Csempe mérete 20-30: a választott finomságok

A javítások megtervezése során meg kell oldani a szembetűnő anyag kiválasztásának problémáját, amelynek méretei fontos szerepet játszanak. Így a kerámialapok méretei különösen fontosak, az ügyfelek gyakran érdeklődnek a 20x30 cm-es változatok iránt, ezért ebben a cikkben az ilyen méretű bélésanyag kiválasztásának finomságait fogjuk kezelni.

Jellemzők és specifikációk

Ez a csempe mérete ma a szabványos és a közös. Ez lehetővé teszi, hogy jelentősen leegyszerűsítse a felületek befejezését: a nagy fajták a súly miatt keményebbek.

Az anyagvágás is fontos: a 20 cm-es töredékparaméter kényelmes, mivel a legtöbb esetben nem sok maradék maradt a vágás során. Ez lehetővé teszi, hogy jelentősen takarítson meg anyagvásárlást, még akkor is, ha figyelembe veszi a szállítás és vágás esetleges házasságának további százalékát.

A burkolóanyag jellemzői a csempe típusától függenek. A modern márkák méretének köszönhetően a vásárlói fal és a padlóburkolat figyelmét felkeltik. Fali nézet kiegészíti a határt.

A célkülönbséget a töredékek vastagsága és a legnagyobb megengedett tömeg és mechanikai terhelés szintje magyarázza. Külsőleg a padlóburkolatok vastagabbak.

Ha a fajtának nincs jegesedése, vékonyabb.

A máz nélkül 20 mm-es vastagságú falburkolatok töredéke 30 cm vastagságú 7-9 mm. Leggyakrabban a konyhai kötény bélésére használják. A padlóburkolat súlya több, ami nagyobb kopásállóságot jelez.

A réteg vastagsága átlagosan 8-10 mm. Az egyes fajták súlya a kifejlesztett GOST függvénye: csempézett falú változat esetén 12-14 kg négyzetméterenként. A 200x300 mm-es üvegezett padlóburkolatok átlagosan 16 kg / m2. m.

számítás

A pontos számítás lehetővé teszi, hogy megvásárolja a befejezéshez szükséges nyersanyagok pontos mennyiségét. A csempézett anyagot nem a darab alapján, hanem négyzetméterrel tekintjük. Ehhez keresse meg egy töredék területét.

A számítás nagyon egyszerű:

 • méreteket konvertálni méterre (0,2 szélesség, 0,3 magasság);
 • megszorozzuk a hosszúságot a szélességgel (03, * 0,2 = 0,06 m);
 • osztjon 1 négyzetmétert csempe területre (1: 0,06 = 16,66 m).

Kiderül, hogy 1 m2-re 17 darab 200x300 mm méretű csempe van. Ennek ismeretében és a dobozban lévő töredékek számával kiszámítható az összeszerelt anyag összmennyisége. Annak megértéséhez, hogy mennyi szükség van minden egyes esetben, az egység helyett helyettesíteni kell a kívánt terület kvadrata méretét. Ehhez mérjük meg a fektetés hosszát és szélességét (például 2x4 = 8 m2, majd a teljes fogyasztás a következő lesz: 8: 0,06 = 133,3 vagy 134 darab).

Hány csomagonként?

Eddig a csomagban lévő lapok száma eltérő lehet. Ez a gyártó szabványaitól függ, figyelembe véve a szállítási távolságot és az anyag vastagságát. Minél nagyobb az azonos töredékek vastagsága, annál kisebb a csomagban.

A különböző országokból származó vállalatok szabványai eltérőek: egyes márkák nagyobb mennyiségű bélést helyeznek el a csomagolásban, mások győződnek meg arról, hogy az áruk nem szakadnak meg a bolt számlálójához történő szállításkor.

Egy dobozban 24 db 20x30 cm méretű lapka kerül elhelyezésre, ami elegendő az 1,5 négyzetméteres felület feldolgozásához. m. házasság nélkül. A doboz súlya 17 kg vagy több.

Színes megoldások

Eddig ez az anyag széles körben jelenik meg. Ennek köszönhetően a színes megoldások sokoldalúak. Általában ezek között nincsenek túlságosan savas és sikoltozó hangok: minden hangszín puha és kellemes a szem számára.

A pasztell árnyalatok és a természetes tartomány középpontjában áll.Az első a bézs, tejtermék, tejszín, világos rózsaszín, fehérített-kék árnyalatok, hígított pisztácia és olajbogyó színek.

7 fénykép

Nem kevésbé érdekes textúrák fa és márvány. Ezek a töredékek barna, tégla, homok, terrakotta, világos és sötét árnyalatúak a wenge tölgyben.

A paletta népszerű színei őszibarack, búzavirág kék, smaragd, menta hang. A rajzok változatosak: lehetnek a felület öregedésének (repedések), pillangók, tengeri és tengerparti témák, fürtök, csipkék, egyetlen monogramok hatásai.

7 fénykép

A geometriai nyomatok és a mozaik minták egyaránt népszerűek.

Hogyan válasszuk ki?

Az anyagválasztás a megrendelési tényezőktől függ.

Felsoroljuk a főbbeket:

 • A falburkoló anyag nem is a padlóra van tervezve, mivel a padlólapok nem alkalmasak a falakra: ennek a kritériumnak való meg nem felelés bonyolítja a telepítést, csökkenti a bevonat tartósságát.
 • A nyersanyagokat előzetes számítással vásárolják meg, néhány darabot hozzáadva a kapott darabszámhoz (a munka során a házasság nem zárható ki).
 • Színkérdés: bele kell illeszkednie a szoba általános képébe, anélkül, hogy megszakítaná a belső hátteret.
 • A kép kiválasztásakor figyelembe veszik a méretet és a témát: egy kisméretű, általános hátterű nyomtatás hullámokat eredményez (jobb, ha egy ketrecet, egy csíkot vagy egy szőnyeget elvont házasság felbontásával cserélnek).
 • A felület egyszínű változatban történő elhelyezése jó a padlóra, hangsúlyt kell fektetni a falakra: érdemes megvenni egy társat, amelynek mintája van az anyagra.
 • Ha lehetséges, a vásárlást megelőzően kalibrálást kell végezni: ha a sarkok vastagsága és hibátlansága hagy valamit, akkor ez az anyag nem működik (a kész vászon felülete eltérő lehet).
 • Minden nyersanyag-típusnak saját besorolása van, amely a csomagoláson szerepel. Próbáljon ki egy piros jelöléssel ellátott terméket: ez a csempe tartós és praktikus.
 • Jó értelme, hogy gyakorlati anyagot vegyünk: a felület elsőbbségében érdekes textúrával és mintázattal. Ez nem feltétlenül színes minta: a textúra (kő, tégla, fa, parketta) utánzata jobban néz ki.
 • Távolítsuk el az összetett mintákat: a szemük elfárad. Az anyag észlelésének felméréséhez, miközben a boltban tartózkodik, tegyen pár csempét, és álljon vissza: látni fogja a fajta megvásárlásának célszerűségét.
 • Anyag vásárlása mázzal. Erőt ad a bevonatnak és meghosszabbítja az anyag élettartamát.

Mit érdemes még megfontolni?

A fő kritériumok mellett fontos a szállításról gondolni. Néhány vállalat 200 darabot értékesít 300 mm-rel a darabon. Más üzletekben minden doboz nyitva van a minőségellenőrzéshez. A csomagolás így törött, és a szállítás bonyolultabbá válik. Az otthoni anyag feszes tekercselés nélkül történő elhelyezése tele van azzal a ténnyel, hogy a sarkok elszakadhatnak.

Néhány nagy áruházban külön táblázat található a csomagolóanyagokkal, így a vevő önállóan csomagolhatja a befejező anyagot. Érdemes ezt kihasználni: a szállítás során megmenti a darabokat.

Ne próbáljon több lapot helyezni a dobozba: amíg az anyagot nem tapasztják fel a felületre csempe ragasztóval, akkor lehet, hogy vágott sarkokat képez. Ez különösen igaz a fali dekorációra. A pontatlan kezelés és a laza öntözés az egyik töredék megkarcolhatja a másik arcát, ami növeli a hibás alkatrészek százalékos arányát és bonyolítja a telepítést.

Ha több dobozt is vásárolt, célszerű azokat egy másikra telepíteni. Elfogadhatatlan, hogy más építőanyagok tetejére kerüljön (csempe ragasztó, habarcs, alapozó a padlóra, járdaszegély).

A 20x30 cm-es lapka mérete 1,5-2 mm-es műanyag keresztmetszetet igényel. Elég, hogy az arcok és a szögek lehetséges szabálytalanságai nem észrevehetők. A padlófajta esetében jobb, ha 2 mm-es keresztezést végez. A nagyobb méret nem megfelelő: vizuálisan roncsolja a megjelenő szövet megjelenését.

Ezen túlmenően a varratok fájdalmas helyszínt jelentenek: minél nagyobbak, annál nagyobb a várható élettartam valószínűsége.

Milyen ragasztó alkalmas?

A burkolólapok kis mérete miatt a fektetőfelületek könnyűek. Azonban nem minden összetétel figyelmet érdemel. Vásárláskor válassza a "Cerisit" és az "Eunice" csempe ragasztó márkák közül. Mindkét vállalat pozitívan értékeli a professzionális kézműveseket és az otthoni kézműveseket.

Ez a kompozíció lehetővé teszi a könnyű telepítést: a csempe zökkenőmentesen leáll, optimálisan gyorsan beállítható, miközben mindig lehetőség van a beállításra, ha ki kell javítani a szintet. A bevonat tartósságának növelése érdekében PVA ragasztót adjunk a készítményhez.

Vélemények

A 20x30 cm-es fal- és padlólapok pozitív ügyfél-véleményeket kapnak. A mesterek szeretik ezt a méretet: ez a csempe kényelmes a fektetésnél, jobban néz ki, mint egy mozaikra emlékeztető kis fajta.

A méret miatt jelentősen megtakaríthatja a munkavállalók idejét. A szakemberek számára tetszik, hogy a szabványméret lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy keretet, amely teljes megjelenést és eredetiséget biztosít az arcnak.

A következő videóban megtudhatja, hogyan kell helyesen elhelyezni a csempe egy régi lapkát.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba