Kék csempe a fürdőszoba belsőépítészeti

 Kék csempe a fürdőszoba belsőépítészeti

A kék lapka nagyon népszerű, mert egy ilyen befejező anyag mindig nagyon szépnek tűnik, a belső lágyságot, gyengédséget, könnyedséget adja. A kék szép szín, soha nem idegesít. Az ilyen árnyalatok csempézett burkolatai különösen jól illeszkednek a fürdőszoba belső kialakításához.

Színes funkciók

A kék csempe nagyon jól kombinálható a fürdőszobában található lámpatestekkel. Reggel az embereknek a lehető leghamarabb felébredniük kell, hogy felkészüljenek a munkanapokra, és a kék árnyalatok élénkítsenek.

Ennek a színnek más jellemzői is vannak:

 • a kék csempe bevonatok használata nagyon jó lehetőség kis helyiségek számára, mert a „mennyei” árnyalatok vizuálisan bővítik a teret;
 • ez a szín megnyugtatja a békét és a kényelmet;
 • Ő képes csökkenteni a vérnyomást, nyugodt, enyhíti az irritációt és a stresszt.

Néha a kék lapka kényelmetlenséget, hidegséget okoz (különösen abban az esetben, ha az árnyék pasztell). Egy meglévő kialakítás kiegészítésére, lágyítására melegebb színt használhat. Ha a lakástulajdonos csak befejező munkát végez, és el akarja kerülni a hideg érzését, akkor választania kell egy mattot, és nem egy fényes kék felületen.

Lehetséges kombinációk

A szilárd kék felületek elég szépek lehetnek, de ezek a helyiségek laboratóriumokhoz kapcsolódnak. Az ilyen hasonlóságok elkerülése érdekében további díszítőelemeket, mintákat használhat. Ha kék lapot választ, nem ajánlott a fürdőszobába vásárolni más, azonos színű termékeket: függönyöket, ecsettartókat, törölközőket és egyéb tartozékokat. Jobb, ha a belső teret más tónusokkal hígítjuk, különben a szobában lévő összes tárgy összeolvad a falakkal.

A kék kerámialapok jól illeszkednek az etnikai motívumokhoz, az art deco, a hi-tech, a klasszikus stílushoz. Műanyag, üveg, fém vagy fa belső elemekkel kombinálható.

A következő lehetőségek alkalmasak a fürdőszobában.

 • A fehér felület a fal tetején és a kék lapka az alján. Kék és fehér - az egyik leggyakoribb lehetőség. A csempézett bevonatok mintázatokkal vagy mintákkal, valamint monofonokkal díszíthetők.
 • Mosaic. Ez a csempe vizuálisan növeli a szobát. A türkiz mozaik és a fehér csempe kombinációja jól néz ki. Egy másik lehetőség a fürdőszobában - monokróm fokozatban. Szükséges az átmenet a mennyezetről (világoskék csempe) a padlóra (sötétkék hang).
 • A csempe anyagok kombinációja kék és barna bútorok. Egy ilyen belső tér drága és látványos. Ebben az esetben le kell állítania a csempe nélküli mintázatot - textúrázott vagy matt.
 • Tengeri téma. Ez a stílus nagyon alkalmas a fürdőszobában. A tengeri tervezéshez a tenger zöld és kék árnyalatait kell használni. Talán a fényes ékezetek használata - így "feléledhet" a belső teret.

Hogyan válasszuk ki?

Ne válasszon falburkolatot padlóra. A padlón lévő lapkának durvanak és mattnak kell lennie - különben a felület csúszós lesz. A durva bevonatok nehezebben kezelhetők, de először is a biztonságra kell gondolni.A falak esetében olyan anyagok választhatók, amelyek kevésbé ellenállnak a kopásnak - ilyenek a fényes bevonatok. A fényes termékek ellenállnak a kozmetikumok és a tisztítószerek hatásainak, meglehetősen könnyen kezelhetők (a legfontosabb, hogy rendszeresen végezzük el). A mozaik burkolólapok alkalmasak a padlóra és a falakra is, mert tartós, és nem lehet rá csúszni.

A csempe telített mély árnyalatai fényűzővé, egyedülállóvá teszik a belső teret. Ne feledje, hogy ez a tervezési lehetőség csak meglehetősen tágas és jól megvilágított helyiségek számára alkalmas. Nagyméretű és közepes méretű fürdőszobáknál egy nagy mintázattal nem rendelkező csempe választható, texturált vagy matt felületű.

Használati ajánlások

A burkolólapok bevonása különböző módon történhet.

A legnépszerűbb lehetőségek a következők:

 • Ugyanolyan méretű és formatervezett padló és falazatú csempézett termékekhez használható. Ez az opció azonban nem megfelelő, ha a személy az ékezeteket használja, és elkerüli az egyhangúságot.
 • Néhányan előnyben részesítik azt a helyiséget, ahol többféle csempe anyagot használnak. Például a mosdót és a fürdőterületet rendszeres bevonatokkal díszítheti, és mozaik csempe használatával kiemelheti a zuhanyozót.
 • A falak tervezésének nagyon gyakori változata - "öv". Az egész felületen ugyanazokat a burkolólapokat helyezik el (leggyakrabban négyszögletes formájúak), és vízszintesen (általában közepén) egy kontrasztos lapka halad.
 • A klasszikus fehér szín használatával vizuálisan bővítheti a helyet. A fal egyharmadát fehérre kell készíteni, a felület kétharmadát kék csempe bevonattal kell díszíteni.
 • A kék és fehér csempe „tégla” nagyon érdekesnek tűnik. Néhányan csak egy falat rajzolnak, így a többi felület egyenletes. Ilyen kialakításnál jobb választani a fényes csempe bevonatokat.
 • A belső tér hígításához befejezheti az egyik falat (zuhanyzó vagy fürdő mögött) fényes csempe anyagokkal, különböző kék árnyalatokkal. Használhatja a rajzokat és mintákat tartalmazó termékeket.
 • Ha vizuálisan szeretné a falakat magasabbra tenni, akkor függőleges helyzetben helyezheti el a téglalap alakú kék lapkát, és vízszintesen befejezve a szobát vizuálisan meghosszabbítja, míg a falak szélesebbek lesznek.

A fürdőszobát nem szabad bútorokkal vagy dekorációval átfedni, függetlenül a csempe méretétől és árnyékától. A szoba kék csempe készítéséhez a művészi hangulatra kell támaszkodnia, és figyelembe kell vennie a szakértők ajánlásait - ebben az esetben a lakástulajdonos nem fog csalódni az eredménnyel.

Tervezési lehetőségek

   A világos kék árnyalatok kényelmesek a fürdőszobában.

   A design diverzifikálásához nem csak kék, hanem más színeket is használhat, mint például a kék.

   A kék fürdőszobában lévő barna elemek hozzáadnak néhány elegáns megjelenést a belső térhez.

   A kék csempézett felületek tökéletesen illeszkednek az eredeti belső térbe, modern stílusban.

   Hogyan helyezzük el a csempe a fürdőszobában?

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba