"Keramin" csempe: jellemzők és gyűjteménygyűjtemény

 Keramin csempe: jellemzők és gyűjteménygyűjtemény

A mai kerámia csempe az építési és befejezési munkákban széles körben használt anyag. Enélkül lehetetlen elképzelni a fürdőszoba, a konyha, a fürdőszoba díszítését. A csempe padlója a nappali belső terét díszíti. A kereskedelmi helyiségekben a csempe egyszerűen elengedhetetlen és nagyon kényelmes anyag. A minőségi mutató a spanyol és az olasz gyártók termékei. De nem érdemes a külföldi árukra pénzt költeni, ha jó minőségű és kevésbé költséges méltó helyettesítőt találhatunk rájuk, felhívva a figyelmet a fehér kerámia vállalat termékeire, amely több mint 60 éve dolgozik a kerámiaiparban.

Cégről

Keramin története 1950-ben kezdődött a 10-es Minszk téglagyár elindításával. A következő 67 évben a termelés bővült, módosult és korszerűsödött. Napjainkban a vállalat Kelet-Európa egyik legnagyobb kerámiaiparban, és kerámia téglák, porcelán csempe, csempe és szaniter kerámia gyártására specializálódott. Az elmúlt tíz évben a Keramin márkajelöltként a fogyasztói jelölések, valamint a legjobb építési termékek vezetője.

A vállalat a magas színvonalú és minőségi jellemzőkkel rendelkező modern csempékkel látja el a piacot, amelyeket innovatív stratégiák, folyamatos munka az új tervekkel és a jobb gyártással biztosítanak.

A vállalat gyártósorai a vezető európai gyártók modern felszerelésével vannak felszerelve, akikkel Keramin évek óta együttműködik, ami lehetővé teszi számunkra, hogy ne hagyjuk abba az elért eredményeket és folyamatosan fejlődni, fenntartani a magas színvonalat és a termékek széles skáláját.

A "Keramin" csempe környezetbarát befejező anyagMivel a nyersanyagok csak természetes anyagok, amelyek minőségét folyamatosan figyelemmel kísérik. A termék biztonságát és környezetbarát jellegét, valamint a gyártási folyamatot a megfelelő belföldi és európai tanúsítvány is megerősíti.

A vállalat kiterjedt kiskereskedelmi hálózattal rendelkezik, melyet 27 iroda képvisel. Keramin termékeit nemcsak Fehéroroszországban értékesíti, hanem Oroszországba, az USA-ba, Kanadába, Ázsiában és Európában.

Különleges jellemzők

A "Keramin" fehérorosz csempék fal- és padlófelületek burkolására szolgálnak. Különböző színek, minták, formátumok és textúrák jönnek létre. Minden kollekcióban padló- és falburkolatok, valamint egy sor dekor - frizek, betétek, panelek (a sorozat általános stílusában készült) tartoznak.

A kerámia csempe lehet matt vagy fényes., texturált vagy sima egyenes. A gyártási folyamat számos, páratlan párhuzamos lépést tartalmaz, amelyek a mázatlan és üvegezett anyagok gyártására vonatkoznak.

Először elkészül a nyersanyag alapja. Ehhez először minden anyagot adagolnak, majd összetörik és összekeverik. Agyagot vízzel egyesítik a tejföl konzisztenciájához, majd nem-műanyag adalékokkal őröljük. Az eredmény egy csúszás.A préspor keletkezése több folyamatból áll, amelyek során a technikai paraméterekkel előállítható a sajtolásra kész anyag.

Ezután menjen a préselési eljáráshoz, amelyet félszáraz módszerrel végeznek. A kész keveréket, amely por alakú, mindkét oldalról préseljük, aminek következtében a granulátumok deformálódnak és mozognak. Ennek következtében a késztermék szükséges szilárdsági szintjét helyezzük el. Ebben a szakaszban 6200 tonna erőt használnak.

A préselés után a csempe forró levegőn szárad. A folyamat során először a cserépet melegítjük, majd a felesleges nedvességet elpárologtatjuk és lehűtjük. A következő fontos színpad a díszítés, amelynek során a csempe felső oldalán a máz, a rajz vagy az engobe kerül alkalmazásra.

A gyártási folyamat során a csempe mintázatát különböző módon lehet alkalmazni:

 • Szitanyomás. A technológia, amelyben a rajzot masztikával alkalmazzák speciális stencileken.
 • Digitális nyomtatás. Ez a legmodernebb módja a minta csempe átadásának, amely lehetővé teszi bármilyen tervezési ötlet megvalósítását, valamint a különböző természetes anyagok (kő, márvány, fa) mintájának pontos szimulációját. Ezenkívül a digitális nyomtatási technológia nagyon kényelmes a csempe próbaverzióinak előállításához és új termékek sorozatának elindításához.
 • Rotocolor technológia Lehetővé teszi, hogy a csempére ne csak a rajzot, hanem a természetes anyagok textúráját is alkalmazzuk, amelyet egy speciális szilikon bevonattal ellátott dob ​​felhasználásával biztosítunk, amelyből a domborzat a csempe üresre kerül.

A szárított vagy már égett csempe üvegezésére kerül sor. A máz létrehozásához a vállalat: kaolin, frit, homok, színező pigmentek, oxidok. A máz a lapkára van felhordva és megolvad. A hőmérséklet csökkenésével a máz keményedik, megszerzi az üveg tulajdonságait.

A termelés utolsó szakasza tüzel. Ezen a ponton a burkolóanyag megszerzi azokat a tulajdonságokat, amelyek lehetővé teszik a különböző felületek burkolását. Az égési folyamat speciális kemencékben történik 30-60 percig.

Az egyetlen tüzelés magában foglalja a csempe mázzal és az azt követő tüzelést. Ily módon a padló anyaga keletkezik. A falburkolatot kétszer tüzeljük ki - először a szárított tuskót, majd az üvegezett vagy engobe bevonattal ellátott részt.

A kettős égetés használatával bővítheti a tervezési megoldások kínálatát és felhasználhatja a dekorációs kiegészítő anyagokat, mint például a fémezett üvegek, „vitrozu”, csillárok, az aranyat és a platinát utánzó anyagok.

Frízek, betétek, szegélyek gyártásához a forrásanyag ugyanaz. Egyszerűen alkalmazzák a megfelelő dekorációt, majd elégetik és megfelelő formátumba vágják.

előnyök

A Keramin csempe fő előnyei, amelyek magyarázzák a fogyasztók hosszú távú népszerűségét, a következők:

 • Simaság. A csempe sima és sima felületű, nagyon könnyen tisztítható. Nem gyűjti össze a szennyezést, amely magas páratartalom mellett gomba kialakulásához vezet.
 • Nedvességállóság. A vállalat garantálja, hogy a termékei nem fognak megduzzadni a nedvességtől, nem veszítik el vonzerejét, nem fognak összeomlani, nem esnek le a falról, és hosszú ideig tartanak, feltéve, hogy megfelelően van rögzítve.
 • Erő. A Keramin csempe nagy szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, különösen a padlófajtákkal, ami könnyű telepítést és hosszú távú működést biztosít.
 • Különböző vegyi anyagok ellenállása. Még a bélés ellátásában használt agresszív anyagok sem okozhatnak különleges kárt.
 • Nagy hőátadási teljesítmény. A hőt tükröző burkolóanyag segít a helyiség hőmérsékletének megfelelő kialakításában és fenntartásában.
 • Vonzó megjelenés és a kerámia burkolólapok széles választékát, amelyek tartalmazzák az összes szobához szükséges elemeket.
 • Környezetbarát. Keramin csak természetes anyagokból készül.
 • Vonzó ár-minőség arány termékeket. A technikai jellemzők szintjén, amely kevés az olasz és a spanyol társaiktól, a Keramin termékek sokkal alacsonyabb árat képviselnek.

típusok

A Keramin cég kerámialapot készít a következő típusokból:

 • Üvegezett csempe fal burkolathoz beltérben.
 • Üvegezett csempe padló (a lapátok, a fürdőszobában fellépő lépések, ha vannak).
 • Frízek.
 • Kerámia csempe dekoratív betétekkel.
 • Kerámia panelek.
 • Dekoratív üvegtermékek.
 • Kerámia mozaik.

méretek

A nagyszámú gyűjtemény és a gazdag termékcsalád jelenléte kiváló lehetőséget biztosít a fogyasztónak arra, hogy kiválassza a tárgyak és díszítő elemek formátumát, amely a legmegfelelőbb az adott funkcionális feladatokhoz.

A belsőépítészeti üvegezésű kerámiák vastagsága:

 • 7 mm - 200x200, 300x200 mm.
 • 7,5 mm - 275x400 mm.
 • 8,5 mm - 100x300 mm.
 • 9,5 mm - 200x500 és 300x600 mm.
 • A padló kerámia vastagsága 8 mm, mérete 400x400 mm.

A dekoratív kerámia panelek vastagságban kaphatók:

 • 7 mm - 200x300 mm.
 • 7,5 mm - 200x200 és 275x400 mm.
 • 8,5 mm - 100x300 mm.
 • 10 mm - 200x500 és 300x600 mm.
 • A dekoratív betétekkel ellátott kerámiák vastagsága 7,5 és 10 mm, és 275x400 és 300x600 mm formátumú.

tervezés

A falak és a padló burkolóanyagának kialakításakor számos textúrát használnak: a kő, a fa, a fém, a beton vagy a textíliák alatt.

A javasolt megoldások sokfélesége és az egyes csempe típusú dekoratív elemek széles választéka lehetővé teszi, hogy egyedi és eredeti belső tereket hozzon létre.

A Keramin formatervezési megoldásaival a legkényelmesebb belső tér is egyedülálló. A designban használt színpaletta meglehetősen változatos - a kellemes fehér és bézs árnyalattól a vöröses, világos zöld és lila színig.

A különböző színek, az eredeti formátum és a vonzó dekoráció széles teret ad a kreativitásnak. Ezen túlmenően számos gyűjtemény kerámia monokróm anyag kombinációját kínálja különböző mintájú dekorációkkal (pl. „Patchwork”), fényképészeti panelek eredeti fürdőszobai belső terek vagy konyhai helyiségek létrehozására.

gyűjtemények

Jelenleg 58 gyűjtemény található a Keramin katalógusban. Tekintsünk néhányat közülük.

freestyle

Nagyon világos és dinamikus kollekció csíkokkal és díszekkel, amelyek különböző színekben választhatók: rózsaszín, bézs, fekete, szürke, fehér, szürke-kék.

San Remo

Elegáns sorozat egy népszerű zenei fesztivál stílusában, amely bármilyen helyiségben nyaralást és vidám hangulatot hozhat. A kollekciót a pillangók képe, egy csésze tea, kávé vagy egy pohár víz jellemzi. Fekete, fehér, szürke, narancs és piros változatban kapható.

Primavera

Egy másik fényes kollekció ihlette a nyár színeit. Az eredeti sorozat dekoratív panelekből áll, amelyek virágokat, köveket, bambuszot ábrázolnak. Ezek kombinációja egy zöld, fehér vagy lila virágok monokromatikus csempeivel egzotikus tapintású.

Damaszkusz

A keleti stílusú sorozatot egy virág dísz díszdoboz mutatja. A világos színek és az éves arany kombinációja gazdagságot és luxust teremt. A frízek széles választéka segít az ékezetek terjesztésében.

Antares

A klasszikus gyűjtemények élénk képviselője, amely harmonikusan és kényelmesen tölti be a házat a szövetszerkezet utánzatának és a dekoratív betétek egyszerű diszkrét díszítésének köszönhetően.

Axel

Ebből a kollekcióból származó anyag jól illeszkedik bármilyen stílusú belsőépítészethez. A sorozat fő csempe hasonlít egy ritka márvány textúrájára, kis rózsaszínű csíkokkal. A kifinomult virágmintával ellátott panelrel való kombinációja gazdag és elegánsvá teszi a belső teret.

fényesség

Gyűjtemény azoknak, akik szeretnek ragyogni és ragyogni. Minden kerámiát mozaik formájában készítenek.

A hangok átmeneteinek megfelelő kombinációjával megváltoztathatja a felismerhetetlen helyet.

Deja vu

A fő elemek halvány borostyán színben készülnek, az onyx textúra. A kollekció négyféle panelből áll: kettő virágos mintával és kettő geometriai mintával, amellyel teljesen különböző belső tereket hozhat létre a hangulatban és a stílusban. Ez a csempe inkább a klasszikusok és az összes természetes ízlésének kedvelői.

írisz

A kollekció elemeiből kialakított belső teret tavasszal és kellemes aromával tölti ki. A kék vagy lila íriszek és a repülő szitakötők használata nélkül a tér élettelen és üres lesz.

kaleidoszkóp

A modern stílusú, a márványot imitáló főburkolatú anyag, valamint a dinamikus geometriai díszítésű panel egy egyedülálló, környezetbarát designt hoz létre.

Monroe

Fekete-fehér sorozat dombornyomott textúra. Az ilyen csempe a belső és a luxus és a stílus varázsa.

organza

Ennek a gyűjteménynek a kialakítása a velencei csipke mintáinak ihletésén alapul, ami egy hasonló, bonyolult, átlátszó és kifinomult szobát tesz lehetővé.

New York

A város gyűjteménye, szürke színárnyalatokban készült. A csempe utánozza a nagyváros kő dzsungeljeinek betonfelületeit, és a háromdimenziós panel egy labirintusra hasonlít, amelyből csak a legerősebb és legbiztonságosabb kijuthat.

Pompeii

A gyűjtemény mottója a „szépség és luxus”. A matt kerámia anyagának márványszerkezetével kialakított fekete-fehér kialakítás varázslatos nyaralásérzetet teremt.

presztízs

Olyan sorozat, amelyben egy speciális típusú anyagot használnak, egy csempe, melynek eleme egy különleges térfogatot és megkönnyebbülést biztosít az egész szobának. A gyűjtemény expresszivitását egy virágos nyomtatási panel adja. A sorozat türkiz és lila változatban kerül bemutatásra.

talány

A sorozat alapja egy világos bézs bélés, amely a kő szerkezetére emlékeztet.

A gyűjtemény különleges varázsa a díszítésében jelenik meg, amelyet a következők képviselnek:

 • Az azonos színű panel két domborművel.
 • Dombornyomott virág díszítésű panel.
 • Panel fotónyomtatás orchidea virágok.

Vélemények

A vásárlók mintegy 70% -a ajánlja Keramint jó befejező anyagként. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy fontos szerepet játszott ennek a szemközti bevonatnak a megválasztásában a demokratikus ára. A csempe tervezése meglehetősen lakonikus és kifinomult lehetőségek.

A vélemények azt is sugallják, hogy a csempe nagyon jó minőségű, megfelel a szabványoknak. A különböző helyiségekben és különböző megvilágítású textúrák eltérőek. A fényes termékek nagyon jó fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkeznek, melynek köszönhetően a környező tér vizuálisan nő.

A Master-tilers megjegyzi, hogy a Keramin lapka jól vágott, kényelmesen és gyorsan elhelyezhető, mivel nem számít, hogy milyen irányban (függőlegesen vagy vízszintesen) kell elhelyezni. A fúrás során az anyag nem képez repedéseket vagy zsetonokat. A kerámiacsempe dombornyomása úgy van elhelyezve, hogy bármelyik részének vágásakor saját kiemelkedése van, aminek köszönhetően jól illeszkedik a csempe ragasztóhoz.

A hiányosságok között a fogyasztók rámutatnak a dekoratív panelek, betétek, frízek és üvegelemek magas költségére. Néhányan panaszkodnak a csempe különböző méreteiről és nem mindig sík felületről. De még így is, a fogyasztók általában jó jeleket adnak a gyártónak.

Gyönyörű példák a belső térben

 • A bézs texturált fűrészáru csempe kiváló díszítéssel, eredeti panelekkel és a kerámia különféle irányaival különleges hangulatot teremt a WC belsejében, tele természetes frissességgel és melegséggel
 • A fürdőszobában a Calypso kollekcióból származó mozaik csempe használata textil kárpitozás érzését eredményezi. A finomság és a súlytalanság különleges hangulatot ad a szobának.
 • A fehér és kék Mallorca-csempékből készült konyhai kötény, mintha a Földközi-tenger partjaira küldenénk, frissen és tágasvá teszi a belső teret, mint a tenger szélét.
 • Egy ilyen belső tér csak valóban kreatív természetű. Az élénk színek és a mozgó díszek használata a helyzetet egyedülállóvá teszi.
 • A Damaszkusz szöveti szüreti díszítésű fehér csempe és a meleg barna tónusú textilcsíkos textúrák kombinációja nemcsak elegáns, hanem fényűző.
 • A modern technológia a modern technológia stílusában segít a Mirari csempék gyűjteményének létrehozásában a piros és a fekete változatban. A csempe különleges kis megkönnyebbülésű matt felülete lehetővé teszi egy bizonyos rejtély bevezetését a szoba légkörébe.
 • A környezetvédelem témája a helyiségek tervezésénél nagyon fontos. A Keramin Sierra csempékből készült belső tér egyértelműen megerősíti ezt. Ebben a térben létrejön a természethez való teljes egységérzet.
 • Ez a belső tér az ókori napokhoz vezet. Kifejező megkönnyebbülés és csodálatos figurájú fríz kitölti a korszak művészetére jellemző szerény és pompás együtteset.

Tekintse át a Keramin lapkát az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba