Hogyan válasszuk ki a fürdőszobai csempe kék színben?

 Hogyan válasszuk ki a fürdőszobai csempe kék színben?

A modern gyártók széles választékot kínálnak a fürdőszobához. A széles választék ellenére a kék tónusú kerámialapok a piacon a legkeresettebb befejező anyagok közé tartoznak. A kék színt a vízelemhez kapcsoljuk, amely lehetővé teszi, hogy harmonikusan illeszkedjen a fürdő vagy zuhany kialakításába.

Előnyök és hátrányok

A kék szín kiválasztása a belsőépítészethez, mint a fő szín, Néhány szabályt kell szem előtt tartani, hogy ha nem tesz eleget ezeknek, nem kívánt eredményhez vezethet.

  • A túl sok hideg szín depressziós állapothoz vezethet. Kis helyiségekben adagolni kell.
  • A kék szín nem illeszkedik jól a színpaletta más árnyalataihoz. Az ideális lehet fehér vagy sárga kombináció.

Ha betartja ezeket az alapvető szabályokat, egy egyszerű fürdőszobából létrehozhat kifinomult helyet, nem csak a higiéniai eljárások elvégzésére, hanem a teljes kikapcsolódásra és pihenésre is. A tervezési és megvilágítási trükkök alkalmazásával a helyiségeket külön zónákra oszthatja, ami igazán stílusos és modern.

Kedvenc lehetőség a modern tervezők számára - a tengeri motívumok létrehozása. Ez a kialakítás egy vagy két kék árnyalatú, fehér színű kombinációval készült. És hozzáadva néhány fényes fürdőfelszerelést a belső térhez, hígíthatja a belső hideg palettát, és színes akcentusokat hozhat.

Egy nagyon kicsi szoba vizuális kibontása érdekében a legjobb, ha fehér és kék-kék fényes lapokat használunk a falburkolatokhoz. Megfelelő megvilágítással a fényesség tökéletesen tükrözi a fényt, ami további tér illúzióját eredményezi.

A klasszikusok kedvelői számára egy sötétkék padlóburkolattal rendelkező változatot kínálhat, amely a falakon könnyedebb árnyalatúvá válik, pontosan a fele, a többi fal és a mennyezet fehér csempékkel van ellátva.

Színbeállítások

Sok kék színárnyalat van: a mély sötét, majdnem fekete, a finom kékes. Fontolja meg a fürdőszobai tervezés leggyakrabban használt színeit.

  • Mély sötét vagy az éjszakai égbolt színe. Ez az árnyék nem választható nagyon kis helyiségekben, mert vizuálisan még kisebb lesz a fürdő. Ne feledje, hogy a sötétkék színt könnyű fényekkel kell kombinálni, hogy a szoba ne legyen túl homályos és kényelmetlen.
  • Búzavirág kék - a modern tervezők egyik legkedveltebb árnyalata, hiszen frissességgel és nyugalommal képes kitölteni a szobát. Ez a szín tiszta formában és más kék árnyalatokkal kombinálva használható. Ezenkívül tökéletesen kombinálható a színpaletta meleg pasztellszíneivel.
  • Indigó szín tiszta formában, nagyon gazdag és kihívást jelentő, a belső térben nagyon óvatosan kell használni. Ez a szín teljesen összeegyeztethetetlen más színárnyalatokkal, de nagyon jól néz ki a fehér szín minden árnyalatával. Az indigó színt a legkevésbé ékezetként használják, előnyben részesítve a többi árnyalatot.
  • kobalt - egy elnémultabb kék árnyalat, amely segít a béke és a nyugalom légkörének kialakításában a szobában, a legjobban összhangban van a monokróm árnyalatokkal, valamint a természetes fát imitáló meleg árnyalatokkal.
  • Ég kék. Ebben a szezonban ez az árnyék a divat csúcsán van a belsőépítészeti használatra. Ez az árnyék tökéletesen illeszkedik a szinte bármilyen stílus belső terébe: a hagyományos klasszikusoktól a modern modernig. A kisebb fürdőszobák számára a mennyezeti csempékkel való csempézés a tökéletes megoldás lesz: ezt az árnyalatot választva vizuálisan szabadabbá teszi a szobát, frissen és tisztán töltve.

A legjobb kombinációk a designban

A fürdőszobában a leglátványosabb kék csempe összhangban van a kontrasztos árnyalatokkal, de egy ilyen megoldás kiválasztásakor rendkívül óvatosnak kell lennie, mert a túl nyilvánvaló ellentétek izgalmasan érintik a személyt. Ha azt szeretné, hogy a fürdőszobája legyen a teljes kikapcsolódás helye, inkább harmonikusabb és nyugodtabb színpaletta kombinációkat szeretne.

Az egyik leggyakoribb kombináció sötétkék és kék.tökéletes harmóniában vannak, ugyanabban a színvonalban állnak. Ezzel a kombinációval jobb, ha a világoskék mögött prioritás marad, sötétebb színnel. Ha a fürdőszoba nem túl tágas, célszerű egy fényes lapkát választani, mivel a hideg árnyalatok matt felületei vizuálisan elrejtik a helyet.

Ha a szoba meglehetősen kicsi - akkor célszerű főként padlóburkolatokhoz sötét csempe használata, a falak és a mennyezet könnyű csempe kiválasztása.

A kék és fehér évek bizonyított klasszikus kombinációja. Az akvamarin árnyalatokkal kombinált hófehér csempe hihetetlenül tágas és gyengéd. Ennek a kombinációnak a megválasztásával soha nem fog elveszíteni, és a hajózási stílusú fürdőszobája mindig hangulatos és stílusos marad, annak ellenére, hogy a szobatervezési ipar divatmodelljei elhanyagolhatók.

A kék és a sárga kombinációja, jóllehet a legrugalmasabbnak tekinthető, nyitott kontraszt, és rendkívül óvatosan kell használni, hogy ne okozzon indokolatlan agitációt a fürdőházakban. Ebben az esetben a legjobb, ha a sárga árnyalatúvá válik, így a további ékezetek szerepe kékre változik.

Az alábbi videóban áttekintést kap a fehér és kék fürdőszoba.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba