Hogyan válasszuk ki a panelt a fürdőszobában?

 Hogyan válasszuk ki a panelt a fürdőszobában?

Napjainkban az egyetlen dolog, ami jelentősen megnövelheti bármelyik ember hangulatát az utcán és valahogy melegen a lelke, a saját otthonának harmonikusan díszített belső terét, különösen akkor, ha olyan szoba van, mint a fürdőszoba. Ez az oka annak, hogy az itt elhelyezett stílusos falfestmény az egyik legjobb lehetőség arra, hogy szép teret adjon a hely és a dekoráció.

A panel exkluzív kialakításának kialakítása nagyon nehéz feladat lehet, mivel ez a helyiség másoktól eltérően kellően magas páratartalmú lesz, ami miatt speciális vízálló anyagokat kell kiválasztani.

Jellemzők és előnyök

A projekt kidolgozásakor figyelembe kell venni a díszített tér minden jellegzetességét, mert egy stílusos csempe vagy mozaikpanel segítségével javíthatja a belső teret, és segít megőrizni a szoba bizonyos intimitását, és lehetővé teszi a tulajdonosok pihenését, zuhanyzót vagy fürdőt.

A falakon lévő panelek létrehozására szolgáló anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni az alábbi fontos mutatókat:

 • hosszú élettartam;
 • az egész jövőbeli konstrukció erőssége;
 • higiénikus összetevő;
 • képállóság a nedvességgel, a hőmérséklet változásával és a háztartási termékek hatásával szemben;
 • demokratikus ár.

A leggazdaságosabb lehetőségek közé tartozik a csempézett csempe opció, gyakran elég az ügyfelek a fali paneleket a fürdőszobák, a moduláris porcelán csempe és a különböző mozaikok díszítésére.

Mindezek a díszítő elemek teljes mértékben megfelelnek a szoba általános stílusának és kialakításának, és rendelkeznek a kívánt funkcionalitással. Segíteni fognak abban, hogy intelligensen megoszthassák a fürdőszobát olyan zónákba, ahol ilyen szükség van.

anyagok

A modern anyagok kiválasztása lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválassza a legszebb színeket és számos érdekes textúrát.

kerámia

A kerámiákat széles körben használják a nézőszobákban.

Az anyag fő előnyei:

 • nagy szilárdság;
 • nedves levegővel szembeni ellenállás;
 • sérülési ellenállás;
 • könnyű használat;
 • a penész és a gombák különböző típusai ellenállása;
 • viszonylag alacsony költség.

A kerámia burkolólapok minden minőségi paraméterében alkalmasak arra, hogy minden fürdőszobában vagy fürdőszobában falakat és padlókat sikeresen díszítsenek. Ugyanakkor a modern csempézett padlók meglepően ellenállóak lesznek mindenféle károsodással és nedvességgel. Ez egy nagyon hosszú élettartamú anyag. Az ilyen típusú padlóburkolatok jellemzői speciális, „meleg padló” elrendezés alá helyezhetők a fürdőszoba alá.

mozaik

A mozaik könnyen rögzíthető, tartós, nedvesség ellenálló. Egyedülálló belső tér létrehozásához a legjobb, ha az eredeti mozaik összes tulajdonságát használjuk. Ezekből az anyagokból egy panel készíthető teljesen készen, vagy megrendelhető egy exkluzív kivitel. Az eredeti díszítési lehetőségek általában a név és a mennyiség alapján történő kibocsátáskor korlátozottak. De mindig találhat műhelyeket a városban, ahol a szakemberek összetett mozaik festményeket rendeznek. A fürdőszoba mozaikja már régóta tekinthető a legnépszerűbb és legkeresettebb fali dekoráció technikáknak.

A képek kis, színes színű lapokból készülnek, szélességük általában nem több, mint 3 cm, ugyanakkor minden egyes darabot fémhálóval rögzítünk.

Falborítók

Ezt a díszítést a legeredetibbnek hívják. A piacon ezek a tervek nem olyan régen léteznek, de már népszerűvé váltak. A panel népszerűsége abban áll, hogy az ügyfél maga képes kiválasztani és megtervezni, és a termék stilisztikus irányát. Ennek a befejezésnek a telepítése hasonlít az ugyanazon kerámia cserép fektetéséhez. Ez a fajta rajzolás évtizedekig fog szolgálni a legújabb rajzolási technológiának köszönhetően.

A fürdőszoba kialakításánál a híres tervezők közül a fototília a legtöbbet választja. Ez a technika segít egy világos és fülbemászó belső tér kialakításában. Ez a fajta technológia lehetővé teszi, hogy a szoba egy kis területét - az egyik falat és a fürdőszoba teljes területét - díszítse.

A tükör

A tükör kialakítása lehet a legjobb megoldás egy túlméretezett helyiség számára, hiszen a tükör felületén vizuálisan bővítheti a helyet, és kitöltheti a fürdőszobát egy másik fényforrással. A tükör részletei hozzájárulnak a tér növekedéséhez.

Különben megemlíthetjük a panel hihetetlenül elegáns és elegáns formájáttükörképként. Lényege a fürdőszoba falainak fektetése egy bizonyos elemekből, amelyek szokatlan és fülbemászó mintázatúak. Az eredeti kialakítás mellett a fürdőszoba tulajdonosa szinte teljesen tükörfalat is kaphat, amely vizuálisan növeli a szoba méretét. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy egy nagy tükörpanel a fürdőszobában állandó és alapos gondozást igényel, mivel a kondenzátum és a nedvesség maradványai elég jól láthatók az üveg csiszolt felületén.

3D

A 3D panel egy teljesen újfajta fali dekoráció, amely meglehetősen fogékony megjelenéssel és tisztességes esztétikai megjelenéssel rendelkezik. Egy ilyen panel a legjobb anyagok felhasználásával készül. A szokatlan megoldásnak köszönhetően gazdagabbá és luxusabbá teszi a fürdőszoba belső terét. Ezt az eredményt a különböző 3D-s belsőépítészeti újdonságok segítségével lehet elérni.

A 3D nyomatok alkalmazásának technikája különleges pörkölést jelent, amely megvédi a terméket a nedvességtől. Ugyanakkor a színezés meglehetősen szilárdan marad a felszínen, és a rajz tetején általában egy speciális, sima mázzal van borítva.

Az ilyen eredeti termékeknek az alábbi előnyei lesznek:

 • hosszú élettartam;
 • az ellátás egyszerűsége;
 • gombaállóság;
 • hipoallergén;
 • ütésállóság;
 • egyszerű telepítés.

üveg

Az üvegmozaik nagyon hasonló a kristályhoz, és néha nagyon lenyűgözőnek tűnik, ha a megfelelő világítást választja. Az anyag kiváló nedvességállósággal rendelkezik. Az üveg alkatrészeket különféle vegyszerek ellenállónak tartják. A smalt anyag rendkívül tartós. Ezen elemek előállításának technikája lehetővé teszi, hogy belülről érdekes megvilágítást hozzon létre.

Az üveglap lehet átlátszatlan, sima és hullámos is. Egy speciális típusú lámpa telepítésekor lenyűgöző holografikus mintákat is végezhet.

Porcelánkövek

A porcelán burkolólap nagyon hosszú élettartammal és kiváló szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az anyag tulajdonságai messze felülmúlják a szokásos csempe legjobb tulajdonságait. A porcelán csempe a legkisebb vízfelvételi sebességgel rendelkezik minden fali felület esetében.

Ez az anyag előnyeiről ismert:

 • nagy a nedves helyiségekhez;
 • jó kopásállósággal és kivételes megbízhatósággal rendelkezik;
 • különböző fokú komplexitású rajzokat vehet fel;
 • könnyű kezelhetőség.

Ne feledje, hogy az ilyen anyag csúszós, ezért jobb, ha nem használja a padlón.A polírozott és kiváló minőségű üvegezett anyag csak falakra van kiválasztva.

PVC

További lehetőségként a fürdőszobában gyakran PVC-ből készült dekoratív paneleket szolgálnak fel. A közelmúltban a műanyag panelek nagyon népszerűek a fürdőszobához néző anyagok piacán. Ők olcsóbbak, mint a társaik, és számos különböző mintázattal és kompozícióval rendelkeznek.

A fürdőszobák teljesen egyedülálló díszítése saját kezűleg hozható létre. Egy rajz vagy minta összeszerelésre kerül egy többszínű csempe kis darabjaiból. A telkek a katalógusokból már készen állnak, vagy önállóan újszerűek. A munka során meg kell találnia az ilyen képeket, hogy teljesen kitöltse a panel számára maradt helyet.

Vinil matricák

Napjainkban a vinil matricákat az egyik legfontosabb módja a fürdőszobaterület „élénkítésére”. A tervezők javasolják, hogy a stílusos falfestmény olcsó alternatívájaként a belső matricákat válasszák. A matricák nagyon könnyen kezelhetők és nem igényelnek különös gondosságot. Ezek beillesztése önállóan történhet, gondosan előkészítve a felületet.

Népszerű telkek

A kész panelek nagy népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében. Ezt a tervezést leggyakrabban több azonos típusú, nagyon eredeti mintázattal ellátott lapka képviseli. Mindegyik készítmény esetében a gyártó további megoldásokat kínál, mint például a fríz vagy a betétek, hogy fokozzák a fürdőszoba tulajdonosainak észlelését és kényelmét. Ennek köszönhetően minden vásárló a legkedvezőbb árért saját maga számára képes lesz megvásárolni egy olyan kompozíciót, amelyet szeretett, valamint saját maga is díszíti.

A telkek tengeri témája különösen népszerű a különböző mintákban. A legkorszerűbb technológiák használata nélkül a szokásos fotopolimer nyomtatás csempékre figyelemre méltó hatást érhet el. Sok olyan ház, amelyben a fürdőszobát olyan helyiségben használják, ahol a jó minőségű meleg vízben pihenhet, és a tengerre néző parcellák csak az általános pihenéshez és a jó hangulathoz járulnak hozzá. A kompozíciók tartalmazhatnak hajókat, kagylókat, halakat vagy trópusi paradicsom tájait. Kagylók, vízesések, lagúnák, delfinek és medúza jól néz ki a belső térben.

Nem alacsonyabb a népszerűsége a tengeri témájú falfestményeknek olyan jelenetekkel, ahol virágok vannak. A Florisztika számos különböző tervezési opciót kínál mind a panelen megjelenő egyéni képek, mind az egész egysoros vonalak számára, amelyek egyetlen témával kombinálhatók. Virágos díszek alkalmasak különböző stílusokkal díszített szobákhoz. A liliomok és az orchideák fényes fürdőszobához, tulipánokhoz és rózsákhoz alkalmasak - a sötétebb és tágasabb szobákhoz.

A legkedveltebb művészek fotói, portrékai és még a legérdekesebb filmfelvételek is könnyen megtalálhatók a falakon. Az egyik módja annak, hogy egy hasonló képsorozatot használjunk, az a hagyományos portrék használata, amelyek egy eredeti portré-galériába kerülnek. Használhatja a családi fényképeket. Kiváló lehetőség több kis fénykép elhelyezése. A legnépszerűbb a legismertebb szerepükben felismerhető nők képe.

Kis helyiségekben ajánlott természetes motívumok. A dekoráció a bambusz, a bőr vagy a fa utánzata. Egy ablak egy ablak formájában hozza a szobába a szépséget és a pozitív érzelmeket. A kis fürdőszobához további hely kerül.

A futurisztikus és absztrakt minták rajongói gyakran választják az eredeti Klimt festményeket vagy mindenféle geometriai mintázatot, mint a fürdőszobák paneljét.

méretek

Mielőtt felveszi és megvásárolná a kívánt készterméket, először pontosan meg kell határoznia azokat az alapvető paramétereket, amelyek célja a fürdőszoba díszítésének javítása és a helyiség térbeli megjelenése.Különösen különös figyelmet kell fordítani az összes rendelkezésre álló színre és méretre, ami nagyon fontos lehet az összes feladat gyors eléréséhez.

A modern típusú lakásokban található fürdőszobák és fürdőszobák kis területtel rendelkeznek.Ez az oka annak, hogy a csempe mérete és alakja kulcsszerepet játszhat a díszítésben, hiszen a panel segítségével a fürdőszoba a legeredetibb elemévé válhat. Ha a panelt az ajtókkal ellentétes falra szeretné helyezni (ez a fal gyakran a legnagyobb), akkor a kép itt nem több, mint kétharmadát foglalhatja el itt - paraméterei 1800x1000 mm és 1200x800 mm között változhatnak.

A fürdőszobában lévő panel paneljei gyakran elhelyezhetők az egész falon, különösen akkor, ha egy fotót vagy egy különleges mozaikot tartalmazó panelt választ. Az a tény, hogy az apartmanok és a házak sok tulajdonosának a szobája minden falát szeretné lefedni ezzel a képpel úgy, hogy a teljes összetétel holisztikus és elég vonzó legyen. Egy ilyen panelt általában különleges megrendeléssel állítanak elő és sokba kerül.

A panel kiválasztása mindig javíthatja a helyiségben meglévő hiányosságokat, valamint jelentősen javíthatja a fürdőszobák megjelenését.

Egy kis fürdőszobában egyszerre több kis panelt helyezhet el, így a hely nagyobb lesz. Ebben a túlméretezett szobában egy 25x50 cm, 60x90 vagy 20x30 cm-es panel lesz.

Márkaértékelés

Egy elég nagyszámú gyártó készen áll arra, hogy stílusos és eredeti paneljével felajánlja a legérdekesebb variációkat a fürdőszobában. A fogyasztói vélemények szerint a Fehéroroszországi Keramin és Berezakeramika gyártók, a lengyel Cersanit, az Opoczno, a Paradyz és a Tubadzin cégek, valamint az Azori orosz érdekcsoportok gyűjteményei a legnagyobb esztétikát és kegyelmet mutatják.

Hogyan kell tenni?

Ahhoz, hogy saját kezűleg hozzon létre egy panelt, először ki kell választania a feladathoz szükséges összes eszközt és a rajzot, amelyet a fürdőszoba falán kíván megjeleníteni. A csempe vagy mozaik kívánt összetétele a padlóra kerül, a kép helyessége ellenőrizhető.

A megoldás gyúrásához speciális anyagot vásárolt. Miután a habarcs elkészült, óvatosan kell a spatulával a falra felhordani, egyenletesen elosztva a felületen. Ezután be kell vennie a potenciális panel egyik elemét, és kenje meg a kompozícióval.

A panel képének mindig el kell kezdnie a közepétől. Ha a mintázatnak vízszintesnek kell lennie, akkor az épület szintjén lehet szabályozni. A használt lapok közötti varráshoz a lehető legtisztább és legszebbé vált, speciális beaconokat használhat. A ragasztó megkötése után el kell távolítani őket. Ahhoz, hogy a csempe egyaránt ragasztásra kerüljön, egy ceruzával előre léphet a szükséges jelölések alkalmazásához.

Amikor az oldat teljesen megszáradt, a varratok mentén kell mozogni a kép részei között egy habarccsal. Ehhez használhat egy speciális kis spatulát. A panel elrendezése során a fő tényező a minta elhelyezkedése, nem pedig az egyes csempék illesztése. A sarkokban lévő lapok mérete nem meghatározó. Ha ez szükséges a képhez, akkor a szegmensek aszimmetrikusak lehetnek.

Gyönyörű példák a belső térben

 • Jó megjelenés a fürdőszobai falakon, különféle helyek vagy fantasztikus jelenetek.
 • Valódi mozaikpanel remekműveket gyakran lehet létrehozni kis színű színes ásványokból.
 • A Photopanel segít különleges romantikus hangulat kialakításában a fürdőszobában.
 • A fekete-fehér, valamint a kifejezetten geometriai átlátszó vonalakkal rendelkező tükörfestmények futurisztikus stílusban harmonikusan fognak kinézni.

Hogyan kell megfelelően csempe, ha a központ a központban van tervezve, tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba