Spanyol csempe a belső térben

Számos ország híres egy vagy másik jellegzetes termék gyártásáért, amely a kultúra és a történelem sajátosságává és örökségévé válik, mivel gyökereit a távoli múltban feltárja, és magában hordozza egy vagy másik időszak és események nyomatait. Kerámia csempe - az egyik ilyen termék, amely a spanyol kézművesek valódi gazdagsága és eredményessége.

Fejlesztési történelem

Spanyolország már régóta az egyik legfontosabb kerámia-szállító az európai országok között. Bizonyos források szerint ez az ország lett az első kerámia cserép gyártó Európában. Szokatlanul szinte minden, a terméket gyártó vállalat és vállalkozás egy területen található: a Castellón tartományban. A város lakosságának 50% -a (mintegy 30 ezer spanyol) gyárakban és gyárakban dolgozik.

A kerámia hagyománya több száz évvel ezelőtt származik.amikor a Castellón-i területen felderítették a skarlátos agyagot, ahonnan a keresztény szerzetesek voltak az első, akik elkezdték csempe készíteni. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan sikerült reprodukálni a receptet, és elsajátítani a technológiát, meg kell fordulni az ókori perzsia történetéhez, ahol a tudósok felfedeztek némi kerámialapokat, amelyek valószínűleg ősi perzsa templomokkal, királyi palotákkal és nyilvános épületekkel voltak díszítve.

A gyártással kapcsolatos minden tudás, a sablonok titokban maradtak. Később egy egyedülálló recept került az európai szerzetesrendbe, és a hallgatók szóbeli szentelték a folyamat és a technológia rejtélyét. Idővel azonban a receptet közzétették, és a hétköznapi embereket is felvették a gyártási folyamatba. Ennek következtében két irányból alakultak ki: „arisztokratikus” és „kézműves”, ahol az első képviselők különböző katolikus rendek szerzetesei voltak, akik tisztában voltak a minőségi termelés minden részletével és finomságával.

Kerámialapokat használtak a helyi arisztokrácia templomainak, templomainak és házainak díszítésére. A „Craft” trend résztvevői azok a népek voltak, akik nem tudtak és nem tudtak megvilágosodni a termelésben, és középosztályos kerámialapokat készítettek, amelyek nem voltak nagyon tartósak és nem olyan vonzóak.

A tartományi gyakornokok végül nagyszabású termelésre nőttek, és Spanyolország lett az európai piacon a gyártás vezetője.

Különleges jellemzők

Manapság Spanyolország a világ egyik vezető vezetője a kerámiák gyártásában. Azokban a vállalkozásokban, ahol az első spanyol kézművesek leszármazottai jelenleg dolgoznak, még mindig tiszteletben tartják és leginkább családbarátak. Az ókori receptek szerint modern, kerámia burkolólapokat készítenek, amelyek a gyártás és a festészet új módszereinek és technológiáinak megjelenésével modernizálódnak.

A kerámia burkolóanyagot tartalmazó anyag elsősorban agyag, természetes adalékanyagok keverékével. Nagy nyomás alatt az anyagot présnek vetik alá, majd egy speciális kemencében égetik. A csempe felső rétege "kerámia máz".

A spanyol terméket a tartósság és a merevség jellemzi, a csempe nem lehet nagy terhelések alatt deformálódni. Jól tapasztalt a háztartási vegyi anyagok hatásai, ezért a konyhák fürdőszobában történő befejezéséhez használják. A cserép könnyen tisztítható és teljesen higiénikus.

típusok

A spanyol lapok többféle típusúak:

 • Csempe. Ezt a burkolatot a fürdők vagy konyhák falainak és padlóinak díszítésére használják. A csempézett változat különböző agyagból készül, de főként pirosból.Ez a feltétel kétségtelenül hatással van a termék minőségére és árára.
 • Klinker. Ez a típusú kerámia cserép a leginkább tartós és ellenáll mindenféle káros környezeti hatásnak. Az ilyen termék nem igényel különös gondosságot, de elég hosszú ideig szolgál.
 • Porcelánkövek. Hasonló megjelenést alkalmaznak a közstruktúrák bélésében. Tulajdonságai miatt befejezhetik az épületek homlokzatát. Az anyag erős fagyállósággal rendelkezik, ugyanakkor nagyon sima felülete van, ezért gyakran kiegészítik csúszásgátló lökhárítóval.

A használati mód szerint a csempe 2 típusra oszlik:

 • Falra szerelhető. Porózus felülettel rendelkezik. Ennek köszönhetően nagyon könnyű a fürdőszoba falán feküdni. A csempe különleges tulajdonságai miatt képes nedvességet elnyelni.
 • Emeleten. A falburkolatok porózus felületétől eltérően a padlóváltozat alacsony porozitási indexű. Ez a termék képes a fürdőszoba padlójának díszítésére, valamint ellenáll a súlynak, és nem igényel különös gondosságot.

A leggyakoribb méretek:

10x10, 20x10, 15x15, 20x20, 20x30, 25x40, 25x50, 20x50, 30x45, 25x50, 30x60, 30 x 90 cm.

A padlólapok lehetnek négyszögletesek és négyszögletesek.

A padlóburkolatok szabványos méretei:

 • Négyzet: 48x48, 10x10, 15x15, 20x20cm;
 • Négyszögletes: 20x10, 20x15, 30x15, 30x20cm.

A konyhához nézve a legjobb, ha közepes méretű csempéket használnak: 20x40, 20x45, néha 20-tól 60 cm-ig.

A kerámiatermékek lakóépületekben, de néha nagy lakásokban használták a burkolólapokat és lépcsőket. A lépcsőszerkezetek befejezéséhez nagyon gyakran egy fa utánzási lapkát használnak. Lenyűgözőnek tűnik a nagy vidéki házakban, ahol az ilyen elem a házon belüli természetes díszítéshez ad meleget és láthatóságot.

A spanyol gyártó bármilyen kerámialapja abszolút kopásállósággal és számos színes megoldással rendelkezik, ami lehetővé teszi a tervező számára, hogy a dicsőségében megtestesítse ötleteit és fantáziáit.

Tapasztalattal rendelkező és szokásos vásárlók, akik megértik a gyártókat, észreveszik, hogy az egyéni kombinációknak köszönhetően a kerámia burkolólapok bármilyen belső stílusba illeszkedhetnek, a díszítés és az úgynevezett "kiemelés".

tervezés

A kerámia cserép kialakítása különbözik a dinamikus és a művészi regisztrációtól. A termék megjelenése ötvözi az egyre fontosabb klasszikusok szabványait, valamint a modern művészet új trendjeinek árnyalatait, az absztrakció és a naturalizmus elemeit. A spanyol csempe kiválóan kiegészíti a visszafogott és elegáns belső teret, valamint egy különleges, ragyogó, fényes és modern designt. Az ízlésesen kiválasztott kerámia lehet egy olyan elem, amely feltárja a tulajdonos természetét, a preferenciáiról és a mentalitásáról beszél.

Lehetetlen, hogy a termék felszínén lévő fényes foltok technikáját észleljük, amely önmagában egyetlen színnel rendelkezik. Egy ilyen részlet kifejezése teljesen más lehet. Ez lehet valamilyen megkönnyebbülés, váratlan színes foltok, blotok, minták, etnikai díszek és más érdekes megközelítések.

A spanyol kerámialapok választéka befolyásolja a textúrát és a tonális sokszínűséget. Például vannak olyan lapok, amelyek külsőleg utánozzák a fa bevonatot, az onikset, a fehér márványt, a kék opált és más természetes anyagokat. A kerámiák gyűjteményeiben sok érdekes, eredeti művészeti megoldás található. A terméket gyakran díszítik virágmotívumokból. Néha kis járdákkal, panelekkel és különböző betétekkel egészül ki.

gyártók

 • Ceramicalcora - a cég viszonylag nemrégiben kezdte meg tevékenységét, de már sikerült nagy nevet keresni. A legtöbb kerámiacéghez hasonlóan a Ceramicalcora Castellón tartományban található.Termelésében a vállalat kétlépcsős égetéssel dolgozik, ami jelentősen javítja a termék minőségét. A legújabb berendezések használatának köszönhetően a csempék színei egyértelműen megfelelnek a megadott jellemzőknek. A felületek tökéletesen laposak, a sík és a sarkok tökéletesen tarthatók.
 • Mapisa - A cég 1973-ban alakult. Munkájának kezdetétől a cél világszínvonalú termékek előállítása volt. Jelenleg a vállalat évente mintegy 12 millió négyzetméter csempe gyárt, és tagja a HATZ ipari csoportnak is.
 • Grespania - a kerámia csempe piacán 1976 óta használják a termékeket. A vállalat politikája és célja, hogy a termékeket általában hozzáférhetővé tegye a különböző vagyonszintű ügyfelek számára, miközben magas színvonalon tartja a minőséget. A rugalmas árpolitikának köszönhetően minden évben növekszik a megvalósítás és a termelés hatékonysága. Az elithez kapcsolódó vonal jelenlétében. Ez lehetővé teszi a biztonságos vásárló számára, hogy egyedi kialakítású konyhát és fürdőszobát alakítson ki.
 • Atlantictilesprojects - egy fiatal vállalat, amely a modern gyártási folyamatokban modern innovatív technológiákat alkalmaz. A csempe az ultramodern dizájnban különbözik. A speciális felszerelések és a jól megépített munkafolyamat lehetővé teszi a termék eladási árának csökkentését, ami lehetővé teszi, hogy a vállalat cserépe nyereséges megszerzésre kerüljön az ügyfelek különböző rétegei számára.
 • köztér - A céget 1962-ben alapították. 1999-ben bemutatta az első ragyogó kerámiagyűjteményt, amely a céget a nemzetközi piacra vitte. Több mint 15 éve kerámialapokat gyárt, gránit chipek hozzáadásával. A kerámia felületén végzett óvatos munkának köszönhetően a termék abszolút jellemzője és az agresszív kémiai hatásokkal szembeni ellenálló képessége.

Valamennyi termék az úgynevezett "száraz őrlés" -nek van alávetve, ami minden lapka sarkát tökéletesen sima.

 • Porcelanosa - a márka kerámia és porcelán csempe gyártója. A vállalat gyűjteményei lépést tartanak a modern világ divat trendjeivel. A padlóburkolatok és a falak kizárólag fehér agyagból készülnek. A cég a porcelán gyártási technológiáján dolgozik, amely külsőleg különböző természetes anyagokat imitál.
 • Mainzu - a vállalat 1964-ben kezdte meg tevékenységét, de 1993-ban lezárult. Ennek oka az volt, hogy a gyártó arra törekedett, hogy teljesen felújítsa a berendezések és technológiák rendszerét. És most, az eladások és a vélemények eredményei alapján, azt mondhatjuk, hogy ez pozitív szerepet játszott, és segített a cégnek a kerámiatermékek gyártói világába.
 • Oset - 1973-ban alapított spanyol gyár. Ez az egyik vezető a kerámia termékeket gyártó cégek között. Valódi szakemberek vesznek részt a termelésben. Oset igen népszerű Spanyolországban és azon túl. A gyár csak környezetbarát anyagokkal működik. A fém kerámiatermékhez való hozzáadásának technikája eltér.

A fenti spanyol márkák nemcsak az országon belül, hanem az egész világon is népszerűek, köztük az orosz piacon is.

Tippek a kiválasztáshoz

A spanyol lapok nagy része a drága termékválasztékhoz tartozik. A sikeres vásárlás eredménye a szoba teljes átalakítása.

Ellenkező esetben, ami nagyon ritkán fordul elő, a helytelenül kiválasztott termékek ellentétben lesznek a szoba általános képével, és ez az oka annak, hogy pénzt és időt töltenek el. Néha az ilyen esetek komplikációhoz vezetnek a javítási folyamatban.

Problémák merülhetnek fel az építési folyamat bármely szakaszában. A hibák javítása nehezebb lesz, ha a helyiség vége a javítási munkák végső szakaszában történik.

A helyiségekben történő burkolólapok kiválasztásakor néhány árnyalatot kell figyelembe venni:

 • Nem kell pénzt takarítania meg egy igazán jó minőségű termék megvásárlására. Meg kell vizsgálnia a bevált gyártók véleményét, és világos képet kell készítenie a termék leírásáról, amely megfelel az összes előírt követelménynek. A kiváló minőségű spanyol lapok optimális ára legalább 1000 rubel. / m2. Túl magas árak - a gyártók felár a javasolt márkáknál.
 • A legjobb, ha előnyben részesítjük a csempe termékek teljes gyűjteményének megvásárlását.
 • A matt felület alacsonyabb csúszási százalékkal rendelkezik. A fényes megjelenésű falburkolat azonban jobban mossa, és sokkal előnyösebbnek tűnik.
 • A termékek gyűjteményeiben különleges határok vannak, de nem kívánatosak a kis méretű helyiségek elrendezéséhez.
 • A határok akkor használhatók, ha a különböző színárnyalatok lapjait kontrasztos módon kell elválasztani. Általában ez az elem nagy bútorokkal rendelkező nagy szobákban használható. A fürdőszobákban például nem olyan sok hely van, mert itt van egy dimenziós berendezés, amely a már kis területet külön szakaszokra osztja. Ebben az esetben a szegélyek teljesen haszontalanok.
 • A sötét tónusok padlólapja vonzóbbá válik, és a falnak világos árnyalatokat kell tartalmaznia. Ez megteremti a bővülő tér illúzióját.
 • A sötét padlóburkolatok kevésbé piszkosak és könnyebben tisztíthatók. A falakat sötét csempe sorokkal kell szembenézni úgy, hogy az utolsó sor 12–15 cm-rel lépjen ki a fürdő szélétől.
 • Ahhoz, hogy a terméket a padló vagy a fal felszínéhez ragaszthassa, minőségi ragasztót kell választania.

Gyönyörű példák a belső térben

A márkás spanyol kerámia csempe gazdag múltbeli tapasztalatokat és innovatív fejlesztéseket tartalmaz. Ki tudja, mennyire változik ez a kreatív folyamat a jövőben. A különböző kerámialapok gyűjteményeihez hasonlóan változatlanok, amelyek folyamatosan javulnak. Ez lehetővé teszi, hogy egyedülálló tervezési ötletekből valósítsunk meg, és így többféle módon találjuk meg.

A konyhai csempe kialakítása megfelel a legdivatosabb trendeknek, és a szobát is fényessé és modernessé teszi, frissíti a megjelenését, és pozitív hangulatot kölcsönöz a légkörnek.

Spanyol csempe a modern konyha belsejében.

A kerámia burkolatának kialakításánál a stílusok döntése olyan sokrétű, hogy olyan terméket választhat, amely tökéletesen illeszkedik a szoba színrendszerébe és általános hangulatába.

Tudjon meg többet a spanyol lapkáról a videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba