A klinker burkolólapok: a finomabb kiválasztási és felhasználási pontok

Valamikor a klinker csempe lerakása után szükség van a varratok és varratok további feldolgozására. Ehhez használjon speciális épületösszetételt. A megfelelő hegesztés jelentősen javítja a felület megjelenését, valamint megvédi a varratokat a károsodástól és a nedvesség bejutásától. Miután elolvasta ezt a cikket, megtudhatja, milyen bonyolult a választás és a simító keverék használata.

funkciók

A csempe varratok és kötések külső feldolgozása speciális vegyülettel történik a következő okok miatt:

 • A klinkerlemezek öntése segít elrejteni a meglévő hibákat a csempézett lemezek vagy a klinkertől való lépésekben. Az ilyen összetételű varratok feldolgozása tiszta, esztétikus megjelenést biztosít számukra.
 • A fugázás használata jelentősen csökkenti a részleges csempe hasadás valószínűségét. Ez jó védelmet nyújt a csempézett lemezek alakváltozása ellen.
 • Jelentősen növeli a bevont felület ellenállását a különböző külső tényezők hatására: nedvesség, napfény, hőmérséklet-változások.
 • A csempe kötések és varratok feldolgozása dekoratív.

A készítmények típusai

A klinker csempe anyagok hegesztésére szolgáló anyagok kétféle típusúak. Ezek különböznek az összetevők tulajdonságaitól, amelyek alapján a habarcs készül.

A cement alapú összetétel

A keverékhez színezékeket és lágyítószereket adunk. Cement simító keverék a legnépszerűbb, alkalmas külső és belső munkákhoz. A kompozíció megbízhatóan csatlakozik a varrás felületéhez, míg a felesleg könnyen eltávolítható a csempe felületéről.

Eladáskor különböző színű habarcs van: fehér, vöröses, fekete, barna, szürke, sárgás, bézs.

Két vagy több alapszín kombinálásával megváltoztathatja a keverék árnyékát.

A különböző színek lehetővé teszik a simítóval a dekoratív tapadást a homlokzat vagy más felületek bélésében. Széles ízületek (több mint 5 mm) kezeléséhez jobb, ha cementelegyet használunk homok hozzáadásával. Ez a keverék sokkal jobban eloszlik, és jól kitölti a széles csempék közötti kötéseket.

Epoxi öntvény keverék

Az ilyen típusú habarcs drágább, mint a cement, epoxibázisból és keményítőből áll. A munka megkezdése előtt mindkét alkatrészt az utasításokban megadott arányban kell hígítani. Ezután alaposan keverje össze az egész tömeget. A tétel minősége és az arányok betartása nagyban függ a munka eredményétől.

Az ebbe a fajba tartozó simított keverék különösen ellenálló a külső hatásokra, és bonyolult körülmények között használható. Gyakran választják a medencék, a fürdőszobák és a zuhanyzók csempe ízületek kezelésére.

Ennek az injektálószerkezetnek a hátránya az, hogy nem lehet eltávolítani magát a csempe fagyasztás során.

Egy ilyen habarcsot a varratokra helyezve rendkívül óvatosnak kell lennie, és ha az anyag a klinkerlap felületére kerül, azonnal el kell távolítania. Biztonsági hálóhoz a csempe felületét dörzsölje viaszgal.

Szakértők javasolják, ha kiválasztja a habarcs, hogy fontolja meg egy szabályt. A simítót ugyanazon gyártónak kell készítenie, mint a használt ragasztócserép.

edzés

A munka megkezdése előtt meg kell készíteni a választott simítóval készült keveréket. Ehhez emlékezzen néhány szabályra a hasonló kompozíciókkal való munka során:

 • Ügyeljen arra, hogy védőfelszerelést használjon: szoros gumi kesztyű, védőszemüveg és légzőkészülék.A porpor elleni védelemhez védőszemüveget és légzőkészüléket kell használni, amely elkerülhetetlenül keletkezik, amikor a száraz anyagot egy tartályba keverik. A kesztyűk megvédik a kezét a kész keverék bőrén való eljutás ellen, amelyet fájdalmasan és nehézségesen eltávolítanak.
 • A keverőedényben először vízzel kell önteni (az utasításokban megadott mennyiséget). Ezután száraz port adhat hozzá.
 • Különös figyelmet kell fordítani a keverésre. A tömegnek homogénnek és konzisztensnek és színezettnek kell lennie, nem lehet a festék csomóinak vagy vérrögének. Az első keverési szakasz után hagyjuk az oldatot 7-10 percig hagyni, majd újra keverjük.
 • Ne feledje, hogy a habarcskeverék kb. Próbálja meg kiszámítani a megfelelő habarcs mennyiségét, mivel gyorsan elveszíti tulajdonságait.

Alkalmazási szabályok

A simító készítése után a lehető leghamarabb meg kell kezdeni a csempe ízületek feldolgozását:

 • A simítóval nagyon kényelmes a fecskendő használata. A fugát egy fecskendőbe gyűjtik és egyenletesen alkalmazzák az interstitialis varratok felületére. Gumi spatula is működik, de kevésbé kényelmes. Ha használják, akkor nagyobb valószínűséggel festik a csempe felületét.
 • Ha a simítóval a lapka kerül, azonnal távolítsa el. Tartsa szoros szivacsot vagy több tiszta, sűrű anyagot.
 • Miután a habarcsot a varratokra alkalmazzák, az alkalmazott összetételt el kell osztani. Ehhez használják a kőműves kötést. A szerszám mérete megfelel a varratok méretének. Győződjön meg arról, hogy a hornyok nem képeznek bemélyedéseket.
 • Az anyag felvitele után szükség van a mechanikus hatások elkerülésére a habarcsokkal kezelt területekre (amíg a készítmény teljesen megszárad). A gyártó az utasításokban jelzi, hogy mennyi ideig tart a fagyasztás egy adott simítóval.

Ha a munkát meleg időben vagy közvetlen napfényben végzik, a habarcs gyorsabban megkeményedik.

tippek

A következő hasznos ajánlásokat kell figyelembe venni:

 • Ha a lapkán elhelyezett simító keveréket nem sikerült időben eltávolítani (aminek következtében befagyott), próbáljon meg vásárolni speciális alkáli vagy savas alapú oldószereket a boltba. Az ilyen szerszámok alkalmazásával számos öntőanyagot fel lehet oldani.
 • Tapasztalt mesterfestők javasolják a munka kezdetén, először is, a habarcsot a T-alakú ízületekhez alkalmazzák. Feldolgozásuk után meg lehet tölteni a fennmaradó interplate tereket.
 • A habarcs keverékének megvásárlásakor ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a tulajdonságait: nedvességállóság, hőmérséklet-változásállóság, fagyállóság, a kész kompozíció keményedési ideje, az ízületek vastagsága, amelyre ezt a habarcsot tervezik.
 • A habarcs alkalmazása előtt ajánlatos a ragasztóknak a klinker burkolólapok vagy lépcsők rögzítéséhez használt kötéseket tisztítani. Ezt egy építési kaparóval vagy egy fájl segítségével lehet elvégezni.

A klinker csempe injektálásának megtanulásáról lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba