Fekete-fehér csempe: stílusos megoldások a belső térben

A csempe kiválasztásakor sokan megállnak a hagyományos pasztell árnyalatokkal, vagy a világos színekből álló kerámialapokkal: piros, zöld, kék.

A fekete-fehér kombináció olyan egyszerűnek tűnik, hogy az emberek félnek használni a fürdőszobában. Valójában figyelembe kell vennie a színsémával való munkavégzés sajátosságait, majd a tulajdonosok számára szokatlan belső tér garantálható.

Színes funkciók

A fekete-fehér kivitel klasszikus és jól ismert a tervezési világban. Ennek ellenére a fekete-fehér összefonódása a fürdőszoba belsejében évek óta releváns és divatos. Mindkét szín a tartomány átmérőjű végein helyezkedik el. Ez vonzza ezt a kombinációt.

A fekete szín mélységet, mélységet és bizonytalanságot eredményez. Az ilyen hangzás befejezése túl sötét, félelmetes és befejezetlen. De a fehér fényereje és könnyűsége kompenzálja a sötét árnyalat negatív energiáját. A belső tér súlyosságot, pontosságot és merész kontrasztot szerez.

Styling módszerek

Amikor egy cserépet vásárol, sokféle módon használhatja. Mindez a tulajdonosok bátorságától és képzeletétől függ. Végtére is, a stílus különböző formái nagyban befolyásolhatják a design felfogását általában.

A változatok elrejthetik az építési hiányosságokat, vizuálisan megváltoztathatják a hangerőt, a stílust és a hangulatot.

A fekete-fehér csempe hagyományos módszerei a következők:

 • klasszikus. Ebben az esetben a fal egy része egy színben van elhelyezve és egy másik része. Ez lehet vízszintes vagy függőleges elválasztás. Most már népszerű, hogy a fürdőszobában aktívabb színnel (az Ön esetében fekete) zónákat hangsúlyozzon: a mosógép mögött, a fürdőszoba felett, a mosogató mögött vagy más helyen. A belső tér grafikus, hagyományos és szigorú lesz.
 • Sakkrend. Nagyon érdekes stílus opció. Ideális a padlóhoz, de a falakon is különálló részek lehetnek. Ha a szoba minden falát sakkminta díszíti, akkor a design túl szürreális és tolakodó lesz.
 • csíkok. A csempék fekete-fehér csíkokkal váltakozhatnak különböző irányokban: vízszintes vagy függőleges. Különböző méretűek lehetnek, attól függően, hogy a tulajdonos milyen hatással van rá.
 • halszálkás. Ez a tervezési módszer a padlón lenyűgözőbb, kötetet ad, és elrejti a szoba hibáit.

stílus

Mindig kellemesebb és könnyebb díszíteni a szobát, miután előre döntött a stílusról. A tervezési trendek jellemzőit ismerve könnyebb egy holisztikus és igazán szép környezetet teremteni.

A fekete-fehér lapok kombinációja számos stílusban használható:

 • minimalizmus. Ez az irány ideális a szóban forgó színekhez. Lakonikus belső tér, minimális díszítéssel, bútorokkal és hirtelen csepp rajzokkal, amelyek alkalmasak a szervezett és üzletemberek számára. Ebben az esetben jobb, ha színes kombinációkat használunk nagy részekben, elkerülve a kis vázlatokat: karácsonyfákat vagy más mintákat.
 • High tech. A csúcstechnológiák rajongói értékelik a tiszta vonalakat, a szigorú színeket, kiegészítve a modern csaptelepekkel, a vízvezeték fényes felületeivel és az elegáns zuhanyzóval.
 • klasszikus. Aranyozott kiegészítők hozzáadásával: csaptelepek, faragott keretek tükrök és látványos csillárok, a fürdő egy palota WC-nek tűnik. Ebben az esetben a bútoroknak és a vízvezetéknek kivételes formákat kell választania. Vannak kész falburkolatok csempékből, amelyek finom és eredeti mintákkal, sőt egész képekkel is rendelkeznek.Ez a stílus csak nagy területű szobákhoz alkalmas.

Egyes stílusok nem túl világosak és közel állnak hazánk népéhez. Az a tény, hogy a fekete gyász színe, az orosz vevők ritkán részesítik előnyben a belsőépítészetben. Eközben vannak olyan stílusok, amelyekben döntő szerepet játszik.

 • Figyelembe veszik az egyik leghíresebb területet noir. Amerikában megjelent a múlt század elején, és a fatalizmus és a sötét színű végtelen. A design a fürdőszoba segít kiválasztani a drága bútorok: a bőr kiegészítők és a klasszikus lámpák. Ez a választás merész és rendkívüli jellegű.
 • A második lehetőség lehet gótikus témák. A "Drakula gróf stílusában" lévő belső tér nem hagyja közömbösnek mindenkit: megdöbbentő és csodálatos. A díszítésben fekete színű, mintás fémdekoráció, faragott keretekben tükrök találhatók, ezüst patinával, kristálycsillárok és elegáns falszerelvények várják.

Megoldások különböző helyiségméretekhez

A helyiség méretétől függően a tervezési jellemzők közül választhat.

A következő lehetőségek tipikusak egy kis fürdőszobában:

 • a magas mennyezet hatásának eléréséhez a csempe csíkját függőleges irányban kell elrendezni;
 • nem kell fekete színben részt venni, a falakon fehér árnyalat uralkodik.
 • egy szűk helyiségben a rövid falakat fehér és fehér falakkal kell kiemelni;
 • jobb, ha a padlót és a mennyezetet egy kis, könnyű csempékkel ellátott fürdőben helyezzük el, használhatod a sakkmintát is;
 • a vízvezetéknek megfelelő geometriai alakzatokat kell választania;
 • ha van egy csíkos minta a falakon, akkor nincs szükség arra, hogy a tükörrel ellentétes legyen - azáltal, hogy a csík tükrözi, a szalag vizuálisan csökkenti a térfogatot;
 • a monokróm belső tér fényes díszítéssel kiegészíthető: szappan, váza, kontrasztos árnyalatú törölközők (piros, sárga, zöld);
 • egy gyakrabban használt technika: helyezze a falak alsó részét fekete lapokkal, és tegye a felső felét fehérnek - a szoba nem „összetörni”, de ugyanakkor a sötét árnyalat is kiemelkedik.

A fürdőszobának nem kell négyszögletesnek lennie: kis saroklakásokban nézhet ki háromszög. Ez az opció a legjobb csempézett kis méretek..

A falakon és a padlón kerámiák rajzolása nem szűkíthető a kijárat felé - ez vizuálisan tovább szűkíti és torzítja a szoba alakját. Jobb, ha a padlószelvény mintázatát választjuk: átlós vagy monofonikus fektetéssel.

A tágas szobákban a tervezési lehetőségek sokkal nagyobbak. Jobb, ha elhagyja a mennyezeti fényt, de a padló sötét lehet, miközben egy bizonyos sorrendben van elhelyezve. A tartozékok bősége csak a képet fogja kitölteni:

 • a szaniterek bármilyen formát és méretet választhatnak;
 • Érdekes választás lehet a három fekete fal kialakítása;
 • Különböző fények: beépített lámpák, sconces vagy csillárok segítségével további hatással lehet a belső térre.

A fekete-fehér csempe nemcsak a fürdőszobában jó. Használható a konyhában a kötény befejezéséhez a fülhallgatóban és a padlóhoz.

Nagyszerű lehetőség lenne A folyosón fekete-fehér padlóburkolatokkal díszített négyzetek vagy rombuszok látványos és klasszikus megoldás. Az eredeti díszítéssel ellátott különböző betétekkel ellátott design meghódítja a vendégeket a lakás vagy ház bejáratánál. Még egy kis előszoba is díszíthető.

A konyhában a padlót fektető sakk hosszú élettartamú módszer a konyhabelső különböző stílusainak.

Bútorokkal és szerelvényekkel való kombináció

A grafikus fekete-fehér kialakítás a bútorok, tárolórendszerek és még a tartozékok gondos kiválasztását igényli. Az üzletekben sok érdekes részletet szedhet, amelyek kiegészítik a szigorú dekorációt.

A legfontosabb dolog ebben - az egyetlen szabály betartása: ne feszítse túl a tartozékokkal és a fényes akcentussal.Ellenkező esetben az általános kép túlságosan bizarr és fárasztó lesz.

Egy kis szobában vagy egy minimalista belső térben jobban megállíthatja a választást átlátszó műanyagra és üvegre.: polcok, padlók, polcok, zuhanykabin ajtói nem vonják el a figyelmet és a vizuálisan csökkentik a helyet. A lámpatestek illeszkednek a beépített mennyezethez, és a falakon tökéletesen illeszkedik a szabályos formák harmóniájához, matt üveggel. Egy kis kiegészítő tartozék egy stílusban kiegészíti a belső teret.

A fekete-fehér bútorok teljes gyűjteményét készítette fürdőszobákhoz. A két szín kombinációjával rendelkező szekrények, polcok és szekrények nagyszerű ötlet.

A legfontosabb feltétel az ilyen elemek elhelyezkedése a sima falak mentén, ellenkező esetben a falakon és a bútorokon lévő különböző mintázatok "hullámzó" érzést fognak teremteni.

Szabványos vízvezeték-szerelőknek és fehér fényes kivitelű szekrényeknek is van megoldása: a bútorok tökéletesen illeszkednek egy kétszínű belső térbe. Az egyetlen dolog, amit érdemes figyelni, hogy a világos bútorokkal ellátott fekete falak erős kontrasztot kapnak, így ez a döntés nem „mindenkinek”.

Most a mosogatók, fürdőkádak és más vízvezetékek színei messze túlmutatnak a világos színeken. Bárki választhat, és piros és lila, sárga és akár fekete tárgyak. Ez egy nagyon érdekes akcentus egy fekete-fehér fürdőben.. A sötét héj feltétlenül vonzza a figyelmet, és látványos és szokatlan középpontja lesz az egész tervezési ötletnek.

Ha a szoba kisméretű sötét színűvel díszített, nyugodt, szigorú képben, akkor az állati nyomtatással készült bútorok segítségével eredetiséget és elegáns. A zebra vagy leopárd alatt színeződik az egyediség és a kifinomultság kialakítása.

A fő dolog az, hogy a fő témája ennek a nyomtatásnak az volt: például egy mosdó vagy fürdőszoba alatti szekrény. Hozzáadhatja a szappanba, egy csésze az ecset vagy a törölköző alá.

Az ezüst és arany kiegészítők, a bútorszerelvények és a befejező anyagok kifinomultabbá és pompásabbá tehetik a fürdőszobát. Ezt a megoldást azonban a tágas szobákban lehet használni.

Nagy szerepet játszanak a gyönyörű lámpabútorok, gyertyák utánzatú csillárok és kristály. A faragott fém lábakhoz fürdő is felszerelhető. Az antik keretekben található ovális tükrök kiegészítik az elegáns díszítést.

Látványos ötletek

 • A "téglafal" és a padlón lévő sakktábla hatásának kombinációja frissíti a szabálytalan alakú fürdőszobát. A fekete jelenléte nem teszi a belső homályt. A fehér és szigorú kiegészítőknek köszönhetően a szoba „légy”.
 • Minimalizmus a tiszta formában: korlátozott számú vízvezeték és tartozék. A koncepcionális dekoráció támogatja a fekete vízvezeték és a fürdőkád kialakítását, valamint egy egyszerű, rendszeres alakú tükör.
 • A szokatlan és látványos dizájn szerelmesei kedvelik a "mozi" belső terét. A mosdó és a szék ritka alakja, a falak színeit megismételve, kiegészíti a harmonikus és divatos képet.
 • Egy kicsit mesés kiderül, design, teljesen kész csempe kockás mintával. A faragott lábakkal ellátott mosdó alatt lévő asztal eljuttatja Önt az "Alice a látszó üvegen keresztül" fantáziáihoz. A szigorúság és a szürrealizmus sikeresen kombinálódik a tervezői ötletben.
 • A mintás padló, a fekete lámpák, a tükörkeret fémrúdja és a fürdő kerek alakja az elegáns befejezések gótikus klasszikusai. A fémes fényesség bősége és a fényes tükröződés a fényes lapokból ünnepélyes és eleganciát jelent.

Tekintse át a fürdőszobát a fekete-fehér lapokról, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba