Fehér fürdőszoba csempe: anyagi jellemzők és befejezési lehetőségek

 Fehér fürdőszoba csempe: anyagi jellemzők és befejezési lehetőségek

A fürdőszobában a befejező anyag kiválasztásakor sokan a fehér lapkát kedvelik. Tompa színnek tűnik, nincs érzelmi szín. Valójában az ilyen arculat népszerűsége több tényezőnek köszönhető. Ezek előnyei, formái, méretei, szerkezete és kifinomultsága.

8 fénykép

Színes funkciók

Fehér csempe a fürdőszobához - klasszikus design. Ma a stylistok megtanulták megváltoztatni észlelését a textúra megváltoztatásával, beleértve a kontrasztos hangokat, a helyes rajzot és a mennyiséget a fürdőszobában. A fehér és más hangok közötti kompatibilitás annak a ténynek köszönhető, hogy a színpaletta minden színéből áll. A fehér önmagában semleges. De színtónusok hozzáadásakor érzelmi színezést fogad el, függetlenül attól, hogy a lakberendezési elemek díszítése vagy a kocka mintázatának színe.

Előnyök és hátrányok

Jobb, ha megismerjük ennek a befejező anyagnak a jellemzőit a fürdőszobában az előnyök és hátrányok révén.

A fehér fürdőszoba csempe előnyei nyilvánvalóak.

 • A teret világosabbá teszi. Ez lehetővé teszi, hogy még sötét és kis helyiségben is töltse meg a fényt.
 • A szín vizuálisan megváltoztathatja a fürdőszoba méreteit. Egy ilyen csempe miatt a fürdőszoba tágasabbnak tűnik.
 • Esztétikusan vonzó. Ez a design friss, stílusos és modern.
 • Az anyag fehér színe bármilyen belső stílusban megfelelő. Nincs tervezési korlátozása.
 • Kiváló minőségű alapanyagokból készül, modern technológiák szerint. Ennek köszönhetően tartós és tartós.
 • Tűz van. Nem lehet félni az áramkörtől, a csempe nem világít.
 • A szembenézés nem reagál a hőmérséklet-változásokra. Nem reped, és működés közben nem deformálódik.
 • A fürdőszobában való használatra alkalmas befejező anyag. Nem reagál a nedvességre, ellenáll a fröccsenésnek, víznek, gőznek.
 • Ez a csempe könnyen tisztítható. Gyakran tisztítsa meg a felületet elég nedves rongyok tisztításához.
 • Az arcok széles skálán különböznek. Eladáskor lehetőség van bármilyen, még igényesebb ízlésre is.
 • Ellenáll a kopásnak. A védőbevonat kiküszöböli a vonzó megjelenés elvesztését működés közben.
 • A gyártók megközelítést alkalmaznak minden ügyfél számára. Ez lehetővé teszi, hogy a költségvetés alapján lefedje a lefedettséget.

Fehér csempe segítségével zónába helyezheti a helyet. Ez lehet díszítés vagy egy fürdőszoba dekoráció háttér. Egy ilyen falon bútorok, vízvezeték, kiegészítők állnak. A fehér csempe lehet a kontrasztos panelek alapja, színes mozaik. A háttérvilágítás minden keretben gyönyörű.

Műanyag panelekkel és lécekkel kombinálható. A szín lehetővé teszi a stílus hiányosságainak elrejtését (különösen fehér habarcs használata esetén). Vizuálisan elmosódott a fürdőszoba átfedésének határai, ami különösen jó a kis helyiségek és a régi elrendezések kombinált egészségügyi létesítményei számára.

Fehér csempe és néhány hátránya van.

 • Ő márka. Ilyen felületen még a legkisebb szennyezés is észrevehető.
 • Ez a csempe nem lehet a fürdőszoba kialakításának egyetlen árnyéka. Ellenkező esetben a belső felület unalmas lesz.
 • Szükséges a fehéres árnyalatokra, ami különösen fontos a társas lapok vásárlásakor.
 • A falburkolatok törékenyek. A szállítás és a telepítés előtt eltörhet.
 • Szükség van a házasságra és a metszésre.Kiegészítő lapkákat kell gondoskodnunk, a megfelelő fehérség és mintázat hiánya nem mindig lehetséges.
 • A padló esetében az ilyen befejezés nem praktikus. Kombinálni kell más befejező anyagokkal.

faj

Napjainkban minden típusú, egymással szemben álló anyag két típusra osztható: fal- és padlólapok. Minden fajnak saját jellemzői vannak. Például a falakhoz kerámialapok vékonyabbak, így a súlya kisebb, mint a padlótárcsa. Gyakran ilyen halál és kicsi. Ez befolyásolja a vastagságot: minél nagyobb a töredék, annál vastagabb.

Az egyik kategória a fehér mozaik csempe. Valójában ez ugyanaz a kerámia, csak csökkentett méretben: többnyire kis négyzetek, amelyek hagyományos módon ragasztva vannak, és az elemek közötti távolságot azonos. Ennek a lapkának egy változata a rács módosítása. Ezek négyzetek, amelyek a rácshoz vagy egy meghatározott mintázatú téglalaphoz vannak ragasztva. Az anyag ezen verziója időt takarít meg a kép elrendezésében, lehetővé teszi, hogy megfigyelje a szerszámok közötti varratok identitását.

A fal- és padlófajták különböző típusú textúra lehetnek. A gyártási technológiától függően matt vagy fényes lehet. A visszaverődés jelenléte lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a teret. A textúrák jól látszanak együtt, a fényesség bősége ma szerencsétlen megközelítésnek számít a fürdőszobában.

A kemény víz nyomai kevésbé láthatók a fehér felületen. Azonban a fényes textúra megmutatja őket. Úgy van kiválasztva, hogy kiemelje a falakat, és olyan esetekben, amikor a fehér szín domináns. A matt variáció lágyítja a többi hangot. Ez egy hasonló textúraú kontrasztos társa. Ezenkívül a fehér lapka lehet sima, dombornyomott és durva. A felületen lévő minta háromdimenziós, háromdimenziós vagy hagyományosan kontrasztos lehet. Néha ez egy mozaik, gyakran téglafal (egyfajta belsőépítészeti iparvágány) utánzata. Más esetekben ez egy képpanel, amely több töredékből áll.

A sima és texturált fajták kombinációja lehetővé teszi, hogy szokatlan hatást érjen el a fürdőszoba belső hátterének elkészítésekor. A gyártók hasonló termékek széles skáláját gyártják a fürdőszobák befejezéséhez. A gyűjtemények folyamatosan frissülnek, a háttér teljességének biztosítása érdekében választhat egy fehér csempe szegélyt, mozaikpanelt, létrehozhat egy másik méretű változatot a falra. Érdekes jellegű „hog”, amely egyenesen végződik.

Néhány fajtát fel lehet használni a falburkolatok támogatására. Például ragaszthat át egy fürdőszoba doboz falain, mozaikszerűen díszítheti, részben a mosdó alatt díszíti a szekrényt. Mások alkalmasak arra, hogy a padlóburkolatot a mesterséges kő padlóburkolatával lássák el. A kialakítás formájától és kialakításától függően a lapok hagyományos, átlós, moduláris módon, eltolással, halszálkás telepítéssel, eltolással vannak ragasztva.

alak

Ma a fehér lapka főként két fő formája van: téglalap és négyzet. Ebben az esetben a szögletes rombusz vizuálisan egyszerű. Ehhez átlósan ragasztják. Ritkábban a falak tervezéséhez hatszögletű, gyémánt alakú, ék alakú, háromszög alakú töredékeket használnak. A legnépszerűbb anyagtípus a tégla formája.

A téglák csempézése szépnek és modernnek tűnik a háttérben. Alkalmas különböző tervezési stílusok kialakítására. A padlóhoz használja a négyzet alakú opciókat. Néha (például, ha létre kell hoznia a szőnyeg illúzióját), ugyanolyan méretű mintákkal hígítjuk és határokkal egészül ki.

méretek

A fehér csempe mérete attól függ, hogy milyen típusú, bár a közelmúltban a védjegyek elkezdték maguknak a szabványoknak megszabni, a termékek burkolására.Korábban a falburkolatok hosszabbak és szélesebbek voltak a padlóburkolatokhoz képest (15 x 15, 20 x 20 cm). Az eladáskor különböző méretű termékek találhatók. A legszükségesebb fali dekoráció mérete a 10 x 10, 20 x 20, 20 x 25, 20 x 30, 25 x 25 cm.

A 25 x 33, 25 x 36 cm méretig nehezebb megtalálni a társakat. Ezért olyan kollekciók közül kell választani, amelyek több dimenziót tartalmaznak. A falak és a padló egyes méretei azonosak (30 x 60, 40 x 60 cm). A szakértők azonban nem javasolják az azonos méretű és alakú falak és padlófragmensek befejezését. Ez leegyszerűsíti a fürdőszoba belsejét.

Kombináció más színekkel

A falakon vagy a padlón lévő fehér lapok kombinálhatók a színpaletta különböző hangjaival. Ha a falakon egy fal burkolatát használják, a szakértők azt tanácsolják, hogy megkönnyítsék őket mintákkal. Például lehet, hogy a fürdőkijelző berendezés a falak egyikének támogatásával, a fülke mögött, a WC mögött található fal mellett, ha a fürdőszobát kombinálják. A fehér színű matt csempe jobban néz ki, mint a sima fényes.

A finom kombinációk fehér és gyöngy, ezüst, világos szürke kombinációi. A fém króm felületek támogatásával a fehér csempe szép lesz. Ahhoz azonban, hogy a fürdőszoba semleges belseje emocionális legyen, a padló számára jobb, ha a matt csempe textúrával és fa színárnyalattal kerül kiválasztásra. A padlón bézs-ezüst márványos foltok lesznek megfelelőek.

Gyönyörűen csempézett, klasszikus, arany és bronz árnyalatokkal. Ez a belső tér eleganciát szerez, még akkor is, ha a kivitelezés kicsi. A fehér és bézs, tej, tejszín, olajbogyó, kék árnyalatok kombinációja harmonikus. A zöld, őszibarack és a sárga a légkört különlegesvé teszik. Korall, türkiz, menta is fontos.

A fényes és erős színekkel rendelkező kombinációkat át kell gondolni. Fekete-fehér, vörös és fehér, fehér és kék fürdőszoba - komplex megoldások. Az energikus vörös nem teszi lehetővé a pihenést, a fekete nagy mennyiségben lenyűgöző légkört teremt. A kék hideg fúj. A meleg légkör hangolja meg az otthoni kényelmet. A vörös jobban helyettesíti a bort vagy a narancsot. A narancssárga-fehér fürdőszoba kényelmesebb.

Tervezési tippek

Nem mindenki harmonikusan hozzon létre egy fehér csempe belső fürdőszobát. Néha a tér végül túlterhelt lesz, rengeteg faragott elemekkel vagy mintákkal. Ebben az esetben még a színes vízvezeték és a bútorok sem mentik a helyzetet.

Ebben a helyzetben segítenünk kell a hibák lényegét megérteni, és a tervezés bonyolultságára összpontosítani.

 • Az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni a világítóberendezések típusát, azok díszítését, a lámpabúra díszítését és az űrlapot. Ez különösen fontos, ha van egy minta a lapon.
 • Figyelembe kell venni a tartozékokat. Néha megváltoztatják a belső felfogást.
 • A burkolatok felületeinek fehér alapon nem szabad túlterhelni a felszíni díszítést virágokkal. A fürdőszobában csak egy hangsúly.
 • A mozaik mozaikokkal kombinálva a lehető legpontosabban fel kell vennie az árnyék tisztaságát. Ellenkező esetben a burkolat integritása nem fog működni.
 • Nem célszerű fekete, szürke vagy más színű habarcsot használni a fehér lapokhoz. Ha azonban a bevonat színes mintával rendelkezik, lehetséges.
 • A sötét tónusok kis mennyiségben a fehér lapokat kifejezik. Jobb képként alkalmazza őket. A nagy területek kitöltése elvont a fehértől.
 • A kocka méretét a fürdőszobában megadott mérőnek megfelelően választjuk ki. Minél kisebb, annál egyszerűbb és kevésbé díszített. A nagy töredékek vizuálisan elrejtik az értékes centimétereket.
 • Jól néz ki a fal és a fürdőszoba képernyőjén lévő csempe használatával. Az egyik fajta falai elveszítik kifejeződésüket. Az anyag két különböző változatát formában és mintában lehet használni.

A világítóberendezésekkel kapcsolatban ki kell választania egy lapkát, hogy azok kombinálódjanak velük. Ezek lehetnek süllyesztett spotlámpák vagy falfelületek, opciók reflektorokkal, és még a szalag mögött rejtett szalag is. Ahhoz, hogy egy adott stílus kiválasztásakor harmóniát érjünk el, figyelni tudunk a képre. Például a csempe díszítése egy szokatlan váza, amely hasonló nyomtatási, szappan és mennyezeti díszítéssel rendelkezik.

Érdekes példák

Inspiráljon a fotógalériák példáiból. Bemutatják a fehér csempe használatának lehetőségét.

 • A semleges csempézett mozaik csempe enyhíti a fürdőszobai felületek unalmát.
 • A fehér és fekete csempe használata, a monokromatikus fragmentumok kombinációja és csipke mintával meghal.
 • Stílusos megoldás egy keskeny fürdőszoba számára. A tükör alatt egy szürke-bézs kötényt és egy világos padlót kombinálnak tégla csempe.
 • Fehér csempe és csokoládé kombinációja. Létrehozott effektpanelek. A padlóburkolat felhívja a tervezés rövidségét.
 • Fehér csempe bézs foltokkal és márványmintázattal, csipke díszítéssel. A belső tér sötét vonásainak támogatásával kifejezőnek tűnik.
 • A zöld és fás kontrasztú fehér márványozott kombinációja szép és friss.
 • A csendes kék harmonikus használata. A 3D kép miatt a fülkék hatását továbbították. Egy praktikus megoldás a padlóhoz.

Vélemények

A fehér csempe nagyon népszerű, és lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában különleges legyen. Ezt a vásárlói vélemények bizonyítják. A fórumokon maradt megjegyzések kiváló dekorációs lehetőségeiről, a fürdőszobai belsejét könnyebbé, frissebbé és luxusabbá teszik. A fehér csempe egyedülálló - a vélemények szerint - a stílus bármely irányába illeszkedik. Nem számít, klasszikus, modern, vintage vagy etnikai irányt választott. Más textúrát mutathat, beleértve az öregedés hatására festett fát is, márványt és téglát.

8 fénykép

Hogyan helyezzük el a csempe a fürdőszobában, megtanulod a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba