tisztító- vagy tisztítószeres foltok láthatatlanok maradnak a könnyű felületen, és a mechanikai sérülések (karcolások, repedések vagy zsetonok) a fal- vagy padlófelület felületén színtelen lakkal maszkolhatók. Megpróbálhat ragasztóanyagot vagy habarcsot használni, amelynek színe megfelel a kezelt felületnek.

Kész gyártói ajánlatok

Amint azt korábban említettük, egy több költségvetési lehetőség mesterségesen márványozott csempe. De ma van még egy alternatíva - a márvány textúráját imitáló, belső készletek készítése. Ez a csempe megtartotta a márvány jellegzetességét - a vénák jelenlétét, de grafikus elemként értelmezik.

Ilyen gyűjtemények például a Shakhty vállalat és az orosz Sokol cég termékei.

  • Pietra Gyűjtemény (Shakhty vállalkozás) két színválasztási lehetőséget kínál. Az első csempe természetes korall árnyalatokban készült, ami hasonlít a rubin sparra, ami egy ásványi anyag - egy mangánvegyület. A második lehetőség eredeti türkiz színárnyalatokban jelenik meg, és hasonlít a türkiz és a malachitéhoz. A csempe textúrája tiszta geometriai mintázattal készül, amelyet a gyártó kis számú csempére helyez, mint díszítő elemeket.
  • "Romeo" gyűjtemény (Shakhty vállalkozás). Ennek a gyűjteménynek a koncepciója hasonló az előzőhöz, de mégis klasszikusabb. A természetes márvány természetes szerkezete jellemzi. Az egész vonalat nyugtató színekben tervezték. Ez a kollekció egy szép, átgondolt és kényelmes belső teret hoz létre a fürdőszobában.
  • "Pearl" (Sokol belföldi vállalkozás). A gyűjtemény márványban stilizált. Annak ellenére, hogy ennek a lapkának a megjelenése nem nagyon hasonlít a természetes kőhöz, még mindig széles körű színárnyalatokkal megveszi a vevőt.

Érdekes ötletek a belső térre

A márványban használt ideális megoldás a fürdőszoba kiválasztása. klasszikus stílus. Ezen kívül megengedett a márvány burkolólapok használata nem csak a fal felületén, hanem a mennyezet és a padlófelületen is. Kiváló megjelenésű dekoratív részletek a mosdókagyló és a különböző polcok alatt.

Stílus belső vidéki zene (még ha ez egy mesterséges analóg is) tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba fogalmába. A márvány és a faszerű csíkok világos árnyalatai tökéletesen megfelelnek a fürdőszobában kiválasztott stílusnak.Szintén megfelelő a márványburkolat a belsejében retrostile. Ehhez a mahagóniára jellemző fényes és barnás árnyalatokat és színeket kell előnyben részesíteni.

Természetes kivitelben

A természetes márvány csempe egyedi. Biztos lehet benne, hogy kevés ember rendelkezik ilyen anyaggal. Nem minden apartman tulajdonosa engedheti meg magának a márványbevonatot. A luxus szerelmeseinek a kerámia márvány burkolólapokat használják a fürdőszobák vagy fürdőszobák díszítésére. A legdrágább anyag egy kis mennyiségű vénával rendelkező termék. A különböző mintákkal rendelkező csíkok telítettebbek vagy nem világosabbak. A színárnyalat közvetlenül függ az extrakció helyétől és a különböző fajták jelenlététől. A színárnyalatok bézs, fekete, zöld, rózsaszín, piros, barna és szürke lehetnek.

A többi építőanyag közül a márvány a következő természeti adottságokat elhomályosítja:

  • Nagy szilárdság. Az egyedüli versenytárs, tekintve az összes szemközti anyag jellemzőit, a gránit. A márvány is híres a mechanikai feszültséggel szembeni ellenállóképességéről (ütközés a felszínre vagy jelentős terhelésre).
  • Hosszú élettartam. A márvány nem tud pelyhesíteni vagy összetörni, és sok éven át tarthat.
  • Nagy kopásállóság. Szinte lehetetlen megkarcolni egy márvány lapkát vagy törölni a felületét.
  • Anyaghigiénia. Az anyag egyike a kevés természetes antiszeptikának. Eltávolítja a különböző paraziták és gombás lerakódások megjelenésének és további reprodukciójának lehetőségét.
  • Biztonságos működés az emberi test számára, mivel a márvány egy környezetbarát, tiszta és természetes anyag. Ez nem jelent veszélyt az emberekre vagy a természetre.

A befejezett fürdőszobai design márványozott lapokkal várja Önt ebben a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba