A Mapei habarcs műszaki jellemzői

 A Mapei habarcs műszaki jellemzői

Az építőanyag-piac a különböző gyártók termékeinek széles skáláját kínálja. Ha olasz cégekről beszélünk, az egyik legnépszerűbb a Mapei, amely évek óta kínál termékeit Európában.

Oroszországban jelenleg két üzem található, ahol a márka termékei készülnek, és a szokásos keverékek tulajdoníthatók a cementnek vagy gipsznek köszönhetően. Úgy tervezték, hogy töltse ki a varratokat, valamint védelmet és megújulást.

Jellemzők

A Mapei habarcsot széles választékban kínálják, de tetszőleges típusú, biztos lehet benne, hogy ez az egyik legjobb képviselője a területen.

Ez a termék számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, számos előnnyel rendelkezik. Ezek közé tartozik a megnövelt tartósság, a szennyeződésmentesítő funkció és a tartósság. A habarcs sok éven át nem tűnik el, nem érinti a hőmérséklet csökkenése, a magas páratartalom és az éghajlati viszonyok. Megtartja a vízlepergető minőségét rugalmassággal, ami az egyik fő előnye.

A kompozíciók különböző változatokban kerülnek bemutatásra és a varratok befejezésére szolgálnak. Ez egy dekoratív anyag, amely széleskörű alkalmazást talált a területén.

előnyök

Az építés és a javítás területén dolgozó szakképzett szakemberek több okból is szívesebben használják a Mapei habarcsot:

  • Először is gyorsan szárad, így a feladat elvégzésének ideje csökken;
  • nem lehet aggódni a gomba kialakulása miatt, mivel a nedvességállóság aránya megnő;
  • az ilyen keverékek alkalmasak kémiailag agresszív környezetben történő alkalmazásra;
  • a habarcs mind belső, mind belső munka során használható.

Felhasználási terület

Az épületek homlokzatainak burkolata és beltéri befejezése során különböző típusú anyagokat használnak. A fogyasztó személyes preferenciákból választja ki őket, figyelemmel a teljesítményre. A kínálatban különböző típusú kerámialapok, valamint természetes kő, amelyek kiválóan alkalmasak a díszítésre. Bármilyen anyagot is használunk, ki kell választani egy olyan habarcsot, amely a töltőelemek működését végzi.

A keverék növeli az alap szilárdságát, és a besorolástól függően áttetsző és színes lehet.

A paletta széles, így a belsőépítészet vagy a tájtervezés sajátosságai alapján választhat. A freskók javítására vagy műemlékek helyreállítására a szakértők gyakran használnak Mapei habarcsot, amely a legmagasabb szintű munkáját végzi.

A keverék töltőanyagokat, pigmenteket, polimereket, kötőanyagokat és különböző adalékanyagokat tartalmaz, amelyek kombinációban a legjobb teljesítményt nyújtják.

A habarcs megkülönböztető jellemzői

A varratok kitöltése során az anyag vékonyabbá válik, így az előkészítés során a keveréknek kissé vastagabbnak kell lennie, mivel szükség van a konzisztencia változására.

Néha a szakértők száraz anyagot adnak a kész tételhez. A habarcs fennmaradó jellemzői a gyors beállításnak tulajdoníthatók, amely bármilyen típusú keverékben körülbelül húsz perccel kezdődik. És ha a parancsnoknak nincs ideje, hogy a varrást a végső állapotba hozza, nehéz lesz korrekció.

A tartósság az olasz anyag fő előnye, így a homlokzatok és a kültéri területek, például a teraszok vagy erkélyek befejezése során is igényelhető.

típusok

A Mapei habarcsfajták közé tartozik Ultracolor Plus. Gyorsan beállítható varróanyag töltőanyag, amely gyorsan kiszárad, és nem képez virágokat. Ezt a vízlepergetés hatása jellemzi, és jól ellenáll a gomba előfordulásának, ezért gyakran használják a medencék bélelésére. A keverék alkalmas a különböző típusú csempe, a márványból vagy üvegből készült mozaik, valamint a természetes kő munkájára. Egységes szín garantált, a felületen nem lesz virágzás. A varratok az évek során tisztaak lesznek.

Ha a befejező anyag lila, meg kell találnia ugyanazt az árnyalatot. Ezért ebben az esetben a legjobb választás a 162-es számú habarcs, univerzális, gyorsan szárad és megfizethető áron kínálják. Az egyik legnépszerűbb a 113-as keveréke, szürke színű, így illik a legtöbb csempe- és mozaikfajtához. Az univerzálisak közé tartozik az Ultracolor Plus 132 bézs színárnyalat.

Ultracolor Plus
Ultracolor Plus 113
Ultracolor Plus 132

Ha úgy dönt fehér bélés, és egy azonos színű helyőrzőt akar vásárolni, majd válassza ki a 103-atŐ rendelkezik a szükséges jellemzőkkel. A habarcsot „fehér holdnak” nevezik, gyorsan beállítható, megfizethető és három órán belül szárad. Üveg- és márvány mozaikokkal, medencékkel és magas páratartalmú szobákkal való munkavégzéshez ajánlott a 111-es szám megvásárlása.. A termékek ezüstszürke színben kaphatók.

A fehér az Ultracolor Plus 100.. Ez egy nagyon hatékony megoldás, amely gyorsan megszilárdul.

Alkalmas kőanyagokkal, mozaikokkal és más típusú burkolattal.

Ultracolor Plus 103
Ultracolor Plus 111
Ultracolor Plus 100

Epoxi habarcs

E faj egyik képviselője Kerapoxy design. Ez egy kétkomponensű keverék a csempe ízületekhez. A töltőanyagot huszonhat színben kínáljuk, melyek között türkiz, zöld, rózsaszín, lila, kék, bézs és más színek találhatók. Ezenkívül különböző típusú csempékkel és szembe néző kővel is dolgozhat. A tejtermékek, pincészetek nyilvántartásba vételéhez ilyen keveréket használnak.

Ha a műhelyekben és a vállalkozásokban fokozott ellenállást kell biztosítani a savakkal szemben, akkor ilyen anyagot biztonságosan vásárolhat.

Lehetséges utalni a polimerek által módosított kiváló minőségű polimerre Keracolor FF. Cementalapon, különböző vízlepergető hatású. Az alkalmazások közé tartozik a belső és külső burkolat, a padló, a medencék, a fürdőszobák és így tovább. A varratok nem szennyezettek, így sok éve megjeleníthetők.

Ha a habarcsot latex-adalékanyaggal keveredik, a tulajdonságok tovább javulnak, így a keverék erős lesz, és nagy terheléssel fog működni működés közben.

Mit kell eltávolítani a varrási anyagból?

Ha ki kell mosni a habarcsot, fontos kiválasztani a megfelelő anyagot, amely gyorsan és egyszerűen megbirkózik a feladattal. A piacon számos termék található, de A vezetőt Cleaner-nek lehet neveznilegjobban a feladat teljesítéséhez. A tisztító könnyen kezelhető az epoxi maradékok eltávolításával. de fontos megjegyezni, hogy csak kis nyomokat távolít el. Olyan folyékony termék, amely használat közben nem bocsát ki káros anyagokat.

A tágulási hézagok kitöltéséhez a szakértők egy tömítőanyag használatát javasolják, ahol az alap szilikon;Különböző típusú, átlátszó változatban és sok színárnyalatban ajánlott burkolóanyagokkal való munkavégzésre alkalmas.

tippek

Miután a csempe el van helyezve, akár külső, akár beltéren van szükség a fugázásra. A töltőanyag hatással van a felület megjelenésére, biztosítja a tartósságot, védi a szennyeződéstől és a nedvességtől. A keverék segítségével korrigálhatja a szabálytalanságokat, maszkhibákat, és hangsúlyozhatja a bélés megjeleníthetőségét is.

Az anyag keresése során fontos figyelembe venni a szakértők ajánlásait. Először el kell döntenie a szoba terjedelméről és jellemzőiről.

Színválasztás

Ez fontos szempont, mivel a tervezésben szükséges harmónia elérése, ezért fontos meghatározni az árnyalatot, amely a befejező anyaggal kombinálódik. Mivel a Mapei olyan termékeket kínál, ahol a színskála széles, a lehetőségek számos. A paletta lehetővé teszi, hogy kiválassza a megfelelő típusú fugázó csempe, mozaik vagy bármilyen kő.

Az ízületek színe fontos szerepet játszik a díszítésben, mivel befolyásolja a felszín esztétikai felfogását. A vásárlás gyors meghatározásához hallgasson néhány tippet. Figyeljen a csempe vagy kő hangjára, hogy egyetemes kialakítást kapjon. Ha a bélés világos vagy fehér, válassza ki ugyanazt a helyőrzőt. A hely vizuális növeléséhez ez az opció lesz az egyik legjobb.

amikor a csempe a színek zökkenőmentes átmenetével van felszerelve, jobban illeszkedik az alacsony kulcsú hanghozbár egyesek inkább kontrasztokat játszanak. Az egyoldalas béléssel, főleg fehér kerámiaval rendelkező fekete habarcs szépen fog kinézni. Ha úgy dönt mozaik csempe, a keveréknek tompa színnek kell lennie, mint a befejezés összetétele, és így jól néz ki.

Hogyan kell kiszámítani az aggregált fogyasztást?

A varrási habarcs megvásárlása során először meg kell határoznia annak mennyiségét. Ehhez meg kell értenünk néhány szempontot. A pontos számításokhoz nem szükséges önállóan elvégezni a számításokat.

A gyártó a csomagoláson mindig jelzi az anyagfogyasztást, így használhatja ezeket a számokat. Ma elég egy elektronikus számológép használata az eredmény eléréséhez. Csak úgy kell tudni, hogy az elülső anyag olyan mutatói, mint a hossz, szélesség, vastagság, valamint a varrás szélessége, amely után a rendszer azonnal megmutatja az ábrát, és meg tudja vásárolni a keverék megfelelő mennyiségét.

Hogyan használjuk a varrótöltőt?

Mapei használati utasítás egyszerű. A következő arányban kell elkészíteni: a keverék száz részének huszonegy része víz. A vödörben az anyagnak már van egy második összetevője, amely hozzáadódik az alaphoz a munka megkezdése előtt. Ezt a tömeget lassan összekeverjük egy épületkeverővel. Bizonyos esetekben szükség lehet egy komponens vagy pigment hozzáadására, ha bizonyos árnyalatot szeretne elérni.

Ami az anyagok arányát illeti, ezt a műszaki kézikönyv tartalmazza. Öt perc elteltével meg kell ismételni a keverést.

Az anyag sűrűvé és viszkózussá válik, ezért fontos, hogy negyvenöt percig használják.

A habarcsot gumi spatulával kell felhordani, majd rendszeres szivaccsal dörzsölni. Tizenöt-húsz perccel később a varratokat megtöltik, és a felesleges anyagot gond nélkül eltávolítják. Egy óra múlva nedves szivacsot kell használni a varratok vasalására. A felesleg könnyen eltávolítható sima vízzel. Használhatja a habarcsot is, a használati útmutató egyszerű.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az olasz márkanév Mapei termékei nem igényeltek nagy igényt. A varrási töltőanyag széles választékban van, és számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amely mindenféle anyagra alkalmas.

A fogyasztói vélemények tanulmányozása után világossá válik, hogy az illesztéseknél ez az egyik legjobb lehetőség.

A Mapei habarcs alkalmazásának technológiája az alábbi videóban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba