Akril ragasztó: jellemzők és alkalmazás

 Akril ragasztó: jellemzők és alkalmazás

Az akril ragasztónak most sikerült univerzálisan elfogadnia az univerzális eszközt a különböző anyagok többségének rögzítésére. Minden egyes munkafajtához lehet használni az anyag bizonyos fajtáit. Ennek a kompozíciónak a kiválasztásához részletesen meg kell vizsgálni, hogy az akril ragasztó: jellemzők és alkalmazási területek különböző területeken.

Mi az?

A jelenlegi akril ragasztók bizonyos polimerek vízben vagy szerves vegyületekben oldott szuszpenzióját képezik. Az oldószer polimerrel történő fokozatos elpárologtatásának folyamata során néhány módosítás következik be, ami az anyag megszilárdulásához és különleges merevség megszerzéséhez vezet. Attól függően, hogy melyik alkatrészeket tartalmaz, a ragasztó bizonyos célokra felhasználható különböző szférákban.

A leggyakoribb alkalmazási terület az építésmivel az anyag több építőanyagot is tartalmazhat, beleértve a fém-, üveg- és még polipropilén felületeket is. A főbb jellemzők lehetővé teszik, hogy ipari felhasználásra, valamint háztartási célokra is felhasználhatók legyenek, és a tapadás erős és megbízható legyen a körülményektől függetlenül.

Az akril ragasztók fő előnyei.

 • Könnyen használható. Egységes eloszlás az egész kötési felületen és gyors beállítás.
 • Nagyon jó tapadás bármilyen anyaggal. Az ilyen tulajdonságok lehetővé teszik ragasztó használatát egyenetlen felületeken.
 • A nedvesség ellenállása, valamint a jó tömörség biztosítása. Egy hatalmas plusz a rossz időjárási viszonyokkal járó időjárás okozta ellenállás.
 • Magas szintű rugalmasság.

A különböző keveréktípusokkal való munka során azonosították a ragasztó hátrányait. Az egyik leggyakoribb hátránya az alkalmazott ragasztóvonal vastagságának hiánya. Fontos megérteni, hogy minden típusú, csak a latex akril ragasztónak nincs kifejezett illata, és nem mérgező. Minden más fajta bizonyos mértékig mérgező, és éles kellemetlen szaga van. A ragasztó hosszantartó kezelése légzésvédelem nélkül károsíthatja a nyálkahártyákat.

Emlékeztetni kell arra, hogy rengeteg hamisítvány létezik, amelyek a GOST-nak való megfelelés miatt készültek, óvakodniuk kell. Ezt az anyagot kizárólag speciális értékesítési helyeken kell beszerezni. Csak a megfelelően kiválasztott akril ragasztó erős, megbízható és tartós csatlakozási részeket biztosít.

Típusok és specifikációk

A szóban forgó ragasztó szintetikus anyagból készült - akril. Az ezeken alapuló kompozíciók egykomponensűek és kétkomponensűek lehetnek. Az első olyan anyagok, amelyek már használatra készek, a második esetben a készítményt vízzel kell hígítani.

  A fő anyag és a keményítés módszere szerint az akril alapú ragasztók többféle típusúak lehetnek.

  • A cianakrilát ragasztóanyag egykomponensű, átlátszó összetételű, és különböző anyagokhoz használatos. Ezt nagyon gyors beállítás jellemzi.
  • Módosított akril ragasztó - az akril és az oldószer keveréke széles körben alkalmazható az építésben.
  • Akril kompozíció, csak a kívánt hosszúságú UV hullámok hatása alatt keményedik. Üveg, tükrök, képernyők és más átlátszó anyagok ragasztására szolgál.
  • Az akril latex alapú ragasztó a legnépszerűbb, szagtalan, teljesen ártalmatlan és tűzálló. Ez a legváltozatosabb javítási és szerelési összetétel, amely bármilyen textúrát összekapcsol. Ezért a linóleum és más padlóburkolatok elhelyezésére használják. Vízállósága miatt fürdőszobákban és más, magas páratartalmú helyeken használják.
  • A víz diszperziós akril ragasztó a legbiztonságosabb összetételű, a nedvesség elpárolgása után keményedik.
  • A csempe akril ragasztó a kerámia burkolólapok, a mesterséges rugalmas kő, a kvarchomok és az egyéb homlokzati anyagok rögzítésére szolgál.

  előcsomagolásnál

  Az akril alapú ragasztók száraz készítmények formájában és már kész formában is értékesíthetők. A száraz keveréket 1-25 kg-os zsákokban csomagoljuk. Ezt a terméket vízzel összekeverjük, a kívánt konzisztenciához hozzuk, és a kívánt módon alkalmazzuk. Ennek a keveréknek a használata 20-30 perc, így a készítményt a kezelt felület területétől függően részekre kell hígítani.

  A kész akril keverékek sokkal kényelmesebbek, nem igényelnek hígítást és keverést. A fel nem használt készítmény hosszú ideig tárolható egy szorosan lezárt fedéllel ellátott tartályban. A ragasztó típusától függően a kész készítményeket csövekben, palackokban, konzervdobozokban és hordókban értékesítik.

  Híres márkák és vélemények

   Az akril kompozíciók leghíresebb márkái, sok pozitív értékeléssel, több gyártó.

   • DecArt akril ragasztó - univerzális, vízálló anyag, folyékony állapotban fehér színű, és szárításkor átlátszó fóliát képez; a polietilén kivételével minden anyagra alkalmazandó;
   • VGT kontakt víz diszperziós ragasztó Ajánlott sima, nem nedvszívó felületek, köztük polipropilén és polietilén ragasztásához;
   • Masztikus ragasztó "Polaks"akril vízzel diszpergált kompozícióval rendelkező lemezek, parketta és egyéb burkolólapok ragasztására szolgál;
   • ASP 8A ragasztó nagy belső szilárdsággal és kiváló ellenállással rendelkezik a különböző mosószerekkel szemben;
   • Univerzális szerelés akril ragasztó Axton megbízhatóan rögzíti a fa, gipsz és polisztirol termékeit;
   • "Rainbow-18" akril ragasztó szinte az összes szembeötlő anyag, köztük a gipszkarton, a fa, a beton és egyéb anyagok ragasztására használják;
   • Akril ragasztóanyag MasterTeks Ajánlott: beltéri és kültéri használatra szánt különféle anyagok tömítésére.

   Kiválasztás és alkalmazás

   Szükséges a kompozíció megszerzése a felhasználási célok és helyek alapján. A háztartási szükségletekhez jobb egyetemes akril ragasztót vásárolni. A tevékenység legszélesebb spektrumával rendelkezik, és meglehetősen egyszerű használni.

    Mindenesetre a választásnak figyelembe kell vennie a következő tényezőket:

    • a készítmény felhasználási feltételei (belső vagy külső használatra);
    • hőmérséklet-paraméterek a telepítés során, valamint ezeknek a mutatóknak a tartománya működés közben;
    • a kezelendő felület területe és szerkezete (sima felületek esetén a fogyasztás kisebb lesz, mint a porózus, például beton esetében);
    • a ragasztó tulajdonságainak a légköri hatásokkal (nedvességálló, tűzálló stb.) való megfelelése;
    • kötőanyagok típusai (azonos vagy különböző típusú).

    Használat előtt olvassa el a csomaghoz mellékelt utasításokat. Minden további manipulációt ezen információk szigorú betartásával kell végezni.

    tippek

     Az akril ragasztó használatakor a fő követelmény a biztonsági előírások betartása, még akkor is, ha ártalmatlan összetétele.

     • A személyi védőeszközök jelenléte kötelező az anyaggal való munka.
     • A ragasztást igénylő felületeket fel kell készíteni a készítmény alkalmazásához, távolítsuk el a port, a szennyeződést és egyéb szennyeződéseket, azaz tisztítsuk meg a régi felületet, és alaposan zsírtalanítsuk alkohollal vagy oldószerrel. Néha elfogadható egy primer használata. Ezenkívül a ragasztandó részeknek száraznak és sűrűnek kell lenniük, nem szabad lazán rögzített elemeket tartalmaznia. A fényes felületet finom csiszolóanyaggal kezeljük.
     • A munkákat + 5º - + 35ºС hőmérsékleten végezzük, a közvetlen napfény kivételével.
     • A száraz keveréket szigorúan az utasításoknak megfelelően kell hígítani, előnyösen szobahőmérsékletű vízzel.
     • A felszínen megjelenő felesleges keveréket azonnal meg kell tisztítani száraz ruhával, különben nagyon nehéz lesz megszárítani a ragasztót a szárítás után.

     Hogyan kell alkalmazni az akril ragasztót, amit a videó ismertet.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba