Csempe a különböző stílusokban a fürdőszobában

A modern befejező anyagok széles választékával a csempe a hagyományos megoldás a fürdőszobák befejezéséhez. De minden stílusban kissé másnak kell lennie, mint más belső terekben. Minden vásárlást megelőzően meg kell érteni az összes bonyolultságot.

Különleges jellemzők

A fürdőszobák kerámialapjainak számos előnye van. Különösen rendkívül ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig működik. Sokféle változata van a piacon.

Amikor lefektetik, a gondozása sokkal könnyebb, mint más anyagoknál. De, hogy szépen bővítse a csempe a lakásban, figyelembe kell vennie az összes funkciót és árnyalatokat.

Legnépszerűbb verziók

Fontolja meg a fürdőszobák legnépszerűbb csempe stílusát.

  • Provence megjelent a Földközi-tenger partján, és Franciaországban azonos nevű lakosokat hozott létre. Ebben a stílusban mind a könnyedség, mind az elegancia és az elegancia szerepel. A megfelelő típus csempe mindig a színspektrum csendes (és még kissé poros) árnyalataiban van festve. A falak és a padlófelületek háttérként szolgálnak a hatalmas és változatos dekorációhoz, amelyek bőségesek a Provence-i belső terekben. A pasztell színek mellett a fa színskála (különböző megjelenésekben) jól mutatja magát.
  • Modern stílus a kerámia burkolólapok nem tekinthetők egységesnek és monolitikusnak. A közelmúltban a domináns minimalizmus elhagyja a színpadot, és nem szükséges szigorú vonalak betartása. De a legújabb lapkáinak egyre fontosabb jellemzői az extravagancia és a próbálkozás. Ha sikerül egy váratlan formát létrehozni vagy egy csodálatot okozó együtteset szervezni, váratlannak tekintik - akkor pontosan ezt kell tenni. Fontos, hogy a csempe már nem korlátozódik a kerámiára - a modern vénában lehet üveg, fém, parafa és így tovább.
  • A modernista megközelítés teljes ellentéte a csempe vidéki zene. Ez a formátum az 1920-as évektől származik, de most az igazi reneszánsz zajlik. A stílus jellegzetessége, hogy az összes alfajával sérthetetlen jelekkel együtt mindegyiknek nemzeti sajátossága van. Mindenesetre a lehető legközelebb használják a hangszín jellegét, és egységesnek és fényes ékezet nélkülinek kell lenniük. A belső tér minden más elemével a díszítés a kontraszt elve alapján történik.

A hagyomány és az egzotikus hatalom

A klasszikus kerámia cserépnek ez a vitathatatlan előnye, hogy mindig divatban van. Amit a különböző tervezők és építők nem oldanának meg, amit a szomszédok és kollégák nem mondanának - ez az anyag illik, ha nem évszázadok óta, akkor évtizedek óta.

Az anyag kiválasztásában a fő követelmény a természetes bevonatok (elsősorban kő) utánzásának minősége.

A retro stílusú padló segít a hagyomány hangsúlyozásában. Elég sok gyártó már elsajátította az ilyen csempék gyártását, és mind a századok múltja, mind a huszadik század közepén a régi vágású csempe utánozható.

Számos retrogyűjteményt állítanak össze azzal a várakozással, hogy kerámiát használnak a kifejezőbb designelemek háttereként. A modellek jelentős része a korábbi hírességek és más klasszikus telkek képeit tartalmazza.

A múlt század elején lefektetett bevonatok utánzása magában foglalja a növényi, díszítő vagy geometrikus motívumok használatát a rajzban. Az avantgárd szellem másolásakor elsőbbséget élveznek az üvegből vagy fémből készült felület. Az antik stílusú csempe egy általános ötletet képvisel - a lehető legpontosabban reprodukálja a természetes kő megjelenését.

A virágos vagy geometriai díszítésű díszek megengedettek.és ideális esetben azok nem térhetnek el a történelmi ókortól jellemző stílustól. Bizonyos esetekben a burkolólapokat használó lapkákat használhatja, amelyek utánozzák az aranyozást. Az elegendő fürdőszobaterület és a szabad pénz rendelkezésre állása révén akár háromdimenziós panelt is rendelhet a görög kulcsban.

Ha ez a megoldás egyáltalán nem felel meg az Önnek, meg kell nézni a csempe arab (keleti) stílusban. Tökéletesen ötvözi a minimalista környezetet és harmonikusan kiegészíti azt.

A legtöbb esetben az arab Keleten alapuló egzotikus hangsúlyozza a házban élők ízvilágát és eredetiségét. Ha már vannak más nem szabványos elemek, akkor jobb alternatív megoldást keresni. A ritmikusan felépített dísz a monofon hátterű vizuális előnyeit nyugtató színekkel festette.

Az egyiptomi változatban a kerámialapok sajátosak:

  • sárga és barna tónusok által alkotott minták;
  • az aranyadatok rendszeres hozzáadása;
  • amikor egy kis díszet használunk a kerületen - a szigorú geometriai.

Marokkóban és a Maghreb más országaiban más megközelítést találtak. A megfelelő módon kialakított csempe fehér, kék és kék festéket kombinál. Ráadásul bézs, zöld és narancssárga színárnyalatok kerülnek bevezetésre. A fürdőszobában ajánlatos hideg tónusú anyagokat kiválasztani.

Ha a szoba területe kicsi, akkor jobb, ha a csempe kisebb mintázatú.

A japán stílusban a fürdőszobaburkolat egzotikus módon történő felülvizsgálatának befejezéséhez szükséges.

Ezt mindig a következő jellemzi:

  • minden vonal súlyossága és tömörsége, a konfiguráció egésze;
  • a telített sötét vagy telített világos színek túlsúlya (különböző gyűjteményekben);
  • a választott színtől függetlenül - a japán stílusú díszítés többi része.

A hieroglifák használatát éppen ellenkezőleg, nem mindig alkalmazzák. A gyártók nagy része más kifejező eszközökkel kívánja bemutatni a megmunkált akcentust.

Az élénk színek kategorikusan elfogadhatatlanok, még a kisebb formájú töredékekre is.

A merész és ugyanakkor vonzó mozdulat - csempe használata sziget-stílusú telkekkel, a természet és a hagyományosan a felkelő nap földjéhez kapcsolódó dolgokkal. A megfelelő opció kiválasztása nem probléma: szinte minden gyártó választékában van egy változat vagy akár egy teljes gyűjtemény, amelyet „Sakura” -nak neveznek. A természetes színek harmonikusan jelennek meg, ha ugyanaz a textúra.

Egyéb stílusokról

A fürdőszobában a különböző csempék listáján felsorolt ​​lehetőségek nem kimerültek. Például az angol stílusú bevonat mindig sok apró részletet tartalmaz, gyakran a királyi liliom címerét gyakran a befejező anyagok sablonja képezi. A fehér színű, keskeny vörös, zöld vagy kék vonalakkal ellátott csempe is teljes mértékben megfelel a stílusos kanonoknak. Nem csoda: egy olyan országhoz, mint az Egyesült Királyság, a tengeri motívumok és az óceáni utazási referenciák meglehetősen természetesek. És az angol stílus, mint a japán, olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint a természetes fafajta megkettőzése.

Előnyösek azok a csempe-készletek, amelyek még a fa textúraát is reprodukálják, és megérinti az igazi repedések érzését.

A brit szabvány teljes ellentéte a loft. Ebben a stílusban a legnépszerűbb kivitelezés a tégla utánzat. Csak valamivel rosszabb, mint a "beton" felület. Ennek a bevonatnak az előnye a semlegesség, a könnyű belépés bármely belső térbe.

A padlást a fa utánzására is fel lehet építeni, és ez az utánzás teljesen vízálló. A skandináv stílusú csempe minden bizonnyal vonzza a figyelmüket azoknak, akik nem akarják a fürdőszobát "az ipari vállalkozás alatt" díszíteni.

Az ilyen választású falaknak fehérnek, vagy legalábbis teljesen világosnak kell lenniük.

Ez monoton csempe lesz, vagy a nem szabványos mintákat fogják használni - a ház tulajdonosai csak úgy döntenek.

Bárki, aki egy kicsit korszerűsíteni akarja lakását, kiválasztja a patchwork opciót. A piacon többnyire virágos variációk vannak egy ilyen cserépben, de olyan eseteket találunk, ahol egy geometrikus mintázatot használnak, vagy absztrakciót nem is nehéz megtenni.

A szokatlan bevonat megszerzése érdekében a csempe a minta beillesztése nélkül történik.

Ha a fürdőszobát high-tech stílusban díszítik, akkor a tükörre és más, a befejező csempe modern fajtáira kell összpontosítania. A természetes kő utánzása is lehetséges, de csak egyszínű változatban. Amikor a monokróm változat kategorikusan nem tetszik, biztonságosan kombinálhat két vagy három egymás utáni árnyalatot.

A népszerű kerámiacsempék közül most is modern. Ez a megközelítés teljes mértékben kompatibilis a virágmintával. Továbbá, a technikailag elfoglalt szélsőségek, amelyek egy loftra vagy konstruktivizmusra jellemzőek, teljesen hiányoznak itt. Amikor befejeződik, aktívan használjon barna, zöld, bézs és más, a vadon élő állatokra jellemző színeket.

A fürdőszobában a preferált színek listája kiegészíti a szürke-kék és a gyöngyszürke opciókat.

Ezeknek az ajánlásoknak köszönhetően könnyű és egyszerű egy vonzó belső kialakítása minden fürdőszobában.

A megfelelő fürdőszobaburkolat kiválasztásához lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba