Tégla tégla csempe: jellemzők és alkalmazási kör

A falak az irodában vagy a lakás belsejében, téglával készültek, nagyon népszerűek. Ebben a stílusban díszítheti őket a szoba befejezésének szakaszában, függetlenül attól, hogy mely anyagot eredetileg az alapítvány építette. A munkát a tégla alatti klinker csempe segítségével lehet elvégezni, amelyet belsőépítészeti célra használnak, és nem csak a homlokzatokhoz. Az anyagnak sok előnye van, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

Anyagi jellemzők

Ez a befejező anyag több pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ez más:

 • szilárdság;
 • fagyállóság;
 • alacsony vízabszorpciós együttható;
 • kopásállóság.

A népszerűséghez hozzáteszi, hogy a régi tégla fehér saroktégla csempe környezetbarát anyagokhoz tartozik, és felhasználható a belsőépítészethez. Természetes alapanyagokból készül, ami agyagpala. Jellemzői szerint hasonló a hagyományos homlokzati téglához, de javított tulajdonságokkal rendelkezik, mivel a gyártás után magas hőmérsékletek hatására égnek.

Ennek eredményeképpen az ilyen termék nem fél a sokkoktól és egyéb mechanikai hatásoktól, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen belső vagy külső bázissal befejezze őket, függetlenül attól, hogy milyen méretű. A klinker cserép ellenálló az ultraibolya ellen, és nem halványul a napban, és nem befolyásolja az éghajlati viszonyok és egyéb tényezők, nem melegszik fel, és nem bocsát ki emberre káros anyagokat vagy a levegő természetét.

Ennek az anyagnak a sűrű szerkezete miatt nem szívja fel a vizet, nem tűnik penésznek vagy gombának, ami fontos a magas páratartalmú helyiségek díszítésekor.

Ha por vagy szennyeződés lép fel a csempe felületén, akkor a szokásos vízzel könnyen lemosható.

A szakértők szerint, akik sok éve dolgoznak ezzel az anyaggal, szinte nincsenek hibái, kivéve a csempe magas költségeit. Ez a hátrány azonban jelentéktelennek tekinthető, mivel a klinker évekig állhat, és nem igényel javítást, és maga az anyag is megőrzi jellemzőit az egész életciklus során, ami 15 éves vagy annál idősebb lehet.

választék

Klinker a piacon egy nagy választékban. Az arclappal különböző árnyalatokkal rendelkezhet - barnatől fehérig. A csempe piros színe a legjobban illeszkedik a lakberendezéshez, ha a falat természetes tégla után kell utánozni. A lapok a következő formában készülnek:

 • négyzet alakú;
 • hatszög;
 • téglalap.

Ez a bevonat textúrájában különbözik, ezért lehet:

 • sima;
 • durva;
 • üvegezett.

Különlegessége, hogy ma a klinkerlapok különálló elemekként készülnek a sarkok befejezéséhez - ez viszont lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa és egyszerűsítse a fektetést ezeken a helyeken, valamint vonzóbb megjelenését hozza létre a kész felületen. Ezzel az anyaggal helyettesítheti a fali dekoráció szokásos téglával olyan helyeken, ahol ez technikailag lehetetlen.

kérelem

A falburkolatok vastagsága lehetővé teszi, hogy különböző felületeken, így fából és gipszkartonon is használható legyen. A telepítés megkezdése előtt javasoljuk, hogy a bázist csavarok formájában rögzítse, és csavarokkal rögzítse a falra, további munkákra nincs szükség.

Annak érdekében, hogy a burkolatot jobban rögzítsük a felszínen, belsejében speciális hornyok készülnek, amelyek cementtel vannak megtöltve és biztonságosan rögzítik a terméket a falra.A készülék segítségével könnyedén megteheti a belső teret más stílusban, frissítheti, melegítheti a szobát, és esztétikai díszítésként is használhatja.

Ez az anyag nem igényel gyakori javításokat és speciális karbantartást, így az anyag elég népszerű és igényes.

A csempe különböző célokra használható.

 • Műszaki. A csempe gyártása során a kompozíciók nem adnak hozzá festékeket, és az ilyen példányokat laboratóriumok vagy termelési létesítmények befejezésére használják. Az ilyen csempe fő kritériuma a kémiai támadással szembeni ellenállás, valamint az erő. Ezért a csempék megnövelt falvastagsággal rendelkezhetnek.
 • Belsőépítészethez. Tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe, és nem igényel előzetes előkészítést. A modellválaszték a csempe színének és szerkezetének különböző változataiból áll.
 • Magas páratartalmú helyiségekben való használatra. Ezeket úszómedencékben, szaunákban vagy más helyiségekben használják, ahol a hőmérséklet és a páratartalom magas.
 • Szigeteléshez. Ahhoz, hogy ezt az anyagot fűtőként használjuk, az öntést követően szárítjuk, majd égetjük. Ezért ez a csempe helyiségek szigetelésére használható anélkül, hogy további szigetelési típusokat használnának.
 • Az egyes paraméterek szerint. Az egyedi megoldások megvalósítására vonatkozó paramétereket és kritériumokat illetően csempe rendelhető.

méretek

Ennek az anyagnak a modellválasztéka sokféle variációval rendelkezik, amelyek nemcsak formában és színben különböznek, hanem méretükben is, ami bizonyos esetekben megnehezíti a tapasztalatlan felhasználó számára a választást. Az ilyen lapok hossza 210-240 mm, szélessége 50 és 113 mm között lehet.

lefektetés

Ennek az anyagnak a felületével szemben a homlokzati tégla falazatához hasonlóan kerül sor. Az anyag speciális ragasztóval van rögzítve az alaphoz, amelyhez különböző színezékeket vagy lágyítószereket adhat hozzá a tulajdonságok javításához. Az alkalmazott hézagok kezeléséhez az alapozás további előkészítést igényel a munkához.

Az alapok előkészítése. A tégla csempe a kész tégla alatt csak az előkészített falakra van szerelve. Nem lehetnek simaak, hogy jobban megtartsák a termék súlyát.

Szintén a falakon nem lehet dudorok vagy repedések.

Kábel segítségével a falon jelölések készülnek, amelyeken külön lapka kerül. Függetlenül attól, hogy mennyire óvatosan készülnek a jelölések és a felkészített felület, szükségessé válik néhány lapkás elem kikészítése a fektetés során. Erre a célra speciális mechanikai eszközöket használnak.

Minden munkát szobahőmérsékletű helyiségekben kell végezni. Ha ezeket a munkákat az utcán végzik, akkor hideg időjárásnak kell lennie, hogy a csempe ne vegye fel a falból a nedvességet az oldatból.

Falburkolat

A falfelületre legfeljebb 1 cm vastag keveréket alkalmazunk, majd az oldatot egy spatulával elosztjuk a felületen. A lapka vízszintesen kerül sorba. A határértékek az egyes lemezek között vannak felszerelve a távolság fenntartásához. Egy bizonyos idő elteltével ezeket a megállókat eltávolítjuk, és a varratokat habarcskal lezárjuk.

habarcs

Miután a csempe száraz volt, meg kell dörzsölni a varratokat. Ehhez hígítsa fel a megfelelő készítményt vízben a használati utasítás szerint. A habarcs gumi spatulával készül.

Szintén a szennyeződések eltávolítása a csempe felületéről.

Ilyen munka után a felület nem fél a nedvességtől, nem lesz negatív külső tényezők hatása alatt. Ha szükséges az anyaggal végzett befejező munkák elvégzése a szobákban, akkor a sarkokat különböző elemekkel lehet díszíteni, vagy technikai szilikonokkal kezelni.

A szakértők megjegyzik, hogy a klinkerlemez nem mindig illeszkedik a belsejébe, mivel a különleges textúra, stílus és árnyalatok teszik lehetővé ennek az anyagnak a használatát. Még akkor is, ha a teljes belső tér stílusának megfelelően választja ki a megfelelő lapkát, a klinker továbbra is kiemelkedik a háttérben, jelezve a stílusát.

Különlegessége, hogy ilyen anyag használatakor nem hoz létre kifejezetten függőleges és vízszintes vonalakat, de lehetővé teszi a felületek felépítését, ezért fontos figyelembe venni ezt a terméket ezek kiválasztásakor.

A teljesen klinker szobáknak csak a nagy területűek kellenek. Ha kis szobát díszít, még kevésbé lesz látható.

Az is fontos, hogy helyesen válasszuk ki magának a cserép méretét.

Néhány minta is használható a konyha vagy a fürdőszoba befejezésére. Lehetőség van az azonos színű csempék kiválasztására a felületek felületekre, vagy egymás között különböző színsémák kombinálására.

Az alábbi videóban talál egy mesterkurzust a homlokzat klinkerlapjainak telepítéséről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba