Csempe "hog": a fektetés jellemzői és módszerei

Egyes csempe típusok megkülönböztetik másoktól az egyedi megjelenésüket. Az egyik ilyen lehetőség a népszerű csempe "hog", a fektetés tulajdonságairól és módszereiről, amelyeket tudnia kell.

Mi az?

A csempe olyan anyag, amelynek számos előnye van. Ezért gyakran használják lakások és vidéki házak lakberendezésére. A szilárdság, a nedvesség ellenállás és a tartósság mellett a csempe kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Érdekes vizuális hatás elérése lehetővé teszi a csempe típusát a vicces névvel. A 19. század végén jelent meg, azonban eredeti formája miatt még mindig sok csodálója van.

A nevet a teremtési folyamat technológiai jellemzői miatt szereztük be. Amikor az oldat a szerszámba került, két lyuk kialakulását lehetett megfigyelni. Külsőleg hasonlított a disznójáték megbélyegzésére, így a termék „sertés” lett. Kezdetben az anyagot csak a homlokzatokhoz használták. Aztán elkezdték használni a párizsi metró tervezését. Így a második csempe neve - „Metro”.

Ma a "hog" aktívan használják a belsőépítészetben (főként konyhák és fürdőszobák). Az anyag szerkezete megváltozott, a színskála bővült, az általános megjelenés elegánsabbá és vonzóbbá vált. Csak a termékek jellegzetes domború alakja változott, amely a téglafal utánzását biztosítja.

Különleges jellemzők

A modern gyártók különböző lehetőségeket kínálnak az ilyen típusú csempe számára. A megkülönböztető tulajdonság, amely egyesíti őket, egy téglalap alakú, téglalap alakú forma. Ezen túlmenően az ilyen típusú termékek többsége 45 fokos szögben van a termékek szélein. Ami a színtartományt illeti, általában a hog monokróm változatokban jelenik meg, bár vannak kivételek.

Az ilyen termékek népszerűsége számos előnyt jelent, többek között:

 • Erő. A speciális gyártási technológia növeli az anyag mechanikai feszültségét és ellenállását.
 • Tartósság. A csempék hőmérséklet-változások, magas páratartalom és vegyi anyagok ellenállóképességének köszönhetően sok éven át a tulajdonosokat szívesen várja. A csempe nem növekszik unalmas, megtartva a külső vonzerejét, és lehetővé teszi a javítási munkák megtakarítását.
 • Különböző tervezési megoldások. Még egyszínű változatban is van egy látványos megjelenés, amely bármilyen belső stílushoz illik. A különböző színek lehetővé teszik, hogy minden ízléshez válasszon lehetőséget. A csempe színes szegélyekkel is kombinálható, két kontrasztos színekkel kombinálható, és még a szokásos négyzet vagy téglalap alakú lapokkal kombinálható. A megfelelő színek és méretek kiválasztásával harmonikus és érdekes kialakítás érhető el.

Ami a hiányosságokat illeti, ez csak egy. A csempe különleges alakja kissé bonyolítja a telepítést. Különösen nehéz a lapokat a sarkokba helyezni.

A probléma megoldásának két módja van:

 • professzionális kézművesek bérbeadása;
 • válassza ki a fal sima részét a díszítéshez. Az ízületek hiányában könnyű lesz a csempe szépen elhelyezni, ami látványos érintést biztosít a szobához.

faj

A klasszikus "sertés" egy színben történik. Ez a tömör és szigorú hang (fehér, fekete, szürke), finom pasztell árnyalatok és élénk színek. Ebben az esetben a felület lehet matt, fényes vagy akár gyöngy. Érdekes, hogy áttetsző üveglapok, arany és ezüst termékek.Emellett a modern gyártók olyan márvány- vagy valódi téglákat imitáló lapokat gyártanak. Néhány márka „sertést” kínál mintával. Leggyakrabban geometriai formák és absztrakt minták.

Az ilyen típusok többsége ferde.ömlesztett lefedettség biztosítása. Az így kialakított felületek csak egy árnyék esetén használhatók. Eladáskor is találkozhat és "lapos" alakú. Ahhoz, hogy ez a fektetés kifejezőbb legyen, gyakran használnak kontrasztos színû habarcsot.

méretek

A csempe méretét a szoba méretei és a személyes ízlés alapján választják ki. A legkisebb termékek 7,5x10 cm vagy 8x10 cm-es paraméterekkel rendelkeznek, de a 10x20 cm-es változat még mindig a legnépszerűbb. A nagyméretű elemek vizuálisan csökkentik a szoba területét, de a tágas konyhákban nagyobb csempe használható. A mérete általában 10x30 cm.

Néha ugyanabban a designban különböző méretű csempe van.például: a kis lapok és a nagy téglák 30x10 cm-es duettje segít egy nagyon érdekes kompozíció létrehozásában. Ne feledje, hogy az ilyen kísérletek jobban bíznak csak a professzionális tervezőkben.

szín

A hófehér cserép klasszikus. Egy ilyen univerzális megoldás alkalmas bármilyen belső stílusra, mert a fehéret más árnyalatokkal kombinálják. Ezenkívül a fehér szín vizuálisan bővítheti a szoba határait, ami különösen fontos a fürdőszobákban.

Fekete csempe kevésbé használt, bár úgy tűnik, nem kevésbé lenyűgöző. Ez az opció alkalmas a tágas szobákhoz. A fekete szín kiemelkedőnek tűnik, különösen fehér színnel kombinálva.

A szürke árnyalatok semlegesek. Ha van egy világos konyhai szettje, de nem tudja, hogyan válasszon egy befejezést, hogy harmonikus és viszonylag nyugodt belső teret kapjon, akkor biztonságosan választhat egy világos szürke lapot. Ez a lehetőség a minimalizmus szerelmeseinek alkalmas. Fehér és fekete virágokkal kombinálva tömör és elegáns hangulatot teremt.

Bézs csempe - Kiváló választás azoknak, akik meleg színeket kedvelnek. A fehérhez hasonlóan vizuálisan kitölti a helyiséget, és tágasabbá teszi. A szigorú fehér lapokkal ellentétben ez a "sertés" hangulatos és otthonos. A konyhában bézs színek sikeresen kombinálhatók csokoládéval. A fürdőszoba nagyszerű rózsaszínű és bézs színű lesz, valamint bézs és fehér, fehér vagy szürke árnyalatok kombinációja.

Kék szín ideális fürdőszoba. Ez összefügg a tenger frissességével és a tiszta égbolt hatalmas kiterjedésével. A konyha számára ez a színséma nem a legjobb választás, mivel az árnyék hidegsége nem járul hozzá az étvágyhoz, de a megfelelő bútorok és kiegészítők kiválasztásával egy ilyen étkező gyönyörű és hangulatos lehet.

Piros szín inkább a dinamikus természet. Az ilyen csempék készítése nem ajánlott a szoba minden falának. Tehát túlságosan agresszív és akár visszataszító belső kockázatot jelent. Ezen túlmenően a fényes színek bősége túlzott szemkárosodáshoz vezet. Akcentusként egy ilyen „hog” nagyon hasznos lenne. A legjobb vörös és fehér és vörös és fekete variációk.

Zöld szín Nyugtató hatása van, de a tervezők nem javasolnak élénkzöld színeket a fali dekorációhoz. Jobb, ha a kiválasztást elnémított árnyalatoknál leállítja. Ugyanez vonatkozik a kékre.

Türkiz és lila az árnyalatokat óvatosan kell használni. Jobb kombinálni őket más, nyugtatóbb hangokkal, mint látványos akcentussal.

Sárga és narancssárga nyáron, napos hangulatban. Válasszon egy ilyen lédús árnyalatú lapkát, legyen óvatos. Vegyük fontolóra, hogy az ilyen fényesség néhány hét múlva zavarja-e Önt, mert a csempe általában hosszú távú működés elvárásai szerint történik.

A monokromatikus lapok mellett különböző mintákkal rendelkező színváltozatok is rendelkezésre állnak. Úgy néz ki, nemes csempe "márványozott". A tetőtér stílusának kedvelői tetszeni fognak a „tégla alatti” formatervezéssel, amely tökéletesen illeszkedik ehhez a koncepcióhoz. Azok, akik romantikus hangulatot szeretnének létrehozni, virágmotívummal rendelkező lapokat kereshetnek.

textúrák

A modern gyártók fényes és matt textúrákkal rendelkeznek. Általában a fürdőszobában válassza ki az első opciót. A fényesség tükrözi a fényáramlást, vizuálisan bővíti a teret, és a bevonatot különösen látványossá teszi. Azonban a matt csempe nem rosszabb, és a gyakorlatban még a fényes kollégákat is felülmúlja. A matt csempe nem olyan észrevehető cseppek és víznyomok. Ezenkívül az ilyen csempe könnyebben kezelhető. Szintén érdemes megjegyezni, hogy a különböző design matt "sertés". Ha a fényességet gyakrabban monokróm színek képviselik, akkor a matt felületek különböző nyomatokkal, valamint márvány, tégla és más anyagok utánzásával is rendelkezhetnek.

Hogyan válasszuk ki?

Fali kerámia burkolólapok kiválasztásakor fontos figyelembe venni nemcsak a személyes preferenciákat, hanem az anyag célját is. A fürdőszobában és a WC-ben jobb választani egy csendes árnyalatú anyagot. A konyhai kötény kialakításához megvásárolható a fényesebb lehetőség. Annak érdekében, hogy a falak tervezése ne legyen a tervezési általános fogalomtól eltekintve, figyelembe kell venni a szoba stílusát is.

 • Art Deco üdvözli a kifinomultság és a felháborító kombinációját. Itt a klasszikus fekete-fehér színárnyalatot lila, rózsaszín és még türkizkék érintéssel egészíthetjük ki. Határozottan az aranyozás által kiemelt fekete csempe. Gyakran használt fekete-fehér kontrasztos technikát. Ehhez általában a határokat használják, de néha ambiciózusabb sakkmintákat használnak.
 • A skandináv belső térben tökéletesen illeszkedik a fehér, szürke, bézs, barna csempe. Ez megfelelő lesz, és a lehetőség a "tégla alatt".
 • Beltéri falakhoz Provence vagy Chebbi Chic hófehér "disznó". Az idősebb anyagok utánzása szintén nagyon hasznos lesz.
 • padlástér - Egy másik stílus, amelyben a homlokzati dekoráció hatását beltérben fogadják. Itt a csempe nemcsak fürdőszobát és konyhát, hanem folyosót és szobákat is díszíthet. A jellegzetes gondatlanság és érdesség matt felületű csempe használatával érhető el. A színek ebben az esetben előnyösek sötét (fekete, barna, szürke). A csempe színétől függetlenül a varratok sötét szürke vagy fekete fugával vannak feltöltve. Az igazi tégla utánzás ideális választás.
 • A klasszikus belső térben jól néz ki fehér, bézs, barna, szürke csempe. Nincs hely az élénk színek számára. Éppen ellenkezőleg, a színséma legyen lágy és nyugodt. Kecses díszek megengedettek.
 • Modern környezetben Lehetőség van mindenféle lehetőségre: finom pasztell színek vagy élénk dinamikus színek - a választás csak a személyes ízléstől függ. Ne felejtsük el figyelembe venni a padlón és a bútorokon lévő cserép kompatibilitását is. Minden árnyalatnak összhangban kell lennie egymással. Ha attól tart, hogy nehéz lesz gondoskodni a kályha közelében elhelyezett cserépről, védheti meg ezt a területet egy átlátszó falburkolattal.

A gyártó kiválasztása, a vásárlói vélemények összpontosítása. Tehát egy nagyon jó minőségű anyagot választhat, amely sok éven át szívesen látja Önt.

Hogyan kell feküdni?

A burkolólapok technológiájától függően különböző mintákat kaphat. Hat fő módja van a falak tervezésének a „hog” lap segítségével.

 • A klasszikus módszer. A csempe a falra kerül, így a végleges változat a téglafalhoz hasonlít. Minden következő sor ½-el eltolódik. Az eredmény meglehetősen érdekes design. Még egy nem szakember is megbirkózik a munkával, így ez a módszer gyakrabban kerül kiválasztásra, mint mások.
 • Vízszintes stílus. Itt minden csempe pontosan egymás alatt helyezkedik el.A nyilvánvaló egyszerűség ellenére ezt a módszert csak tapasztalt kézművesek végezhetik. Ebben az esetben a gyönyörű fektetés csak a legegyszerűbb és legtisztább csempék közötti kötések mellett érhető el.
 • "Stacks". Ez a technológia lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a szoba magasságát. A modulok szűk oldala felfelé, míg a szigorú párhuzamosság pontossága és következetessége rendkívül fontos. Ez a módszer nem túl népszerű, csak szélsőséges esetekben alkalmas.
 • „Pepita”. Itt a csempe két modulon belül marad. Az első függőlegesen helyezkedik el, a második pedig vízszintesen. Ezt a technológiát ritkán használják.
 • Átlósan. A „hog” átlós elhelyezése a leghatékonyabb megoldás. Ezen kívül képes vizuálisan bővíteni a szobát. A lapok ilyen módon történő elhelyezése nem könnyű.
 • „Halszálkás”. Ez a technológia a parkettázásra emlékeztet. A helyiségek ilyen módon történő befejezésének eredménye lenyűgöző, de maga a folyamat nagyon bonyolult. Ebben az esetben meg kell vágni az egyes lapokat 45 fokos szögben (hátlap).

A telepítés módjától függetlenül érdemes néhány kulcsfontosságú pontot is figyelembe venni:

 • A „hog” sajátossága meglehetősen nagy vastagság és súly, ezért az ilyen csempe fektetése a festéshez készült. A nagyobb megbízhatóság érdekében a ragasztót nem csak a fal felszínére, hanem maguk a csempékre is alkalmazzák.
 • Egy másik fontos árnyalat a nagyméretű összekötőelemek elfogadhatatlansága. A termékek közötti távolság optimális szélessége nem haladja meg a 2 mm-t.
 • Nehéz pillanat a sarkok kialakítása. A tökéletes eredmény eléréséhez előzetesen óvatosan kell igazítani a falakat. Figyelembe kell venni a külső sarkok vágás pontosságát és a belső sarkok kiválasztását a telepítés referenciapontjaként.
 • Az aljzatok és kapcsolók megfelelő telepítéséhez fontos előzetes számításokat végezni. Az ilyen részek helyére jelölje ki a csempe helyét.
 • Minden ízületet habarcs vagy tömítőanyag felhasználásával dolgoznak fel. A sertés megjelenésének sajátosságai miatt, még egy sötét fugával ellátott könnyű csempe is tökéletesen elárasztja, ezért a szín kiválasztásánál a belső stílus és a művészi ízlés irányítja.

Példák a belső térben

A szürkés-bézs csempe kiváló faragott szegéllyel ideális a klasszikus stílusú fürdőszobában. Az aranyozott részletek sikeresen kiegészítik a belső teret, így „drága” és stílusosak. A padló kialakítása a falak hangjában - a megfelelő megoldás a harmonikus hangulat megteremtéséhez.

Hideg bézs tónusú a konyhában. Ez a csempe tökéletesen kombinálva van egy fából készült asztallap és fehér szekrények fejhallgatóval.

Az élénk színek rajongói piros színben dönthetnek a konyha kialakításáról. A piros, fehér és fekete tökéletes kombinációja látványos kontrasztot teremt. A „Hog” szokatlan négyzet alakú, jellegzetes letöréssel tökéletesen illeszkedik a modern stílusba.

A klasszikus, fehér négyzet alakú négyzet alakú csempe kombinációja érdekes tervezési lépés. A kép kompetens kiválasztása, a fülhallgató hangjával kombinálva, egy egyedülálló jellegű, ideális belső kialakítást biztosít.

A szigorú, de stílusos kialakítás egyfajta fehér és fehér lapkákat kombinál egy szürke nyomtatással. A szoba fényerejét kis, de aranyos kiegészítők adják hozzá.

A "sertés" csempe lehallgatásának munkadokumentumban való elkészítésének és használatának információit lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba