Pillanatnyi ragasztó: sokféle választék

 Agyag pillanat: sokféle választék

A "Moment" ragasztó a modern piacon bemutatott legjobb ragasztókészítmény. A minőség, a sokféle választék és a sokoldalúság szempontjából a Moment szegmensében nem egyenlő, és széles körben használják a mindennapi életben, a szakmai szektorban és a termelésben.

Márka funkciók

A Moment védjegyhez fűződő jogok a németországi Henkel cégnek, a háztartási vegyszerek gyártásának óriásai. A vállalat a tizenkilencedik század második felétől a ragasztóanyagok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Európa egyik legnagyobb gyártója. A hazai piacon 1979-ben megjelent a ragasztó, és a háztartási vegyszerek gyártására szolgáló gyárban gyártották, a leningrádi régióban, Tosno városában. A termelést a „Pattex” engedélyével, a német berendezéseken hajtották végre, és szigorúan a cég szakembereinek fejlesztéseivel összhangban. Clay "Moment-1" -nek nevezték el, és rögtön népszerűvé vált a szovjet fogyasztók körében.

1991-ben, miután a Henkel megvásárolta az ellenőrző részesedést, a Tosno-i üzem az óriás tulajdonává vált. Idővel a vállalkozás neve megváltozott, és 1994 óta a Tosno városában található háztartási vegyi anyaggyártó üzem neve Henkel-Era. Néhány évvel később a vállalat kénytelen volt megváltoztatni a ragasztóanyag összetételét, mivel a termékek egyre többet használnak fel.

A toluol komponenst kizártuk a pillanatból., amely mérgező oldószer volt és specifikus hatást gyakorolt ​​a testre. Az aggodalom több százezer dollárt költött a globális projekt megvalósítására, ezáltal növelve üzleti hírnevét, és még nagyobb fogyasztói bizalmat szerez. Manapság a cég az orosz piacon a legnagyobb ragasztóanyag-kínálat legnagyobb szállítója.

jellemzői

A "Moment" ragasztó hatalmas választéka különféle komponensek használatát jelenti egy adott módosítás gyártásához. A ragasztó tartalmazhat kloroprén gumit, gyanta-észtereket, fenol-formaldehid gyantákat, etil-acetátot, antioxidáns és aceton adalékokat, valamint alifás és naftén szénhidrogén módosításokat.

Az egyes márkák pontos összetételét a csomag hátoldalán található leírás tartalmazza.

A pillanatnyi termékek népszerűsége és magas fogyasztói igénye az anyag több előnyének köszönhető.

 • Egy széles választék bármely felület gyors és megbízható ragasztásával kombinálva lehetővé teszi ragasztó használatát számos területen;
 • A ragasztó magas hő- és nedvességállósága lehetővé teszi, hogy kedvezőtlen környezeti feltételek mellett használhassák, anélkül, hogy félni kellene a minőségtől;
 • A hosszú élettartam biztosítja az anyag működési tulajdonságainak fenntartását a használat során;
 • az olajokkal és oldószerekkel szembeni ellenállás jó mutatói lehetővé teszik a ragasztó használata korrozív környezetben;
 • A ragasztó nem zsugorodik, és nem szárad el.

A termékek hátrányai közé tartozik a ragasztóhamisítás nagy kockázata.ez a márka hatalmas népszerűségének és az eredeti minőségének következménye. Ennek eredményeképpen a mérgező és mérgező komponensek gyakran megtalálhatók a hamisítványokban, amelyeket a gyártó nem használ.A hátrányok közé tartoznak a vegyületek kellemetlen szaga és a ragasztómaradéknak a bőrből való eltávolításának nehézsége.

Különböző választék

A "Moment" ragasztót a háztartási vegyszerek modern piacán széles körben mutatják be. A készítmények alkalmazási területe, száradási ideje és bizonyos vegyi összetevők jelenléte különböznek.

érintkezés

Ezeket a ragasztóanyag-összetételeket hosszú szárítási idő jellemzi, amely megkülönbözteti a második modellektől, és egyetemes ragasztók csoportjának tekinthető.

A kapcsolattartók csoportja a következő modelleket tartalmazza:

 • "Moment 1" - Ez a legelterjedtebb háztartási célú ragasztó, amelyet alacsony költséggel jellemeznek;
 • "Crystal". A poliuretán kompozíció átlátszó szerkezetű, és a munkafelületeken nem marad látható nyomok a ragasztáshoz;
 • "Marathon" különösen tartós vízálló opció, melyet cipők és bőráruk javítására terveztek;
 • "Rubber" - egy rugalmas kompozíció, amelyet bármilyen keménységű és porozitású gumifelületek ragasztására használnak;
 • "Moment-Gel" - ez a kompozíció nem hajlamos a terjesztésre, ezért függőleges felületekkel való munkavégzéshez használható;
 • "Arctic" - egy hőálló, univerzális ragasztó, amely képes jól tolerálni az alacsony hőmérsékletet, így szabadtéri munkákhoz is használható;
 • "Moment Stopper" Ajánlott: parafa és keménygumi termékek ragasztására;
 • "60 másodperc" - ez egy egykomponensű kompozíció, amely különböző anyagok ragasztására szolgál, a teljes tapadás egy percen belül bekövetkezik, a felszabadulási forma egy 20 g-os cső;
 • „Asztalos” - ez egy népszerű típusú ragasztó, amely tökéletesen ragasztja a fából készült bútorokat, és ezáltal átlátszó, erős varrás;
 • "Cork" bármilyen parafa anyag ragasztására szolgál mind egymás között, mind beton, gumi és fém segítségével;
 • "Extra" meglehetősen gyakori univerzális összetétel, amelyet alacsony költség és jó minőség jellemez.

felszerelés

Ezek a speciális készítmények teljesen helyettesíthetik a rögzítőanyagokat, például csavarokat, szegeket és csavarokat. Gipszkarton, PVC ablakkeretek, fali panelek, tükrök, valamint fémből, fából, polisztirol habból és műanyagból készült termékekre dolgoznak. A ragasztónak két módosítása van, amelyek közül az első a polimer ragasztókészítmény, a „Moment Installation Express MV 50” és az „MV 100 Super Strength Lux”, a második pedig a folyékony szegek.

A szerelési ragasztók kategóriája magában foglalja a ragasztó tömítőanyagot, amelyet a bevonat vagy a töltési üregek integritásának kialakítására használnak. A kompozíciót gyakran használják mennyezeti padlók és födémek beépítésére.

A "Moment Ceramics" csempe ragasztó mindenféle kerámia burkolat telepítésére szolgál, és egyfajta telepítési kompozíció. A sorozatban 6 db színben kapható kő és kerámia burkolólap csiszolóhüvelye is, amely lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a megfelelő árnyalatot a csempe minden hangjára. A kiadási forma egy 1 kg súlyú bank.

kárpitosmunka

E sorozat ragasztója három "Flizelin", "Classic" és "Vinyl" modell által bemutatott módosításban kerül kiadásra. Az anyag gombaellenes adalékanyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a penész, a gomba és a kórokozók előfordulását.

A ragasztók nagy szilárdsággal rendelkeznek, és hosszú ideig megtartják teljesítményüket. A készítményt a fal felületén ecsettel vagy pisztollyal lehet felhordani.

másodperc

A „Moment Super”, a „Super Moment Profi Plus”, a „Super Maxi”, a „Super Moment Gel” és a „Super Moment Pro” ragasztók képviselik az univerzális ragasztókat, és megbízhatóan ragadhatnak bármilyen anyagot, a szintetikus, polietilén és teflon kivételével felületeken.Az ilyen kompozícióval való munkavégzés során szigorúan be kell tartani a személyes biztonság szabályait, és ne engedje, hogy a kezek nyálkahártyájára esjen. Ne feledje, hogy a ragasztó folyékony szerkezetű, és jól elterjed.

A második kompozíciókat nagyon óvatosan, személyi védőeszközökkel kell elvégezni. Kivétel a színtelen „Moment Super Gel”, amely nem hajlamos a szórásra, és függőleges felületeken használható.

E sorozat ragasztói mérgezőek és gyúlékonyak.ezért a nyílt tűz és az élelmiszer közelében történő használatuk szigorúan tilos. A vegyület teljes beállításának ideje egy másodperc. A ragasztó 50 és 125 ml-es csövekben kapható.

epoxi

Az ilyen vegyületeket nehéz elemek rögzítésére használják, és két változatban kaphatók: Super Epoxy Metal és Moment Epoxyline. Mindkét készítmény kétkomponensű és jól ragasztott fémből, műanyagból, fából, polipropilénből, kerámiából és üvegből készült. Az epoxi ragasztó tökéletesen ellenáll a magas hőmérsékletnek, és az anyagok megbízható kombinációja jellemzi.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt megvásárolná a Moment ragasztót, gondosan olvassa el a csomagoláson található utasításokat. Ha egyszerű bázisokat, például bőr, filc, gumi, hangszigetelő vagy akusztikus paneleket kell összeillesztenie, akkor használhatja a hagyományos Moment 1 Classic ragasztót. Ha PVC, gumi, fém vagy karton ragasztása történik, használjon egy speciális összetételt, mint például a „Csónak és PVC termékek ragasztója”. A cipők javításához a "Marathon" -ot kell választania, és fémszerkezetek ragasztásakor a "hideghegesztés" hőálló kompozíciót kell alkalmazni, amelyet a Moment Epoxilin ragasztó képvisel.

Válassza ki a kompozíciót, összpontosítva egy összetettebb felületre.és pontosan megvásárolja a ragasztóját. Abban az esetben, ha javításra van szükség a felület tömítésével, akkor ragasztószalagot vagy „Moment” tömítőanyagot kell használni. A papír és a karton rögzítéséhez meg kell vásárolni az írószeres ragasztót, amely könnyen felhelyezhető a felületre, és teljesen nem mérgező.

Alkalmazás és a munka szabályai

A ragasztóval való munka előtt gondosan elő kell készíteni az alapot. Ehhez mossa le meleg szappanos vízzel és alaposan szárítsa meg. Különösen sima elemek csiszolhatók. Ezáltal a felület durva lesz és növeli a bázisok tapadó tulajdonságait. Ha szükséges, az elemeket acetonnal kell zsírtalanítani.

Ezután kövesse az utasításokat.mivel bizonyos típusú ragasztókat mindkét felületen fel kell használni, és 10-15 percig kell hagyni, mások, például használt modellek, nem igényelnek ilyen manipulációkat. Tapéta ragasztók alkalmazásakor mind görgőket, mind ecseteket használhat. A szerszám kiválasztása teljesen függ a ragasztott felület területétől. Bármilyen „Moment” termék használata esetén a tapéták és az írószerkezetek kivételével védőkesztyűt kell viselni, és használt szerszámokat használva viseljen szemüveget.

  A Henkel termékek nagy keresletet jelentenek a fogyasztók körében. és képes minden kérést kielégíteni. Ragasztó kompozíciók széles választékban állnak rendelkezésre. A fajok száma eléri a háromezer különböző modellt, ami lehetővé teszi a ragasztó használatát a mindennapi, háztartási és szakmai tevékenységekben, valamint az építőiparban és a javításban. A kiváló minőségű, könnyű használat és megfizethető ár miatt a "Moment" márka a leginkább vásárolt a háztartási vegyszerek piacán.

  A Moment-1 univerzális ragasztó áttekintése az alábbi videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba