Fali dekoráció: belsőépítészeti festési lehetőségek

A falak festése egy lakásban vagy magánházban nagyon fontos folyamat, amelyet minden felelősséggel kell kezelni. Ez a típusú kivitel kiváló alternatívája a hagyományos tapéta beillesztésének. Ha nemcsak barátságosnak, hanem eredetinek is szeretné otthonát csinálni, akkor a festék vagy dekoratív vakolat szükséges.

Tervezési jellemzők

A különböző befejező anyagok gazdag választékának ellenére sokan még mindig a jó öreg festékhez fordulnak. Ha szépen és helyesen alkalmazza a falakat, akkor egy nagyon harmonikus és barátságos belső tér lesz, ahol kellemes lesz az Ön és a vendégek számára.

Ez vagy a fal színe jelentős hatást gyakorolhat a ház hangulatára és hangulatára.

Például a túl sötét bevonatok depresszívak lesznek, és ilyen körülmények között a háztartásoknak valószínűleg nincs pozitív hangulata. Ami túl kicsi és vidám belső festékeket tartalmaz, akkor fejfájást kapnak. Ez arra enged következtetni, hogy egy adott palettát az otthon tervezésében nagyon komolyan kell venni.

A modern festékek megkülönböztető jellemzője, hogy segítségükkel elrejthetik a falak hiányosságait.

Nem minden keverék alkalmas erre, de a raktárban való megtalálása nem nehéz. Természetesen ebben az esetben nem beszélünk a falak súlyos és túl észrevehető károsodásáról vagy egyenetlenségéről.

Meg kell jegyezni, és szokatlan kialakítás, amelyet a megfelelő árnyalatok színeinek felhasználásával nyerünk. Csak annyi, hogy festett falakkal lépjen be a szobába, és azonnal észreveheti az együttes egyszerűségét, frissességét és eredetiségét.

Nem hiszem, hogy a szoba ékezetes falai csak klasszikus tapéta segítségével hozhatók létre.

Ebben az esetben a festéket kontrasztos vagy kissé eltérő hangszínnel használhatja.

Ilyen részletesen a belső térben gyakran különféle matricákat mutatnak, amelyek különböző nyomatokat és mintákat mutatnak.

Előnyök és hátrányok

A festett falaknak saját előnyei és hátrányai vannak.

Tehát a befejező festék pozitív aspektusai a következők:

 • Képesség elrejteni repedéseket a textúraban és egyéb kisebb hibák.
 • Az a képesség, hogy idővel megváltoztassuk a falak színét. Ha hirtelen szeretné átfesteni a felületet otthonában, akkor ez könnyű lesz.
 • A mosás lehetősége. A kiváló minőségű és megbízható festékkel készült falak moshatók és tisztíthatók, és sokszor. Ez a jellemző különösen akkor fontos, ha a kisgyermekek lakásokban vagy házakban élnek, amelyek gyakran tapadnak és festenek tollakkal, festékekkel és filctollakkal ellátott falburkolatokat.
 • Gazdag választék. Meg kell jegyezni, gyönyörű színeket. Napjainkban minden vásárló választhatja meg kedvenc színének színsémáját otthonának tervezéséhez.
 • Felületek kiválasztása. Ha korábban minden festék textúrája és felülete megegyezik, akkor a különböző keverékek teljesítménye eltérhet. Napjainkban egyedi, fényes, szatén vagy bársonyos, különböző színű bevonatok láthatók az építőanyagok raktárában.

A sok pozitív tulajdonság ellenére a festett falak hátrányai:

 • Felkészülés a falakra. Mielőtt a festéket a mennyezetre alkalmazná, gondosan elő kell készíteni, ami gyakran sok időt vesz igénybe. A falak felületének tökéletesen síknak és tisztának kell lennie, különben különféle szabálytalanságok és érdességek lesznek nyilvánvalóak.

Érdemes megjegyezni, hogy nem minden otthoni mester fog megbirkózni ezzel a munkával. Rendszerint a tulajdonosok szakemberekhez fordulnak, ami további készpénzkiadásokat igényel.

 • Az alkalmazás összetettsége. Ha az összes falat az első alkalommal szeretné tökéletesen lefedni, akkor figyelembe kell vennie, hogy bizonyos készségek és tapasztalatok nélkül szinte lehetetlen lesz megbirkózni ezzel a feladattal.
 • Az időszakos tisztítás szükségessége. A lakásokban vagy magánházakban festett falakat időről időre meg kell mosni. Ha ezt a folyamatot elhanyagoljuk, akkor fokozatosan elnyelik a szemet és még koromot is. Néhány idő elteltével a részecskék egyszerűen eltömik a falburkolat pórusait, és megállnak a „légzés”.
 • A tervező festékek magas ára. A falak festése egy adott szobában egy színben nem az eredeti döntés. A lakberendezés diverzifikálása érdekében érdemes különféle mintákat és mintákat helyezni a padlóra. Ehhez csak tervező festékre van szükség, ami meglehetősen drága.

Sajnos nincsenek tökéletes befejező anyagok a piacon, és mindegyiknek van hátránya. Mennyire súlyosak ezek a falfestékek hátrányai - minden fogyasztó maga dönt.

Természetesen sok a tulajdonosoktól függ. Ha óvatosan kezeli a falburkolatokat, ne felejtsük el mosni, majd nagyon hosszú ideig tartanak, és vonzónak tűnnek.

Emellett ne takarítson meg festéket. Az alacsony minőségű összetétel gyorsan elveszíti az esztétikai megjelenést, és újra kell cserélni.

Hogyan válasszunk egy színt?

Mint már említettük, a belsőépítészetben a fali dekoráció színe fontos szerepet játszik. Ő az, aki meghatározza az egész együttes hangját és hangulatát, ezért a kiválasztását gondosan és szándékosan kell végrehajtani.

A divatos pasztell színek alig mennek ki. Hasonló skálák különböznek az érzékenységben és a lágyságban. Egy pasztell falú szobában nyugodtnak és békésnek érezzük magunkat, így a tervezők a hálószobák kialakításánál javasolják az ilyen palettákat.

A klasszikus színek is nagyon népszerűek a lakások és házak tervezésében, de egy kicsit óvatosabbnak kell lenniük velük.

Például egy friss fehér szín, amely a térben vizuálisan bővíthető, feleslegében reprezentatív képet alkothat a belső térről, ami egy kórházi osztályra hasonlít.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a benyomástól, a tervezők számos fényes akcentust vagy színes részletet javasolnak a dekoráció és a textilek számára, amelyek könnyedén hígítják a túlzott fehérséget.

Ezenkívül túl világos színek jelennek meg. Például, bézs, puha krém vagy ugyanolyan hófehér falak könnyen és gyorsan szennyeződnek. Meg kell mosni gyakrabban, mint más színek.

A sötét, klasszikus árnyalatokat (fekete, sötétbarna, szürke) szintén óvatosan kell használni. Az ilyen palettákat el kell kerülni a kis méretű helyiségekben, mert vizuálisan még közelebb hozhatók.

Sötét paletták, amelyeket kívánatos kis mennyiségben használni. Például a csokoládé egy bézs szobában falakat árnyalhat. Így vonzó vonalvezetési felületet hoz létre.

Érdekes megjelenés a világos és sötét színek kontrasztos kombinációja.

Általában az ilyen kombinációkat a modern stílusú belsőépítészetben kezelik. Nem mindenki kedveli ezeket a tandemeket. Néhány ember bosszantja a túl merész ellentéteket.

A díszítés az otthon használható és világos, telített festék. Ezek a vidám színek képesek lélegezni az életet a belső térbe, és pozitívvá teszik. Ha gazdag színekkel festette a falakat a szobában, akkor a hátterükön lévő bútorok diszkrétek. Javasoljuk a belső elemek nyugodt és semleges színek kiválasztását. Ha a helyzet minden összetevője félkövér színekben történik, akkor nem lesz kényelmetlen benne lenni.

Sok tervező azt javasolja, hogy a falakat a következő vonzó színekben javasolják:

 • Nyugtató zöld.
 • "Édes" rózsaszín.
 • Mélykék vagy smaragd.
 • Pozitív sárga.
 • Lédús narancs.
 • Caramel.
 • Cream.
 • Az elefántcsont semleges árnyéka.
 • Ég kék.
 • Klasszikus fehér és bézs.
 • Fekete és sötétbarna (mérsékelten).

Gyönyörű kombinációk

Ugyanabban a belső térben különböző színeket lehet kombinálni. Az ilyen megoldások sokkal érdekesebbek, mint az egyetlen színséma. A színegyüttesek kiválasztása nemcsak a tulajdonosok ízlésétől, hanem a belső stílustól is függ.

Egyidejűleg több különböző hangot is használhat. Például lehet, hogy a színek ellentétesek egymással, elosztva a szobát vízszintesen. Ha szereted a fényes, de nem idegesítő megoldásokat, akkor közelebbről nézd meg a fehér / puha szürke (a nagy alsó felén) és a piros / narancs (a falak felső részén a mennyezet alatt) kombinációját.

A klasszikus belső terekben a szürke színek kombinálásának különböző módjai (pár tónus különbségével) megfelelőek lesznek. Ezek barna vagy bézs felületekkel is hígíthatók. A lényeg az, hogy nyugodt és semleges színeket tartsunk.

Sok belső teremben az ékezetkombinációk harmonikusan néznek ki. Például egy szobában lévő falak egyike kontrasztos vagy különböző színnel festhető néhány árnyalattal.

A klasszikusok közé tartoznak a vízszintes vagy függőleges csíkokkal ellátott falburkolatok. Ha tapétaról beszélünk, akkor minden sokkal könnyebb, mint festékkel. Az ilyen keverékekkel azonban a falakat csíkoztathatja. Megengedett a kontrasztos és nyugodt és finom árnyalatok csíkjainak kombinálása, például rózsaszín és őszibarack vagy bézs és karamell.

Az elmúlt évek trendje az ombre és a színátmenet hatására felismerte a színeket.

Ez a befejezés fokozatos átmenet az egyik árnyékról a másikra (például a fénytől a sötétig vagy a sötéttől a fényig) a falak felületén. Ezek az egyedülálló megoldások tökéletesek a modern belső stílusokhoz.

Ne használjon több élénk színt egy szobában, amely éles ellentétben áll egymással.

Az ilyen színes megoldások nemcsak bosszantják a háztartásokat, hanem vizuálisan „megszakítják” az elrendezést és jelentősen torzítják azt.

Ötletek a különböző szobákhoz

Különböző színek alkalmasak különböző helyiségekre, például:

 • A hálószobához a legjobb megoldás a pasztell és a nyugodt színek lágy színei. Az éles ellentéteket el kell kerülni. Javasoljuk, hogy csak kiváló minőségű vegyületeket válasszon híres márkákból.
 • A konyha számára Hűvös és meleg színek is alkalmasak, például rózsaszín, őszibarack és hófehér vagy smaragd. A legfontosabb dolog, hogy a falakat bútorokkal és dekorációval szakszerűen megverte.
 • A teremben A színes kísérletekre hivatkozhat. Lehet nyugodt és világos színek, valamint eredeti kombinációk. Ne felejtsd el a bútorok megfelelő kiválasztását a nappaliban az ilyen falburkolatokhoz.
 • A folyosó jobb, ha világos árnyalatokat készít, különben túl szűknek és komornak tűnik.
 • Falak a verandán ajánlott természetes árnyalatokkal (füves, barna, hamutartó) festeni. Különösen lenyűgöző és elegáns megjelenésű festett bevonat, dekoratív téglával vagy kővel kiegészítve.

Fali előkészítés

Belső festés előtt a falon belüli falakat fel kell készíteni. Először is a régi bevonatokat eltávolítjuk, és az alapot repedések és durva hibák ellenőrzik. Szükség esetén a falakat kell gipszelni.

A szakértők azt is javasolják, hogy a festés alapjaként használjon speciális akril alapozót. Az új bevonatot kopásállóbb és tartósabbá teszi.

Ha egy faházról vagy egy falon belüli falról beszélünk, akkor ilyen körülmények között a falfelületek kiváló minőségű polírozását kell végezni, eltávolítva az összes szennyeződést. Szükséges a régi festék eltávolítása, ha igen.Ha az előbbi bevonatot keményen eltávolítjuk, akkor a bázist 2% -os szódakompozícióval, majd gittzel mossuk, szárítóolajjal borítjuk, és egy alapozóval sétálunk.

Most szükség van a felületkezelésre egy speciális vegyülettel a gőzöléshez és közvetlenül a festéshez.

A falak festéshez való előkészítésében csak jó minőségű, márkás keveréket kell használni, különben a kompozíció gondtalanul esik, és a falak sok hibája nem rejtőzhető.

Minden munkát óvatosan végezzen. Ne hagyja a falra por, szennyeződés vagy más hasonló szennyeződést, különben friss festékben jelentkezik.

Hasznos tippek a festéshez

Annak érdekében, hogy a falak festése a házban vagy lakásban, ne hozzon létre szilárd csalódásokat, Figyelembe kell venni az alábbi egyszerű tippeket.:

 • Gyakran a belső festéket több rétegben alkalmazzák. Ez különösen igaz a vízalapú keverékre. Rendszerint a használat után nem kell várni, amíg a következő réteg megszárad, mielőtt a következőt alkalmazná. Ha egy ilyen összetételt egy rétegben lefed, akkor hanyagnak tűnik.
 • Ha nagy területre fest egy szobát, jobb, ha kiváló minőségű hengereket használunk, amelyek különböző felületek festésére szolgálnak. A szakértők azt tanácsolják, hogy vásároljanak szőrszerszámokat, amelyeknek hosszú halom van, és nagy adagokkal festék őket.
 • Ha folytatja a végső réteg alkalmazását, akkor egy görgőt kell használni, amelynek fleece közepes hosszúságú.
 • Függetlenül készítsen kompetens előkészítést és a falak festését meglehetősen nehéz. Ha kétségbe vonja a készségeit, jobb, ha kapcsolatba lép a szakértőkkel.
 • Javasoljuk, hogy csak kiváló minőségű és megbízható festékeket használjon megfelelő árnyalatokkal. Például számos amerikai és német márka, kitűnő értékeléssel büszkélkedhet kiváló termékekkel. Az ilyen termékek drágábbak, de jobbak és hosszabbak.

Gyönyörű példák a belső térben

A nem szabványos megoldások rajongói a világos és szokatlan színekre vonatkoznak. Például a kékes-türkiz színárnyalat gazdag keveréke rendkívüli választás lehet egy sötét parkettával, hófehér bútorokkal és fából készült melléktáblákkal / szekrényekkel ellátott hálószobában.

A falak puha szürke árnyalata kiváló és sokoldalú megoldás. Ilyen háttér ellenére a hófehér konyhai készletek, a bézs, puha sarkok, a kontrasztos fekete székek és asztalok, valamint az összes árnyalat fából készült részletei nagyszerűek lesznek.

A kellemes "zöld" belső festékeket gazdag vagy pasztell textíliákkal és klasszikus világos árnyalatokkal (fehér, bézs változatokkal) ellátott együttesekben biztonságosan lehet használni. Ebben a beállításban a padló világos és sötét lehet, de a mennyezet jobban fehér.

Az ékezetes falak mindig felkeltik a figyelmet és díszítik a belső teret. Tehát, egy nagy nappali, fehér festett falakkal, elrendezhet egy lila festékkel ellátott kiemelő betétet. Rögzítsen egy TV-t erre a borítóra, és tegyen egy kanapéval és székekkel szemben.

Az alábbi videóban többet megtudhat a sikeres falfestés bonyolultságáról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba