Hogyan oldjuk fel a szuper ragasztót?

Gyakran előfordul, hogy a javítási munkák vagy különböző hibák javításakor szuper ragasztót használnak. Érdemes zavarni, és a kezek vagy ruhák már piszkosak. Különösen kellemetlen, ha a felületeket, amelyekre nincs szükség, ragasztják össze. Hogyan lehet ezt megakadályozni és hogyan lehet megszabadulni a különböző felületeken lévő ragasztónyomoktól?

  A kompozíció jellemzői

  Mikor kezdte az emberiség ragasztót használni? A régészek szerint már kb. 9,5 ezer évvel ezelőtt használják. A természetes anyagokból főzött ragasztó. A modern világban mesterséges adalékokat alkalmaztak annak létrehozásához. 1901-től Bakeland Leo kémikus dolgozott egy ragasztó létrehozásán, és 1909-ben eladta.

  A szilikát ragasztót 1940 elején kezdték gyártani. Ezt az irodai ragasztót gyakran használják. 100 millió csomagját évente gyártják, alakjuk folyamatosan változik. A folyékony anyagokhoz palackokat használjunk. A kis formájú csomagolás, mint a ceruza, nagyon kényelmes: nem száraz, kényelmes használni, nagy tapadási tulajdonságokkal rendelkezik.

   Ma érdemes többet beszélni arról, hogy mi a második ragasztó. A "szuper ragasztó" név azt jelenti, hogy sokat képes. Egy kis kompakt cső megtalálható bármelyik otthonban, kisebb kisebb javításokhoz, például egy gyerekjáték egy részének ragasztásához, csésze ragasztásához vagy cipők javításához.

   A ragasztó legfeljebb 99% cianakrilátot, stabilizálószert és lágyítószert, aktivátort és retardert tartalmaz. A gyártók különböző kombinációk összetételében használják.

   Honnan jött a név, és kitalálta a szuper eszközt különböző felületek ragasztásához? Az anyagot először Harry Coover fejlesztette ki. Az első összetétel túl ragadós volt és elutasították. Már 1951-ben az amerikai tudósok rájöttek, hogy a cianoakrilát segítségével bármely felület nagyon jól ragasztható össze. 1958-ban eladásra került a szuperanyag. A Super Glue azonnal nagy népszerűségre tett szert, és érzékelést hozott létre.

   Ez a ragasztó 150 kg / m2 terhelés ellenáll. cm, fejlettebb szerszámok - 250 kg / m2. Lásd a Super Glue 80 ° -ig terjedő hőmérsékletet, több módosított modellt - akár 125 fok. Nagyon gyorsan bekapcsol: néhány másodpercről percre. De a végső beállításnál várjon legfeljebb 24 órát.

   A Szovjetunióban úgynevezett "Cyacrine" volt, de szinte lehetetlen volt megtalálni a boltokban. Jelenleg a helyzet megváltozott: a polcokon nagy mennyiségben vannak ragasztókészítmények. Szuper ragasztót készítenek a "Secunda", a "Monolith", az "Elephant", a "Super Moment", a "Strength" és a továbbiakban.

   Újabban az ultraibolya ragasztó eladó. Ezzel mindössze 5 másodperc alatt kijavíthatja a sérüléseket. Engedje el a Lazer Bond márkanév alatt. Vigyen fel folyékony műanyagot bármely felületre, és helyezze a kötési folyamatot ultraibolya sugárzással.

   Mit kell oldani?

   Néha vannak olyan helyzetek, amikor a szuper ragasztó szivárog és foltok a felületre. Hogyan lehet ebben a helyzetben? Tudva, hogyan oldja fel, gyorsan eltávolíthatja a szennyezést, anélkül, hogy a tisztítást megtisztítaná.

   Oldja fel a szuper ragasztót körömlakk eltávolítóval. Az oldatban egy vattapálcát nedvesítünk, a szennyezett helyre helyezzük, és várjuk, amíg a ragasztóanyag teljesen feloldódik.

   Használhat fehér szeszes ital vagy benzin. Ha az otthoni gyógyszertárolóban „Dimexide” van, akkor a felületről is eltávolítja a ragasztót. A bőrrel való irritáció elkerülése érdekében a termékkel való kesztyűt viseljen.

    Ruhával való érintkezés esetén könnyen eltávolítható a „Super Moment Anticles” vagy nitrometánt tartalmazó oldószerrel.

    Ha a szöveten lévő foltok már öregek, akkor megpróbálhatja otthonukban oldódni ecettel. Egy csésze víz 1 evőkanál. kanál ecetet és öblítse le a területet ragasztóval.

    Az acetont a ragasztófoltok eltávolítására is használják., de itt figyelembe kell venni az anyag összetételét: olyan helyeken, ahol acetont alkalmaztak, elszíneződések jelennek meg. Ez az oldószer eltávolíthat ragasztót bármely felületről, folyékony körmökhöz alkalmas. Ha a folyékony körmök már sikerült megragadniuk, a felső részt késsel vágjuk, a maradékokat acetonnal eltávolítjuk.

    Hogyan kell mosni?

    A bőrön kívül

    Szuper ragasztóval végzett munka során gyakran a kezek bőrére kerül. Ha a ragasztószerkezet a bőrre kerül - egyszerűen nem lehet megszabadulni róla, nem távolíthatja el szappanos vízzel. Háromféle módon lehet eltávolítani a szuper anyagot a kezek bőréből.

     Ehhez általában:

     • aceton: dörzsölje a szennyezett területet, majd mossa meg a kezét szappannal és vízzel;
     • habkő: gőzölje meg a kezét, majd finoman dörzsölje a területet egy habkővel;
     • asztali só: a kezeket nedvesíteni kell, és egy nagy kanál sóba kell önteni, amelyet addig kell dörzsölni, amíg a szennyezés elmarad.

     Ezek a módszerek súlyosan károsíthatják a kezek bőrét - a manipulációk után szükséges a bőrre krém vagy kézkrém alkalmazása.

     Fémmel

     A fémből a szuperanyag eltávolítása nagyon nehéz. Megpróbálhatod a fémfelületet acetonnal vagy más illékony anyagokat tartalmazó oldószerrel megtisztítani, de nincs ideje megragadni az anyagot.

      A szennyeződés teljes megszabadulásához használjon oldószert vagy acetont egy vattapatronra vagy egy vastag pamutszövetre, vigye fel a festett területre és ragasztószalagot tegyen rá. Ennek eredményeként létrejön a légzáró környezet, a belső ragasztó felforrósodik, és a maradékok könnyen eltávolíthatók a ragasztószalag eltávolítása után.

      Linóleummal

      Gyakran szuper ragasztó kerül a linóleumra. Eltávolításához vegye fel a kémiai oldószereket. A felület tisztításához válassza ki a "Super Moment Anticles", "Antikley" vagy "Contact" elemeket. Amikor a felületre kerülnek, a ragasztó elkezd feloldódni, és gumi formájú anyaggá válik, amely könnyen eltávolítható.

       Ha a boltba fut, nincs idő és lehetőség, használjon benzint a ragasztó eltávolítására linóleumból. Abban az esetben, ha a folt már régi, várjon néhány percet, amíg a ragasztó fel nem oldódik. A maradékokat száraz törlőkendőkkel távolítják el. Néha az első alkalommal nem lehet eltávolítani, majd meg kell ismételni az eljárást.

       A benzinnel való munkavégzés során be kell tartania a biztonsági intézkedéseket, mivel az anyag gyúlékony. A munka során a szobában nem lehet gyerek. A benzinnel végzett munka után mossa le a felületet vízzel.

       A linóleum vásárlása során olvassa el az utasításokat, és megtudja, mely szerszámok alkalmasak a felületére. Ha van egy kis darab linóleum, akkor egy tesztellenőrzést is végezhetünk: ragasztóval terjeszthetjük, majd próbáljuk meg különböző eszközökkel eltávolítani. A linóleum tisztításához benzint vagy ammóniát használhat. A tisztításhoz ne használjon acetont: károsíthatja a felületet.

       Műanyag

       Nagyon gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet eltávolítani a ragasztóanyag-nyomokat a műanyag felületekről. Ezzel az eszközzel nagyon óvatosnak kell lennie, és próbálja meg azonnal eltávolítani a ragasztócseppeket a műanyagból egy szokásos ruhával. A folt eltávolítása után öblítse le a felületet mosogatószerrel.

       A műanyag nem tolerálja a hőmérséklet ingadozásait, és kémiai oldószerek használata esetén is károsodhat, ezért az aceton vagy a benzin nem használható műanyag felületeken.

        Ha a műanyag felületen lévő ragasztó már száraz, próbálja meg nagyon óvatosan vágni.

        A műanyagból készült ragasztóanyag eltávolításához használhatja a "Dimetil-szulfoxid" eszközt is. Bármely gyógyszertárban megvásárolhatja.

        Üveggel

        Mint minden más felületen, mindig könnyebb eltávolítani a friss szennyeződést az üvegből: elég egy ronggyal törölni.

        A felhasznált ragasztók alapján szárítva:

        • tisztább: az üvegre kerül, néhány perccel később késsel eltávolítjuk;
        • fehér szeszes ital: 15 perc múlva nedves tárcsával üvegre felhordjuk, a lágyított ragasztót egy levélpapírral eltávolítjuk;
        • növényi olaj: 1 órán át felhordjuk, majd műanyag spatulával vagy spatulával eltávolítjuk;
        • folyékony szappan, mosogatószer: kis mennyiségű készítményt adnak a vízhez, a szappanoldatot az üvegre visszük fel és egy kefével kimosjuk.

        A ragasztót az üvegből is eltávolíthatja, ammóniát és mosogatószert használva ételekhez: egyenlő arányban veszik fel, és a keveréket 1 órán át a foltra helyezik. Ezt követően a szennyeződést eltávolítjuk, és az üveg ammóniaoldattal dörzsöljük az arányt: 1 evőkanál. l alkohol 0,5 l. a víz.

        Hasznos ajánlások

        • Fontos, hogy az üzemeltetés során a biztonságot betartsák. Ha a ragasztó a szembe kerül, azonnal forduljon orvoshoz. Ahhoz, hogy egy csövet vegyen be, az orvos tisztább lesz a szem kezelésére.
        • A cső nem önmagára irányul, így az anyag véletlenül nem esik a bőrre és az arcra.
        • A készítmény mérgező anyagokkal rendelkezik, így a munkát jól szellőztetett helyeken végzik.
        • Ha nem minden ragasztót használnak, a csövet nem szabad kikapcsolni: fennáll annak a valószínűsége, hogy megreped a kanyarban, és az anyag kifolyik.
        • A kompozíció olvasásához mindig ragasztócsövet kell tartani. Így nyilvánvalóvá válik, annál jobb eltávolítani azt a felületekből.
        • Ha a szuper ragasztó olyan helyekre kerül, ahol nehéz elérni, például egy kastélyban, akkor az ecetsav lényegében segít. A fecskendő használatával be kell tölteni a zárba, várjon egy kicsit, és tűt vagy fogpiszkálóval tisztítsa meg. A ragasztó- vagy más oldószer is segíthet az ilyen szennyezésekben.

        Hogyan távolítsuk el a szuper-ragasztót gyógyszertári eszközök segítségével, amit a videóban egyértelműen bemutattunk.

        Comments
         szerző
        Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

        Bejárat

        Nappali

        hálószoba