3D fürdőszoba csempe: jellemzők, előnyök és nézetek

Minden ember kényelmét és szépségét akarja uralkodni a házában, ráadásul egy szokatlan részlet egy további előny a belső térben. A szoba egyik fő helyszíne egy olyan helyiség, ahol pihenhet a vízkezelések során. Az innovatív technológiák modern dinamikus növekedése miatt nagyon egyszerű a fürdőszoba eredeti és fülbemászó díszítése. A szoba egyedülálló kialakításának egyik lehetősége háromdimenziós képpel rendelkező befejező lapkának tekinthető. Segítségével lehetőség van a higiéniai eljárásokra tervezett helyiség átalakítására, még egy kis terület is egy kellemes és vizuálisan tágas fürdőbe.

Gyártási jellemzők

A fürdőszobák 3D-burkolata több rétegből álló bevonat, amely lehetővé teszi a háromdimenziós kép reprodukálását a felületen. Ezt a tulajdonságot mikroszkopikus lencsék specifikus technikájának alkalmazásával érjük el. A műanyagból vagy kerámiából készült bevonó termékek gyártásánál szénből készül. A fototilén az optikai hatást polikarbonát réteg segítségével kapja meg.

Az alap polikarbonát bevonatot tartalmaz, amelyen egy réteg van párnázásra. Ezután egy réteget alkalmazunk erre a rétegre, amely tükrözi a fényt, amelyre a rajzot helyezték el. Mindezeken túl van egy nagyon tartós rétegük, amely lencseként működik, és a kép a csempe töredékén egy kötet látható.

A csempe segédberendezés szilárdságának növelése érdekében biztosítson biztonsági réteget, amely ellenáll a mechanikai feszültségnek.

Szükséges a fürdőszoba padlóburkolatának és kerámia falburkolatának megfelelő kialakítása. Ez segíthet speciális számítógépes programokban.

tulajdonságok

A zuhanykabinnak a homlokfelületi anyagának ilyen módosítása ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint egy egyszerű kerámialap. Fontos, hogy ne felejtsük el a rendkívül óvatos hozzáállást a szén külső bevonatával.

Ez a réteg, amely a 3D hatást képezi, nem tolerálja az erős hógolyókat. A térfogati minta torz vagy teljesen eltűnik a fizikai hatások során.

A műanyag termékek nagyon ellenállnak a nedvességnek. De a felületüket nem szabad karcolni. Ilyen akciókkal elvesztik a bájos megjelenésüket, és elveszítik fényüket. Az anyag zsetonjai megsértik a kép síkjában ábrázolt méreteket.

Mégis, a 3D bevonatokat létrehozó szervezetek biztosítják, hogy a használati feltételek mellett a fürdőszobában található optikai lapka több mint huszonöt évig használható fel a fellebbezés elvesztése nélkül.

A termékek előnyei és hátrányai

A térfogatú csempe regisztrálása egy fajtával történik. Az eredeti külső tulajdonságok mellett az ilyen típusú bélésnek más előnyei is vannak:

 • nem csúszós;
 • nagyon magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
 • kiváló vízszigetelési képességek;
 • hosszú élettartam;
 • könnyű kezelhetőség, vegyi anyagokkal szembeni ellenállás;
 • elegendő súlyt tud elviselni - négyzetméterenként akár kétszáz kilogrammig;
 • nem okoz allergiát;
 • ellenáll a penésznek és a penésznek.

A terméknek vannak hátrányai:

 • Egy ilyen terméknek nem ajánlott a burkoláskor vágni, mivel az anyag nem tolerálja a deformációt.
 • A fedettség kizárólag beltérben használható, csak a belsőépítészetben alkalmazható.

Közvetlenül a csempe elhelyezése előtt ki kell választania a ragasztó alap típusát.

Különböző kompozíciók vásárolhatók a befejező anyag típusától függően. Leginkább szilikon, cement vagy gipsz alapúak. Lehet használni egy speciális szalagot, amely mindkét oldalon ragasztófelülettel rendelkezik, valamint egy olyan keveréket, amely ellenáll a hőmérsékletnek az elektromos fűtött padlóval szemben.

Javasoljuk, hogy azonnal válassza ki az ideális ragasztószerkezetet a felhasznált anyaghoz. Általában a gyártók a csomagoláson jelzik a szükséges jellemzőket. Gondosan meg kell ismerkednie velük, hogy a munka során ne legyen probléma a burkolólapokkal.

Padlóburkolatok

A szaküzletek hatalmas választékát kínálja a padlóburkolatoknak. Ha egy egyedülálló, világítással rendelkező padlóburkolat van, akkor átlátszó elemek vannak. Félig átlátszó termékek is vannak. A folyadék töltésnek köszönhetően, amely a szerkezetükben szerepel, síkba nyomva, az egyik réteg lenyomódik, és a padlómintázat túlcsordul, mintha mozgás lenne.

Falburkolat

A fürdőszoba falának felületének térfogati szerkezetű modern csempe kiválasztásával bizonyos intézkedéseket kell követni. Túl nagy rajzok vizuálisan átalakítják az átlagos méretű szobát szűk helyiségbe. Ezenkívül az ilyen dimenziós képek nagyon fogékonyak lesznek, és egy idő után bosszantó eleme lesz a dekorációnak.

Ez a fajta furnér egyszerű befejező lapokkal kombinálható. Ugyanakkor szükséges, hogy a falak és a padló kialakításának minden részletét azonos stílusban készítsék el és harmonizálják egymással.

A kerámiák 3D-módosítása ajánlott egy teljesen sík talajra. Még a legkisebb felületi hibák is ronthatják a design megjelenését.

gondoskodás

A fő feladat az, hogy elkerüljük a felső bevonat károsodását. Ez a megközelítés különösen szükséges a falburkolatokhoz.

A padló regisztrálására szánt burkolólap nagy kopásállósággal különbözik, nehéz megrongálni.

A fedélen lévő kép hosszú távon nem halványulhat.

A térfogat opció kialakítása A fürdőszobában a falakat és a mennyezetet vízzel mossuk, és száraz tisztítás előtt törölje le puha ruhával. E folyamatok során tilos még a könnyű detergensek és porok használata is, mivel a felület egy speciális rétegét elmoshatják és csökkentik a minta optikai megnyilvánulását.

A szappanösszetétel nem ajánlott mosószerekhez.

A szénszálas foltok külső felületén hagy, amelyet nehéz lesz eltávolítani.

Az ilyen termékek tisztításának egyik lehetséges eszköze a savakat tartalmazó keverékek. A külső réteggel való kölcsönhatás esetén azonban károsíthatja a díszítő bevonatot festett mintával. Ezért a tisztítószert az alkalmazás után azonnal le kell mosni. Az optimális megoldás az ilyen anyagok kezelésére szánt speciális készítmények kiválasztása.

Alkalmazás a belső térben

A 3D-s minták használatával egyedülálló kialakítású fürdőszoba kialakítása a fürdőszobában modern innováció. Az optikai kép a falfelületeken eredeti, fényes, csábító.

A képek sokfélesége lehetővé teszi a fürdőszoba tulajdonosának, hogy a szobát egyfajta természeti tájképgé alakítsa, a tengeri témák különösen népszerűek: hullámok, kagylók, színes, exkluzív halak és egyéb élőlények a víz alatti világban. Egy ilyen design meglepődik a legmodernebb vendég.

Természetesen a legtöbb árnyalat az egyéni preferenciáktól függ. Vizuálisan bővítheti a fürdőszoba helyét, így az egyszerű csempe lehetővé teszi a design vonzóvá tételét. A legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hogyan kívánja ezt a szobát létrehozni, vázolni a tervet és válasszon egy stílust. Ezután ki kell választania az ömlesztett anyag használatának lehetőségét.

Ennek a bélésnek minden tulajdonsága majdnem hasonlít a normál befejező csempe tulajdonságaihoz, de a 3D-s csempe nem szabványos megjelenése a fő kiemelkedő részlet. Számos mintázat hozza létre a tér tér megjelenését, az ábrázolt geometriai alakzatokat, a növényzetet, a vadvilágot és még sok más valódi tárgynak és teremtménynek tekintik.

Jó választás

Az ilyen exkluzív fő cél, mint minden más befejezés esetében, a következő:

 • növelje a fürdőszobát, elrejtve a szoba hibáit;
 • a falak és a padlók számára elérhető, könnyen kezelhető arccal ellátott funkció.

Ha a fürdőszobában kis méretű, a termék színeit pontosan meg kell egyezni. Célszerű a legkönnyebb tónusú anyagot választani, minimálisan bámulatos nagy elemekkel.

A design és a kiegészítők világos részei, éppen ellenkezőleg, csak elrejti a szoba tágasságát. Javasoljuk, hogy kizárólag nagy terek kialakításához használják. Egy ilyen szobában megvalósíthatja a legdrágább ötleteket.

Csempe fektetése

A falazatban a divatos optikai anyagoknak nem kell speciális készségek. A telepítéshez szükség van arra, hogy maga a ömlesztett csempe, a ragasztó összetétel vagy a szalag mindkét oldalra ragasztva legyen. Szükséges továbbá a kész felület tisztítása és alapos tisztítása.

A terméket speciális üvegből vagy polikarbonátból készült szerelvényekre rögzítik. A lapok közötti szakadékot hagyni kell, és ezután egy színtelen szilikon tömítőanyaggal fedjük le.

Még ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a volumetrikus kerámiáknak még nem volt ideje, hogy a fogyasztók sokaságát felismerjék, a tervezésben való használata valóban lehetőséget nyújt egy eredeti légkör megteremtésére, amit mindenki szeret. Fontos, hogy válasszon olyan opciót, amely illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, és összhangban lesz a többi belső részletgel. Egy ilyen bevonat segítségével elvégezhető a szobatervezés speciális koncepciójának modellezése.

A csempe beállításainak 3D-s felülvizsgálatához lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba