Csempe mintával: szép megoldások a belső térben

Ma sokféle csempe van, rajzokkal díszítve: egyszerű lehetőségek állnak rendelkezésre, kifinomult és még egyedi, egyedi gyártmányú termékek. A döntés meghozatala nagyon nehéz pontosan azért, mert a minőség és a stilisztikai kidolgozás mindenütt nagyon magas. Csak a helyiségek sajátosságaira és a burkolólapok különleges megjelenésére összpontosít. Akkor nem fog hibázni, amikor kiválasztja őket.

Jellemzők

Leggyakrabban a kerámia burkolólapok díszítik a fürdőszobákat, és ott mindig meg kell keresni a külső eredetiség és a stílus kanonjai közötti egyensúlyt, a belső térben lévő megoldás megfelelőségét. A mesterséges megvilágítás (természetesen jól választott) segítségével a mintával rendelkező csempe enyhén más árnyalatot kap, mint az állványon vagy az utcán. Ezt mindig és az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni, és amikor maga a fürdőszobát tervezi. A függőleges dísz felemeli a szobát, és vizuálisan tágasabbá teszi, mint amilyen valójában.

Mint minden más befejező anyag esetében, kerülje a sötét színek túlzott használatát. Csak súlyosbítják a nem elegendő hely problémáját, de a világos színek segítik a külső teret. A bruttó hiba a nagy, világos mintázatú kerámialapok megválasztása, kivéve ritka esetekben. Ahhoz, hogy egy tipikus lakásban használhassa, ahol még ezen a helyen is nagyon kicsinek tűnik, azt jelenti, hogy saját érdekeit megverjük.

Ne feledje, hogy a fényes felületek az elektromos fényben elkezdnek tükröződni, nagyon fárasztó szemeket, és még kárt okozhatnak.

Modellek és színek

De ha a „fedélzeten” őszintén elhagyja a gyenge opciókat, mi marad? Nem annyira vonzó dizájntermékek: a klasszikus kialakítás, amelyben a fal felső része könnyebb, mint az alsó (speciális szegélyelemekkel vagy anélkül), minden külső környezetben jól néz ki. Ha egy esélyt szeretne, és megpróbál egy bátrabb tervezést, akkor a szoba egyes részeihez monokróm lapokat választhat, míg másokban vonzó díszítéssel díszítő anyagokat.

A keleti mintázattal ellátott lapok világosak és kifejezőek, egzotikusak, és természetesen nem tekinthetők valamiféle mintás mozdulatnak. A fal- és padlóburkolatokat a legszaftosabb és fülbemászó kulcsokon kell megtervezni, majd a kompozíciót sokkal jobban érzékelik.

Az országstílus a különböző témák rajongóinak felel meg:

 • Rét- és mezei fűszernövények és virágok.
 • Búza mezők.
 • Óceán terek.

De melyik faj közül a legjobbnak tartod, legyen a pasztell tompa szín, a maximális szelíd és lágy hangok. A fürdőszobában lévő országnak pozitívan kell nyugodnia és dallamoznia.

A lapka „nem hasonlít önmagára”, vagyis más anyagok megjelenésének utánzása. A fa és a szalag laminátum, természetes bőr és kő, arany felület reprodukálható.

Használja a belső teret

Ha nem csak a kedvenc geometriai mintáját használja, Gondosan mérlegelje azt a konkrét célt, amelyre a csempe kerül felhasználásra:

 • A vízszintes minták meghosszabbítják a falat, míg a fő geometriai alakzatok közül választhat - rombusz, ovális, háromszög. Ezek alternatívája a háromdimenziós kompozíciók és összetett díszek, amelyek ugyanazt a szerepet tölthetik be.A mennyezet vizuális emelkedésének egyszerű, függőleges mintája helyett jól működőképesek a diszkrét és élénk színekkel festett, szakaszos csempe, amelyek a dísz egymással ellentétes színeit használják.
 • Ha a helyiség keskeny és hosszú, a szoba végén elhelyezett sötét tónusok a vizuálisan csökkenti a folyosó méretét, és közelebb hozzák a falat a megfigyelőhöz, lehetővé teszi, hogy ne érezze magát négyzetnek, hanem négyzetnek.

Fontos: adjunk hozzá egy kis vízszintes mintát, majd a fal megnyúlása még erősebb lesz.

 • A fehér és a fekete, a sötétkék és az arany, a homokos és a barna színek kombinációja segít a fűszer és az intrika felvételében a szobába, és ha kívánja, bármilyen világos és sötét szín kombinálható. Amikor egy ilyen mozdulatot használnak a kis helyiségekben, a díszet kisebbre és kevésbé világosra kell tenni, különben szoros érzés és helyhiány lesz.
 • A virágos nyomatokkal ellátott csempe a klasszikus "férfi" belső térben is indokolt alkalmazás. Természetesen nem a banális romantikus százszorszépekről van szó, de nélkülük sok vonzó megoldás van. Tehát egy kis területen érdemes egy kis nyomtatást, a lehető legkönnyebb végrehajtani. Válasszon erős vagy kifejezett hangsúlyt a szoba egy bizonyos részén, vagy egy pontterületen a teljes dekorációban. E szabály megsértése rossz ízléshez és természetellenes tervezéshez vezet.
 • A virágos paneleket erős akcentus mozgásként kell használni. A kompozíció részleteit az egyes lapok foglalják el, és amikor összejönnek, az egész képet kapjuk. A tervezőktől és más árnyalatoktól függően az egyik elemben lévő lapok száma általában 2-10 darab. A frisise formátum két, három vagy négy lapot tartalmaz a főképpel, függőlegesen elhelyezve a kívánt magasság eléréséhez. Háromdimenziós blokkok virág jelenetekkel nagyon vonzóak és reálisak, lehetővé teszik, hogy egyedülálló megjelenést nyújtson a szobában.

Kültéri lehetőségek

A mintázott fajta különböző okokból kerül kiválasztásra. A kép rajzolása a padlón kevésbé észrevehető, mint az egységes háttér. Emellett sok embert vonz a lehetőség, hogy a belső teret élénkebbé és még egyediabbá tegye.

A padlón lévő panel négy lapból állhat, amelyeken négyzet alakú vagy kerek mintázat van kialakítva. A patchwork stílusában kifejezetten a személyes preferenciáink szerint létrehozott díszek ugyanolyan jónak tűnhetnek. Alacsony kulcsú absztrakt rajz - mindenféle fürtök és fordulatok, virágminták a legjobban hasonlóak a falak hasonló motívumaihoz.

Ha a padló ismétlődő elemekből áll, ha egy sor átlós csíkot használnak, akkor egy igazán eredeti kombinációt hozhat létre a stílus opciókkal - halszálkás vagy cikcakk.

A dombormintázat jelenléte lehetővé teszi, hogy elkerüljék az elzáródást és az agresszivitást, továbbá a padlófelület kevésbé lesz csúszás.

Fényképészeti technika

Ha a legegyszerűbb kék csempe, még finom rajzokkal is, már nem kielégíti Önt, vagy úgy tűnik, hogy nem eléggé szerves, meg kell nézni a lehetőségeket fotónyomtatással. Fontos, hogy kiválasszuk a kép rajzolásának megfelelő módját: a versenyen kívül hosszú időn át rajzoló képek lesznek pörköléssel és matricákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy a képet fél évszázadig tartsa.

Sem a szublimáció, sem az UV nyomtatás még nem érheti el a szükséges stabilitást. mechanikai terhelések és különböző anyagok hatására. Ha a választás a kemence égetésének kedvez, a kiindulási anyagként kezdetben egy olyan csempe, amelyen nincs rajta rajz.

Ne feledje, hogy senki sem fogja alkalmazni tetszőleges telek, néhány vállalat általában olyan gyűjteményekre korlátozódik, amelyeket már régóta próbáltak ki.

Ha a kép túl nagynak tűnik, a technológia lehetővé teszi, hogy egy képet egy pár lapra és még többre oszthasson. Bizonyos esetekben két vagy három vizsgálati mintát is el lehet végezni, amely szerint a legjobb szín kiválasztása. A tüzelés 9–13 ezer rubelt fizet. a lefedettség minden négyzetére vonatkozóan, attól függően, hogy mekkora a tétel mennyisége.

A szublimációs technika megköveteli, hogy 1,5-3 ezer rubelt fizessenek ugyanarra a területre, de figyelembe kell venni a beszerzési költségeket, valamint az egyszeri megrendelés kifizetésének növelését. Az ultraibolya nyomtatás lehetővé teszi, hogy csak 1000 rubelt kapjon a kívánt képet, de az alkalmazott kép ellenállása túl alacsony, nem haladja meg a hat hónapot, még a technológia legszigorúbb betartása mellett is.

Hasznos ajánlások:

 • Habár a panelek nagy sikert arattak, a hibák elkerülése érdekében tudni kell a lehetőség jellemzőiről. Az egyszerű grafikus képek mellett a modern technikák lehetővé teszik a nagy méretű fotó kollázsok kialakítását. Javasoljuk, hogy minden szobában egy csempe kerüljön felhasználásra, legfeljebb egy gyűjteményből, így a megjelenés nem következik be.
 • Csempe segítségével egyedi elemeket készíthet, és azokat a szemantikus akcentusokat, amelyeket szükségesnek tart egy adott esetben. Ez a kialakítás ajánlott a fürdőkádak számára, és a szerves kombináció olyan nagy, hogy nem is kereshet más módot a tér díszítésére.
 • A szegélyek vagy a kis méretű téglalapok úgy vannak kialakítva, hogy új motívumokat adjanak a díszítéshez vagy a megosztottsághoz, hogy a meglévő parcellák kevésbé fogékonyak legyenek. A legvonzóbb a határ, melyet arany, ezüst vagy bronzszalag határol. Bizonyos esetekben a drága gyűjtemények még ékszerkristályokat is tartalmazhatnak. Lehetőségek vannak a mennyezet alá tartozó járdaszegélyek lerakására, mint például egy lábazat, amelyből keretet képezhet. Csak ilyen lépések segítenek lenyűgöző kép létrehozásában.
 • Ha azt szeretné, hogy a kerámia cserép valóban eredeti legyen, és megfeleljen a legújabb tervezési trendeknek, vegye figyelembe azokat a gyűjteményeket, amelyek blokk-háromszögekkel rendelkeznek. Hatszögletű csempe, homokóra, nyolcszög és így tovább egyre divatosabbá válik. A minta háromszög alakú változata ajánlott a high-tech vagy a minimalista környezetben történő felhasználásra, az ilyen díszítés szintén jól néz ki az eredeti tervezői bútorok és a design elemek hátterében.

Végül a trópusi ízű képek jól illeszkednek az ázsiai belső térbe; Kiválaszthatja az egzotikus állatok és a képzeletbeli növények kialakítását.

A kerámialapok kiválasztásával kapcsolatban lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba