Marokkói stílusú csempe: keleti jegyzetek a belső térben

A keleti stílus most divatos, és önmagában a nemzeti színű fazekasság vonzó és szokatlan. A marokkói csempe nemcsak minőségi kopásálló típusú dekoráció lesz a házban, hanem a fenséges belső terek hangulatát hozza létre a viziers, khans és padishah keleti palotáinak.

Megkülönböztető jellemzők

Marokkói minta a marokkói csempe jellemzője. A vallási törvények szerint az iszlám hit képviselői megfosztják a jogot arra, hogy emberek és állatok képeivel díszítsék a házakat. De a bölcs arab művészek kifejezést váltottak ki. A csempe díszítésekor összetett geometriai és növényi díszeket használnak: hatágú csillagok, absztrakt geometriai alakzatok bevonásával kapott virágok.

A marokkói minta összetett, matematikailag mért, egy nagy algoritmus szerint számos elemből áll, szigorúan betartva a szimmetria és a színkombinációk szabályait.

A mozaikfelületen ábrázolt muszlim világ sokféle virágmotívuma és mintája sikeresen kompenzálja az afrikai állatvilág hiányát, hűvös és frissességérzetet teremt a házban.

A díszítőelemek díszítésénél a belső keleti irányra jellemző fényes színpaletta dominál. A telített természetes árnyalatok semleges, világos háttérrel festettek: hófehér, gyöngy, bézs, puha kék.

Alkalmazás a belső térben

A keleti otthonokban a csempe mindenhol és nagy mennyiségben kerül felhasználásra. A mentalitásunk megköveteli, hogy betartsa az intézkedést, és csak akkor tegye meg, ha szükséges.

Egy egyedi kerámia anyag keleti motívumai különböző változatokban jelenhetnek meg az Ön otthonában:

 • A marokkói stílusú burkolólapok felhasználhatók a szoba akcentusfalának, a dobogóra vagy a lépcsőknek a burkolására, a szoba megjelenésére és kiegészítésére;
 • A kerámia mozaikszőnyeg, a keleti ízű, göndör körvonalakkal és virágmintákkal díszítve, a padló folyosón a ház tulajdonosainak magas esztétikai íze lesz;
 • A csempe ideális minden funkcióhoz, de leggyakrabban az élettérben konyhai kötény díszítésére szolgál. A marokkói nemzeti mintával mozaikokkal díszített, asztallapos bútorokkal ellátott duettben az egész tervezési koncepció kulcskapcsolatává válik.
 • A marokkói csempék élénk színekkel telítették a belsejét, tökéletesen kombinálva a sima bútorokkal.
 • A többszínű mozaiklistával díszített mosogató nem lenyűgöző. Lehet, hogy mind a fürdőszobának vezető eleme, mind pedig a szoba betűtípusának, padlójának vagy falainak szembesülése;
 • Ma divatos a fürdőkádak vagy a szépségfürdők díszítésére szolgáló csempe használata;
 • A kandalló vagy a tűzhely hagyományos marokkói dísze nagyon színes lesz.

A marokkói burkolólapokat nem kell mozaikként elhelyezni. Az etnikai motívumok és a híres arab szkript kombinálhatók egymással, megteremtve a legváratlanabb kombinációkat.

A kerámia lapok különálló töredékekként működhetnek, és egy egész vászonréteget alkothatnak. A tervezők egyedi stílusban használják a különböző stílusok projektjeit.

Jelentős előnyök

A marokkói csempe számos előnnyel rendelkezik, ami olyan fontos, hogy egy házat tervezzenek:

 • Ez a fajta dekoráció teljesen ökológiai anyag, amely széleskörű használatát teszi lehetővé a gyerekszobákban is;
 • A csempe kiváló teljesítményt, hosszú élettartamot és kopásállóságot biztosít;
 • Az ipari méretben előállított anyag megfizethető árú szegmensben van;
 • Fektetése és tisztítása nem okoz jelentős gondot;
 • A csempe egyedülálló keleti színe még a legelterjedtebb szobát is felélénkítheti;
 • A ház vagy lakás befejező anyaga könnyen megtalálható, még tervező segítsége nélkül is.

gyártók

Ma sok nagyvállalat foglalkozik marokkói csempe gyártásával. A termelők közül a legnépszerűbb spanyol és portugál gyárak találhatók. Rendszeresen új, magas művészi követelményekkel rendelkező gyűjteményeket hoznak létre, amelyek megfelelnek az európai minőségi előírásoknak.

A marokkói stílusú csempe nézete a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba