Bézs csempe a fürdőszobában: örök klasszikusok a belsőépítészetben

 Bézs csempe a fürdőszobában: örök klasszikusok a belsőépítészetben

A kerámia cserép a legkedveltebb anyag a fürdőszobák befejezéséhez. A csempe színeinek és témáinak sokfélesége közül a bézs kollekciók különösen népszerűek. Ez a szín hozza létre a szobában a szükséges kényelmet és ideális a legtöbb stílushoz.

Színhatás

Mielőtt figyelembe vesszük a bézs csempe szerepét a fürdőszobában, meg kell mondani néhány szót a színről és annak pszichológiai hatásáról. A bézs árnyalatai a béke és a nyugalom dallamába kerülnek. Ez kapcsolódik az otthoni kényelem és a melegség. Ezt a befejezést gyakran érzéki és romantikus emberek választják.

Tervezési szempontból a szín a teret vizuálisan bővíti, és a helyiséget megvilágítja. A palettával való sikeres kombináció miatt a hangot klasszikusnak nevezik. A bézs színekkel díszített dizájn segít a pihenésben és a kikapcsolódásban egy kemény munkanap után. Ez a hatás egy fürdőszobaburkolatot eredményez. A szín elsődleges vagy másodlagos lehet. A szezonról szezonig továbbra is releváns és divatos marad.

előnyök

A bézs színű fürdőszobai csempe bizonyos előnyökkel rendelkezik, amit ismernie kell. A díszítéssel és javítással foglalkozó szakembereknek számos jelentős előnye van.

Vizuális hatás

Általában a fürdőszoba nagymértékben korlátozott. Szükség van arra, hogy tágasabb és nagyobb legyen. Ha a fehér lapka nem illik, válassza a bézs opciókat. A világos színek a légkör könnyűségét és frissességét adják.

Kombinációja

A szín klasszikus és sokoldalú a más árnyalatokkal való kedvező és harmonikus kombináció miatt. Az élénk színek és a semleges paletta tökéletesen kiegészíti a domináns bézs színt.

gyakorlatiasság

A bézs csempék gondozása a textúrától függetlenül (matt vagy fényes). A háztartási vegyszerek használata nélkül történő időszakos nedves tisztítás elegendő lesz.

hiányosságokat

A klasszikus színezésű anyagnak hátrányai vannak. Bézs színű bélyegző. Látható foltok, jelek, foltok és egyéb szennyeződések lesznek (különösen fényes felületen). A befejező anyag szépségének fenntartásához rendszeresen tisztítsa meg. A színes túltelítettség monoton és unalmas lehet.

A használat jellemzői

Vannak szabályok a bézs csempék megfelelő használatára. Csempékkel történő munkavégzésnél elengedhetetlen a fugázás. A megfelelő szín kiválasztása fontos szempont a stílusos és tiszta kialakítás szempontjából. Javasoljuk, hogy dobja ki a standard fehér oldatot, különben külön hangsúlyt fektet a befejezésre. Ideális - "elefántcsont" vagy krém. Próbáljon meg olyan színt választani, amely a lehető legközelebb van a befejező anyaghoz.

Sötét habarcs is megfelelő. A leggyakoribb színek: gazdag bézs, barna, sötétbarna. A könnyű habarcs gyorsan szennyeződik. Fehér kompozíció - a legvalószínűbb megoldás. A varratok tökéletes állapotának fenntartásához sok időt és erőfeszítést kell költeni.

A klasszikus és modern díszítésekben fényes csempe használható. A sima textúra a frissességet és a hidegséget is felidézi.Ha ellentétes hatásra van szüksége, hogy hozzon létre egy meleg és hangulatos légkört, válasszon egy durva felületű matt anyagot. A textúrák kombinációja megengedett.

Ha a szoba sarkait simítani szeretné, a dekorátorok különböző árnyalatokban javasolják a csempe használatát. Ennek a technikának a megfelelő használata lehetővé teszi, hogy vizuálisan megváltoztassák a szoba átalakítását. A gradiens zökkenőmentes átmenet a ritmust és az expresszivitást díszíti. Az arany és ezüst ékezetek tökéletesen harmonizálnak a bézs színnel és árnyalataival. A belső teret vonzóbbá és érdekesebbé teszik. Ennek köszönhetően a bézs ideális a klasszikus stílusokhoz.

Mozaik kiválasztásakor használjon különböző tónusú paneleket. Az anyag kaotikus elrendezése adja a dekor finomságát. Ez a fajta csempe stílusos kiegészítőként vagy alapként működhet. A ragasztó nehezebb lesz, de a hatás egyedülálló lesz.

kompatibilitás

A bézs szín sok hanggal és színnel kombinálva jól néz ki. A szakértők három legszínvonalasabb színt azonosítanak, amellyel a bézs csempe, a fürdőszoba díszítése ajánlott.

barna

A tandem bézs és barna csempe a legnépszerűbb és sokoldalú. A színek tökéletesen aláhúzzák és kiegészítik egymást. A hőmérséklet és a pszichológiai hatások hasonlóak. A fenti két árnyalatú lapok harmóniája mindenki számára előnyös, ami divatos marad a szezonról évszakra.

fekete

A szigorú fekete és puha bézs kombinációja kifejezett kontrasztot teremt. A duó a klasszikus és a modern trendekhez igazodik. Általában a bézs színű szín a legfőbb, a fekete pedig kiegészítő elemek és ékezetek.

szürke

Békés és kényelmes légkör kialakítása a fürdőszobában, szürke és bézs tónusú lapokkal. Az elsődleges szín bármelyik opciót felveheti.

Élénk színek

Gazdag árnyalatokkal bézs fürdőszobás csempe is sikeresen összeállítható. A fényes elemek csak a színt hangsúlyozzák, teljesen feltárják és a jobbra alakulnak. Tekintsük a színek harmóniájának legkedveltebb lehetőségeit.

  • Green. A bézs és a zöld kombinációt gyakran használják ökológiai irányokhoz, amelyek természetes természetet és természetességet okoznak. A színek tökéletesen kiegészítik egymást. Az optimális kombináció: világos bézs és sötét (telített) zöld. Ez lehet egy csempe mintával vagy két különböző színű csempe kombinációjával.
  • Sárga. A világos és világos színek reggel felemelik a szellemeket, és gyümölcsei napra helyezik. A sárga fényereje eltérő lehet. A leggyakrabban telített tónust puha árnyalattal kombinálják.
  • Orange. Ez a szín a legmelegebb. A narancssárga ékezetek dinamikát és erőt hoznak a belső térbe. Ez a duett nagyszerű a modern dekorációs stílusokhoz.

Dekorációs lehetőségek

Ez a bézs csempe ideális a fürdőszoba díszítésére, amit azonosítottunk. Hosszú időtartam alatt a befejező anyag ebben a tartományban a legeredményesebb csempefektetési technikákat állították össze.

sakk

A lapok egymásra rakása az időtlen klasszikusok. Ugyanolyan színű csempe kerül felhasználásra, de eltérő telítettséggel. Használhat két harmonikus színt is. Ezt a tojáskötési elvet hosszú ideig használják, továbbra is releváns.

Könnyű és nem

A második népszerű és stílusos lehetőség a világos és sötét lapok kombinációja. A recepció bármilyen fürdőszobán alapulhat, méretétől függetlenül. Sötét bézs csempe teszi ki az alját, a könnyű csempék a falak tetejét díszítik. Egy kis helyiségben történő javításnál ajánlatos több anyagot használni élénk színekben. Ha a méretek megengedik, a falat két árnyalatban is el lehet választani.

Nemek és elemek

Módszer barna csempe használatával. A padlón csempe elterjedt színű.A fal bézs csempe és barna mintázattal van díszítve. A matt csempe fényes elemekkel eredeti. Tekintettel a gazdag változatosságra, könnyű választani az ideális gyűjteményt, figyelembe véve a stílus és az anyagi lehetőségeket.

méretek

A 20x30-as csempe szabványosnak tekinthető, azonban a modern befejező anyagok piacán számos más formátum is megtalálható. Például népszerű a 20x20, 15x15, 10x10, 25x25 cm-es csempe, egy kis és nagy csempe elrendezése eredeti és dinamikus. Sok lapka gyártója megkönnyítette az ügyfelek számára, hogy többféle méretű, csempe, dekoratív panelek, határok és egyéb tárgyak kész gyűjteményeit gyűjtsék össze.

következtetés

A bézs színű csempe praktikus, stílusos és divatos megoldás. Függetlenül attól, hogy milyen változások történtek az ilyen dekorációkban, mindig elfogadható lesz. A szín sajátosságai miatt ideális a díszítéshez. A megfelelő adagolású szín és a jól megválasztott hangminta minden nap Önnek fog működni.

példák

A bézs csempe használatának bemutatása érdekében fejezzük be a cikket fotókkal.

  • Lakonikus, praktikus és elegáns dekoráció. A bézs csempe fal- és mennyezeti burkolatokhoz használható. A sötétbarna csempe dekoratív akcentusként használható. A vonal felosztja a helyiséget vízszintes síkban.
  • Könnyű monofonikus csempe segítségével könnyű és tágas belső teret lehetett létrehozni. Ideális kis helyiségekben.
  • Bézs és világos szürke színek harmonikus és gyengéd fúziója. A dekoratív díszítőpanel barna színű.
  • Bézs és tejtermékek befejezése. A vékony barna szegély és dekoratív betétek zöldség témákkal sikeresen kombinálódnak, ami teljes összetételt eredményez.
  • Bézs csempe szabálytalan alakú, fényes, fényes mintával. Ez a befejezés kiegészíti a kifinomult klasszikus stílust, amely elegáns és elegáns.
  • A bézs csempe friss és hatékony kombinációja zöld elemekkel pálmalevél formájában. Kis mozaikot használt, gazdag barna színben.

A következő videóban láthatjuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő kerámialapot a fürdőszobában.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba