Knauf Perlfix ragasztó: az előnye és hátránya

 Knauf Perlfix ragasztó: az előnye és hátránya

A javítási munkákhoz elég nagy számú telepítőelemet kell használni. Általában a körmöket használják, de nem mindig a legjobb megoldás a felületekre, például a gipszkartonra. Ez az anyag nagyon vékony, és a körmök lyukai károsíthatják. A professzionális mesterek speciális építési ragasztót javasolnak a gipszkarton munkában, ami mind gyakorlati, mind gazdasági szempontból előnyös lesz.

A Knauf Perlfix ragasztó az egyik legjobb a piacon, kiváló alternatívája a körmöknek és az önmetsző csavaroknak.

Különleges jellemzők

A Knauf a múlt század közepén jött létre. A kisvállalkozás az építőanyagok gyártása miatt gyorsan aggodalomra ad okot a tulajdonosok felelőssége és a termékek gyártásának minden szakaszában végzett gondos minőségellenőrzés miatt. Ma a Knauf a niche vezetői közé tartozik, termékeiket világszerte bemutatják.

A Perlfix ragasztó az egyik leggyakrabban vásárolt termék. A termék fő célja gipszalapú lemezes felületek keret nélküli bevonata. Csak két típusú ragasztó létezik, amelyek egymástól mind az összetevőkben, mind a felülethez való tapadás szintjén különböznek: a szokásos Perlfix és a Perfix GW.

Egy egyszerű keveréket készítünk a bázisok gipszkartonlappal való bevonására, és további gipszszálas gipszkartonra.

A bevonat anyaga nem nagyon fontos, mivel ez a keverék tökéletesen kombinálva van nem csak a vakolattal, hanem a betonnal és a téglával is, csak a talaj helyes kiválasztása fontos. Például, a gipszkarton ragasztásához a beton alapjához, konkrét érintkezést kell tennie, a vakolat vagy a mész vakolat esetében a mély behatolás egyszerű keveréke. A Knauf ragasztó is alkalmas szigetelőanyagokkal, például extrudálással vagy minplitommal ellátott polisztirolhabhoz.

A Perlfix csak belső munkákhoz használható. A kompozíciót meleg és hűvös helyen is jól alkalmazzák, de ne feledjük, hogy a helyiség nedvességtartalma átlag feletti. Lehet ragasztani őket nem csak gipszkartonra, hanem matt gipszlemezre, hab műanyagra, ásványgyapotra és polisztirol habra is. Próbálja meg megakadályozni, hogy a közvetlen víz belépjen az alkalmazott keverékbe. Tilos nedves felületet kezelni ragasztóval, mivel ez károsíthatja a tapadást.

A gipsz szerelvény keveréket száraz termékként adják forgalomba, így nincs szükség további összetevők használatára.

Különleges körülmények között végzett javítási munkák esetén a vállalat olyan termékeket gyárt, amelyek eltérnek az alap ragasztóanyagtól. A készítmények nem szabványos felületeken való alkalmazásra szolgálnak.

Műszaki adatok

A Knauf Perlfix gipsz ragasztó kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek a vállalat összes termékének magas minőségének. Ennek a minőségnek az egyik következménye a megnövekedett élettartam, ami több mint húsz év. A beton beállításának szintje 0,6 MPa. A gipsz jelenléte a készítményben 10,9 MPa nagyobb nyomószilárdságot és 3,4 MPa-os hajlítást eredményez. A harminc perces beállításnak köszönhetően a gipszkarton lemezeket egy építési szint segítségével lehet javítani.

A keverék 15 és 30 kg tömegű csomagolásban kapható, ami nagyon kényelmes. Csak száraz helyen tárolja, mivel gipszet tartalmaz.Jobb a keveréket fa raklapokon tárolni, hogy megkönnyítse a zsákok optimális szellőzését. Ez a száraz összetétel nedvességének megakadályozására nagy nedvességtartalom mellett történik. Ha a csomagolás sérült, vigye át a keveréket egyrészes zsákba, majd tegye vissza a zsákba. A nyitott csomagolás eltarthatósága hat hónap.

Előnyök és hátrányok

A Knauf Perlfix ragasztónak számos pluszja és mínuszja van, amelyeket a vásárláskor figyelembe kell venni. Ennek egyik fő előnye a keverék ökológiai tisztasága, valamint a mérgező szag hiánya, ami egészségre nézve biztonságos. A ragasztó használatakor a javítási munkák sokkal gyorsabbak és könnyebbek. Mivel nincs szükség kalapács vagy perforátor használatára a körmök és a csavarok eltömítésére, a javítás teljesen csendes és gazdaságos lesz, mivel nem kell több pénzt költenie kiegészítő eszközökre. A kompozíciót speciális spatula bordázott formában alkalmazzák, akár közvetlenül a teljes felületre, akár süteményekkel.

Ennek a terméknek a nagy előnye, hogy sokoldalúsága nagyszerűen működik különböző anyagokkal. Egyes kézművesek a nem alapvető vakolási munkák során használják.

Magának a Knauf cégnek az egyik nagy előnye, hogy minden termékéhez minőségi tanúsítványok állnak rendelkezésre, amelyek garantálják az összes termék magas színvonalát, valamint a gyártás különböző szakaszaiban végzett szoros ellenőrzést.

A ragasztó keveréknek azonban számos hátránya van.amelyek közül az egyik egy hosszú szárítási idő. Ez a tulajdonság a Knauf cég ragasztóanyagának részét képező komponensekhez kapcsolódik. Szárítás után a ragasztó nagyon tartósvá válik, és sok éven át biztonságosan illeszkedik. Ebben a folyamatban, azaz mind a hét napban a kompozíció növeli az erőt és az anyag zsugorodását. Ebben az időszakban el kell halasztani a töltőanyagokat, hogy megakadályozzuk a repedések megjelenését.

A Perlfix egy további sajátossága a rövid idő a GCR vagy a GVL blokkok beállításához.

Csak tíz perc, és néha öt. Rövid időre elegendő ragasztó elveszíti a plaszticitást, ezért a lapok bevezetésének bármilyen változása, a megjelenő kúpok vagy gödrök kiküszöbölése rövid időn belül megtörténhet. Tíz perc múlva az összes erőfeszítésed hiábavaló lesz, mivel a keverék már nem húzódik. A termék gyors beállítása ellenére csak egy hét múlva keményedik meg. A termék ára meglehetősen demokratikus, és 300-350 rubelt tartalmaz.

Hogyan kell használni

Mielőtt a Knauf Perlfix ragasztóval dolgozna, határozza meg a fogyasztást a kívánt felületen. Az utasítások szerint a gipszkarton és a gipszkarton felületeinek kezelése esetén a gipszkarton telepítési összetétele 5 kg / m2, a GWP-vel való munkavégzés esetén a fogyasztás 1,5 kg / m². A gyakorlatban azonban a pénzforgalom kissé eltérő lehet, mindez a mester tapasztalatától függ. Azok a szakemberek, akik már eléggé kapták a kezüket a nyelv- és hornyos csempe (GWP) telepítésénél, enyhén hígított ragasztót helyeznek a felszínre úgy, hogy a lemez bélése után egy kis anyag jön ki a csatlakozóból. Az építőiparban kezdők nem szeretik elmenteni a keveréket, gondolva, hogy rossz, és sok ragasztót helyeznek, ami miatt nagy mennyiségű felesleges összetétel marad.

Itt figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a munkát gipszel végezzük, nem pedig szokásos ragasztóval vagy cementrel. Ha a második esetben az összes felesleget spatulával lehet eltávolítani és visszahelyezni a tartályba, akkor az első esetben ezt nem lehet elvégezni, mert a vakolatból gyűjtött keverék nagymértékben csökkenti a ragasztó élettartamát. Egyszerűen csak tizenöt perc alatt megszárad a vödörben, ami túllépést jelent. A könnyű használatnak köszönhetően gyorsan és könnyen megtanulhatja, hogy mennyire van szüksége a keverék elkészítéséhez és a kezelt hordozóra.

A gipsz-műanyag keverék áramlási sebességét pontosabban számítjuk ki, figyelembe véve a bázis rendellenességeit vagy érdességét.

A Perlfix ragasztóval való munkavégzés egyik fő feltétele a hőmérsékleti szint, amely nem lehet +5 fok. A 30 kg súlyú termékkel végzett munka során 16 liter vízre van szükség.

A Knauf Perlfix ragasztóval a következő sorrendben dolgozzon:

  • először meg kell tisztítanod a falat a szennyeződésektől, a portól és a kopástól;
  • gipszkartonmal végzett munkák esetén a falat alapozni kell, lehetőleg egy azonos márkájú alapozóval, mint maga a gipszkarton ragasztó;
  • a keverék keverési folyamatát általában műanyag tartályban végezzük;
  • száraz keveréket adunk a vízhez 1: 2 arányban;
  • Javasoljuk, hogy keverjük össze az építési keverővel, ennek eredményeképpen keverék nélkül kell keverni, a vastagságban hasonlóan a tejföllel;
  • erős sűrűségű vagy folyékony ragasztó esetén vizet vagy száraz terméket kell hozzáadni. Szakmai mesterek, nem tévedés, keverés közben fokozatosan adják hozzá a keveréket. Ez lehetővé teszi a ragasztó konzisztenciájának szabályozását;
  • a kapott tömeget harminc percen belül kell használni, ezért kívánatos, hogy kis adagokat használjunk, amelyeket az idő alatt használunk;
  • ajánlott a Perlfix pontozott átfedése, 30–35 centiméter távolságra;
  • ha a gipszkarton vastagsága kisebb, mint egy centiméter, akkor a középső vonal mentén egymás után ragasztót alkalmazunk, sűrített lapokkal végzett munka során két sorban alkalmazzák az egész sík mentén;
  • A lapot alulról felfelé óvatosan felhelyezzük a falra, majd igazítjuk.

A ragasztó Knauf Perlfix optimális plaszticitással és tapadással rendelkezik az anyagokkal. Kiválóan mutatja a tulajdonságait a nyelv és a hornyos burkolólapok és a keret nélküli burkolatok használata során. A termék demokratikus ára és a nagy volumen lehetővé teszi, hogy kevesebb pénzt költenek a javításra.

Hogy hogyan kell megfelelően ragasztani a gipszkartonot a Knauf Perlfix-on, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba