Ceresit burkolólapok: az alkalmazás típusai és jellemzői

 Ceresit burkolólapok: az alkalmazás típusai és jellemzői

A Ceresit márkájú termékek nagy keresletet jelentenek a világ különböző országaiban, és Oroszország nem kivétel. Az első osztályú termékek könnyen megtalálhatók bármely háztartási vagy építési üzletben, és a Ceresit név már garantálja, hogy a cég üzleteiben létrehozott termékek kiváló minőségűek, megbízhatóak és tartósak.

A márka hírnevét és népszerűségét a munkájának felelősségteljes megközelítése miatt szerzett. Nem meglepő, hogy a minőségi termékek az építőanyag-piac nagy mennyiségét fedték le. Többek között - a Ceresit csempe habarcsa, amelynek alkalmazásának típusai és jellemzői arra utalnak, hogy a legjobb termék a közbenső ízületek elrejtésére nem található.

Előnyök és hátrányok

Az a tény, hogy a Ceresit TM minden terméke kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, minden szakembernek és az utcai embernek elmondania kell, aki legalább egyszer életében foglalkozott a javításokkal. A márka burkolata is pozitív visszajelzést ad.

A pozitív tulajdonságok listája a következő:

 • Széles választék. A cég lehetővé tette, hogy az egyes ügyfelek kiválasszák a konkrét esethez szükséges habarcs pontos típusát. A polcokon kerámia cserép, mesterséges kő, mozaik és egyéb bélés dekoratív bevonatok vannak.
 • Fajfajta habarcs. Szükséges, hogy a Ceresit arcát ne csak a gyártás anyaga alapján válasszuk ki, hanem figyelembe kell venni az alkalmazás sajátosságait is. A Ceresit például nedvességálló habarcsot állít elő a magas páratartalmú helyiségekhez (úszómedencék, termelési létesítmények stb.). Szintén a vállalat választékában fúvókák vannak, amelyeket kifejezetten alacsony vagy, ellenkezőleg, magas hőmérsékleten használnak.
 • Gazdag színek. Nem számít, hogy a burkolólapot milyen felületen helyezték el: monofonikus, többszínű, mintával vagy anélkül. Minden típusú dekoratív bevonatnál kiválaszthatja a habarcs tökéletes színét, a paletta lehetővé teszi, hogy nagy nehézségek nélkül végezze el.
 • Kiváló kopásállóság.
 • A gombás fertőzések sérülékenysége.
 • Kiváló vízlepergetés.
 • A habarcs gyorsan szárad, és keményítés után könnyen tisztítható, a szennyeződések és mindenféle szennyeződés nem tapad a fényes felülethez.
 • Hosszú ideig megtartja az eredeti színt, és nem képes deformálódni.
 • Használható mind külső, mind belső munkákhoz.

A Grout Ceresitnek nagy előnye van, de ennek a terméknek hátrányai vannak:

 • A teljes szárítás után a bélés színe változhat, és nem mindig felel meg a csomagoláson feltüntetett színnek. Emiatt a szakértők tanácsot adnak egy habarcs megvásárlására egy boltban, ahol mindig tetszés szerinti mintát tesztelhet.
 • A fugák bizonyos típusait papírzacskókban értékesítik. Ez nem mindig jó, különösen, ha a gyártó által az ömlesztett áruk tárolására és szállítására vonatkozó feltételek nem teljesülnek. Néhány vásárló megjegyzi, hogy a kinyitást követően köveket találtak a béléssel ellátott zsákokban, ami azt jelzi, hogy a habarcs nedvesített helyiségben volt, és a nedvesség összegyűjtése után kőre fordult.

faj

A modern építőanyag-piac a Ceresit márka ilyen típusai közül ismert:

 • CE 33 Super. Az 5 mm-nél nagyobb szélességű, csempék közötti nyílásokra tervezték. Külső falakon is használható.Ideális a WC és a konyha befejezéséhez, ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, kiváló antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
 • CE 35 Super. 4 mm-től 15 mm-ig terjedő vastagságú csempék közötti tömítések tömítésére szolgál. Vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik, nem reagál a napsütés hatására és a légköri csapadékra. Uszodákban használható. Ezt a típusú habarcsot akkor kell megválasztani, ha felületkezeléssel dekoratív kőből, márványból és más hasonló anyagból kell dolgozni.
 • CE 43 Szuper erős. Megnövelt szilárdságú, 4-20 mm-es csempe kötések anyaga. Minden időjárási körülmények között használható, mivel a habarcs vízálló és hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és a napfénynek. Bármilyen anyagbéléshez használatos, kivéve a márvány és a mázas lapokat.
 • CE 40 Aquastatic. Legfeljebb 10 mm vastagságú csempék közötti ízületek helyreállítására tervezték. A hőmérséklet ingadozása ellenére könnyen elviselhető a magas és alacsony teljesítmény is. Ilyen műszaki jellemzőknek köszönhetően fűthető padlóval vagy kívül is használható. Könnyen tisztítható a szennyeződés és a vízlepergetés miatt.
 • CS 25. Szilikon alapú termék, amely a csempézett lemezek közötti kötéseket 5 és 30 mm széles között tartja. Ideális megoldás a fürdőszobában és a konyhában. Kiváló gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
 • CE 79 UltraPox. Az epoxi fugázó bármilyen szélességű kötések bezárására használható. A belső és külső felületek burkolására használt megnövekedett kopásállóság jellemzi. Ellenáll a tisztítószerekben jelenlévő vegyi anyagoknak való kitettségnek.

kérelem

A Ceresit habarcs minden csomagja részletes leírást tartalmaz arról, hogy mi a termék, hogyan kell használni, így könnyen kezelhető az ilyen anyagokkal.

Általában az utasítás a következő használati lépéseket határozza meg:

 • Az öntés csak a csempe ragasztóanyag keményedés után hajtható végre. Ha cementet és homokot tartalmazó keveréken végeztek, ez az idő legalább egy hét.
 • Nem szabad a ragasztó, a por, a zsír maradékai a lapok széleinél lenni. A jobb tapadás érdekében nedves ruhával sétálhat.
 • Ha a régi bélés kitöltődik, a varratok teljes tartalmát el kell távolítani. A hornyok mélységének és szélességének egyenlőnek kell lennie.
 • Előzetes tesztelésre kerülhet, hogy a habarcs pigmentjei nem foltolják-e a csempe felületét (ez néha előfordul).

A keverék elkészítése a következő:

 • A száraz keverék jól összekeveréséhez szobahőmérsékletű vizet kell öntenie. A folyadék mennyiségét szigorúan az utasítások szerint veszik fel, különben a habarcs műszaki jellemzői romlanak. A végeredmény nem lehet folyékony konzisztencia, hanem olyan megoldás, mint a vastag krém.
 • Ha kis mennyiségre van szüksége a keverékre, akkor azt kézzel is elvégezheti, de ha nagy mennyiségre van szüksége, akkor kényelmesebb az összes eredeti alkatrészt egy fúvókával vagy építő keverővel összekeverni.
 • Ezután 5 percet kell várni, hagyja, hogy a keverék "pihenjen" és keverje újra. A kapott kompozíció használatához a gyártó 60 percet ad, majd a habarcs keményedni kezd, és csomókká válik.

Alkalmazás injektálás

A varratokkal szembeni megoldásokkal való munkához a gumi spatula a legjobban illeszkedik. Egy ilyen kényelmes szerelvény keresztmetszetű mozdulatokkal a csempe habarcsát alkalmazza. Ha többlet keletkezik, azt máshol kell összegyűjteni és újra alkalmazni. A keveréshez „egyedül” kell hagyni 10 percig, majd a csempe felületét nedves szivaccsal kell törölni. Túl sok nedvesítő rongy nem éri meg, különben a varratok heterogének lehetnek. Például a fehér keverék szürkén fog fordulni a helyeken, és a sötétbarna egyfelől megvilágosodik.Miután a keverék teljesen megszilárdult (kb. Egy nap), a lapkát újra meg kell törölni. Az optimális hőmérséklet, amelynél a simítómunkák elvégzését ajánljuk, +5 és + 30 ° C között, a szilikon dörzsölés kivételével +40 ° C hőmérsékleten alkalmazható.

A szilikon habarcs használata a következő műveleteket tartalmazza:

 • Minden, a varrással szomszédos felületet maszkolószalaggal kell lefedni.
 • Helyezze be a polimer kábelköteget a varratok hornyaiba.
 • A hordóban lévő kúp a rugalmas béléssel meg kell vágni úgy, hogy az átmérője egybeesik a varrás szélességével.
 • Ezután egyenletesen kell kitöltenie a varratokat.
 • 10-15 perc elteltével meg kell nedvesíteni a tömítőanyagot szappannal és vízzel, és nedves spatulával simítsa ki, és szükségtelenül távolítsa el. Ezen manipulációk után eltávolíthatja a maszkolószalagot.
 • A habarcs vastagságának az interglaciális hornyok szélességének felének kell lennie.
 • A friss szilikon habarcs eltávolításához alkoholt vagy acetont kell használnia, és ha keményedik, csak mechanikai módszer segít.

Epoxi bevonat

Az epoxi habarcs két összetevőből áll, amelyek ugyanabban a csomagban vannak. A keverék elkészítéséhez a keményítőt az epoxigyantaba kell önteni, és mindent alaposan összekeverni egy keverővel. A keveréket 90 percig lehet működtetni. A varratok betöltésekor nem szabad hiányozni, a hornyokat teljesen fel kell tölteni az elkészített keverékkel. Erre a célra alkalmas az epoxi bevonatok speciális spatula. Ez az eszköz eltávolíthatja a felesleges foltokat. Használhatja a szerelőpisztolyt is. Ebben az esetben a keveréket ugyanúgy alkalmazzuk, mint a szilikon habarcsot.

Hidrofób gombaellenes habarcs alkalmazása

Egy speciális vegyületet alkalmazunk a varráshoz:

 • Az első műveleti szakaszban a varratokat minden szennyező anyagtól megtisztítják, nehéz esetekben a fungicid alkalmazása megengedett.
 • A simítót egyenletesen kell elosztani a hornyokban.
 • A szomszédos felületeket elzárják a maszkolószalaggal.
 • Az impregnálással ellátott permetet jól meg kell rázni, és az ízületekben speciális kefével kell kitölteni.
 • Miután szükséges, hogy szünetet tartsunk 5-től 15 percig, és távolítsuk el a felesleges impregnálást nedves szivaccsal.
 • A friss szennyeződések eltávolításához elég tiszta vízzel törölni őket, csak az oldószer képes eltávolítani a szárítottakat.

Hogyan kell alkalmazni a habarcsot, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba