A spanyol fürdőszoba csempe kiválasztásának jellemzői

A fürdőszobában a legnépszerűbb anyag a kerámia cserép. Népszerűsége a műszaki jellemzőknek köszönhető: a nagy terhelésnek ellenáll, csendesen átviszi a hőmérséklet és a páratartalom egészét.

Jellemzők

A szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a gyártók örömmel töltik be fogyasztóikat olyan késztermékekkel, amelyek vonzó megjelenéssel, kényelmes méretűek, bármilyen belsőépítészethez illeszkednek, és jobb teljesítményt nyújtanak.

A spanyol kerámia cserép - a padló vagy a fal - a tervező eredeti ötleteinek kulcsa. Minden kollekciógyártó az épületmodellnek megfelelően fejleszti a fürdőszobák kerámialapjait. Ennek köszönhetően minden fogyasztó otthon hozhat létre a kívánt belső teret.

Néhány tény, amely megerősíti a spanyol lapok népszerűségét és magas színvonalát:

 • a spanyol kerámialapokat közel 200 országba exportálják;
 • a termelés több mint fele exportálódik az országból;
 • a világ teljes kerámiacsempe gyártásának mintegy 15% -át Spanyolország gyártja.

A spanyol anyagok sajátosságai közé tartozik a csempe széleinek tökéletes feldolgozása. A régi gyártási hagyományoknak és a modern technológiának köszönhetően nagyszerű anyagot kapunk.

A spanyol cserép folyamatosan szállítja a hőmérséklet csökkenését, ellenáll a különböző repedések megjelenésének, ellenáll az abrazív és agresszív anyagok ömlesztésének. Ezek a tulajdonságok az olaszországi csempe is.

A spanyol kerámiacserép gyártásához agyaggyártók bizonyos keverékeket használnak, és csak természetes összetevőket adnak hozzá. Agyag csempe nagy nyomásnak van kitéve, nyomva. Ezt követi a speciális kemencék magas hőmérsékleten történő égetése.

A felső réteg esetében a gyártó kerámia mázat használ.

A spanyol kerámia burkolólapok a legjobb választás a kiváló minőségű befejező anyagokhoz. A gyűjtemények sokféleségének köszönhetően minden fogyasztónak lehetősége van az ízlésének és képességeinek megfelelő anyag kiválasztására.

A klasszikus csempe általában 20x20 cm méretű, és gyakran márványból készül.

Előnyök és hátrányok

A spanyol csempe jellemző előnyei a következők:

 1. Hatalmas színválaszték, díszek, rajzok. Ez lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy kiválassza a megfelelő kerámiát.
 2. A gyártók dekorációt kínálnak, amely tematikus mintázatot ábrázol a kiválasztott tervnek megfelelően.
 3. A legmagasabb minőségű anyag.
 4. A kerámialapok színeinek és színeinek telítettsége.
 5. Hosszú élettartam, fokozott kopásállóság.

  A kerámiatermékek alábbi jellemzői számos előnnyel járnak:

  • tartósan érintkezik vízzel;
  • magas ereje van;
  • a működési idő nem korlátozott;
  • könnyen tisztítható mosó- és tisztítószerekkel;
  • tolerálja a hőmérséklet csökkenését;
  • ellenáll a korróziónak;
  • ellenálló eső tárgyak, nem fél a súlya a nehéz bútorok, fürdőszoba;
  • esztétikai megjelenéssel rendelkezik;
  • A tervezők jól összehangolt munkájának köszönhetően kiváló választás a színben, a designban és a grafikában, valamint a különböző méretekben.

  Az olcsó spanyol csempe nemcsak a fürdőszobában, hanem a konyhában is ideális.Mindez kiváló műszaki jellemzőinek köszönhetően lehetséges.

  A kerámialapok hátrányai sokkal kisebbek, mint az előnyök. Sajnos a kerámia burkolólapok egyszerűsége és könnyű telepítése ellenére ideális és száraz alapra kell helyezni, amely tökéletesen illeszkedni kell. A padlólapok elhelyezése előtt a cementköteget meg kell szerelni és befejezni. Egy másik hátránya a gyenge szigetelés. Sajnos, a mezítláb gyaloglás a padlófűtés nélküli kerámialapokon eléggé kellemetlen.

  A leggyakoribb hátránya a lehetséges házasság (zsetonok, repedések és egyéb dolgok) jelenléte.

  Típusok és jellemzők

  A kerámiacsempék működése a fürdőszobában azt jelenti, hogy az anyag ellenáll a magas páratartalomnak, mivel először is a fürdőszobában mindig hosszú vízzel érintkezik. A gyakori hőmérséklet-ingadozások miatt a biztonsági előírásoknak megfelelően minden gyártónak meg kell felelnie a csempe gyártására vonatkozó különleges követelményeknek. Ezek közül a követelmények között megtalálhatók az érdesség speciális indikátorai.

  A spanyol fürdőszobai kerámiáknak több lehetősége is van.amely különbözik azoktól az anyagoktól, amelyekből előállították. Speciális népszerűség a padló és a falak befejező anyagaihoz jutott.

  A porózus felületnek köszönhetően a spanyol kerámia burkolólapok nagyon könnyen fekszenek. bármely felületen, különösen a fürdőszoba falai tekintetében. A padlóburkoló anyagok kisebb porozitási arányokkal rendelkeznek. Ennek köszönhetően az anyag sokkal hosszabb ideig tart, mint más analógok.

  Az exkluzív lehetőség a kerámia spanyol csempe befejezéséhez kiváló lehetőség lesz a fürdőszobában.

  A csempe műszaki jellemzői.

  • A kopásállóság az egyik legfontosabb tulajdonság. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a csempe kopásállósággal rendelkezik, amely hosszú időn keresztül megtartja vonzó megjelenését. Ez a paraméter PEI, öt osztályozási csoporttal rendelkezik:
   • I - könnyű kezelhetőség megengedett (a tervezők javasolják, hogy ilyen lapokat használjanak fali díszítéshez);
   • II - megengedett az ilyen csempe falak vagy padlók elhelyezése a fürdőszobában;
   • III - beltéri telepítésre alkalmas;
   • IV - magasabb működési jellemzőkkel, nappali, valamint lépcső, folyosók díszítésére használható;
   • V - a legtartósabb és ellenállóbb kerámialapok.
   • A vízabszorpció elengedhetetlen jellemzője a csempe számára, amelyet a medencék és a fürdőszobák bélése során kell elhelyezni.
   • Ellenáll a hirtelen hőmérséklet-változásoknak. Ez a jellemző a porózus lapkától függ. A tüzelés ellenére minden részletnek olyan pórusai vannak, amelyek a maradék nedvesség elpárolgásából fakadnak, a különböző gázok felszabadulásától, amelyek a magas hőmérsékletű kémiai reakciók során jelentkeznek.
   • Repedés. Ez a jellemző a kis repedések megjelenését jelzi a bevonatban. Sajnos egy ilyen hiba megjelenhet a lapkán, mielőtt lefektetnénk. Abban az esetben, ha a meghibásodás a lefektetés után jelentkezett, ez azt jelzi, hogy a kerámia burkolólapok elhelyezésének technikája nem volt megfigyelhető, és az alapvető telepítési követelmények megsértése történt.
   • Csúszásállóság. Ez világossá teszi, hogy a felület mennyire megakadályozhatja, hogy az objektum csúszik. Ez a jellemző különösen fontos a fürdőszobás padlóburkolatoknál, ami gyakran elég csúszós.
   • Kémiai ellenállás Ez az indikátor azt mutatja, hogy a zománc stabil-e a vegyi anyagokkal való érintkezéskor. A kiváló minőségű burkolatoknak ellen kell állniuk a mosó- és tisztítószerekkel való érintkezésnek, amelyet gyakorlatilag minden háziasszony használ a tisztaság fenntartásához a szobában.
   • A csempe hangja az egyes anyagok színe, telítettsége, amely eltérhet a megadottól. Gyakran előfordul, hogy a gyártó az áru minden csomagján betűvel vagy számmal jelzi a hangot. Kaliber - a termék valódi mérete. A névleges tűrés csak néhány milliméter. Javasoljuk, hogy a csempe közvetlenül a telepítés előtt ellenőrizze, hogy a csomagban lévő adatok megfelelnek-e a tényleges méreteknek.
   • Hajlítási ellenállás. A műszaki indikátor azt jelzi, hogy egy csempe mennyire képes ellenállni a megsemmisítésnek.
   • Végső erősség Ez a mutató tájékoztatást ad a fogyasztó számára arról, hogy milyen terhelést tud elviselni a kerámialap. A termék vastagsága itt fontos.
   • Felületi keménység - megmutatja, hogy a kerámialapok mennyire ellenállnak a repedések, sérülések vagy karcolások megjelenésének. Ennek skálája 1-10. A matt termékeknél a karcolások kevésbé észrevehetők, mint a fényes kollekcióknál.
   • Hőmérséklet-változások. Ez a jellemző jól mutatja, hogy a zománcfelület képes-e ellenállni a látható hőmérsékleti cseppeknek és nem repedni.

   Gyártók és vélemények

    A befejező anyagok modern piacán a legjobb választás a spanyol gyártók közül.

    Absolut Keramika Cobsa

    Gyártó Spanyolországból, aki kisebb formában szeretne kerámiát gyártani. Ideális a viktoriánus korszak, az ország vagy a klasszikus stílusokhoz.

    Aparici

    Olyan gyártó cég, amely kizárólag természetes és környezetbarát anyagok felhasználásával foglalkozik.

    APE Ceramica

    Luxus anyagok gyártására specializálódott fürdőszoba. Ez a márka a nemes és arisztokratikus formatervezési minták készítésére szolgáló befejezőanyagok gyártója.

    A leggyakoribbak az „APE Ceramica Allure”, „Carpicho de los zares”, „Biselado” és mások gyűjteményei.

    csábít
    Carpicho de los zares
    Biselado

    Aranda

    Elég népszerű márka az Európai Unióban. A fürdőszobák befejezéséhez széles választékot kínál a porcelán és a kerámia cserép között.

    Azahar

    Az egyik leginnovatívabb vállalkozásnak számít, amely kifejezetten a nyersanyagokat választja a termeléshez.

    Azteca

    Egyszer negyedévente új katalógusokat próbál megelégíteni fogyasztóival a legdivatosabb javaslatokkal a befejező anyagokhoz. A gyártó minden terméke meglehetősen könnyen felismerhető érdekes és emlékezetes textúrákkal és színekkel.

    Ceracasa

    A gyár, amely szép és könnyen felismerhető nyomatokkal ellátott fürdőszobai csempe gyárt.

    Továbbá a minőségi termékek gyártói a Mainzu, Baldocer, Gaudi és Caledonia fővárosai.

    Pacific a Mainzu-tól
    Baldocer
    Gaudi
    Kaledónia

    A fürdőszoba padlója, amely Spanyolországból van burkolva, nagy tartóssággal rendelkezik, és nem fél semmilyen mechanikai sérülést vagy kémiai hatást a csiszoló tisztítószerekkel.

    Nem csoda, hogy a spanyol kerámialapokat régóta tekintik a minőségi termékek referenciaértékének. Az egész szegmens jól helyezkedik el a közepes árkategóriában, így ez az anyag szinte minden fogyasztó rendelkezésére áll. A Cerdomus termékek az ideális ár-minőség arány szempontjából a legszembetűnőbbek.

    Ez a kerámia cserép nagyon praktikus, hosszú élettartamú., amely kedvezően megkülönbözteti azt más gyártóktól. Az egyszerű és gyors telepítésnek köszönhetően egyre több vásárló részesíti előnyben ezt a lapkát.

    Kerámiák kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy az első, második vagy harmadik fajta. Ettől függően az egységenkénti vagy négyzetméterenkénti költség változik. Az apartmanban vagy házban lévő anyag kiválasztásakor mindig vegye figyelembe a helyiség jellemzőit, ahol azt tervezték: fürdőszoba, fürdőszoba, konyha.Olyan helyiségben, ahol elég nagy számú látogató lesz (például egy vendég fürdőszobában vagy folyosón), előnyben részesítse a mechanikai feszültséggel szemben ellenálló burkolatokat, és bizonyos ellenállóképessége is lesz a fakulásnak.

    Stílusos példák

    A spanyol csempe saját jellegzetességeivel és színével rendelkezik.

    Különleges kialakítás, amit a hihetetlen díszek vagy a kerámia burkolólapok színkombinációiban találunk. Ma a bézs cserép nagyon népszerű.

    A legmagasabb szint a cserép gyártási minősége és kiváló műszaki jellemzői.

    A kerámia cserép kiválasztása, lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba