Hogyan törölje le a csempe habarcsát?

 Hogyan törölje le a csempe habarcsát?

Gyakran a javítások után a különböző megoldásokból származó foltok a befejező anyagok felületén maradnak. Különösen gyakran ez a probléma akkor jelentkezik, ha az ízületek feldolgozásához habarcsot használunk. A készítmény gyorsan megszilárdul, és nehéz lehet eltávolítani, mivel a durva mechanikai módszerek alkalmazása nem a legjobb megoldás. Ebben az esetben fontos néhány egyszerű módja annak, hogy ezt a fajta szennyezést tisztázzuk.

A szennyezés sajátosságai

Alapvetően a varratokat csempefektetés után dörzsöljük. Leggyakrabban ezt a befejező anyagot használják a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben, vagyis a magas páratartalmú helyeken. A modern gyártók olyan lapokat gyártanak, amelyek nem igényelnek különös gondot. A legfontosabb dolog - rendszeresen törölje fel a felületét.

Javítás után a varratok fugázása gyakran az anyagon marad. A fagyasztott oldat foltjainak megszabadulása eléggé problematikus. Egy kicsit könnyebb dolgok friss kompozícióval, amelyet könnyen le lehet mosni radikális módszerek nélkül.

A fuga eltávolítása a felszínről, nem szabad túlzott erőfeszítéseket tennie, mivel ez ronthatja a lapka megjelenését, sőt elpusztíthatja az integritását. Napjainkban számos olyan speciális eszköz áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan és anélkül, hogy negatív következményekkel lehessen eltávolítani a cserépből a habarcsot, nyomok nélkül. Ugyanakkor a rossz összetétel is elronthatja az anyagot. Ezért fontos szempont a habarcs időben történő eltávolítása a csempe fektetésének szakaszában.

A fuga a hegesztési varratokhoz elég gyorsan szárad. A megoldás minőségétől és az alkalmazás technológiájától függően 12-20 perc lehet. Ezért a csempe megérintését a lehető leghamarabb meg kell mosni.

Különösen nehéz tisztítani a felületet durva és porózus szerkezettel, mivel a hirtelen mozgások könnyen károsíthatják az anyagot. Ebben az esetben a keverék jobb eltávolítása a csempék közötti varratok feldolgozása során. Ugyanakkor a lehető legrövidebb időn belül meg kell tisztítani a szennyeződéseket, hogy ne sértse meg a befejező elemek közötti kezelt réseket.

A habarcsot két lépésben törölheti. Az első szakasz egy száraz tisztítás, amelyet a bélés egy kis területének rögzítése után végeznek. A kész felületeket egy speciális reszelővel törölje le. A mozgást átlósan kell végrehajtani a varratokhoz. Ennek következtében megakadályozható a még nem fagyasztott építési fúga károsodása.

A második szakaszban a felületet mosjuk. Próbáljon meg óvatosan tisztítani a szennyezés helyét, szobahőmérsékleten vízbe mártott hagyományos szivaccsal. Egy kis darab habszivacs is alkalmas erre a célra. Ha nem tudja egyszerre cserélni a keveréket, ismételje meg az eljárást.

Különleges eszközök

Ahhoz, hogy megbirkózzunk a csempe építési keverékének maradványaival, használhatunk speciális savtartalmú háztartási eszközöket. Ezek az aktív komponensek alapján nagyon aktív oldatok és különböző porok. Meg kell jegyezni, hogy a szerves savakat tartalmazó termékek ideálisak más szennyeződések eltávolítására a javítás után.

A savakkal képzett vegyületek gyorsan eltávolítják a ragasztó foltokat, primer oldatokat. Ebbe a kategóriába tartoznak a habarcs nyomai is (akár szín) is, amely gyorsan megkötődik a lapkán. Emellett a speciális szerszámok a kezelt rések között egységes megjelenést biztosítanak.

A fúga tisztításához ilyen mosást kell figyelembe venni, az anyag műszaki tulajdonságait figyelembe véve. Érdemes előzetesen ellenőrizni, hogy a csempe ellenáll-e a kémiai támadásnak. Ellenkező esetben a felület maradhat érintkezésben a savval, amit később lehetetlen eltávolítani.

Különös figyelmet kell fordítani a folyékony készítményekre és a tisztítószerekre gél formájában. Sok szakértő szerint ideális választás mindenféle felület tisztítására. Ezen vegyületek működésének elve az, hogy gyors reakciót hoz létre, amely lágyítja a habarcsot.

Ami a por opciókat illeti, azokat óvatosan kell használni.

Különösen veszélyesek lehetnek:

  • márvány burkolólapok;
  • gránit bevonatok;
  • anyagok a márvány chipekből.

A porokat nem szabad a mészfelületek habarcs eltávolítására használni.

A háztartási készítmények kiválasztásakor, hogy eltávolítsák a foltokat egy lapkáról, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy mindegyikük különböznek egymástól különböző százalékos savakkal. Az ízek és más összetevők számos változatban is jelen vannak. A vásárlás előtt gondosan olvassa el a kompozíciót, mert a rossz eszköz elronthatja a befejezést.

Ha úgy dönt, hogy professzionális módszerekkel tisztítja a lapkát, ügyeljen a gyártó által megadott utasítások betartására. Ami a segédeszközöket illeti, jobb, ha a régi és szárított fugák eltávolítására puha bázisú szivacsot használunk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kerámialapok tisztításához soha ne használjon merev sörtékkel fémtárgyakat és keféket, mert megkarcolhatják az anyagot.

A savas termékek használata előtt mindig viseljen kesztyűt. A tisztítást óvatosan kell végezni. Ügyeljen arra, hogy az oldat ne kerüljön a bőrre és a nyálkahártyára.

Népi módszerek

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a speciális eszközök használatát, akkor a hatékony népi módszerekhez fordulhat. A rendszeres citromsav segít megszüntetni az építőanyagot a felületről, miután megszáradt.

Gyakran a pasztaszerű keveréket is használják a szárított habarcs mosására., amely magában foglalja a szódabikarbót és az ecetet. Az összetevőket ugyanabban az arányban keverjük össze, és a szennyezett területeket a kész kompozícióval kezeljük.

A terméket felvisszük a foltra, és néhány percig hagyjuk, hogy működjön. Ezt követően a pasztát puha szivaccsal vagy ecsettel távolítjuk el.

Ez a módszer akkor is használható, ha a keverék a felszínen marad.

Ön is távolítsa el a fagyasztott puffer egyszerű szódabikarbóna. Először is, a bélést enyhén meg kell nedvesíteni vízzel vagy nedves ruhával töltött szórópisztoly segítségével. Ezután kis mennyiségű szódát kell alkalmazni a lapkára. Ezután a bélést puha kefével dörzsölik, hirtelen mozdulatok nélkül.

A szóda segítségével feldolgozható és interdigitalis ízületek. Ez a penész vagy a penész kiváló megelőzése lesz. Az eljárást követően a kezelt lapokat tiszta, meleg vízzel kell mosni.

Tisztíthatja a matt felületet a szokásos mosogatószerrel. A gélt vízzel hígítjuk, majd a csempe szivaccsal mossuk. Ezután a gél nyomokat meleg vízzel mártott ruhával kell eltávolítani.

Megtisztíthatja a habarcsot a megkönnyebbülés csempe glicerinnel. Az anyagot vízben hígítjuk (az anyag egy része 3 rész tiszta folyadékban). A kompozíció óvatosan megtisztítja a felületet, így nem marad foltok és csíkok.

Egy másik egyszerű népi módszer az ammóniaoldat alkalmazása. Egy evőkanál az anyagot vízzel hígítjuk, majd a szennyezett területet dörzsöljük. Amint a habarcs teljesen eltűnik a felületről, a cserépet tiszta, meleg vízzel kell kezelni.

A porcelán csempe tisztításához jobb, ha fehér szeszes anyagot használunk. Az összetétel (1 evőkanál. L.) Egy pohár vízben kell feloldani.Az elkészített oldat és egy puha szivaccsal a felszínről eltávolított habarcs maradványai.

A legnehezebb a fuga tisztítása epoxiával. Ez az alkotórész teljesen megvédi az építőanyagot a szerves savak és a különböző lúgok hatásától. Ezért kell eltávolítani a habarcsot, speciális tisztítószereket kell használnia. Vigyen fel lágyítószert a szennyezési helyekre, és 10 perc elteltével távolítsa el a keverék többi részét ecsettel.

Ne felejtsük el, hogy függetlenül attól, hogy milyen erős a szennyezés, a felületek tisztítása során a mozgásoknak lágynak és óvatosnak kell lenniük. Ez különösen igaz a fényes felületekre. Csak így tudjuk megőrizni a szín fényességét és az anyag kifogástalan simaságát.

Hasznos tippek

Ha először eltávolítja a cserépből a habarcsot, figyelni kell néhány fontos pontra.

  • A szennyezett varratok fehérítése segíti a hidrogén-peroxidot. A megoldást a sötétített helyekre alkalmazzuk, és mosás nélkül hagyjuk.
  • Az epoxi festék vagy a maszkoló szalag segít megvédeni a varrást a sérülésektől. Ajánlatos a tisztítási munkák során használni.
  • A horny eltávolítása mindig alulról indul. Ez a technika segít a legkisebb foltok kiküszöbölésében, így nincsenek csíkok a felületen.
  • Ha speciális háztartási eszközöket használ, olvassa el az utasításokat. Az anyagot a megadott arányban szigorúan kell hígítani. Ne felejtsük el a védőkesztyűt.

Egyes összetevők, amelyek a háztartási vegyszerek összetételében jelen vannak, súlyos irritációt okozhatnak. A népi jogorvoslatok szintén hátrányosan befolyásolhatják az egészséget, ezért először győződjön meg arról, hogy nincs-e allergiás reakció az alkalmazott összetevőkre.

A habarcsnak a durva lapkáról való könnyed törlésével kapcsolatban lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba