Azori csempe: jellemzők és design

 Azori csempe: jellemzők és design

Az olasz kerámia a világ legjobbja. Sokan álmodnak a fürdőszobát ilyen anyaggal díszítve, de az ár fájdalmasan harap. És annál kellemesebb volt a vásárló számára az Azori kerámialapok megjelenése a hazai gyártótól, szoros együttműködésben az olasz szakértőkkel.

Különleges jellemzők

Az Azori védjegyet a KeraMir cégcsoport hozta létre, amely több mint 10 évvel ezelőtt kezdte meg utazását, és azóta is aktívan fejlődött. Ebbe a csoportba két termelési egység tartozik: a CJSC KSP és a CJSC Decor-M üzemei ​​és saját logisztikai hálózata.

Mindkét üzem a legújabb olasz felszereléssel rendelkezik. A "KSP" felelős a fal- és padlólapok gyártásáért, és a "Decor-M" kiegészíti a kollekciót díszítőelemekkel (határok, dekorok). Az első Azori márkájú termékek megjelentek 2006-ban, és gyorsan vezető szerepet játszottak az orosz kerámialapok gyártói között. A vevők azonnal értékelik az ár, a tervezés és a minőség kombinációját.

A "KeraMir" terméktervezés sokféle színekkel és felületekkel rendelkezik. Minden új sorozat tükrözi a divatirányzatokat, mint például a természetes anyagok mintáinak és felszínének utánzása, virágmotívumok, absztrakciók és szigorú geometriai vonalak. Az új dekorációk kialakításában mind az olasz designstúdiók, mind az orosz fiatal tehetségek vesznek részt.

A KeraMir víz-jet vágó technológiát használ a dekorok gyártásához. (Hydrojet). A csempe csiszolóanyagú vízsugárral kivágjuk a dekoratív betét mélyedését. Hasonló díszítéseket csak drága importált gyűjteményekben találtak, és most már az átlagfogyasztók rendelkezésére álltak.

Az Azori csempe rajzát főként a „Rotokolor” rendszer segítségével alkalmazzák, amely szinte a síkképernyős nyomtatás klasszikus módszerét helyezte át. Néhány sorozat digitális nyomtatással van díszítve.

Műszaki adatok

Minden márka termék (padló és fal) az állami szabványoknak megfelelően készül.

A következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • Vastagság, méretétől függően - 7-9 mm.
 • Az a képesség, hogy felszívja a vizet a falakról - akár 24%, a padlóra - 4,5%.
 • A lapok (görbület) formájának eltérése nem nagyobb, mint 1 mm. A padlóburkolatok esetében ez a szám nem haladja meg a másfél millimétert.
 • A méretek eltérése 0,5 és 1,5 mm között lehetséges.
 • Hőállóság - 125 C-ig színes mázas mintáknál és 150 C-ig - fehér.
 • A kémiai támadás ellenáll, azonban a gondozás során kívánatos elkerülni a savas alapú termékeket, amelyek károsíthatják a máz és a dekoratív elemek felső rétegét. A szerves zsírokon alapuló szappan nem alkalmas a kerámiára, mivel a zsírfólia miatt a penész fejlődését provokálja, és csökkenti a csempe fényességét.
 • A mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás feltételes. A csiszolóanyagok vagy a fémkefék szisztematikus használata minden bizonnyal károsítja a felületet, ami különösen a fényes csempéknél lesz észrevehető.
 • I osztályú kopásállósági osztály. Ez azt jelzi, hogy csak alacsony forgalmú területeken használható.

gyűjtemények

Az Azori katalógus elvarázsol a különböző színekkel, textúrákkal és dekorokkal. A vállalat termékválasztékát minden évben új sorozat, vagy akár néhány termék egészíti ki. Jelenleg tizenöt van. A debütálás a 2006-ban megjelent „Inspiration of colors” című sorozat volt. 4 gyűjteményből áll: "Alize", "The Beast", "Aurora" és "Caprice", amelyek összegyűjtötték a szivárvány minden színét:

 • "Alize" - csempe vonal dombornyomott textúrával és mintával függőleges csíkok formájában. Díszként a vásárlók ritka virágbetéteket és ugyanazt a szegélyt kínálnak.
 • A "The Beast" -ban A tervezők nagy tulipánok formájában összpontosítottak a díszítésre. A színek narancs, kék, zöld és barna.
 • Aurorának Jellemzőek a gazdag narancs, kék és barna meleg színek, és mindezt a vegetatív díszek és a babkávék egymásba illesztésével díszítik.
 • "Caprice" - Ez egy absztrakt fantázia a mozgás témáján. Sima, ívelt vonalak egymásba áramlanak, és végtelenül érzik magukat. Ez a dekoráció a tömör minták szerelmeseit fogja fellebbezni.

A következő évben gazdagította a választékot a Harmony of Beauty sorozattal, amely magában foglalja az Origami, a Radika, a Karpet és a Travertino gyűjteményeket. A sorozat barna színárnyalatokból áll: fénytől sötétig. Ő a klasszikus, nyugodt, harmónia megtestesülése, és kissé szomorú.

A barna melankóliát az élénk színek váltották fel. A "Mood colors" sorozat a "Jasmine", "Tweed", "Fusion", "Crystal" sorokat tartalmazza:

 • „Jázmin” a gazdag színek és virágmintáknak köszönhetően nyárra emlékeztet.
 • "Tweed"- ahogyan azt a neve is jelzi - egy népszerű szövet utánzata. Ez a gyűjtemény talán a sorozat legintenzívebb színei: bordó és narancssárga, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy kiegyensúlyozzák a kárpitokat utánzó betéteket.
 • "Fusion" bonyolult monokróm díszítéssel csábítja a fény- és színelemeket. Az ékezeteket tarka szegélyek és egyéni könnyű csempe kerek betétek segítségével lehet elhelyezni.

A 2009-es kutatások a „Színházi varázslat” sorozatot mutatják be a gyűjteményekkel: „Alta”, „Iris”, „Twist” és „Atrium”. A felhasznált festékek mélyek, de nyugodtak és pihentetőek. A stílusok különbözőek: itt és virágmotívumok "Iris" és texturált díszek "Atrium", valamint a "Twist" szigorú geometriája.

A 2010-es mintázott sorozat „Inspiráció egy mintában”. 10 opcióból áll, amelyek különböző színűek és stílusok, de mégis lenyűgözőek:

 • "Asti" - tömör egyenesek, geometriai és virágmintákkal hígítva.
 • "Estella" - természetes árnyalatok, matt felület, fa imitálása és díszítés, virágzó almafák és bonsai formájában, japán kertre hasonlítanak.
 • "Savannah" - egyesíti a fás mintázat és a durva szövet kombinációját, a matt felületet és a fényességet.
 • "Alta" - és ismét a fa utánzata, ezúttal a nyír és a dísz díszítése. Visszafogott és szép gyűjtemény.
 • 'Valkyrie' - két változatban jelenik meg: szigorú fekete-fehér színárnyalat és egy piros és fehér szenvedélyes kombináció. Virágos rajz a dombornyomásos módszerrel.
 • „Damaszkusz” - egy másik dombornyomott gyűjtemény keleti stílusban, selyem utánzása.
 • "Caramel" - A bordó és sötét csokoládé finom és gazdag árnyalatú, virágmintás fűszerezett.
 • "Veletta" - alkotóit inspirálta a csipke elegancia, amely gyöngyjátékot gazdagított.
 • „Megbecstelenít” - ez a matt csempe különböző hangulatot adhat a szobának: aszketizmus és fekete-fehér és fényes napérzékelés, fehér és narancssárga színben.
 • "Sparta" - fekete-fehér színek irizáló márványfelülete, lakonikus görög díszítéssel.

A minták témája továbbra is az új évben a „Mágia a mintában” sorozatban szerepelt. A 2011-es katalógusban fényes tükörfelületet találunk, és a Kamlot kollekcióban a Solo felépítésben és a patchwork díszítésben egy nagyszerű virág formájában megjelennek egy szokatlan minta.

A fényesség a jövő évi sorozat témája. A rotációs és digitális nyomtatást, sőt a hagyományos selyemnyomtatást is használták ebben a sorozatban a dekorok létrehozásában. Virágminták, afrikai motívumok, városképek a világos színek hátterében a következő gyűjtemények voltak: Sanmarco, Ethel, Gloss, Aliante, Attica.

Az „A vonal geometriája” sorozat az alkotók felismerése révén az előrelépést, az évszakok megváltoztatását, a divat trendjeit tartalmazza. Itt van nyolc gyűjtemény, amelyek teljesen különböznek egymástól.Ezek közül kettőt kifejezetten a konyhára terveztek - ez a "Vog" és "Loft". A "Vog" -ot a fő elemek megkönnyebbülésének szerkezete, a csendélet és a kávé témája színes betétek alkotják. A „Loft” egy régi téglafal utánzata, melynek grafikái vagy vadvirágok formájában készültek, amelyeket önmagukban vagy panelek formájában lehet elhelyezni.

A Color Mood sorozat többek között két különálló padlóburkolati mintával rendelkezik, amelyek alkalmasak a nappali belső terére: a Maison és a Chalet, parkettázott.

A vállalat teljes létezésének legtermékenyebb éve 2015-ben. Idén három sorozat jelent meg: "Dreams", "Melodies of Color" és Mariscos. Fényes és matt, texturált és sima felületek, új minták és díszek, virágos panelek és még a pillangók is már nem gyenge választékkal gazdagodtak.

A 2017-es szerkezetek és színek játékai színek, textúrák és díszek őrültsége. Ugyanakkor ezek kombinációja nem tűnik durvanak, hanem éppen ellenkezőleg, hozzáteszi a szobához a karaktert. A sorozat legvilágosabb gyűjteménye talán az Eclipse indigó színe.

Vélemények

Az Azori termékkel kapcsolatos ügyfél-visszajelzések többnyire pozitívak. A felhasználók mindenekelőtt a tervezést és a színeket jegyzik, amelyek fényes és telítettek, azonban nem bosszantóak. A csempe minősége elárasztja sok versenytárs termékeit az ár szegmensében. Tartós és a csempészek szerint könnyen használható. A vágás és egymásra rakás problémái nélkül.

Nincs túl sok hibás elem. Az egyik hátránya a mérési eltérés néhány milliméteren belül. Egyes felhasználók ugyanabban a gyűjteményben találkoznak raznotonnal, valószínűleg különböző tételekből vettek mintát. Különböző sorozatokban is különbség volt a kép minőségében. Ez a paraméter a kép alkalmazásának módjától függ: selyem-szitanyomás, forgatás vagy digitális nyomtatás.

Azori kerámialapok áttekintése, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba