A fali dekoráció laminátummal történik

A falak laminálással történő befejezése kétségtelenül minden szobához bájt és eredetiséget ad. Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, és meglehetősen lehetséges, hogy ezt megtehessük, szakértők segítsége nélkül.

Előnyök és hátrányok

A fali dekoráció laminátumának előnyei és hátrányai.

Az előnyök a következő paramétereket tartalmazzák:

 • az anyag kiváló szilárdsága (a panelek több mint egy évtizede szolgálhatnak, miközben megtartják az esztétikai megjelenést);
 • környezetbarát;
 • könnyű súly;
 • a színek és textúrák hatalmas választéka;
 • ár (olcsó panelek megvásárolhatók a falakhoz);
 • a falnak a befejezésének lehetősége önmaga, kézművesek bérlése nélkül.

A laminált fali dekoráció hátrányai egy kicsit:

 • Túlzott követelmények a falak előkészítéséhez a laminátum bevonása előtt. A falaknak teljesen síknak kell lenniük, vagy szükségessé kell tenni a léc felszerelését;
 • alacsony hőmérséklet-és páratartalom.

Hogyan válasszuk ki?

A színek és a textúrák sokfélesége miatt a fali laminátum bármilyen belső helyiségben használható.

Az anyag kiválasztásakor el kell dönteni, hogy a díszítés mellett milyen funkciókat fog végezni a falburkolatok. Általában ez a fal igazítása és egy stílusos, frissített kialakítás.

A falak lefedéséhez megfelelő laminátumot kell elhelyezni a 21-34. Jobb az anyag kiválasztása egy adott helyiség funkcionális céljának megfelelően.

Ha háziállatok vannak a házban, akkor ajánlott több olcsó modell megvásárlása, hogy a bevonat károsodása esetén lehetőség nyíljon a cserére.

A laminált paneleket stílusban és színben kell illeszteni a szoba belsejéhez. A kicsi és keskeny helyiségekben nem szabad a falak sötét burkolatát választani, jobb a világos árnyalatokra összpontosítani. Például egy fehér bevonat frissíti a helyiséget, és vizuálisan tágasabbá teszi. Egy könnyű fali laminátumot ajánlott kombinálni egy könnyű padlóburkolattal.

eszközök

Miután az anyag színét választottuk, a rögzítési módszerrel határozzuk meg. A leggyakoribbak a következők:

 • Ragasztóval. A panelek ragaszthatók folyékony szegekkel vagy szilikon ragasztóval a fal felületén. A kiváló minőségű ragasztót úgy kell megválasztani, hogy biztonságosan tartsa a falakat. Ez a legegyszerűbb szerelési lehetőség;
 • Keret módszer. Fából készült ládában végzett laminátum szerelése. A fa léceknek 4 * 4 cm-nek kell lenniük, és a vezetők közötti távolságnak nem szabad 6 cm-nél nagyobbnak lennie.

A keret módszer a legmegbízhatóbb, de időigényes. Nem szükséges a fal előzetes előkészítése. Ez a szerelés alkalmas olyan helyzetekre is, ahol az elektromos vezetékek, a csövek vagy más, a fali burkolat alatt lévő kommunikáció elrejtése szükséges.

Hogyan javítható?

A rögzítés nemcsak a korábban említett eljárásokkal lehetséges. Egy másik meglehetősen egyszerű módszer - a klyimer segítségével. Ezek speciális zárójelek laminált csíkok falra való rögzítéséhez. A Klyimery két fajtából áll:

 • Fogazott kiemelkedésekkel. Ezek közvetlenül a táblára vannak felszerelve;
 • Lapos párkánygal. Meg kell nyomni a kattintási zárat.

A keretben a rögzítési módszer körmöket, kapcsokat és fémkapcsokat használt. Ha a lefedettségi terület kerülete kicsi, akkor az első két lehetőség használható. Ha a terület nagy, biztonságosabb a panelek rögzítése a klipekkel, mivel idővel a laminátum mérete megváltozhat.

felszerelés

A következő eszközök hasznosak lesznek a telepítéshez: elektromos kirakós játék, mérőszalag, építési szint, simító, fa rudak, kalapács.

Technológia fali dekoráció do-it-yourself:

 • Számítsuk ki a szükséges mennyiségű laminátumot, kívánatos, hogy margót vásároljon;
 • A telepítési folyamatot nem hajthatja végre a görbék, az egyenetlen falak, így előtisztították, vakolták, szárították. Vagy elkészítse a ládát. Egy másik lehetséges lehetőség - a laminátum a gipszkarton falára helyezi magát. A gipszkarton egyidejűleg biztonságosan csatlakozik a falhoz.
 • Határozza meg azt a helyet, ahonnan az első laminált panel elhelyezése megkezdődik. Ez általában a bal felső sarok.
 • Közvetlenül vezesse be a paneleket. Ha a ragasztási módszert választjuk, akkor a deszkák hátoldalán folyékony körmöket vagy szilikon ragasztót alkalmazunk, és rövid ideig rögzítjük. Ha a keretmódszert választjuk, akkor a rögzítést körmökkel vagy fogakkal végezzük.
 • A laminátum telepítése után szereljünk dekoratív padlókat. A fal, a mennyezet vagy a padló közötti távolságot lefedik.

A laminált panelek a falhoz vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan vannak rögzítve. Válasszon egyet a lehetőségek közül, a tervezési jellemzők és a végrehajtás összetettsége alapján.

A vízszintes módszer a szűk helyiségek számára ideális, és vizuálisan bővíti a helyet. Két szín kombinációjával jól néz ki. Ha a falat függőlegesen eldobja, akkor növelheti a szoba magasságát. Ez a módszer alacsony mennyezetű apartmanok vagy házak számára alkalmas.

Az átlós falburkolat lehetősége stílusos és szokatlan. Ez a módszer azonban a legnehezebb, és a táblák nagyobb fogyasztását igényli.

Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy a laminátumot vízalapú emulzióval festett betonfalra helyezi, fennáll annak a veszélye, hogy a laminált szalagok nem fognak szorosak és eltűnnek egy idő után. Ezért javasolt a régi festékréteg, gitt és vakolat előtisztítása a felület eltávolításához és a felület előkészítéséhez.

Hogyan vágjuk le?

Annak érdekében, hogy a laminált bevonat harmonikusan keveredjen a helyiség belsejében, fontos, hogy a fektetési technológia megfigyelése mellett tudjuk, hogyan és hogyan kell a laminátumot megmunkálni. Például egy elektromos kirakós játék segítségével egyszerűen levághatja a paneleket. A legfontosabb dolog az, hogy a megfelelő fájlt válasszuk.

A laminált lemezek vágására számos szabály van:

 • A hátoldalról egy vonalat rajzolunk ceruzával a vágás helyén;
 • Ezután tegye a terméket az asztalra úgy, hogy a levágandó rész a súlyon legyen;
 • Ezután erősen rögzítse a táblát és a megfelelő helyen látta.

Az anyag vágását körfűrész segítségével is elvégezhetjük, de ugyanakkor a fémlemezen használt lemez. Ezzel az eszközzel nehezebb dolgozni, mint egy kirakós játék. A laminált bevonat fűrészelésénél az arc.

Egy ilyen eszköz, mint bolgár, sok a tulajdonos a kamrában vagy a háztartási szobában. A darálót sikeresen használják a laminátum vágásához. A szerszám használata során az egyetlen hátrány, hogy nagy mennyiségű por keletkezik a vágás során.

Hány visszavonul a falról?

A laminált termékek a nedvességgel és a hőmérséklet változásával való érintkezéskor nagyobb méretűek, így a telepítés során legalább 1,5-2 cm-es rést kell hagyni a sarkoktól, hogy a távtartó ékek rögzítésekor ne legyen könnyű a távolság, így egy táblát vagy más anyagot helyezhet az aljára hasonló vastagságú. Ragasztásra történő felszerelés esetén a táblát egy speciális filmrétegbe csomagolják, és az oldalakon ékeket használnak. A telepítés befejezése után a bemélyedések alaplapokkal vannak lezárva.

Melyik oldalt?

A laminátum rögzítéséhez ajánlatos a fal bal oldalától kezdve, amely a bejárattal ellentétes, és onnan jobbra haladva. Így célszerű dokkolni az anyagot.De ha a telepítő balkezes, akkor a telepítés a szoba másik oldaláról indul.

Hogyan zárja le a fal közeli rést?

Vannak esetek, amikor a laminátum és a fali rések között befejeződik.

A nagy különbség eltávolításának számos módja van:

 • Vásároljon szélesebb alaplapot egy hardverboltban, vagy csináld magad;
 • Szerelje szét a fedelet, és csúsztassa el;
 • Vágjon egy vékony csíkot ugyanabból a laminátumból és zárja le a rést;
 • Hajlítsa meg a meglévő lábazatot.

De az utolsó opciót nagyon óvatosan kell alkalmazni, hogy ne sértse meg az alaplapot.

szögek

Ha egy fal laminált laminátummal van ellátva, ahol az ajtóban egy nyílás van, a szerelőlapokat a telepítés előtt el kell távolítani. A termék elhelyezésekor a szélei nem érintkezhetnek a falak, a padló és a mennyezet sarkával, de maradjanak résként. A külső sarkok dekoratív sarkokkal zárhatók.

Hogyan készítsük a háttérvilágítást?

A falak kiemelése érdekes módja egy egyedi beltéri kialakításnak. A falra szerelhető lámpatestek önálló világítási forrásként szolgálhatnak, valamint egy további. A világítófal burkolatának felszerelése kézzel is elvégezhető. Ez elég gyors és nem költséges a költségvetés számára.

A háttérvilágítás telepítéséhez szüksége lesz: laminált, LED lámpák, csavarhúzó, építési szint, kirakós játék, ragasztó, rögzítők, ragasztószalag.

Háttérvilágítás telepítési lépések:

 • Először is meg kell jegyezni a lámpák helyét a falon. Gondolnia kell az elrendezést úgy, hogy csak a fény látható, nem a vezetékek.
 • Ezután tartsa a kábelt a sémának megfelelően, rögzítse a tartókkal. A kábel ajánlott a kimenetből a hosszának megfelelő kiszámításához.
 • Most telepítse a LED-eket, laminált. A léceket darabokra osztják és alulról felfelé ragasztják. A felső panelek megnyomják az alsó részt, így meg kell várni, amíg a ragasztó megszárad. Rögzítse őket, hogy segítsen a szalagnak és más rögzítőknek.
 • A következő lépés az erő csatlakoztatása. Ezen a telepítésnél befejeződött a háttérvilágítás.

Hogyan lehet az utolsó sort elhelyezni?

Ahhoz, hogy az utolsó réteg laminálására megfelelő sorrendben legyenek, jelölje meg a helyet, amelyet ittak, fűrészeltek és fésűvel illesztettek be az alábbi panelbe, és rögzítsék a felső széle folyékony szegekkel vagy szilikonnal a kereten.

Hogyan kell lezárni a seggét?

Annak érdekében, hogy a falak befejezésekor lezárja a csikket, alumínium rétegelt sarkokat használhat. A sérülések és a díszítőelemek védelme. A sarkok széles színválasztékban készülnek, így a megfelelő árnyék megtalálása nem nehéz. Rögzítse őket rugalmas ragasztóval.

Hogyan kell a lábazatot a padlóhoz rögzíteni?

A lábazat a belső tér egyik fő részének tekinthető. A lábazatoknak köszönhetően elrejtheti a padlón lévő hibákat és réseket. Jelenleg a leggyakoribbak a műanyag és fa alaplapok.

A fa modellek környezetbarátak, de élettartama rövid. A műanyag sok éven át szolgálhat, miközben az esztétikai megjelenést megtartja. A laminált PVC-szegélyek ideálisak. Könnyen vághatók, tartósak és nedvességállóak, és ugyanakkor olcsóak.

Többféleképpen javíthatja azokat:

 • A folyékony körmök segítségével. Ez a legjobb mód a páros falakkal és sarkokkal rendelkező szobák számára. Ha a sarkok egyenetlenek, a lábazat nem fog tartani;
 • Klipekkel. Ez az opció alkalmas minden szobához. A klipek egyetlen hátránya, hogy az alaplap eltávolítása esetén új rögzítőket kell vásárolni, mivel a klipek nem ellenállnak az ismételt telepítéseknek;
 • Csatlakoztassa közvetlenül. Sínek rögzítése csavarokat. A csatolási pontok a színhez igazított dugókkal vannak elfedve. Ez a módszer a szegélylécek legmegbízhatóbb felszerelésére.

A lábazat telepítése a befejezés utolsó szakasza. A szoba kialakításához a lábazatot kell választani. Fontos, hogy minimalizáljuk az ízületek számát. A szennyeződéseket a piszok és a por kockázatának csökkentése érdekében le kell zárni.

A padlólapokkal való munkavégzés során figyelembe kell venni az összekötő alkatrészek hornyai paramétereit, hogy megfelelően meghatározzák a lécek méretét. A rögzítési pontokat úgy kell megválasztani, hogy abszolút illeszkedjen a falhoz.

Belsőépítészeti lehetőségek

A laminált termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy teljesen különböző tervezési ötleteket valósítson meg a szobákban.

Például a folyosón a falak használatára szolgáló laminált anyag javítja a zajszigetelést. Ez az anyag tökéletesen tisztítható a szennyeződés nyomaitól, ami nagyon fontos a folyosóra. A folyosó laminátum bélése népszerűvé vált és az anyag tartóssága és kopásállósága miatt.

A folyosón az egyes zónákat különböző árnyalatokkal választhatja ki, vagy kontrasztot hozhat létre a fal és a mennyezet között. A teljesen laminált falak általában nem lezárnak.

Ha úgy dönt, hogy befejezi a falakat az erkélyen és a loggiában található laminált panelekkel, akkor emlékeznie kell a páratartalomra és a hőmérséklet változására. Ezért nagyfokú stabilitással rendelkező laminátumot kell választani. A falakat teljesen fel tudják szedni, és más befejező anyagokkal kombinálhatók.

Egy másik eredeti megoldás az, hogy a laminált felületet a hálószobában az ágy fején használja. A hálószobában bármely osztály anyagát használhatja, mivel nincsenek erős hőmérsékletkülönbségek.

Az anyag harmonikusan néz ki, ha az azonos színű hálószobába textíliákat választ. A fehér laminált falak egyikének világosbarna padlóval kombinált kialakítása szépnek tűnik. A lámpák behelyezése a falra az ágy fején is hozzá fog járulni a belső térhez. A falról mennyezetre mozgó laminátum olyan fontos helyet alakít ki a lakásban vagy a házban, mint egy hálószobát.

A nappaliban a lakásban is széles körben használják a laminált falra. A szoba egy részét vagy például a TV és a kandalló alatt csak egy zónát rendelhetnek. Elegáns nappali, amelyben laminált és egyéb bevonatok, például kő köti össze. Használhatja a szürkés árnyalatú, öreg fa.

A laminált panelek széles választéka lehetővé teszi a fürdőszobában való használatát. Az állandó páratartalom és hőmérséklet-ingadozások miatt ajánlott előnyben részesíteni a vízálló laminátumot. Ebben a szobában teljesen színes palettát használhat. Érdekes lehetőség az, hogy a laminált a legrövidebb falat a fürdőszobában.

A tetőtér laminálás befejezése - a legjobb megoldás. Leggyakrabban egy fűtetlen szoba, ezért fontos a hőszigetelés telepítése a falak telepítésekor. Ha telepíti a háttérvilágítást a panelen, akkor egy érdekes dekoráció mellett a tetőtér további világítása lesz.

Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy a konyhában a falakat laminátummal végzi, akkor a 23. Tervezési lehetőségek a konyhában hatalmas mennyiségben. A kő vagy fa alatt egy bevonatot vásárolhat. A konyhában általában egy konyhai kötény vagy egy fal található. A kész burkolatot kiegészítőkkel, például órával vagy képpel is díszítheti.

Hogyan helyezze el a laminátumot a falon, lásd az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba