Hogyan ragasztó a csempe a fürdőszobában, ha leesik?

 Hogyan ragasztó a csempe a fürdőszobában, ha leesik?

Gyakorlatilag minden házban a fürdőszobát kerámialapok díszítik a falakon és a padlólapok. Néha természetesen lehetőség van a gitt festésére és linóleumra is, de ezek rendkívül praktikus lehetőségek, és minden tulajdonos a lehető leghamarabb megpróbálja megjavítani, és cserélni mindent, ami lehetséges egy lapkával. De néha a lapka leesik, és a szoba elveszti a megjelenését. De nincs semmi javítható, van egy kiutat, meg fogják beszélni a cikkben.

A csempék eltávolításának okai

A hiba megállapítása előtt meg kell érteni a hiba okát és jellegét. Feltételesen három kategóriába osztható: rossz javítás, rossz minőségű anyagok, élettartam.

A rossz minőségű vagy a tisztességtelen munka elvégzésével a csempefektetési technológia megsértését értjük. Például a mester nem a fésűre ragasztotta a lapokat, hanem a pontokra is, a szükségesnél kisebb mennyiségben. Az egyenletesen elosztott pontokkal gyakorlatilag semmi sem lesz, de néha a mesterek pénzt követnek, mindent gyorsan és elkötelezettség nélkül. 2 - 3 pontra ragasztott csempe egy idő után leesik, különösen akkor, ha mechanikai hatása van. Egy ilyen hiba könnyen kiszámítható a megérintésével, a hangban nem lehet üres.

Ha a lapka leesik, és látható, hogy a fésűre ragasztott (egyszintű szilárd ragasztó alatta), és a ragasztó a csempe marad, valószínűleg ez annak a ténynek köszönhető, hogy a mester nem tapasztalt, a tapasztaltak nem teszik lehetővé a gyermek hibáit, megragadják a lapkát a vakolat anyagán (gitt). Gitt és ragasztó: a csempézett, ami a gipszkarton, egyáltalán nincs tengelykapcsolója, a kérdés: leesik vagy nem, nem éri meg. Fall off, a kérdés az, hogy milyen gyorsan. Ennek a hiányosságnak a kiküszöbölése érdekében sajnos el kell távolítania a terméket, amíg a fal alatta vagy a gitt eltűnik.

A statisztikák alapján a csempe teljes falát el kell távolítani elvileg, és tisztítani kell a gipszanyagból, majd a technológia betartásával újra ragasztani.

A nem szabványos anyagokat általában csempe ragasztónak nevezik, amelynek lejárati ideje lejárt, helytelen tárolási feltételek mellett, vagy az alkatrészek hibás arányával. Az ilyen ragasztó sokkal kevesebb ideig fog tartani, ha egyáltalán. Egy ilyen hiba kiküszöbölhető a teljes fal eltávolításával és a problémás anyag kiküszöbölésével.

Emellett néha előfordul, hogy maga a lapka különböző okok miatt nem sikerül. Sok ember teszi a helyet a kandalló, a kazán vagy más fűtési rendszerek közelében a szokásos csempe és a hőálló csempe ragasztó magas hőmérséklete mellett. A ragasztó képes ellenállni a hőmérsékletnek, de a lapka elkezd repedni, így amikor megvásárolja, figyeljen erre a tényre.

Szerviz élettartama Nem titok, hogy minden anyagnak saját élete van, majd a hibák kockázata többször is nő.

Csak egy megoldás van - a frissítés az anyag és a cserép javításával és cseréjével, a felület előzetes tisztításával.

A csempézett munkák előkészítése

A csempe a fürdőszobában történő szétszerelése után, a padlóval együtt ajánlott, hogy a falakat átfedő padlót vízállóvá tegye, 20 és 30 cm közötti átfedésbe kerüljön, majd a falfelületet, ahol nincs vízszigetelés, mély behatolású alapozóval kell behatolni.Ezután ellenőrizni kell a padlószintet, meg kell határozni a lejtőt, ha van-e lefolyó, és szükség esetén a sík megfigyelése közben a kívánt szintre kell emelni a padlót. Ugyanez vonatkozik a falakra, csak akkor, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a nagy (több mint 2 cm-es) területeket csempék ragasztják.

Ezután meg kell vizsgálni az anyagokat, eltarthatósági idejüket és mennyiségüket, hogy a munkát azonnal el lehessen érni, és az anyaghiány miatt ne szétszóródjon.

A fából készült házak és szerkezetek esetében a csempe elasztikus ragasztó vagy folyékony körmök speciális összetételére kerül.

A szükséges eszközök és anyagok kiválasztása.

A csempe megmunkálásához nincs szükség annyi eszközre, mint amilyennek látszik:

 • fogazott simító, sapka (10 cm) és normál (25 cm);
 • kalapács gumi feltöltéssel (kalapács);
 • gőz vödrök (habarcs és víz);
 • rongy,
 • ecset;
 • keresztek és más rögzítőanyagok;
 • fúga.

Ami az új csempe megvásárlását illeti, mindez a költségvetés, az előző csempe vágyának és biztonságának függvénye, amely a ragasztóról tisztítható. Mindenesetre a régi csempe zsetonokkal és repedésekkel rendelkezik a vízesésekből vagy a fizikai hatásokból, ezért ki kell cserélni. A csempézett falazat helyreállítása ugyanúgy történik, ami ugyanaz a régi csempe esetében (feltéve, hogy megtisztították) és az új lapkát.

A második, ami az anyagok beszerzéséhez kötelező, ragasztóanyag.

A felülethez való tapadás a típusától is függ, különböző típusú ragasztókomponensek vannak különböző típusú felületi anyagokhoz.

 • Tömeges anyagok. Vagy a szokásos csempe ragasztó. Az egyik legkedveltebb anyag az ilyen típusú munkákhoz. Számos fajtája különbözik a kompozíciótól, befolyásolják a rögzítést és a beállítási sebességet, a fagyállóságot.
 • Folyékony szegek. Rugalmas, könnyen használható, gyors opció. De ez a fajta anyag lehet ragasztott egyetlen leesett csempe ragasztása, de nem védi a felületet védőréteggel.
 • Mastic. Gyakorlatilag nem használják a közművekben. Nagyon ellenállnak a kompressziónak és a deformációnak. A bányászatban és iparágakban instabil szeizmikus körülmények között használják.
 • Cement habarcs. Nagyon nagy szilárdság, alacsony rugalmasság. Főleg kültéri munkákban, padlóburkolatokban használják.

Helyreállítás és javítás

Kezdjük a készítménnyel, amely magában foglalja: a felület tisztítását régi anyagból, cserépből, szigetelésből. A spatulával ellátott spatulát vagy perforátort a régi ragasztó vagy más anyagok felületén tisztítjuk, majd megismételjük a spatulát, maximálisan tisztítjuk a felületet. Abban az esetben, ha még mindig vannak kavicsok vagy a régi ragasztókészítmény egy része, némelyik azt javasolja, hogy meleg vízben áztassuk, de a leghatékonyabb módszer még mindig kalapács és az anyag gondos visszahelyezése.

Az is előfordul, hogy a ragasztó vagy a szerelők által használt összetétel nem szabványos, és normális, ha kalapáccsal vagy perforálóval nem távolítják el. Pontosabban, ezek a területek elég sok időt tölthetnek. Racionálisabb lenne, ha turbinát használnának egy speciális lemezzel, bár rendszeres betonlemez lesz. De óvatosan kell használni, hogy ne sértse a felesleges elemeket, például a vezetékeket, a csöveket, vagy véletlenül levágja a partíciót.

Szintén eltávolították szinte minden típusú ragasztóanyagot, kivéve a speciális ragasztót. Például volt egy eset, amikor szovjet időkben a csempe ragasztásra került a helikopter pengékhez. Természetesen kiderült, hogy csak savak segítségével lebontották, de a valószínűsége, hogy az ilyen anyagba esik, gyakorlatilag elhanyagolható.

Tisztítás után a sík felületre a ragasztó, át kell mennie a csiszolópapír, miután megtisztította a kis elemeket. Amint ezek a szakaszok befejeződtek, folytassa a feltöltéssel. Javasoljuk, hogy egy mély behatolású alapozót használjon a felülethez való tapadás javítására és védőfólia létrehozására.Összetétel, amely 24 órán át hagyja elhagyását, majd folytathatja a telepítést.

A régi csempe tisztítása a fürdőszobában a kompozícióból szépen, spatulával vagy turbinnal történik, a fő dolog nem az, hogy zavarja a csempe különleges megkönnyebbülését, és nem közvetlenül megsemmisíti magát. Csiszolódik a csiszolópapír maradványaiból, de egy speciális fúvókát is használhat a DSM-en (védőszemüveget kell viselni, amikor ezen a technológián dolgozik).

Ha a csempe ismét elment, jobb, ha kapcsolatba lép a mesterrel.

Fázisú telepítés:

 • Győződjön meg róla, hogy az alapozó megragad, készítse el a ragasztóhabarcsot, csempe.
 • A fogazott simítóval vigye fel az oldatot a lapkára, alkalmazza a fésű alatt. A réteg vastagsága 3-4 mm legyen.
 • Elosztjuk az első sort egy körben (a legalacsonyabb sorban) a szint alatt és a sík alatt. A padlóburkolatoknak ezen a ponton már készen kell állniuk, hiszen az onnan vett szintről.
 • A csempék között kereszteket helyezünk, mindegyik résbe két darabot, az egyiknek a tetejéhez közelebb kell lennie, a második pedig a padlóhoz.
 • Egy napra hagyjuk a beállítást. Szükséges, hogy a csempe ne lebegjen és megtartja síkját és szintjét.
 • Az idő letelte után (24 óra) folytatjuk a fennmaradó rétegek lerakását, de a magasabb minőség érdekében nem ajánlott egyszerre több mint 5 sor elhelyezése, mivel fennáll annak a veszélye, hogy a sor úszik. Ezúttal keresztezi a kereszteződéseket.
 • Amikor az összes anyag lefektetett, vegye ki a kereszteket, és folytassa a varratok lezárását. Ehhez szükségünk van egy fugára, egy műanyag spatulára és nedves ruhára. A fuga egy csempe maradványaiból ez a rongy segítségével megszabadulunk a rajz után.

Ha mindent a technológia betartásával és kiváló minőségű anyagokkal végeznek, a csempe még hosszabb ideig tart, mint az anyagok tárolási ideje.

Hogyan lehet részleges helyreállítást végrehajtani?

Az elv gyakorlatilag nem különbözik a hagyományos fektetésektől, de csak azzal a várakozással, hogy a szomszédos lapkát is ellenőrizni kell, és ha vannak hibák, akkor azokat le kell bontani. A csempe burkolásához szükséges helyet előkészítve óvatosabbnak kell lennie, hogy ne károsítsa a szomszédos lapokat. A Fugu pontosan választja ki a rendelkezésre álló színt, hogy ne hozzon létre vizuális kényelmetlenséget és elkerülje a szükségtelen kérdéseket a javítással kapcsolatban. A régi csempe illesztéseit egy új maszkolószalaggal ragaszthatja az összekötés előtt. A csempe fektetésének elve nagyon hasonló, és itt semmi bonyolult.

Hogyan helyezzük el a lapkát, láthatjuk a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba