Tégla csempe: Jellemzők és előnyök

 Tégla csempe: Jellemzők és előnyök

A szoba befejezésének tervezésekor fontos tudni, hogy vannak olyan anyagok, amelyek a legjobban használhatók kültéri munkához, és vannak olyanok, amelyeket beltérben használnak. Csempe a tégla alatt - egy univerzális megoldás, amelyet kívül és belül is használnak.

Ennek a dekorációnak köszönhetően csodálatos hangulat jön létre, és a személy úgy érzi, mintha valódi téglafalú szobában lenne.

Különleges jellemzők

Ha azt szeretné, hogy a belső téred különleges legyen, fontos, hogy a rendelkezésre álló helyet megfelelően használd, feltöltve úgy, hogy kellemes és kényelmes legyen otthon lenni. Egy ilyen ötlet megvalósításához szükség lehet egy belső újdonságra, amelyet az elmúlt években aktívan alkalmaztak a szoba érdekes képének létrehozására.

A "tégla alatti" csempe a szoba belső terét és az épület külső falait is díszítheti. Attól függően, hogy hol lesz pontosan a csempe, különböző anyagokból készülhet. Az imitációs tégla mintázat lehetővé teszi a tér megszervezését, így a felület sima és szabályos. A ház belsejében leggyakrabban a folyosón, a konyhában vagy a fürdőszobában talál egy ilyen fektetést. Ezeken a helyiségekben fontos, hogy megvédjük a falakat a nedvesség káros hatásaitól.

Egy igazi téglát utánzó csempe is csodálatosnak tűnik a homlokzatokon, különösen, ha a ház nagyon régi, és a homlokzati burkolat már összeomlik. Egy kis javítási munka és a képzelet - és a régi ház új életet fog találni.

Ennek az anyagnak az előnyei a következők:

 • környezetbarát;
 • a különböző felületeken való használat lehetősége;
 • hosszú élettartam;
 • hangszigetelés;
 • nedvességállóság.

A hátrányok közé tartozik a munka időtartama és a mester hívásának szükségessége. A valódi szakember sokkal gyorsabban fogja elvégezni a munkát, és a falazat minősége a legmagasabb színvonalú lesz.

Természetesen senki sem kényszeríti a mester hívását. Ön maga is saját téglafalát imitálhatja. Ehhez fontos, hogy csak néhány árnyalatot tudjunk meg.

Típusok és jellemzők

Attól függően, hogy pontosan hol tervezed a javításokat, valamint a „tégla alatt” elhelyezett dekoratív csempe kerül elhelyezésre, az anyag kiválasztása és a textúrája függ. A konyhában vagy a fürdőszobában az előnye, hogy sima felületet biztosít. A fényes felület könnyen használható és karbantartható.. A konyhai burkolólapok különböző színekben készülnek - mindez a javítás stílusától függ.

A kerámia burkolólapok jól illeszkednek a fürdőszobához, ahol folyamatosan nedves, és a víz gyakran a falak felületére esik. Azok, akik hozzászoktak az ilyen típusú helyiségekhez, nem kell ilyen anyagokat használni. A falak klasszikus illeszkedő csempe felületei, amelyek nem rosszabbak, de kissé eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek elsősorban a méretre vonatkoznak. Ha 20x30 cm-es lapkát választasz, akkor néhány nap múlva a falra helyezheti azt, még akkor is, ha a szoba nagy.

A szokatlan tervezési megoldások rajongóinak és a ház eredeti megjelenésének a legjobb választás a különböző anyagok szemközti lapja. A tégla textúra teljesen valóságosnak tűnhet., és alig találsz különbségeket valódi anyaggal.

Ahelyett, hogy gondosan elhelyezné a téglákat a kívánt légkör kialakításához, használhatja a kő mesterséges variációját. Az előny az, hogy a telepítés során a csempékkel való munkavégzés kényelmes. A kis méret miatt elegendő, hogy pontosan és helyesen helyezzük el az összes elemet a falon, így elérve az ideális eredményt. A falburkolatok texturálhatók, azaz egyenetlen élekkel rendelkeznek, és a lehető legközelebb állnak a téglához vagy a kőhöz.

Azok számára, akik sima és sima falakat szeretnének látni, a legjobb, ha természetes kőlapokat használnak, amelyek nagyszerűek mind a konyhában, mind a fürdőszobában.

Műanyag csempe használható minden szobában: a konyhában - a munkaterület közelében, a folyosón a szoba nagy részét, a hallban díszíthetjük - kanapéval vagy kandallóval ellátott falat, ha van. Javasoljuk, hogy visszautasítsa ezt a lehetőséget a hálószobában, mivel nem hoz létre pihenést és pihenést..

Valami exkluzív szerelmesei kézre formázott csempéknek felelnek meg, amelyek az ember által létrehozott legváltozatosabb és legkülönlegesebb formákkal rendelkezhetnek. Ez hangsúlyozhatja a szoba stílusát, létrehozhatja az egyedülálló képet.

Az anyagtól függően az ilyen csempe beltérben és homlokzatok burkolataként használható.

A befejező munka ebben az esetben nem lesz nehéz, mert a felület egyenetlen, és nem szükséges mindent tökéletesen, pontosan és helyesen elhelyezni.

A betonlapok pontosan az a lehetőség, amely jobban megfelel a nyitott tér és a lakberendezés helyett a belső használat helyett, bár minden a stilisztikai döntéstől függ.

A beton maga is egy nagyon tartós anyag, ezért könnyen ellenáll minden éghajlati jelenségnek és hőmérsékletcsökkenésnek, miközben változatlan marad. Erő miatt inkább a lakóház alsó részének díszítésére, a kerítésre, a lépcsőkre és bármely más hasonló tárgyra használják.

Mindegyik anyagnak van bizonyos előnyei és hátrányai, amelyeket biztosan tudnia kell.

Ha beszélünk a belső munkához használt klinker tégláról, akkor az eredeti téglát csak külső burkolathoz használták. Az összes előny és hátrány mérlegelése után a tervezők és azok, akik javításokat végeznek, bölcsen úgy döntöttek, hogy ez a fajta csempe sokkal érdekesebbnek tűnik, segítve bizonyos tervezési feladatok megoldását.

Az ilyen "téglák" elhelyezése nagyon egyszerű, és bármely felületen elvégezhető, ami vitathatatlan előny. Az ultraibolya sugárzás nem szörnyű klinkercsempe a napsütötte oldalon lehet elhelyezni. nem félnek az anyagi károktól. Bármely baktérium, amely károsíthatja a ház homlokzatát, nem rontja meg a megjelenést. Állandó vagy időszakos súrlódás vagy más mechanikai terhelés esetén sok anyag vonzza a vonzerejét, de ez nem vonatkozik a klinkerlemezekre, úgyhogy azt az ajtók körüli tér kialakításához használják.

Ennek az anyagnak a felülete rendkívül tartós, így használat közben nem lehet félni, hogy a csempe törött vagy deformálódott. Ez egyszerűvé és egyszerűvé teszi a telepítési folyamatot. Miután a munka befejeződött, a kész falazat könnyen tisztítható a szennyeződéstől, a portól és a szennyeződéstől. A víz elnyelésének képessége lehetővé teszi, hogy megvédje az alapot és a falakat a nedvesség behatolásától, ami a gomba megjelenését vonja maga után.

Úgy tűnik, hogy a klinkerlemeznek csak előnyei vannak, de van néhány árnyalat.

 • Ha a lemezek olyan helyen helyezkednek el, ahol éles és erős fújás lehetséges, akkor valószínűleg deformálódnak és repednek. Jobb, ha azokat olyan területekre telepítjük, amelyekre nincs erős mechanikai feszültség.
 • A klinker megvásárlására vonatkozó döntését befolyásoló másik fontos tényező a költség. Ez a csempe sokkal drágább, mint a szokásos csempe, mert nem mindenki megengedheti magának.

Ha még mindig úgy dönt, hogy csempét vásárol a klinkerből, akkor tudnia kell, hogy számos lehetőség van:

 • műszaki. Használata utak és járdák elrendezésére az utcán;
 • vízálló. Szükséges a hidraulikus berendezéseknél;
 • néző. Külső és belső javítási munkák elvégzése a házban.

Az ilyen lapok felülete matt és sima lehet, és a színváltozat lehetővé teszi bármilyen ötlet megtestesítését. A textúrákban is van különbség, ezért fontos, hogy pontosan tudjuk, mit tervezsz, milyen végeredményt akarsz látni. Ezután a klinkerlapok kiválasztása sokkal könnyebb lesz.

A következő anyag, amiről beszélni kell, a vakolat, amiből „a tégla alatt” csempe készül. Ezzel az anyaggal díszítheti a hálószobát vagy bármely más nappalit, és a hatás kellemes lesz. Ha a szobában kandalló, gipsz van - pontosan ezt kell megtervezni, elosztani a belső térben.

Fontos, hogy a tojásrakás után nincs szükség további munkára: az anyag teljesen kész.

Kívánt esetben színt használva kiválaszthatja a tégla textúráját, amihez elegendő csak a vakolat felszínét a kívánt árnyékba festeni.

"A tégla alatt" lehet, és a szokásos kerámia csempe. A homok és agyag megfelelő arányban történő használata révén kiderül, hogy a környezetbarát anyag minden lakóövezetben biztonságosan felszerelhető. A házon belüli befejezésen kívül kívül is használhatja.

A csempe textúrája sima, mert az így kialakított fal a lehető legközelebb kiderül az igazi téglához. A csempe előnye, hogy jól illeszkedik a különböző felületekhez. A fa vagy a háttérkép kombinációi érdekesnek és szokatlannak tűnnek, miközben a tér harmonikusabbá válik. Ebben az esetben a színes megoldás lehet: monofónia, válás vagy nyomtatás.

Az opció megválasztása a javítást végző személy ízlésétől és a szoba általános funkcionális feladatától függ.

Egy másik típusú csempe a minőségi cement, amely zúzott homokból, cementből és tengeri kagylókból készül. Ennek a bevonatnak az előnye a könnyű telepítés, a légáteresztő képesség, a felületi textúra.

A mínuszok között gyakran különböznek a törékenység. Az ilyen csempe szállítása még akkor is problémás, ha a gép nem rendelkezik megfelelően jó minőségű lengéscsillapítókkal, vagy sok út van az úton. A tojásrakás során könnyen eltörheted a "téglát". Tehát a szükséges anyagmennyiség jelentősen megnő.

Az egyik modern anyag rugalmas lapka. A cement, az akril polimer és a pigment készül, hogy ezt meghozzák. Az anyag egyik sajátossága, hogy képes arra, hogy hajlítsa meg a felületet. Könnyű, rugalmas csempe kerek és félkör alakú építőelemekkel. A lágyság elérése érdekében csak melegíteni kell. Ehhez használhat egy rendszeres vagy épület hajszárítót.

A hajlékony csempe mint befejező anyag előnyei:

 • hő- és hangszigetelés;
 • egyszerű telepítés, nincsenek különleges követelmények a munkához;
 • könnyű építés;
 • minimális szemét és hulladék a munkafolyamat után;
 • a rögzítéshez nem szükséges speciális habarcsot vásárolni: a csempe cementre ültethető;
 • nem igényel környezetvédelmi feltételeket, nem fél a hőmérséklet-változásoktól és a páratartalomtól;
 • a rugalmas csempe kellemes szerkezetű, megérinteni kívánja.

Ennek az anyagnak a hiányosságai közül csak egynek nevezhető - rendkívül magas ár.

Színes megoldások

Ha azt tervezi, hogy a szobát egy téglával díszített csempe díszíti, akkor nem csak az anyag típusával, hanem annak színével kell döntenie. A leggyakoribb a vörös-barna színséma, amely igazi téglafalat teremt otthonában. A belső világosság érdekében a legjobb fehér.Hangsúlyozza a szobában lévő tárgyakat, és ugyanakkor felhívja a figyelmet magára.

A design kis helyiségei sokkal többet fognak megjelenni, és a bútorok és egyéb tárgyak jól megtervezett elhelyezésével jelentősen bővítheti a helyet.

Egy másik lehetőség a több szín kontrasztja. A szoba egy része egy árnyékban, a másik - egészen ellenkezőleg. Megoszthatja a teret felfelé és lefelé, és mindegyik részre tervezhet valamit konkrét, tematikus.

Ha érdekes hatást szeretne létrehozni a szobában, kiválaszthat egy szokatlan színű csempe, amely több színsémát egyesít. Ez lehet egy tégla-vörös változat, barna és árnyalatai, szürke, bézs vagy homokos. És még:

 • A vörös vagy barna csempe használható klasszikus, angol, amerikai, francia stílusban és provence-ban. A burkolatot az ajtó, az ablakterek, a fal burkolat kialakításához használják.
 • A retro stílusú rajongóknak egy mesterséges téglát kell felvenniük, amelyet feldarabolnak, hézagokat és egyéb speciálisan hibákat.
 • A fehér szín és a sima textúra alkalmasak a modern high-tech stílusra.
 • A minimalizmust a világos színek és a varratok közötti kis távolság jellemzi, amelyet kívánatos nem kiemelni.

Ha nem akarsz egyetlen irányt és stílust betartani, akkor a színek sikeresen kombinálhatók. Ennek megfelelően a színek kiválasztása attól függ, hogy a helyiség melyikében a javítás történik, valamint a tervező által elvégzett feladatok.

Fontos azonban figyelembe venni a tér világítását:

 • A sötét helyiségeknél jobb választani a fényviszonyokat;
 • tágas és napos szobákban nem lehet félni, hogy világos és néha sötét színű ékezeteket készítsen.

A fekete lapokat ritkán, kis mennyiségben használják. Sikeresen árnyékolhatja a kívánt objektumokat vagy zónákat.

Kék és fehér csempe jól néz ki a fürdőszobában, de a bézs örömmel fogadja a hálószobában lakókat. Barna díszítés lesz megfelelő a loggiában, a teremben a kandalló mellett, a folyosón és olyan területeken, ahol egy személy nem sok időt tölt.

méretek

Ha úgy dönt, hogy otthon végzi a befejezést "a tégla alatt", de tudnia kell, hogy milyen méretűek a csempe anyagok a szükséges mennyiség kiszámításához. A gyártótól függetlenül az ilyen típusú lapok csak két formátumban találhatók:

 • egyes elemek;
 • lefektetett sorokat.

Ami a vastagságot illeti, ez a termék textúrájától függ. A vastagság 8–14 mm lehet, ha klinker vagy kerámia változatról beszélünk. Betonlapok esetén a vastagság elérheti a 24 mm-t. Annak érdekében, hogy a díszítőelem a lehető legtermészetesebb legyen, méreteit a szokásos téglához igazítjuk. Tehát a lemezek hossza 25 cm, de a szélesség más lehet. Ha a tégla egyedülálló, akkor a szélessége 60 mm lesz; másfél - 70 mm; kettős téglához 120 mm lesz.

Nem mindenki törekszik a tégla utánzására. Sokan csakúgy, mint ez a kivitel, ezért van egy sor nem szabványos méretű termék. Ezek lehetnek 240x52 mm vagy 240x88 mm méretű téglák. A csempék tökéletesen illeszkednek az Ön lakóterébe, kiszámítják a méreteit, eldönthetik, hogy melyik opció a hosszúság és a szélesség szempontjából optimális lesz az Ön számára, és milyen méretekkel gyorsan elhelyezheti a lapokat.

Fontos, hogy megtervezzük a fektetést, hogy a lehető legkevesebb maradék és maradék legyen. Ez jelentősen megmenti a javításra szánt költségvetést.

Gyártók felülvizsgálata

Annak érdekében, hogy a javítás sikeres legyen, és az eredmény tetszett, fontos egy jó és minőségi terméket választani. A piacnak most hatalmas választéka van a változatos csempéknek, és nehéz ezt a sokféleséggel navigálni.E tekintetben érdemes figyelembe venni azokat a legjobb gyártókat, akiknek termékei ma népszerűek. Ezek közé tartozik a spanyol, ukrán és olasz vállalkozások.

Az ukrán cserép a világon olyan cégek, mint a Golden Tile, az Inter Cerama, a Zeus Ceramica és az Atem. A cégek cserépének kialakítása az eredetiség és a friss megoldások között különböztethető meg, és az építőanyagokat előállító nyersanyagok magas minősége a világmárkákkal párosul. A technológiai berendezések évente javulnak, ami lehetővé teszi a termék minőségének növekedését, hogy folyamatosan versenyképes maradjon.

Golden Tile Company Kharkovban található. Az országban a porcelánkövek teljes termelésének mintegy 30% -át teszi ki. Saját erőforrás-bázissal, jó minőségű és magas színvonalú felszereléssel rendelkezik, a legjobb tervezők nagy tapasztalattal. Minden terméknek meg kell felelnie a magas minőségi követelményeknek, míg az áruk ára optimális.

Ha figyelembe vesszük a Dnipropetrovskot Inter Ceramaakkor megtudhatja, hogy a spanyol és az olasz gyártók technológiáját használja, próbálva megegyezni velük. A munka a legmagasabb fokú agyagot használja, amely alapján az összes terméket előállították. Itt padló, fali csempe, konyha, fürdőszoba, nappali. Különösen kiemelkedő gyűjtemények "a fa alatt", "márványozott" és "a természetes kő alatt"

Bármely cég arra törekszik, hogy a vásárlót megkapja, amit keres. Minden szeszélyt, tervezési döntést, fikciót el kell látni és kielégíteni, hogy a termékek iránti kereslet stabil maradjon. Ezeken az elveken dolgozom az ukrán cégeket, sikeresen elosztva termékeiket az anyanyelvük határain túl.

Ezután Spanyolországot kell figyelembe venni. Ebben az országban készülnek a legmagasabb minőségű csempe és porcelán csempe. A spanyol szabványok már régóta referenciaértéknek számítanak, és megegyeznek mindazokkal, akik termékeik magas minőségét, hosszú élettartamot és dekoratív megoldások eredetiségét szeretnék elérni. A spanyol márkák termékei drága szállodákban és szállodákban, luxus apartmanokban, egyszerű lakásokban találhatók, akik olyan emberek tulajdonában vannak, akik tudják, mi a művészet.

A spanyol csempe a ház bármely szobájának díszítése lehet, így a szokatlan textúra és kellemes minta segítségével válogathat.

A legnépszerűbb cégek az Absolut Keramica, az Albaidar, az Alcalaten Ceramicas, az Alnera Ceramica és sok más. Ezeknek a márkáknak a termékeit szaküzletekben és üzletekben találja meg, ugyanazon a helyen részletesebben megismerheti mindegyikük főbb jellemzőit.

A kedvencek mindegyike olasz csempe. Már évszázadok óta ő volt. a stílus és a minőség állandó tulajdonsága. Az olaszországi megtiszteltetésű hagyományok segítenek a modern technológián alapuló tervezési ötletek mesterműveinek létrehozásában. A sokéves tapasztalat és a modern fejlesztés feltűnő kombináció, amely lehetővé teszi Olaszország számára, hogy vezető szerepet töltsön be a világszerte kerámialapok gyártásában.

A termék jellemzői a következő jellemzőket tartalmazzák:

 • a burkolólap nagy nedvességállósággal rendelkezik;
 • a padló beállításai tartósak;
 • a tégla csempe fagyálló és hőálló;
 • a porcelánkövek nem alacsonyabbak a természetes kőhöz;
 • kő, üveg, kerámia mozaikok készülnek. Vannak még akár drágakövekből álló minták is.

Az olasz csempe híres a tartósságáról, mivel kétszer is kirúgják. Ez még erősebb, mint a vasbeton. T

Ez a termék is nagy merevséggel rendelkezik, ezért semmilyen körülmények között nem deformálódik. A tűzálló tulajdonságok lehetővé teszik, hogy ezeket az anyagokat tűzforrások közelében használják: kandalló vagy tűzhely. Megfigyelik továbbá a termékekre vonatkozó valamennyi környezetvédelmi szabvány betartását, hogy ne bocsátanak ki mérgező és káros anyagokat. A nedvesség ellenállása miatt nem lehet félni az áramütéstől.. Ezenkívül az anyag szerkezete nem változik a vízzel vagy a mosószerrel való kitettségtől.

A legnépszerűbb cégek az Atlas Concorde, Imola. és mások. Ami az első cég termékeit illeti, a magas esztétika jellemzi. Ez lehetővé teszi a csempék használatát a közönséges lakásokban, valamint a nagyszabású nyilvános épületekben.

A második márka burkolatát az jellemzi, hogy gyártása a Color Definition System technológiát használja. Ez lehetővé teszi a csodálatos grafikai objektumok alkalmazását a kerámia mintákhoz.

Hogyan válasszuk ki?

Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy a „tégla” lapokat használja a ház belsejében, gondolja át, hogy melyik opció jobb választani, és mit érdemes figyelni. Nem mindenki osztja azt a véleményt, miszerint az ilyen anyagok használata a belsőépítészetben helyes és szép, és a kezekben ez valóban így van. Ha azonban az összes elemet elhelyezi a helyükön, helyesen helyezi el az ékezeteket, akkor a szoba új színekkel szikrázik, teljesen más karaktert szerezzen.

Egy adott szoba befejezéséhez megfelelő anyagra van szüksége, és a klinker és a gipszlapok között kell választania. A klinkert gyakrabban használják homlokzatként., de beltérben találkozhatsz vele. Segítségével látványos összpontosíthat a kandallóra vagy a tűzhelyre, ha az ilyen elemek a házban vannak.

A szoba méretétől, megvilágításától és általános kialakításától függően választhat semleges árnyalatokban, fényes és színben.

Fontos, hogy a téglákat egy gyűjteményből, egy tételből, egy kiadásból rendelje meg. Ellenkező esetben ugyanaz a megjelenés más színű, textúrájú lehet, de a telepítés után észrevehető egyéb apró részletek is különböznek. A legjobb, ha csempe rendelhető egy jól bevált helyen, vagy egy jól ismert cégtől, annak érdekében, hogy biztosan tudja, hogy a termékek minősége kiváló lesz, és a javítása sok éven át releváns marad.

A porcelán burkolólapok színének és textúrájának meg kell felelnie annak a helynek, ahol elhelyezésre kerül, és jól kombinálható a már a szobában lévő anyagokkal, ha nem változtatja meg őket. A csempe esetében jobb, ha nem pénzt takarít meg, hanem a minőséget mérsékelten magas áron vásároljuk. Olcsó lesz sokkal kevesebb, és a folyamat a tojásrakás nehéz lehet.

A folyosón a különböző színek és textúrák opciói használhatók, mivel ez a szoba nem hordoz jelentőséget. Nem mondhatod ugyanezt a nappaliról, ahol mindig sok ember van. Fontos, hogy minden családtagot kellemes és hangulatos légkört teremtsen a szobában. Ha a nappaliban a „tégla alatt” szó szerint lefedi a teljes téglát, akkor a többi szobában csak egy falat kell eltávolítani erre a célra, hangsúlyozva azt.

A kerámia cserép az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb. Az egész szoba befejezésére szolgál, például: fürdőszoba vagy konyha. A kandallót vagy a konyhai kötényt díszítő kerámia segítségével részben díszítheti a szobát. A második esetben csak olyan tűzálló anyagot kell használni, hogy elég erős legyen. Ez a hőhatásoknak köszönhető. A polimer cement csempe olcsó, gyors és egyszerű.. Az ilyen anyagok alacsony minősége miatt távol lehet mindenhol. A színválaszték nem túl nagy, valamint texturált, de ha akarja, mindig talál valamit.

Ami a „tégla” vakolatlapot illeti, ez a lehetőség nagyon törékeny, ezért csak egy szakember dolgozhat vele. Az előnyök között megemlíthetjük a "téglák" könnyű súlyát, a kényelmesen dolgozva velük, gondos kezelést biztosítva. Ez az anyag szépen néz ki a belső térben. A „natív” szín fehér, de a javítás folyamán a kész falat bármilyen árnyékban festhetiamit szeretne, vagy az, ami megfelel a szoba stílusának.

Ha magadnak választhatod a helyed anyagát, akkor a javításra való felkészülés folyamata és maga is gyorsan elhalad, ami örömöt ad. Abban az esetben, ha nehézségei vannak, jobb tanácsot kérni egy szakembertől. Célszerű előzetesen átgondolni az esetleges nehézségeket annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék azok előfordulásának kockázatát.

Ápolási tippek

A házba szerelt minden bevonatnak gondoskodnia kell a tisztításról, tisztításról vagy tisztításról. Annak érdekében, hogy ne lerombolja a dekoratív téglafalat, tudnia kell, hogyan kell gondoskodnia róla. A különböző anyagok különböző gondozási módszereket igényelnek. Szinte minden típusú csempe tisztítást igényel, amelyet száraz és nedves módszerekkel végeznek. Fontos, hogy a nedvesség ne legyen "tégla"mivel ez negatívan befolyásolja a bevonat tulajdonságait.

A felület tisztításához a legmegfelelőbb mód a nedves ronggyal való por törlése. Ilyen tisztítás után a csempe száraz ruhával törölhető, hogy teljesen megszáradjon. Egy másik tisztítási módszert csak a fürdőszobában vagy a konyhai mosogató közelében elhelyezett anyagokra használnak, mivel egyáltalán nem félnek a nedvességtől.

Ha a szennyeződés a dekoratív bevonatra kerül, azonnal kezelni kell, ellenkező esetben, amikor megszárad, a felület fel fog süllyedni, és lehetetlen lesz megtisztítani.

Ne használjon agresszív tisztítószereket., mivel a csiszolószerkezet és az aktív vegyszerek megszakítják a termék felületének integritását. Ha a telepítést helyesen végzik, akkor a falak vagy azok részeinek tisztítása dekoratív téglafalakkal sokkal könnyebb. A szennyeződések és a por nem marad a hornyokban és az ízületekben, és könnyen eltávolítható száraz vagy nedves ruhával.

Gyönyörű példák a belső térben

Attól függően, hogy mit akarsz látni otthonodban, nemcsak téglákkal stilizált anyagokat használhatsz, hanem stílusos technikákat is használhatsz. Tehát a tetőtér stílusa lehetővé teszi, hogy részben vagy teljesen díszítse a szobát téglafalazattal, ami egyedi képet alkot.

A nappaliban vagy a szobában jól néz ki, ha csak egy falat választott falazat segítségével, és mindent más színnel rendez, de ugyanazokkal az anyagokkal, vagy keverjük össze a tapétákat vagy festéket. Az ilyen belső bútoroknak kifejezőnek kell lenniük, egyfajta színfoltot kell kialakítaniuk egy meglehetősen egységes térben.

Például a konyha számára megfelelő és érdekes lenne a csempe használata az egész szobában. A tetőtér stílusa egyedülálló hangulatot teremt, meleg és kényelmi érzést kelt, ami csupasz téglafalakkal meglehetősen nehéz.

A csempe "tégla alá" helyezése a folyosón meglehetősen gyakori technika, ezért a szobában különböző színek és textúrák használhatók. Mivel a folyosó gyakran rosszul megvilágított terület, a legjobb választani egy könnyű csempe érdekes textúra. Szóval nagyobb lehet a hely, a szoba tágasabb. Az eredetiség hozzáadásához használhatja a befejezetlen fektetést, ezáltal elválasztva az öltözőterületet és a folyosó többi részét.

A hálószoba csempe díszítése a "tégla alatt" ritkán történik. Általában egy téglafalat készítenek, amely hátterére helyezi a kikötőt, hogy hangsúlyozza annak fontosságát. Ennek az elrendezésnek a figyelembevételével ez a díszítőelem nem zavarja a megfelelő pihenést. Bármilyen stílusban dönthetsz úgy, hogy a hálószobádat, akkor biztosan nem fogod elrontani a téglából.

A lényeg az, hogy helyesen belépjünk egy ilyen elembe, és kitaláljuk a csempe számát. A színoldat bármilyen lehet: természetes tégla színtől fehérig és bézsig.

Egy dekoratív tégla csempével rendelkező szoba kialakításának kiegészítése érdekes és univerzális megoldás, alkalmas azok számára, akik hangulatos, de ugyanakkor dinamikus környezetet kívánnak teremteni.

Hogyan készítsünk egy lapkát a tégla alatt a saját kezedben?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba